Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

-Rezső- kiemelt beszámolói
-Rezső-
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Szlovákia
Csorba-tó
2016.02.06.
01.31-02.05-ig voltunk itt. A Hotel FIS-ben szálltunk meg. Ez tényleg közel van, csak át kell menni az úttesten és kb 50 m-t sétálni. Nagyon kedvesek és segítőkészek így lett GOPASS-unk, amivel jóval olcsóbb volt a bérlet) voltak, tisztaság, meleg, reggeli rendben (csak reggelivel foglaltuk). Szobák egy picit kicsik. A pályánál lévő éttermek (akár fent, akár lent) megfizethetőek. A felnőtt hószán kölcsönzőnél levő Koliba kifejezetten olcsó és jó.
Már vasárnap délben ott voltunk, de a nagy tömeg miatt inkább ebéd után elmentünk jégszobrokat nézni, ami nagyon jó program volt, plusz jó buli. A hotelhez fel lehet menni, de jó ha kéznél van a foglalás, mert a parkolóőrök csak ennek leellenőrzése után engednek fel soron kívül. A többiek meg várhatnak a sorompónál míg valaki lejön és lesz hely + fizetni is kell.

Maga a síelés : a 4-es pályán melegítettünk, majd irány a hegy! A gerincen szinte mindig fúj a szél ( a sielok.hu előrejelzését vegyétek komolyan!!), így az 5-ös pálya liftje hétfőn és kedden kb. 1 órát ment összesen, így az itt sielni kívánok a többi pályára jöttek). A Solisko liftet is néha leállították, ekkor aztán káosz volt és 15 perces sorban állás (hétköznap!!). Kedden megolvadt, leratrakolták, éjszaka megfagyott és szerdán indult az őrület :(. Sütött a nap , elállt a szél, ment minden felvonó és nekimentek az emberek a tükör jégnek. Megállás nélkül mentek a hegyimentők, volt amikor a hószán kevés volt és simán matracon , kézzel húzták le az embereket, és a mentőhelikopter is fordult egyet. Ennek látványára észrevehetően csökkent a sebesség és megnyugodtak a kedélyek. Délutántő esett a hó, így csütörtökre már tökéletes volt minde, kíváve az 1-es és 5-ös pályán, ahol újból feltámadt a szél, és csak a jeges alap volt, amin alig lehetett megállni a szél miatt (5-ös lift állt, néha a Solisko is). Péntek napsütés, remek idő.
Sífutás (erről egy picit kevesebb szó esik): Minden nap kezelt pálya, mind a kettő stílushoz. Sajna csak rövid szakasz, egy a Pátria hotelhez, egy a Csorba tóhoz. Kb 5 km egy kör. A sísánc aljába lemegy . Hát amikor felnéztem, nem fogott el a vágy, hogy az ugrást kipróbáljam :).
A hét elejei eső miatt a friss hó alatt tükör jég van ez egy picit veszélyessé teszi, csak lassan a lejtőkön.
Néhány furcsaság (elöljáróban : 15. éve járunk Szlovákiába, a legkülönbözőbb helyeken voltunk, de ezen fennakadtam). A Soliskoval felmenő síelők nagy hányada nem a 2-es pályán jön le (végül is azt csinál amit akar) DE nem lassít, betép a 4-esre, az azon lévő lejtőn tovább gyorsul és teljes gázon betép a gyakorlók és tanulók közé (lsd 6-os pálya) majd az értelmesebbje még veszekszik is velük, hogy lassan és keresztbe mennek.
A liftnél tolakodás: ugye a gyerekeket már megszoktuk, de itt nem az a jellemző, hanem az 50+-os férfiak. Nyomakodnak át mindenkin, de van amikor átgázolnak a léceken és a gyereket, nőket félrelökik. Majd ha szólnak nekik, a) nem hallják, b) nem értik. Sajnos ebből több affért is láttam, volt ahol verekedésig fajult az ügy – hát nem az ideális környezet egy gondtalan szórakozáshoz. Szerencsére szerda délutánra elfogytak ezek az emberek (talán őket hozták le a mentők?), úgyhogy innentől kezdve nem volt több kellemetlen szitu.
Azt nem értem, hogyha már pénzt fordítottak a kamerázásra (vt.sk+nehogy átadjuk a jegyet), akkor miért nem nézi még valaki, hogy azt a néhány nagyon hülyét kivegyék.
Összefoglalva: a pályán kívül mindenhol kedvesek, segítőkész(bolt, vonat, felvonó, étterem, turisták), csodálatos környezet, tökéletes felkészített pályák ellenére apályán és a liftnél tapasztaltak miatt nem igazán meg az az érzés, hogy ide szívesen visszamennék.
-Rezső-
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Sziasztok!
Most voltunk ott. (jan 20-22).
Tényleg rászolgál a nevére.
Péntek du érkeztünk, hogy elérjük az esti síelést, egy kicsit elcsúsztunk, de kárpoótolt érte, a hószán. Nem írja senki, vagy én vagyok figyelmetlen, mindegy a pálya melleti szállásokhoz hószán visz fel (nagy kaland,)már ezért megéri.
A sípályáig kell felmenni autóval (itt is vannak parkólók, nem tévesztendő össze a faluban levővel). Innen még 500 m a pálya középső részén lévő szállások , ide visznek fel a hószánok. Esténként lehet ezekkel túrázni, mi a HOREC-ben voltunk.
Nagyon kedvesek (mosolygósak!!), segítőkészek, és nagyon jó az ellátás (mennyiségre és minőségre egyaránt.)Az emailra lehet írni, jön a válasz - magyarul.
Lesikló pályá(k): nagyon jó állapotú, több mint 1 méter hó, csak a hétvégén 30cm friss hó esett.
Amiről itt kevesebb szó szokott esni: kezelt sífutó pályák is vannak, ami itt a kezelt részen tényleg frissen kezelt!A 4 üléses lift hamar felhordja az embereket, akinek nincs kedve 1 percet sem várni az folyamatosan pöröghet a csákányoson.Van korongos is kezdőknek.
Ami meglepő volt, hogy a pálya szélén lehet nyugodtan csúszkázni, szánkozni nem zavarnak senkit. Nagyon széles a pálya.
Családoknak nyugodtan ajánlom, ilyen benzin árak mellet talán jobban megéri összevoni a hétvégéket (mi legalább is így számoltunk), így egy oda-vissza út és 2 éjszakából, 3 sielés jön ki (vagy hószán, ezt ki kell próbálni!)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.