Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

envoken kiemelt beszámolói
envoken
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Sziasztok!

Ma jöttem haza a régióból. Szállásunk Reiteralmon a Preunegg Jet-től 200m-re volt, innen indultunk mindennap a 4hegy meghódítására :) Időnk csodás volt, végig napsütés első nap reggel még esett 1cm hó, de közben sütött a nap, nem nagyon értettem :D Az egész táj nagyon szép volt, minden havas, így szeretek Ausztriában lenni :) Igaz a mai napra már a pályán kívül látszott a melegedés, előkerültek a füves részek.

1. napunk 28-a volt, csodás napsütés, enyhe mínusz, ismerkedés Reiteralm-al. Tulajdonképpen az egész pályarendszerben és itt minden felvonó nagyon gyors, modern, kivétel a drága 2es beülős, ami Hochwurzen felől jön fel, na az lassú, és haza fele mivel árnyékos részen megy még hideg is. Kedvenc pálya már az első naptól kezdve az 1-es illetve a 2-es pálya lett. A völgyig a lecsúszás érdekes, ugyanis az 1a illetve 2a-b pályán is 2szer át kell csúszni az úton, de ez viszonylag kulturáltan megvolt oldva, én boardozom, de nem kellett lecsatolnom(Nassfelden szenvedtem ). A pályák állapotát tekintve azt kell mondjam a tetejétől a középső állomásokig tökéletes, néhol kissé keményebb. A középsőtől lefele természetesen kicsit kevesebb a hó rajta, keményebb, és már jeges részeket is találni, ez természetesen a másik 3hegyre is igaz.

2.nap Hochwurzen-be mentünk, itt nagyon tetszett a 33 , és a 32 pálya. Kicsi a pálya rendszer, de nagyon megkedvetlem ezt a részt is. A rohrmoos-i rész csodaszép, legközelebb megpróbálok ide találni vmi olcsóbb apartmant, idén ez nem sikerült. Az 5ös fogat, ahogy mi neveztük :D Az a felvonó, ami 5ösével megy nagyon vicces:D Kényelmesnek nem mondanám, Mozdulni nem bírtunk, igaz sorban állni itt sem kellett.

3.nap irány Planai, kicsit hosszas Reiteralmból átcsúszni, de sikerült. Itt is minden pálya nagyon jó állapotú, bár itt a keményebb rész és a puhább havas váltakozik.
Kifejezetten rossznak tartottam a Planet Planaitól induló kabinos felvonónál a pálya alsó részét. És a kabinos is kissé lassan visz fel a tetejére. A pályán itt is kevesen voltak. A zenés pálya nagyon tetszett, örülnék, ha több helyen is lenne ilyen. Haza fele a táblák Hochwurzen felé kissé fura utat mutat, a végén csákányosozni kell egyet, majd onnan lehet haza fele csúszni, ez kikerülhető másfele is. Sajnos Planai-tól a Hochwurzen felé a pályák állapota romlott, összetúrt és jeges részekkel találkoztunk. 4körül utolsó felvonóval sikerült felérnünk Hochwurzen tetejére, és innen indultunk a völgy fele, ahol ismerősök kocsival vártak, mert a Reiteralmi felvonót sikeresen lekéstük :D Ilyen későn 4körül nem ajánlom ezt senkinek :D Kb semmit nem láttunk, a pálya aranyos kis erdei pálya, viszont a visszafordító kanyarokban vigyázni mert jeges.

4.nap Hochwurzen csak, mivel ismerősök ide jöttek fel kocsival, és itt tudtunk velük kényelmesen találkozni, itt csúszkáltunk,itt a legkevesebb a pálya, mégis nagyon élveztem.

5.nap maradtunk Reiteralmon de. ,majd du-n irány Hochwurzen itt is csúsztunk párat ,majd Reiteralmon az utolsókat. A tegnapi nap már érezhető volt a melegedés, a pályák kicsit felpuhultak

Sajnos Hauser Kaibling-ra nem jutottunk el, mert nagy rohanás lett volna oda és vissza, majd máskor.
Az egész pálya rendszerre jellemző viszont az É-i fekvésének köszönhetően, hogy árnyékos. Ami lehet egyszerre szerencsés is és nem is. Nekem tetszett, hogy mivel keményebb pályák voltak, a nap végén sem lettek buckásak, csak nagyon kevés részen. Viszont menet közben zavaró volt, hogy bizonyos részen napsütés, majd árnyék, majd napsütés. Szóval sok esetben majdnem hogy vakon mentem. Nagyon tetszett ez a 3hegy, biztosan vissza térek mér, de ha lehet rohrmoos-ban szálnék meg, szóval ha vki tud vmi olyan apartmant , ahonnan betudok csúszni a pályára, vagy sétálni max ilyen 2-300méter, akkor megoszthatná :)
envoken
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2010.03.16.
Sziasztok,

Sok lehetséges célpont után végül Nassfeld-re jutott választásunk, mivel az előrejelzések ide írták a legszebb időt :)
Hát nem csalódtunk, napsütés,napsütés,napsütés :) Csodás időnk volt. Féltem a sok negatív hozzászólás miatt, hogy buckás, kemény piros pályák várnak majd, de nem így volt.
Valóban sok napsütés éri a pályákat, viszont első két nap elég sokan voltak, mégis csak 1-2 pálya volt, ami buckásabb volt, de ebből is láttam már rosszabbat, pl Gerlitzen, ahol 11 órakor rosszabbak voltak a pályák, mint itt délután 4kor. Az első két nap a nagy tömeg ellenére sem volt a várakozási számottevő.
Az utolsó nap olyan kevesen is voltak, bár egy kicsit felhősebb idő volt, de üres szépen kezelt pályák :)

Szerintem ideális a hely annak, aki már síelt párszor, mivel ezek a piros pályák legtöbbször erős kék, vagy pl Saalbach kék :)
A parkolás is csodásan megvan oldva. A Millenium Express-nél első nap volt csak torlódás, utána 4-5 perc alatt már bent is ültünk, és mentünk felfele:)
Érdekes viszont, hogy ha a Millenium Express-től elakarok menni a Watschinger alm (asszem ez a neve ,térkép szerint :) )felé, akkor két autóúton is át kell menni, ami nincs megoldva, pl gumiszőnyeg vagy vmi... Boardosként kifejezetten nem tetszett :)
A 7.5 km-es pálya nem rossz, egyet kell csákányosozni az eljutásához, meg van egy hosszabb lanka, de szembe széllel is simán megoldottam lecsatolás nélkül.
És egy kis negatívum :
Két kék kerülős, úgynevezett BOBO (asszem ) pálya, ami direkt nagyon nagyon kék kis keskeny kacskaringós, meredek elkerülős rész is megszívatott :) Az egyik egy fekete pályáról ágazott le, de le volt zárva,így csak a feketén lehetett lejönni, nem kevesen szenvedtek :) A Másik megy egy feketébe vitt be, és sehogy sem találtam merre megy tovább :)
A másik pedig, hogy a sok beülős ellenére egyen sem találkoztam bubival,plexivel, ezáltal havazás, szeles időben ez a jó kis pályarendszer elég rosszba tud átcsapni.

Szóval nagyon kellemes 3napot töltöttünk itt, remélem egyszer még visszatérek 1hétre is, de egyelőre még sok-sok felfedezetlen sípálya vár még rám :)
envoken
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Gerlitzen
2010.02.17.
Sziasztok!

Most értem haza Gerlitzenről, 5napig síeltünk, és volt minden szép és jó :)
Első nap látszott, hogy sok friss hó eshetett,mert már 11 kor iszonyatosan buckásak voltak a pályák,kezdésnek sajnos ez nehéz volt, ezen felül még felhős hideg idő de bíztam a jobb folytatásban :)
Valóban jobb is lett kisütött a nap, és már a pályák is kicsit keményedtek a kezelések miatt, csodásakat lehetett csúszni, a tömeg nem volt vészes, ez volt az egyik legjobb nap.
A 3. nap is hasonló volt, minden ideális, jeget nem igazán lehetett találni
4. nap érdekesen alakult, ugyanis hatalmas köd volt, de ez kb 12re feloszlott, és mivel sokan hazamentek üres pályákon lehetett csúszni :) Amilyen rosszul kezdődött a nap, olyan csodás lett a végére :)
És az utolsó nap,itt is csodás napsütés, de elég nagy szél, ami lefújta a pályákról a havat, sajnos már jegesedtek és buckásodtak is kicsit.

A p6 os parkolóba szerintem egy kezdő is aki már magabiztosabb letud csúszni, nálunk is volt egy kezdő boardos és megoldotta :) Van egy két meredekebb rész, de vannak lankásak is, csak állóképesség kell a 7.5km-hez :)

Tulajdonképpen 3.jára voltam Gerlitzenen és ez volt az eddigi legjobb síelés itt :) Csak több plexis felvonó kéne, mert néha megfagytunk felfele :)
envoken
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Fanningberg
2010.01.02.
Na ma értünk este haza,leírom milyen volt,hátha érdeke valakit :)
1.nap Katschbergen voltunk, főleg a Katschi oldalán, 10 óra körül ahol Aineckről át lehet csúszni a 6os beülőshöz,na ott volt egy kis sorbanállás kb 5perc, de amúgy olyan 3-4-5perc alatt simán sorra jutottál a másik 6os beülősnél is ,itt csúsztunk legtöbbet,majd átmentünk az Aineck oldalára, A1, de csak kabinosig,mivel ez 2körül volt így jeges volt a pálya eléggé, a szélén azért lehetett csapatni. Aztán pedig visszacsúsztunk a piros pályán a 3mas beülős aljáig, ez a pálya is nagyon jó, csak kicsit már jegesedett. Tetszett ez a hely, csak kicsit több hó kéne, de aranyos síterep
2.nap Grosseck,Gyakorlatilag 0 sorban állás, itt felmentünk 2400-ra és a hegygerincen csúsztunk, pár helyen jégfoltok, kemény hóval, de nekem nagyon bejött ez a pálya, bár délután már elég jeges lett. VISZONT a kék pálya ami a kabinos aljáig megy, a kis erdei, az 100%jég...0hóval. A pirost érdemes választania szerintem még a kezdőknek is ,mivel azon még van vmi hó is :)
3.nap Obertauern, féltünk,hogy sokat kell sorban állni, de olyan 5perc volt itt is kb max. A pályákon jóval több a hó, de azért itt is van pár jégfolt, és mivel elég sokan vannak a pályákon buckásodás elég erős délutánra jéggel párosítva, de olyan 2ig csodaszépeket lehetett csúszni! Legtöbbet a Kabnios kék pályájánál csúsztunk, ami szerintem pár helyen inkább piros. Nagyon jó kis hely, bár néha mivel boardozom nehezemre esett pár lankán átcsúszni, egyik felvonótól a másikig.
Utolsó 2 nap a meglepetés :) Csodás Fanninberg, sok jót olvastam itt,és valóban csodás síterep :) Itt is max 5perc sorban állás, de az is csak a fő 6ülésesnél, a hátsónál soha senki nem volt. A pályák minősége jobb mindegyiknél szerintem, délután is csak a meredekebb, sokat használt területeken lesz jég. Minket nagyon megfogott a széles kék,hosszú pályáival.

Nagyon tetszett ez a régió, remélem még visszalátogatok egyszer, amikor több hó is lesz :)
envoken
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2008.12.28.
Sorry,csak most jutottam gép közelben.
Hó van bőven a pályák nagyon jók,és a kettes felvonó is működik ami felvisz 1800m-re!A nap végén kicsit már jegesedik de a pálya szélén még mindig kitűnő,ezek voltak a pozitív élmények :)
A negatív: 6kor indultunk 9 30 ra kint voltunk, a parkoló 10km-re van síbusz jön nagy tumultus felvisz,végülis semmi para túl lehet élni,és gyakran járnak,na de ami utána jött...A síbusszal 2 megállót mentünk Biela Put-ig, itt vettünk jegyeket na most itt a sorbanállás az egy pankráció,beállsz a sorba és nincs visszaút kijönni nem lehet és vár rád a pokol..lökdösődés harc hogy megkaphasd a jegyedet!De még lehet azok a szerencsések akik a sorban állnak és nem a családtagok, ismerősök,ugyanis itt legalábbb az ember tömeg melegíti egymást,míg a várakozók addig megfagynak :) . 2óra sorbanállás után kaptunk jegyet!!!!Ez szerintem rettenet!!!Nem voltak felkészülve erre a tömegre?!?!(állítólag előzőnap senki sem volt a pénztárnál) A felvonóknál most az hogy 20-30percet várok ebben az időszakban szerintem belefér,voltam Gerlitzenen is kb ilyenkor (Dec 28-30)és ugyanez volt. De az hogy az emberek a félnapjukat a jegypénztárnál töltik...Végül 12 től vettük a jegyet, 1 re már fel is jutottunk mondom mégegyszer 9 30 -ra jutottunk ki :)

Mindenesetre maga Jasna szerintem nagyon jó!Mégegyszer kiszeretnék menni pár napra mert szerintem érdemes!jah és a hó 80cm volt az I felvonó alatt
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.