Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Bálint Németh kiemelt beszámolói
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2018.02.15.
Nassfeld első benyomások:

2018.02.07-11-ig 5 napot töltöttünk Nassfelden első ízben. A helyet szuperlítívuszokban emlegette minden ismerős, ezért esett rá a választásunk. Elvárásaink ennek megfelelően magasak is voltak. A kritkiai hangvétel is ennek a színvonalnak szól. 4-en mentünk napi átlag nettó 30-40 km-et síeltünk. Mivel szeretjük a ratrakolt, patika állapotban lévő pályákat, alap, hogy minden reggel elsőként húzzuk az íveket. Tapasztalataink:
- Bár a jelölések szerint a pályák 90%-a piros, ez nem igaz! Nagyon sok közülük kék, de legalábbis tele vannak kék betétekkel.
- Az első nap előtti éjszaka és aznap is esett a hó, így már a reggeli pályák is kezeletlenek voltak és azok is maradtak egész napra. (???) Fórumokon azt az infót találtuk, ilyenkor nem kezelik le a pályákat? Mi van???!!
- Nagyon sokan voltak még hétköznap is, így pl a Gartnerkofel (3,4 pálya alja) felvonónál sokszor jelentős tömeg verődött össze és bizony ácsorogni kényszerültünk.
- A nagy létszámú sÍelőre tekintettel, nagyon hamar összetúrták a pályákat, délutánra kivétel nélkül a pályarendszer összes értelmes páylája használhatatlanná vált.
- A Gartnerkofel oldali pályák és terep nagyon szerethető, egyetlen aprócska hibája a felvonók elavultsága, sajnos nem a leggyorsabb fajta, ráadásul rossz idő esetén nincs hova bújni. A szélső 7, 8, 9-es pályák rövid, átlag 1,5 km hosszúak, de lendületesen síelhető, szerethető bemelegítő szakaszok. Az 1, 3, 4-es pályák is kiválóak, ezek már hosszabbak, igazi élvezeti értéket hordoznak a sportos haladó sízők számára. Hosszúk átlag 3,5 km.
- A Carnia (80) 7,6 km-es pálya felejtős. Nem szeretem az olyan pályákat, amelynek a hosszát unalmas, "átcsúszó" szakaszok tarkítják. Sajnos ebben is akad, és mivel az egyetlen völgybe vezető pálya, délutánra minősíthetetlen az állaga.
- Az 50, 51-es teljes hossza, valamint a 71-es felső szakasza nekem szűkek voltak, a sok síelő miatt, ami erősen rontott élvezeti értékükből.
- A kedvenc pályánk a 45-40-es egyben, valamint a 70-75-ös egyben szakaszok voltak. Ezek kellően hosszúak és lendületesek. A 75-ösre a színe miatt kevesebben merészednek, pedig köze sincs egy igazi feketéhez, (Harakiri Zillertal) ezért később is lett összetúrva. A pálya tetejére gyors, modern kabinos röpíti az embert. Itt ez is pipa volt. Szerettük is. :-)
- Szerethető pályák még: 63, 65, 70, és a szélső 23, 21, 28-as szakaszok is a csúcsról indítva, felfűzve. Mivel a 63, 65, 70-es a pályarendszert bejáró "túrázók" számára is kötelező útvonalak, hamar összetúrják őket. Ezeket reggelente érdemes kóstolgatni, délutánra a letöréseken már vígan el lehet merülni a jeges, buckasízés rejtelmeiben.
- Az olasz oldalra átcsúszva (a főcsúcsról végig jobbra tartva) az étteremben valami isteni kajákat szolgáltak fel, mindig oda mentünk át ebédelni.

Összeségében nem rossz a hely, de ár-érték arányban szerintem közel sem annyira überbrutálkirály, mint ahogy hírdetik. Értelmes valódi pálya a 80 darabból 16 db, amelyek a 110 km-ből mindössze 35-40 km-et tesznek ki. ezzel azért érdemes számolni. Igaz szép időben, nem csúcs szezonban azok tényleg élvezetesek.
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
Ausztria
Hintertux
2017.02.06.
2017.01.31-től 02.05-ig volt szerencsém kipróbálni a Hintertux gleccser síplyáit. A szállásunk Junsban volt elképesztően olcsón, jó áron a környékhez képest, ahonnan a tuxi közpopnti felvonó 6 percnyi távolságra volt autóval. Az 5-ből 3 napot síeltünk itt. Természetesen most is igyekeztünk elsőkként a felvonókhoz érkezni nyitásra, ami szinte minden nap maradétalanul sikerült is. A 3 napból 2 nap volt élvezhető az időjárás, egyik nap idő előtt lejöttünk a hegyről.

Sajnos idén nagyon kevés volt itt is a csapadék, ami érezhető volt a pályák minőségén. Hiába voltak ratrakolva a pályák, a felső néhány cm puhított havat pillanatok alatt legyalulták, így nagyon hamar kijegesedtek, különösen a felvonókhoz közeli alsóbb szakaszok, valamint a szűkebb részek.

Sok legendát hallottam már a barátaimtól erről a helyről, és sajnos csalódtam. Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap.

Pályák:

A felső részen csupa elavult csákányos (???) felvonó, rengeteg "átcsúszó" szakasszal, ami azért szomorú, mert ezek mellet nagyon jó kis pályák vannak (9, 9a, 11, 12, 13). Ezek részemről alapból kilőve, nem a csákányon gémberedve, szélben szétfagyva kívánok elfáradni, hanem a síelés élményben.

A hátsó 5-ös pálya nagyon jó lehetne a csúcsról, ha nem egy csiga lassúságú, őskori 3 üléses felvonó vinne vissza a pálya feléhez (!!!) Itt a fekvés miatt is hajlamos a pálya nagyon hamar szétesni. Szép időben pazar itt a kilátás.

A szaggatott vonallal jelzett piros pályák középen (2, 13, 13a) mind zárva voltak hó hiányában, míg a 2, 2a piros pályák nagyon hamar kijegesedtek.

A bal szélső 1-es piros egyszer lejönni a völgybe nap végén jó, de nem sok élményt ad.

Az 51 EUR-os napi jegyárat irreálisan soknak tartom a kínált pályák mennyiségéért és minőségéért.
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
2017.01.24-én Kedden volt szerencsém első ízben kipróbálni ezt a síterepet. Győrből ketten Pali barátommal kora reggel rajtoltunk, hogy elsőként kezdhessük meg a pályák tesztelését. 9:00-kor már fent is voltunk a csúcson. Gyönyörű napsütés, nulla ember és sorbanállás fogadott minket a hétköznapra tekintettel. A felvonórendszer modern és kellően gyors. Mi szinte egész délelőtt a hátsó 10-es kéken és a 11-es piroson csúsztunk. A 11-es nagy kedvenc lett. Kiváló lejtés, jó minőségű hó, és a végén a felvonó aljához egy fantasztikusan lendületes kicsúszás. Igaz délelőtt ez a pálya még árnyékban van, de talán ennek is köszönhető, hogy lassan túrják csak szét. Megunhatatlan volt. A többi pálya (3, 3a) is kellemes, szerethető. Az alsó tányéros, csákányos felvonókat hanyagoltuk. A csúcson lévő hüttében átlagos árak, gyors kiszolgálás és gyönyörű panoráma fogadott minket. Minden negatív kritika ellenére kellemeset csalódtam a helyben és a jövőben még biztos visszatérek ide egy-egy napra, mert arra bőven elegendő.
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
Vasárnap volt szerencsém kipróbálni egynapos síelés keretében Semmering sípályáit. 6 év kihagyás után, amolyan visszaszoktatás volt a cél, hogy visszajöjjön a "bugi" az ember lábába. Szerencsére ez maradéktalanul sikerült köszönhetően a kellemes -5 fokos, szélcsendes, napsütéses időjárásnak.
A késői indulás miatt csak 10:30-ra értünk oda a parkolóba, ami Vasárnap lévén már tele volt, nem volt egyszerű szabad helyet találni, de végül csak siikerült. Mivel éppen elmúlt 11, már a kedvezményes 28 euros jegyet váltottuk ki.

Korábban már nagyon sokat hallottam erről a helyről és azt kell, hogy mondjam kellemeset csalódtam. Vasárnaphoz képest egyáltalán nem volt tömeg egyik pályán sem. Lemaradva a reggeli aranyórákról sem ért minket csalódás, mivel délutnra sem lettek hatlamas buckák sehol. A hó kiváló minőségű volt, délutanra azért elő-elő bukkant egy-két jeges szakasz, de nem volt vészes. A fenti hütteben szinte csak magyarok dolgoznak, nagyon sok magyar vendég van, az étkezésre még 14:00-kor is nem keveset kell sorban állni, de az étel kiváló és bőséges.

Az 5, 6-os piros pályák voltak a kedvenceink, de a szelső 1-es kék is nagyon kellemes kezdésnek, levezetésnek. A piros pályák sem vészesek, szerintem óvatos hozzálllással azokon is kényelmesen le lehet jönni halálfélelem nélkül is, aki meg akar jobban megeresztheti. A fekete pálya és a snowpark rész le volt zárva.

Összeségében kellemeset csalódtam a helyben. Korrekt pályák, felvonók, kezelhető mennyiségű ember fogadott minket a hétvégi időpont ellenére is.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.