Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

BáTaBá kiemelt beszámolói
BáTaBá
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2010.03.14.
Idén harmadszor NHH-en.

Hóvastagság teljesen megfelelő. Sorban állás NEM VOLT. A déli nagyon jó állapotban volt. Északi teteje buckás, de nagyon jókat csúsztunk.
A jegy mindössze 1000Ft/fő/nap + a szállítás!
Grillparti nem volt, de nem is azért mentem. Jó, lehetett grillezett húst venni a büfében. Meg biztos partizni is lehetett... Mi inkább sípartiztunk : )

Nagyon jót síeltem és kellemesen elfáradtam.
DSC00717.JPG
DSC00719.JPG
DSC00729.JPG
DSC00728.JPG
DSC00725.JPG
BáTaBá
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2010.02.06.
Idén először NHH-en!

Jegyek:
Délelőtti jegy nincs!!!
Napijegy: 4500/felnőtt
Délutáni jegy van, de nem tudom pontosan mennyi.

Utazás:
A csapatszállító teherautó platója kipufogógázos, hangos, hideg, rázós stb. de a téli, hegyi körülményekhez képest biztonsággal felvitt. Néhány éves gyereket nem szállítanék rajta.

Pályák:
Taxi: taposott pórhó, 2-3 ember a liftessel együtt. (ez nagyon lankás, csak kezdő gyerekeknek tudom elképzelni) Hétköznap is nyitva van, 12.00-20.00 -ig, kivilágítják! Ezt a liftkezelőtől tudom.

Déli: Néhol kicsit jeges, néhol kevéske kavics, de teljesen jól síelhető. Ez a pálya volt a legjobb állapotban. Sorban állás NEM VOLT!

Nagy északi-1-1/A-1/B: Ezen a szakaszon a "rövid" lift nem üzemel, így le kell csúszni a nagy északi aljára. Felső szakasz nagyon buckás pórhó. Alsó szakasz fekete v. piros, mély porhó. Számomra nagyon nehezen volt síelhető.

Kis északi/2/A-2/B: Köves, kavicsos, földes, leveles, botos stb. de egy kövezős léccel nagyon élvezhető. A felvonó még nem túl gyors, mert próba üzemben működik, de nagyon jól szuperál. A felvonó nyomvonalán egy helyen leomlott a hó, így ott nagyon ügyesen kell navigálni. Néhány ember kipotyogott. Sorban állás NEM VOLT!

Lecsúszás a parkolóig:
Technikás, kövezős de nagy élmény.

Egyéb:
személyzet segítőkész
rántotta rendben, forralt bor finom

Nagyon jól éreztem magam és kellemesen elfáradtam!
BáTaBá
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2009.02.22.
Három év után újra!

Mi tegnap 21. én voltunk Nagy Hideg-hegyen. Mindennel meg voltunk elégedve. Gyönyörű a környezet és jó a szervezés. Finom a forralt bor. Jó fejek a liftesek főleg a rasztahajú. A pályák nekünk nagyon jók voltak. Már igazán várom a nagy északi felvonó elkészülését!

Őszintén megvallva, néhány éve mondtam szépeket mikor arról értesültem , hogy lebontották a kedvenc pályám felvonóját. A tegnapi nap azonban megnyugtatott. Láttam, hogy egy igazán magas színvonalú beruházás vette kezdetét. Az elkészült liftek korszerűek és látszik, hogy hosszútávon fogják szolgálni a síelőket. Biztattak a liftkezelők, hogy jövőre a nagy északi is elkészül és ennek már láttam is jeleit.

Mivel tudom, hogy egy tulajdonosa van az Aranykapunak és a Turistaháznak, így arról is írok néhány sort. Én nem vagyok vadász de egy ilyen erdei környezetben számomra természetes volt, hogy Trófeásnak hívnak egy éttermet. Szerettem a fapados feddett kiülőt és az étterem hangulatát. Nagyon finom volt a csülökpörkölt, a babgulyás, a palacsinta. Műanyag székek és ilyen hangulatú hely bárhol van az országban. Azt a stílusú zenét pedig nagyon nem kellene erőltetni.(tavaly tavasz)Inkább hallgatom a madarakat és a patak csobogását.
Az étteremmel kapcsolatban még annyit, hogy megoldódott egy régi problémám: hol hagyjam az autómat, ha fent szeretnék aludni a Turistaházban. Jó ötlet, hogy leparkolhatok a "Trófeás" zárt udvarán. Így biztosan több éjszakát fogok eltölteni Nagy Hideg-hegyen.

Köszönet a szép napért! Kovács Bálint
BáTaBá
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Szlovákia
Selce - Cachovo
2009.01.25.
2008 jan. 10-én és 18-án hétvégén voltunk. Selce-Cachovon.
Nagyon jól éreztük magunkat. Sorbaállás, tömeg nincs v. max. 30másodperc. Mind a 3 felvonó + a bébi működött.
A pálya alját inkább pirosnak mondanám, de a fenti rész lankásabb. A fenti lankásabb részhez is és az alsó meredekhez is van külön felvonó + egyben az egészhez.
Lehet kapni 5 órás jegyet is 14Eu ért a senior 10Eu (14 évesig). Ehhez hozzájön az 5Eu csipes jegy, de természetesen a végén ez visszaváltható.

A kiszolgálás igazán figyelmes. Büfés néni valamicskét beszél Magyarul és nagyon kedves. Forraltbor finom és 3x3dl nincs 3Eu (vagy kb. annyi). Minden tiszta, wc stb. és a büfében nincs cigarettafüst!
Az egész kis "zsákutca üdülőtelep" igazán stílusos, szép és családias.

Pálya nekem megfelelően volt kezelve, bár 18-án hajnalban esett rá 10 cm friss hó, amitől elég fárasztó volt a sízés. De úgy gondolom ez is hozzá tartozik a sporthoz. Az 5 órás jeggyel én rendesen elfáradtam.

Szerintem egy jó kompromisszum egy olyan családnak ahol különböző a tudásszint. Persze csak, ha apuka nem műlesikló.
BáTaBá
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Magyarország
Eplény
2008.01.12.
Ma voltunk először Eplényben síelni. Senki nem gondolta volna a családból, hogy ennyire jól fogjuk magunkat érezni. Magyarországon még nem síeltem ennyire nagyszerűt. A pályák élvezhető hosszúságúak. Keresztbe kasul síelgettünk egyik pályáról a másikra át az erdőn, de a lécünkön sehol egy karcolás. Nem kellett kerülgetni a köveket! A pályamunkásokat nem a nagymenő egyénöltözetükről lehetett megismerni, hanem onnan, hogy kedvesek voltak, mindenkit hölgyemnek- uramnak szólítottak és lapát volt a kezükben. Ennyi lapátolós munkást egyetlen sípályán sem láttam. Az erdőben is lapátoltak, ahol át lehetett síelni. Negatívumként: Nagyon sajnáltam, hogy annyi tárcsa le volt szakadva, szerintem minden harmadik. Sokkal kevesebbet kellett volna sorba állni, ha mind meg lett volna. Minket nem zavart, hogy egy mély hósin volt a felvonó alatt. A nagyobb gödröket belapátolták a munkások. A snowboardosokat már zavarhatta, mert volt közülük, aki le is húzta a drótkötelet, kb. fél órán belül megjavították. Köszönjük a mai élményt.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.