Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

zoli64 kiemelt beszámolói
zoli64
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Olaszország
Sappada
2010.02.10.
Kedves síelők!

Január 30.-án indultunk 4 család 13 fővel Sappadára, a Sporthotel Volaia szállodába 8 napra.
Utunk Szlovénián (ezért havi matricát kellet vennünk, 30euro) keresztül, szinte végig autópályán vezetett.
Odafelé menet Budapesttől számítva, végig szakadó hóban (sajnos vissza felé is) csak 6 és fél óra volt a menetidő, ez nagyon kellemes volt. Eddig mindig Ausztrián keresztül mentünk, de az jóval több időt vett igénybe. Délután a szállodába érkezve azonnal elfoglalhattuk a szobánkat így várnunk sem kellett, valamint személyenként két alkalomra belépőt kaptunk az uszodába. Aki ettől is többször szeretne az uszodába menni, a recepción vásárolhat belépőt 4 euro/fő/alkalom. A hotel nagyon tiszta és kellemes, a szobák berendezése turista jellegű de nekünk megfelel. Ágyneműt nem kell vinni az benne van az árban. A wellness részlege is nagyon jó, nagy medence, szauna, jakuzzi... , fürdősapka kötelező. Az ellátás alapból félpanziós. A reggelinél nincs, de a vacsoránál van egy kis választási lehetőség.
A pályák ratrakoltak, kitűnőek jól kezeltek és a személyzet nagyon figyelmes. Síoktatás is folyik, amit a Sítanoda jelen lévő csapata, magas színvonalon bonyolít le. Én a felvonózás közben leejtettem a két síbotomat, a Sítanoda jelenlévő oktatója (Robi) azonnal kisegített egy pár bottal egész hétre. Köszönöm ezúton is. Három pályát síeltünk be, a Monte Sierra (Cima), az új Pian dei Nidit és a Sappada 2000-ret. Az előbbi két pálya északi fekvésű így az napközben sokkal hidegebb a délinél. Mindig úgy intéztük, hogy az ebédet a 2000 méteren lévő Hüttében fogyaszthassuk el, ugyanis végig nagyon jó volt az időnk. A központi pályára (Nevelandia) most nem mentünk át. A pályák jó hosszúak és abszolút nincs sorban állás. Minden pályánál ülős felvonó van így felmenetel közben, jól kipihenjük magunkat.
Sajnos a 8 nap nagyon gyorsan eltelt, néha olyan érzésünk volt, mintha 1-2 nap kimaradt volna.
Haza felé jövet már a jövő évi síelést tervezgettük, ugyanide Sappadára.

Sok havat, jó sízést mindenkinek.
P2030248.JPG
Sappada 2
P2020143.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.