Élménybeszámolók: Csorba-tó síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató wellness fórum

Csorba-tó síterep értékelése
1001 szavazat, átlagos érték: 3.4
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2022.01.12. Csaba Pocsai
Sikerült végre egy napot Csorba-tón sielni. Eddig csak terveztük, de az élet másként akarta. Az első tapasztalatok

Ami nem tetszett:
Parkolás. A felső, a google maps-on parkolóként jelölt nagy parkolókban sífutó pálya és motorosszán pálya került kialakításra. Gyakorlatlag maradt a messzebb lévő központi parkoló és a síbusz, vagy kb. 1-1,5 km séta és a bakancs csomagmegőrzőben hagyása.

Ami teszett:
Az időjárás előrejelzés napos, szinte szélcsendes időt ígért, ehhez képest Poprádnál még vastag felhőzet volt, a szél táncoltatta a kocsit. Szerencsére az időjárás előrejelzésnek lett igaza. A Tátrától kb. 5-10 km-re mintha elvágták volna a felhőket az égen. Amit kaptunk, kb. -3 - -5 fok, napsütés, csillogó hó, havas hegycsúcsok, dél felé nézve pedig felülről láttunk rá a felhőkre. Szóval csodás látvány, persze ez részben szerencse kérdése, főleg ha 3 hétre előre veszed a bérletet.

Pályák: Nagyon jól kezeltek voltak. A 2-es kivételével valamennyi üzemelt, valamennyi megfelelően ratrakolva. Délutánra az 1-esen érezhetővé vált egy valószínűleg korábbról maradt, letisztult jeges folt, de ha ott a pálya szélén maradtunk minden rendben volt. Nem buckásodott fel az alja sem.

Felvonózás: Hétköznap voltunk, most indult újra a jelenléti oktatás, valamint az iskoláknak a COVID miatt megtiltották a sítáborok szervezését, talán ezek is közrejátszottak, de egész nap összesen legfeljebb 3 percet kellett várni a felvonóra.

Bérletár: Tervezve a síelést, időben, online vásárolva nem drágább a magyar pályáknál.

Szerintem érdemes elgondolkodni a Magas-Tátrában síelésen. :)
2020.02.01. yyyyy
Eredetileg Telgárt lett volna a cél tegnap (2020.01.31) de mivel egész napra esőt jeleztek kerestünk magasabban fekvő pályát, ez lett Csorba-tó: mivel 1300m feletti itt már hóesés volt a jelzés. Hát nem az lett: eső volt az idő nagy részében.
A honlapot megnéztük, de csak napi jegy árak vannak:
https://www.vt.sk/hu/cenniky/cennik...y-2019/cennik-skipasov-zi...
- és nem volt helyben sem már kiírva. A pénztárban ülő hölgy iszonyú kelletlen volt, és ha végre hajlandó volt válaszolni akkor nem kapcsolta be a mikrofont, csak az mondat felénél, ezért csak kitalálni lehetett mit mondott. Nagy nehezen kiderült van 33EUR-ért félnapi jegy (1-től, már kicsit későn értünk ide)
Ha már itt voltunk megvettük - alig akarta kiadni, felső pályák lezárva... Kiderült nem csak a felső pályák vannak lezárva hanem a B felvonó is azaz csak a 3-s 6-s és 8-9-s tanuló pálya volt "használható": az eső miatt kásás hó...
Ráadásul a B felvonót úgy "zárták le" hogy nem tettek keresztbe semmit, csak amikor már beléptünk a kapun és levettük volna le a tányérost szóltak hogy nem oda-buda, nem mehetünk - ki kellett várni a lecsúszás idejét csak akkor engedett másik felvonóra. (később ment ez a felvonó is, de amikor 3 órán van összesen hiányzik minden óra)
Az is gáz, hogy nem 16:00-ig csak 15:30-ig megy a felvonó.
Felső parkolóban alig van hely (ez tegnap nem volt igaz, rossz idő miatt volt) és buszt kell várni ami felvisz pl a központi parkolóból. És 2EUR/óra a parkolás. (Olyan szél volt, hogy a parkolási cetlit elvitte a szél, mert az őr nem várta meg hogy kivegyem a kezéből - az őr csak intett hogy fussak utána, mert ez az igazolás)
Iszonyúan kelletlen személyzet, gyenge tájékoztatás, katasztrófális pálya minőség - jobb lett volna Telgart-ra menni, nem érte meg a kitérő.
(Telgárt sem volt álom: csak 2,5km pálya volt nyitva, a nagy szél miatt a pálya tetejéről a havat lefújta a szél, ratrak fel sem ment odáig, a rövid pályának is csak 80%-a volt használható - de legalább nem 44EUR egy napijegy mint Csorbatónál.
2018.03.16. Lengyel István
Ma egy rövidke napot töltöttünk itt. Eredetileg Lomnicra terveztük, de ott eső-havaseső esett reggel, így inkább a magasabb fekvésű Csorbára mentünk át. A megérzés jó volt, Smokovectől már havazott.A pályáknál már nem volt parkoló, így visszajöttünk és maradt a síbusz, ami menetrend szerint pontosan hozott-vitt bennünket. Tömeg nem volt, sorállás sem. Én csak a lenti tányérost és a 4-es pályát használtam, szemezgettem Soliskóval, de nem mertem bevállalni. Párom és a fiam felmentek,mindegyik pályát megjárták. A folyamatos havazásnak köszönhetően a pályák folyamatosan frissültek, délutánra már volt ahol sok hó volt a pályán. Páromék mondták,hogy itt-ott komoly buckák voltak ,de nagyon tetszett nekik. Az általam bejárt pálya is jól sielhető volt még délután is. Tetszett az egész, jövünk még!
2018.02.09. KKy
Sziasztok!
Csütörtöki program, bemelegítés gyanánt Csorba-tavi síelés volt. Érkezés 10 órára, parkolás az alsó, ingyenes parkolóban, síbusz használata. Mivel a nagy parkolóban alig volt autó, nem lepett meg minket a síelők száma. Sajnos a köd miatt nem tudtuk tökéletesen kihasználni a pályák állapotát, gondolok itt a tömeg hiányára, és így a pálya állapota nem romlott délutánra sem, habár tapasztalatom szerint itt kevésbé probléma ez, valószínűleg a halványpiros lejtés miatt. A Solisko alatti túristaházban, ha jól emlékszem “Chata pod Soliskom” most is nagyon príma volt a Marhagulyás knédlivel (nálunk pörkölt) és ha valaki szereti a jó barnasört a “Master”-t tudom ajánlani. Vigyázzatok vele sokkal erősebb mint az átlag sör nálunk. Olivér, aki tökéletesen beszél magyarul figyelmeztetett erre. Megkóstoltam és igaza volt. Ha magyarul szeretnétek rendelni keressétek őt. A köd miatt és mivel két nap Lomnic várt ránk, valamint a szállást is el kellett foglalnunk délután 3 után befejeztük.
KKy
P2082758.JPGP2082767.JPGP2082766.JPG
2018.01.25. Balog Attila
Üdv mindenkinek!

Tegnap este értünk haza a Magas Tátrából, s az utolsó(tegnapi) napon a Csorba-tó volt a célterület.
Az időjárás elég cudar volt odafenn, nem ártott a símaszk, fújt a szél rendesen, s néha havat/hódarát vágott az arcunkba és sajnos a látási viszonyok is folyamatosan változtak, de hát ez van, szabadtéri sport ez. Bezzeg amikor picit kisütött a nap akkor felbátorodva lehetett róni a köröket a hatos ülős melletti kiváló piroson.
A kellő hidegnek, szélnek megfelelően kemény és gyors volt a pálya, de a jobb szélen egy 5-6 méteres sávba folyamatosan hordta a szél a "friss" porhavat.
Kifogástalan volt a sítechnika csiszolására, melynek eredményeképp új izomtónusokat(csipő mindkét oldalon) sikerült "lázba hoznom". Szerencsére volt két-három kiválóan síelő sporttárs, s el lehetett lesni néhány dolgot a felvonóról szemlélődve.
A hideg ellen a Szoliszkó menedékház nyújtott szó szerint menedéket, a kandalló mellett kiengedtek a testrészeink, a csapolt Pilsner pedig továbbra is az egyik kedvenc "ivósöröm"(3Eur). A kaják is jól mutattak(6-13Eur között), de azt most kihagytuk. A belső tér nekem már picit túl modern. A 6-os ülős aljában megbúvik egy hangulatosnak tűnő, hóba vájt bár is, no annak volt "romantikája", de ahhoz stabil napsütés, nem pedig szélvihar kellett volna(napozóágyak, babzsák fotelek várják a vendégeket).
Mindenesetre soha rosszabb sínapot...(14:30-kor már úton voltunk hazafelé és a Gopass szerint így is 48km-t síeltünk)
Ja és nincs esti sí a "Tátrában"(a szállásadónk a Magas Tátrát egyszerűen csak Tátrának hívta).
Anno Lomnicon a "Jamy" üzemelt esténként(épp közvetlen mellette volt a szállásunk), de az új tulaj megszüntette ezt a pályarészt.
2018.01.01. KKy
Szilveszteri, évzáró síelés a Szoliszkó alatt

A fiammal szerettünk volna egy közös síelést megejteni még 2017 decemberében, de mindig közbe jött valami. Úgy döntöttünk, hogy december 31-én elindulunk és egy szilveszteri csúszással zárjuk az évet. Mivel estére haza szerettünk volna érni, csak Szlovákia jöhetett szóba. Sajnos az elmúlt hetek magas hőmérséklete, és a "meleg", erős szél nagyon sok kárt tett a pályákban. Barátaim elmondása alapján a december 9-10-i állapothoz képest (ekkor nyitott) Tátralomnicon a hóhelyzet nagyon sokat romlott. Megnéztem a webkamerákat és Chopokon óriási sorokat láttam már 30-án is, és ott sem volt 100%-os a pályák állapota. Maradt az örök joker: Csorba-tó.
Korán reggel indultunk, mivel folyamatosan ónos esőre figyelmeztetett az időjárás előrejelzés. Miskolcról a Bánréve, Rozsnyó, Poprád útvonalon nagyon szépen tudtunk haladni. Magyarországi szakaszon enyhe eső, de az út egyáltalán nem volt jeges. Szlovákiában gyakorlatilag üres utak fogadtak, Král és Rozsnyó között összesen három autóval találkoztunk. A Dobsina utáni hágó és a Stratena utáni szakasz rendkívül jeges és így csúszós volt, tapasztalatom szerint mindig ez a legproblémásabb rész. Háromnegyed tízre értünk Csorba-tóra és szokás szerint az alsó, ingyenes parkolót vettük igénybe, mely körülbelül félig telt meg. A síbusz gyakran jár, így hamar el tudtuk kezdeni a síelést.
Felcsatolás után "A" felvonó és irány a Szoliszkó. Sajnos ködös, nyirkos idő fogadott minket, de közeledve a csúcshoz átléptük a felhőhatárt és láthatóvá vált a napocska is. Ezért a bemelegítő csúszást az 5-ös pályán tettük meg, ami tökéletes állapotban volt, több helyen még látszott a ratrak nyoma. Visszatérve a "csúcsra" az 1-es majd 3-as pályát használva csúsztunk le alsó állomásra. Itt ismét köd fogadott minket. A későbbiekben felváltva használtuk az 5-ös, az 1-2-es, 1-3-as, 1-4-es útvonalakat. Minden szakasz kezelt, jó minőségű volt. Rövidesen megérkezett a gyenge havazás is, amely ebéd után esőre, ónos esőre változott. Érezhetően melegebb lett, de a felső szakaszon kifejezetten kellemetlen, erős szél fújt. Most hiányzott igazán a fűtött, buborékos lift. Ekkor kiürült a pálya és csak a fanatikusok maradtak. A fiam viccesen meg is jegyezte: "apa divatsport lett a síelés". Összesen 40 km-t csúsztunk és 3 óra után jöttünk le a pályáról. Természetesen finom ebédet is ettünk közben, és pihenésképpen az üzletsor előtti téren meghallgattunk egy koncertet, ahol a hangulat "egyre fokozódott". Este 7 óra körül értünk haza.
A legfontosabb tapasztalatom megint az volt, hogy a Csorba-tavi pálya mindig a lehető legjobb minőségű és extrém körülmények között is megőrzi az állapotát. Természetesen szlovák viszonylatban állítom ezt. Ezen a napon sem volt buckás és jeges, annak ellenére , hogy délután már eső áztatta. Végig lendületesen jól síelhető maradt.

Sikerekben és síelésben gazdag, boldog új évet kívánok mindenkinek: KKy
Érdekes tüzijátékKoncert síelés helyett, közbenA hangulat fokozódikFélig felhőbenMár alig vagyunkSzabad a pálya
2017.12.31. SíMan
Tegnap kiruccantam, miután napos időt jósoltak. Szerencsére mire belefogtam a beszámoló írásába elolvastam a sporttársak egyéb terepekről (Stuhleck, Chopok) írt beszámolóit, így relativizálódtak a tapasztalataim. :)
A napi jegy ára 39 Euró + 2 Euró a kaució. A szilveszternek is köszönhetően sokan voltak Csorba-tavon, gondolom a szállások megteltek. A parkolók biztosan! Ezért nem is engedtek fel, a központi, nagy parkolóba tereltek minket. Innen rövid sétával elérhető volt a síbusz, ami 10 percenként járt. A pénztárnál (11 óra körül) nem volt nagy tömeg, minden pénztár működött, de így is kb. 10 perc volt a jegy vásárlása. A Soliskora vivő négyes liftnél már tisztességes tömeg volt, de kb. 15 perc alatt - surranó pályán - oda lehetett érni. Szép napos idő volt és hideg. A pályák már kicsit buckásak, a jég elő-elő kandikált. A pályákon elviselhető volt az embermennyiség. Délután feltámadt a szél és felhőket is hozott, ami megtizedelte a sporttársakat.
20171230-091346.jpg20171230-113254.jpg20171230-115658.jpg20171230-121544.jpg20171230-121547.jpg20171230-123448.jpg20171230-131640.jpg20171230-140033.jpg20171230-194352.jpg
2017.12.22. MarDa
Először jártam ezen a síterepen. Miskolcról a Rozsnyó, Dobsina utat választottam. 3 óra autózást jelentett. Megérte mert az Alacsony Tátrában nagyon szép téli vidék és autóút fogadott.
A sípályához legközelebbi parkolóba sorompós kapun keresztül lehet bejutni. Kifelé még a parkolóban levő automatánal kell fizetni. Csak készpénzt fogad el. Kb 4 óra volt 5 euró.
A napi felnőtt jegy 34€ +2€ kàrtyadíj. Síkölcsönző és szervíz is működött.
Alig alig voltak a pàlyàn síelők, főként du. 2 utàn amikor feltàmadt a szél, a hegy teteje felhős lett, esett a hó.
Minden felvonó müködött. Sehol sem kellett vàrni. D kétüléses, kimért tempójú, inkàbb a síugrósànchoz közeli, de rà lehet fordulni a 3s pàlyàra. B jelű tàrcsàs, jó tempójú. C 6 üléses, kényelmes. A 4 üléses A felvonó a leghosszabb aminek az indulàsi végén van egy önkiszolgàló étterem. 3 féle leves, ízléses főfogàsok, sütemények közül lehetett vàlasztani. Egy leves plusz sütemény volt 6.60€.
A pàlyàk jó àllapotban voltak végig. Az 1-5s tiszta időben biztosan csodàlatos panoràmàjú lehet. A rövid 1- 2 àtvezető kivételével, mindenhol szélesek a pàlyàk. Kezdőknek is ideàlis. A felső pirosak is inkàbb halvànyabb pirosak. Élvezetes volt a tetőről lecsúszni a beszàllóhoz, ami közelít 4km-hez. Tetszett, jó nap volt.
Éppen a felvonók làbànàl van egy szàlloda. Màr jövő decemberre is foglalt.
2017.04.09. KKy
Szlovák szezonzárás!

Tegnap azaz április 8-án megtartottuk szezonzáró sielésünket Szlovákiában. Sajnos korábbi térdsérülésem miatt 3 hónap szünetet rendelt számomra az orvosom, de fiamat és barátomat elkísérve elköszöntem a síszezontól és legalább friss levegőn töltve a napot készítettem néhány fotót.
Megtekintve a honlapokat Csorba-tó pályájára esett a választásunk. Véletlenül a szezonkezdet is itt volt 2016.december 25-én. A parkolóban tapasztaltam, hogy inkább már csak helyi fanatikusok -jellemzően a fiatalabb korosztályból- próbálkoznak a síeléssel. Találkoztunk egy hagyományőrző csoporttal, akik mosolyt rajzoltak mindenki arcára és a különböző síiskolák oktatóinak nagy létszámú csoportja is egy utolsó "buli" síeléssel búcsúztatta az idényt.
A körülményekről nem is szeretnék most részletesen írni, de a hirtelen meleg időjárással beköszöntött tavasz ellenére síelhetőek maradtak a pályák, igaz több helyen lehetett köves, saras, füves folttal találkozni. A hó rendkívül kásás volt és néhol a friss vakszolás ellenére letapadt. Fiam és barátom is délutánra rendkívül fáradtnak érezte magát, tehát a mély hó megtette hatását. Közös véleményünk, hogy azért nagyon megérte kijönni egy utolsó síelésre.

Szeretném röviden összefoglalni az idei szlovák síszezont. Természetesen amit leírok szubjektív vélemény, a saját tapasztalataimat, gondolataimat tartalmazza.
-első síelés 2016.12.25. zárás 2017.04.08.
-síelt napok száma: 14 ebből 5 Lomnic, 5 Chopok, 4 Csorba-tó
-parkolás szempontjából Lomnic verhetetlen, Chopokon többször "ügyeskednünk" kellett (északon és délen is), hogy jó parkolót találjunk, Csorba-tónál az állomásnál található parkolót kell használni ha nem akarsz fizetni
-liftek tekintetében Chopok a legjobb, de a nyereg régi felvonóját kivéve Lomnic is tökéletes. Csorba-tónál hidegben, nagy szél esetén a régi beülős, buborék nélküli felvonó kicsit kényelmetlen. Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a nagy teljesítményű felvonók jelentősen megnövelik a pályák zsúfoltságát, tehát sokszor örültem, hogy a nyeregbe csak a régi lift jár.
-hóhelyzet: az időjárás az idén sem kényeztette el a szlovák pályákat, de azért az üzemeltetők szerintem sok mindent megtettek a jó körülmények érdekében. Szerintem a legjobb pályaminőség, hóminőség a Csorba-tónál volt, igaz a kevésbé meredek pálya, kevesebb beszűkülő szakasz és a Chopok csúcshoz képest szélvédettebb fekvése is segített ebben. Külön öröm volt az idén korán megnyitott nyeregben jó minőségű havon síelni. Lomnic többi pályáját -főleg a Kőpataki tó alatt- többször megviselte a tömeg, buckásodást, jegesedést tapasztaltam. Talán Chopok küszködött legjobban a természetes hó hiányával, ami főleg a déli oldalon volt szembetűnő. Remélem jövőre az égiek kegyesebbek lesznek, habár volt már rosszabb is.
-vendéglátás: szerintem a színvonal folyamatosan javul, és sokszor találkoztam kedves kulturált kiszolgálással, ahogy azt el is várom, el is várnám. A legtöbb helyen beszélnek angolul, és mindenhol találtam nekem tetsző éttermet, "hüttét". Többször ettem finom ételt és az árszínvonal sem katasztrófális, de természetesen itt is sokkal magasabb, mint a hazafelé vezető út melletti "kolibákban". Szerintem még mindig jelentősen a nyugateurópai árak alatt vannak, természetesen sem a pályákat, sem semmi más egyebet nem szeretnék összehasonlítani, mert nem szeretnék senkivel meddő vitába keveredni. A GOPASS kártyát használva jelentős kedvezményeket lehet elérni, és nem csak a szezonbérletre gondolok.

Mi tetszett:
(Szlovák viszonylatban)
Chopok: a nagy pályarendszer
Csorba-tó: kisebb tömeg, jó hóminőség
Tátralomnic: csodálatos környezet és a NYEREG

Térdsérülésemtől eltekintve jó szezont zártunk,
mindenkinek kívánok szép nyarat, túrázóknak sok szép hegyet, kerékpárosoknak kellemes tekerést, vitorlázóknak jó szelet, nyugodt tengert, motorosoknak sebességet, de ésszel és hazatérést egészségesen, gleccsersíelőknek jó napozást.

Jövőre találkozunk a hegyekben, vagy itt.

KKy
Reggeli gyülekezőCsak stílusosanTávolban az Alacsony TátraA völgyben már tavaszA sziklák már látszanakRégimódi pihenőÁllatok a hegyenDecemberig pihenhetnekInkább már freerideAzért még jó a pályaKezdődik a túra szezonMegérkeztünkA hölgyek is "gyalog" jöttekGyermekdivat 1935"Kötésben"Jövőre ugyanitt
A hétvégét a Magas-Tátrában töltöttük, vasárnap látogattunk el Csorba-tóra. Kellemes csalódás volt, mert meglepően kevesen voltak a sípályákon az ideális idő ellenére. Annál több kiránduló, sítúrázó és sífutó tűnt fel mindenhol a pályán környékén, élmény volt őket nézni. Láttunk olyan családot, ahol papa-mama + 6-10 éves gyerekeik mentek felfelé fókás túralécekkel, de láttunk terepfutókat is a pálya mentén felfelé csapatni. Na, ez egy igazi téli üdülőközpont, ahol a hómotortől a hóraftingig mindent ki lehet próbálni. A tó vastagon befagyva, rajta kb. 20 cm hó, sokan szánkóztak, sífutottak rajta.

A síközpont nem nagy, de a két piros pálya bőven elég egy-két napra, carvingozni tökéletes, mert széles, és jó lejtése van. A kilátás pazar volt, a völgy felhőben úszott, de a pályákat telibe kapta a nap, emellett jó hideg volt, egyetlen olvadó vízcsöppet sem lehetett felfedezni. Délre minden pályát kipróbáltunk és kellemesen elfáradtunk.

A fenti hüttében sokan voltak, de a lentiben nulla perc sorbanállással jutottunk finom ebédhez. Egy leves kb. 3 euró. főételek 7-8 euró körül vannak, de az adagok bőségesek és a környezet hibátlan. Ebéd után már lazábbra vettük, többet fotóztunk és a nap végén még elmentünk sétálni. Gyönyörűen felújított szállodák, információs táblák, hangulatos kolibák, már kevés helyen köszön vissza a retró. Sokat változott az elmúlt években Szlovákia, előnyére!

Képek itt: https://sielok.hu/fotoalbum/csorbat...o-2017-01-22/galeria/
2017.01.04. tsrt
Dec 30-án Bialkáról hazafelé tartva síeltünk itt egy fél napot, a Tátralomnic környéki dugón nehezen tudtunk átvergődni. Cserébe viszont, szinte teljesen a lifteknél tudtunk végül parkolni. Gyönyörű, ideális síelő idő. Itt is rengetegen voltak, de szerencsére a többség csak kirándulni jött nem síelni, de azért kb. 10 perces sor volt jellemző a lifteknél. A pályák is kiválóak voltak, a népsűrűség csak a szűk résznél volt zavaró. Jó kis (fél) nap volt. Rosszabb, szelesebb időben nem lehet egy leányálom...
IMG-20161230-123856-HDR.jpgIMG-20161230-123903-HDR.jpgIMG-20161230-124257-HDR.jpgIMG-20161230-124634-HDR.jpgIMG-20161230-124639-HDR.jpgIMG-20161230-141315-HDR.jpg
2016.12.26. KKy
Tegnap (2016.12.25.-én) 1 napos besíelést tartottunk a csorbatavi pályán.

röviden a vélemények (fiam+ két barátom összegezve)

-parkolás közvetlen a szálloda mellett a bejáratnál ingyenesen
-szakadó hóesés
-pályák gyakorlatilag üresek, sorbanállás sehol
-pályák minősége 13 óráig nagyon jó, jegesedés sehol
-mivel folyamatosan esett a hó délutánra igazi "free ride" érzés (délutánra a szél megélénkült)
-zárás előtti időszakra a leesett hó és szél miatt buckássá vált a pálya és 1-2 jeges folt előkerült, de abszolút kis területeken
-a társaim szerint az utolsó csúszás volt a legjobb
-az autóhoz érve tapasztaltuk, hogy minimum 10 cm-es friss hó esett, de inkább több
-mondanom sem kell, hogy az első csúszás ill. a körülmények mindenkit rettenetesen elfárasztottak
-szenzációs nap volt, de nem kényelmes, napsütéses síelést kell elképzelni

KK
2016.04.01. RM
Ma itt síeltünk. Tegnap délután kifelé jövet a 15-20 fokok nem túl sok jóval kecsegtettek. Liptovsky Mikulason is 15C körül volt este 7-kor. :-(

Reggel 8-ra kimentünk a pályára. A fenti parkoló nyitva volt. Nem volt tömeg. 8:20-kor kezdtünk a tárcsással, aztán jöttek az ülős liftek. Jó kis Poma arzenál van itt. (Tatra-Poma tárcsás, 4-es és 6-os ülős.) :-) Szerencsére a nap nem sütött nap elején, így kicsit talán tovább bírták a pályák. Amik egyébként reggel se voltak kifagyva. (kb. 5 fok volt) 11-től pedig már elég nehéz volt a hó. Maga az alap egyébként rendben van még teljesen, föld, kő ... nem látszott ki sehol.

Maga a hely jól síelő gyerekkel tetszett. Mivel egy pontba fut az összes pálya nem lehet elkeveredni egymástól. Fiam kedvence a 4-es mellett a Fun Park volt és a 3-as alsó része, ahol a pálya szélében voltak "ugratók", "járatok" ... Nekem a szép hosszú csúszások tetszettek. 1-es majd 2,3,4 variálva. Ami jó még, hogy a meredekebb részein általában szélesebbek voltak a piros pályák, olyan igazi kellemetlen szűkületre nem emlékszem.

A panoráma pazar: síugró sánc, tó, völgy, Alacsony-Tátra. :-)

A völgyállomáson lévő önkiszolgáló étterem elég húzós. 2,5EU a 1/2l-es Sprite, 4,5EU az óriás palacsinta. Ez kb. már osztrák ár, mondjuk szép és modern. Ebédelni lementünk a "bodegákhoz". Ez már jobb árban. Gyros 2,5EU, üditő 1-1,5EU ...

Mi 2-kor jöttünk el. Mivel 4-6-ig focit terveztünk. Sikerült is találni egy profi műfüves pályát Probreziny városrészben itt Liptó-Szentmiklóson meg 4 szlovák srácot akikkel toltunk pár kispályás meccset. Hiába, a foci összehoz ... :-)

Ma már hidegebb volt délután (6-fok). Ha éjszaka fagyna, ahogy ígérik, akkor holnap lehet még egy jó sínapunk Chopokon. :-)
2016.02.06. -Rezső-
01.31-02.05-ig voltunk itt. A Hotel FIS-ben szálltunk meg. Ez tényleg közel van, csak át kell menni az úttesten és kb 50 m-t sétálni. Nagyon kedvesek és segítőkészek így lett GOPASS-unk, amivel jóval olcsóbb volt a bérlet) voltak, tisztaság, meleg, reggeli rendben (csak reggelivel foglaltuk). Szobák egy picit kicsik. A pályánál lévő éttermek (akár fent, akár lent) megfizethetőek. A felnőtt hószán kölcsönzőnél levő Koliba kifejezetten olcsó és jó.
Már vasárnap délben ott voltunk, de a nagy tömeg miatt inkább ebéd után elmentünk jégszobrokat nézni, ami nagyon jó program volt, plusz jó buli. A hotelhez fel lehet menni, de jó ha kéznél van a foglalás, mert a parkolóőrök csak ennek leellenőrzése után engednek fel soron kívül. A többiek meg várhatnak a sorompónál míg valaki lejön és lesz hely + fizetni is kell.

Maga a síelés : a 4-es pályán melegítettünk, majd irány a hegy! A gerincen szinte mindig fúj a szél ( a sielok.hu előrejelzését vegyétek komolyan!!), így az 5-ös pálya liftje hétfőn és kedden kb. 1 órát ment összesen, így az itt sielni kívánok a többi pályára jöttek). A Solisko liftet is néha leállították, ekkor aztán káosz volt és 15 perces sorban állás (hétköznap!!). Kedden megolvadt, leratrakolták, éjszaka megfagyott és szerdán indult az őrület :(. Sütött a nap , elállt a szél, ment minden felvonó és nekimentek az emberek a tükör jégnek. Megállás nélkül mentek a hegyimentők, volt amikor a hószán kevés volt és simán matracon , kézzel húzták le az embereket, és a mentőhelikopter is fordult egyet. Ennek látványára észrevehetően csökkent a sebesség és megnyugodtak a kedélyek. Délutántő esett a hó, így csütörtökre már tökéletes volt minde, kíváve az 1-es és 5-ös pályán, ahol újból feltámadt a szél, és csak a jeges alap volt, amin alig lehetett megállni a szél miatt (5-ös lift állt, néha a Solisko is). Péntek napsütés, remek idő.
Sífutás (erről egy picit kevesebb szó esik): Minden nap kezelt pálya, mind a kettő stílushoz. Sajna csak rövid szakasz, egy a Pátria hotelhez, egy a Csorba tóhoz. Kb 5 km egy kör. A sísánc aljába lemegy . Hát amikor felnéztem, nem fogott el a vágy, hogy az ugrást kipróbáljam :).
A hét elejei eső miatt a friss hó alatt tükör jég van ez egy picit veszélyessé teszi, csak lassan a lejtőkön.
Néhány furcsaság (elöljáróban : 15. éve járunk Szlovákiába, a legkülönbözőbb helyeken voltunk, de ezen fennakadtam). A Soliskoval felmenő síelők nagy hányada nem a 2-es pályán jön le (végül is azt csinál amit akar) DE nem lassít, betép a 4-esre, az azon lévő lejtőn tovább gyorsul és teljes gázon betép a gyakorlók és tanulók közé (lsd 6-os pálya) majd az értelmesebbje még veszekszik is velük, hogy lassan és keresztbe mennek.
A liftnél tolakodás: ugye a gyerekeket már megszoktuk, de itt nem az a jellemző, hanem az 50+-os férfiak. Nyomakodnak át mindenkin, de van amikor átgázolnak a léceken és a gyereket, nőket félrelökik. Majd ha szólnak nekik, a) nem hallják, b) nem értik. Sajnos ebből több affért is láttam, volt ahol verekedésig fajult az ügy – hát nem az ideális környezet egy gondtalan szórakozáshoz. Szerencsére szerda délutánra elfogytak ezek az emberek (talán őket hozták le a mentők?), úgyhogy innentől kezdve nem volt több kellemetlen szitu.
Azt nem értem, hogyha már pénzt fordítottak a kamerázásra (vt.sk+nehogy átadjuk a jegyet), akkor miért nem nézi még valaki, hogy azt a néhány nagyon hülyét kivegyék.
Összefoglalva: a pályán kívül mindenhol kedvesek, segítőkész(bolt, vonat, felvonó, étterem, turisták), csodálatos környezet, tökéletes felkészített pályák ellenére apályán és a liftnél tapasztaltak miatt nem igazán meg az az érzés, hogy ide szívesen visszamennék.
2015.01.19. andrast
Most hétvégén (2015. január 17-18) voltunk Csorba-tónál síelni. Még soha nem jártam ezen a helyen, nem okozott csalódást.

A hójelentés azt írta, hogy a völgyben 0 cm, a hegyen 70 cm, nem tudom előbbit hogy számolják, de lent is vagy fél méteres hó volt. A pályák nagyon jók, sehol nem látszott ki a föld, remekül lehetett sízni mindegyiket. Délutánra kicsit felbuckásodott és itt-ott jegesedett is, de ez alig vont le a sízés élményéből.

Szombaton jó idő volt, sütött a nap, elég sokan voltak és valamilyen verseny is volt, 10 perces sorbanálllások voltak, de vasárnap soha egy másodpercet sem kellett várni, mondjuk az idő is elromlott és többször volt köd a nap folyamán.

A komfort fokozaton elég sokat emelt, hogy a felvonóval szemben lévő Hotel Fis-ben lakutnk, ennél pályaszállásabb nem is lehetett volna. A wellness rész elég pöpec, a szaunából pont a sípályára látni :) Lent a kör alakú hüttében hatalmas aprés-ski party van!

Elég sokat kell autózni Budapestről, de összességében megérte. Élmény 8/10 - ja és ez egyik (!) síbotomat ellopták hüttézés közben. Ez milyen? :D
2014.02.03. bartoki
Vasárnap voltunk a Csorba-tónál.

Végül is nem olyan rossz, le lehetett csúszni...
De nem is igazán jó... :)

10:22-kor már nem engedtek közel, egy távoli galaxisban kellett parkolni.

Szájhagyomány útján megtudtuk, hogy jár síbusz, és azt is hogy honnan (kitáblázva, térképen jelölve nem volt). De így is elég sokat kell kutyagolni (jeges, kővel felszórt úton).

Érdemes lehet utcai cipőben felmászni, fenn a kassza környékén vannak tárolók.

- Plusz 6-7 fok volt, miközben a holidayinfo.sk szerint mínuszok vannak :O (a sielok.hu jelentése kb. helyes)
- Van kb. 5-10 cm természetes hó, a többi műhó
- Nem mernék rá megesküdni hogy a pálya minden pontja látott ratrakot :)
- Vagy lehet hogy a meredek részeken a népek ilyen gyorsan lesodorják... mert már 11-kor buckásodott a pálya, kitakarva a reszelős-összeállt réteget
- Mert iszonyatos tömeg is volt :)
- A pályán erősen kerülgetni kellett a népet, főleg a sok keskeny ez már elég nehéz volt (kb. mint egy Eplényi hétvégén, csak itt nehezebb a pálya)
- Délután 2-3 után már egyenesen jeges részek is voltak
- A webkamerák kicsit csalókák, nem mutatják a tömeget a pályán
- Kaja árak lassan osztrák magasságban (3 dl tea 1.5 EUR, egy pizza 7.5 EUR)

+ Még szerencse, hogy a felvonók azért elvitték a sok népet, nem kellett nagyokat sorbaállni

+ Ez legalább járt, nem úgy mint Tátralomnic (az szombat-vasárnap is zárva volt a nagy szél miatt)

+ A kék részeken (4-es pálya felétől) lehetett kicsit karvingolni is, ott szélesebb a pálya, és nem olyan meredek, nem buckásítják fel annyira az emberek.

A nap végén már láttam néhány fűszálat, de kavis és föld szerencsére nem volt.

Hétköznap talán jobb.
2013.02.19. Meedea
Végre itthon..nem gondoltam volna hogy valaha is ilyet fogok mondani síeléssel kapcsolatban,de Szlovákiára sajnos nem tudok túl sok jót mondani...3 napja jöttünk haza az egy hetes útról.

Február 9-én dél körül érkeztünk-már jó kis havazás közepette-ami még 2 teljes napon keresztül folytatódott -15, -19 fok közötti értékekkel :)
Kíváncsian vártuk az új élményeket..első nap-febr. 10 vasárnap-már a lenti parkolóban felszökött az agyvizem, hogy a paszulyba lehetséges,hogy 9-kor nincs hely csak a lenti parkolóban 6 euróért...viszont a szlovák autósok felmehetnek?! Felérve persze tonna szám volt a szabad hely.

A következő menetet a kasszás csajjal vívtam..nem tudott angolul,úgyhogy még infót se tudott adni :(
Illetve a legtöbb infó csak szlovákul van kiírva..miért nem használnak valami emberi nyelvet is..felfoghatatlan?!
Na de végre valahára a pályán voltunk. Az idő nem volt túl kellemes,-13 fok,havazás és erősödő szél. A hosszú 4 üléses egész jó időt fut,bár a felső részen nagyon jól esett volna a buborék. Az alatta levő pálya egész jó állapotban volt a folyamatos havazás ellenére ezért leginkább ezt a pályát használtuk - jó hosszú,kb 3500 m,a fenti része jó széles viszont a szél miatt kicsit kérgesebb a hó, az erdős rész kellemes,védett,igaz keskenyebb.
Megálltunk egy ebédszünetre a pálya aljánál lévő étteremben-ez tetszett,igaz a kolbászt el kellett mutogatnom, hogy a fiúka megértse,de már kezdtem megszokni a tényt,hogy hiába beszélek angolul,mutogatással többre jutok.
Délutánra annyira felerősödött a szél,hogy 3 óra magasságában visszavonulót fújtunk.
Legközelebb szerdán jöttünk ismét ide,akkor a délelőtti rossz idő elmúltával csodás,tiszta égboltban gyönyörködhettünk. Kipróbáltuk az egész pályarendszert, minden okés volt.A furkotkához tartozó pálya szeles időben valamivel védettebb mint a solisko. A kék pályarészeken-azt hiszem a 6-os volt-viszont rendesen botoztunk :)

Összegezve: ez egy jó kis síterep,nem nagy,de élvezhető ha a külső problémákat nem számoljuk bele.

Kipróbáltuk Tátralomnic és Chopok Jasná pályáit is..beszámoló az aktuális topicban.
2013.02.10. bfabry
Február 6-án és 8-án (szerda, péntek) jártam itt. Péntek ellenére sem volt tömeg, a leghosszabb sorbanállás sem volt több 1 percnél. A hosszú négyüléses lift kb. 7 perc alatt vitt fel a tetejére, ahonnan nagyjából 10-15 perc alatt kényelmesen visszacsúsztunk az aljára. A hatüléses melletti pálya kényelmes, széles, de a térképpel ellentétben szerintem nem lehet átcsúszni a 8-as pályán a 3-asra (vagy csak túl nagy volt a köd?). A C jelű, kétüléses felvonót nem ajánlom senkinek, mert borzalmasan lassú, farudas ülőkéje van, és még rövid is, ráadásul kell gyalogolni vagy 20 métert enyhén emelkedő terepen amíg csúszni lehet. A hosszú csákányos viszont remek, jó gyors és jól karban van tartva a pályája, deszkával is kényelmes.
Kicsit kicsi a terep, de változatos: a fenti piros pályák szélesek, míg a lenti erdős részek inkább keskenyebbek. Van egy remek ösvény, ami a kettes közepétől a hármashoz visz ki, azt mindenképp érdemes kipróbálni, tökéletes hullámvasút. :)
Sajnos a parkban csak a korlátok meg dobozok voltak összerakva, egy ugró sem volt, építve, de február 16-ra gondolom összerakják, mert valami nagy snowboardfesztivál lesz itt.
Egyéb: Parkolni még 10 körül is lehetett a fenti parkolóban, de a síbusz is 10 percenként járt. A többiek nagyon dícsérték az egy eurós hotdogot és forraltbort. Az itt vett bérletek érvényesek Tátralomnicra és Stary Smokovecre is. Ha a síelés/felvonózás időarányát nézzük, akkor remek terep, sokkal jobb Lomnicnál (kb. 1.2-1.5).
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, azért is jöttünk vissza még egy napra.
2013.01.03. pálinkás
Január első napját Csorba-tónál töltöttük. Az előző két napos tátralomnici működésünk után (részletesen a vonatkozó topicban) kellemes meglepetés volt, hogy nagyon kevesen választották aznapra a síelést, nyilván inkább a szilveszeri buli fáradalmait pihenték ki.

A felső parkolókba nem engedtek fel a rendőrök, s ezt nem is éppen európai módon hozták tudtunkra. Így lent, a vasútállomás mellett kialakított nagy parkolóban tettük le az autót. Innen az ingyenes, kb 3-4 percenként közlekedő síbusz vitt fel minket a pályákhoz.

Hó sajnos itt is elég kevés van, de a pályákat ennek ellenére kiválóan megcsinálták. Az összeset végigcsúsztuk, és azt állapítottuk meg, hogy a hosszú völgypályákat valahogy jobban sikerült eldolgozni a pályamunkásoknak. A felső 6 székes alatt jobban érvényesült a műhó jellege, de azért ez is élvezetes volt.

Összességében kicsi, de klassz síterepet ismertünk meg, sokkal jobban tetszett, mint Tátralomnic. Kellemesebb lejtésűek a pályák, elég hosszúak és szebb a tájkép, itt ugyanis megúszta az erdő a nagy vihart. Nem tudom, a liftek mire elegendők tömeg esetén, de most nulla sorbanállással lehetett róni a köröket egymás után.

Zárás után megint macerás volt kissé lejutni a síbusszal, betudható a helyi sorbanállási szokásoknak és a nagy gyúródásnak a buszon, de ez cseppet sem tudta elvenni a kedvünket. Jó kis nap volt!
2012.03.04. dannydog
Nem tudnám megmondani miért, de szeretek a Csorba-tónál síelni, ezért minden évben egyszer-kétszer meglátogatom.
Nos ez a tegnapi nap (2012.03.03.) meg is történt.
Szép napsütéses idő, már alig vártam, hogy kiérjünk. Negyed 10-kor értünk oda, és kaptuk az első pofont: egy rendőrruhába öltöztetett tót nem engedte már fel az autókat a felső parkolóba!!! Nem volt mit tenni, menjünk síbusszal. Természetesen nem fértünk fel, így szétszakadt a társaság, sebaj, majd fenn találkozunk.
A síbuszból kiszállva szembetűnő volt a sok üres parkoló hely... Vajon miért nem engedtek fel...?
A napijegy megvétele után jött a nagyobb pofon, kiderült, hogy a Solisko lift nem megy a nagy szél miatt! (A pénztáros mondjuk megemlíthette volna.) Aki volt már itt tudja, hogy a lenti rész semmit sem ér, tehát ha nem tudsz feljutni, inkább menj haza!
Mivel a jegyet már megvettük, gondoltuk csak csúszunk párat legalább lent. "Rövid" (kb.20 perc) sorban állás után a tányérossal elindultunk felfelé, és mit látnak szemeim, beindították a Solisko-liftet! :)
Rögtön jobb lett a kedvünk, és irány a tető, és a teljesen szűz fenti pályák! Nem ma kezdtem síelni, de emlékeim szerint ennyire betonkeményre fagyott pályán még sosem síeltem. Dübörgött a léc, és eszméletlen gyorsak voltak a pályák. Persze 1-2 óra múlva a nap, és a rengeteg ember (szombat volt), egy kicsit megtörte a pályák felső pár centijét, de buckásodásra esély sem volt annyira össze van fagyva a hó.
Az elején kicsit tartottam a jégfoltoktól, de az Elan SLX Race kitűnőre vizsgázott ezen a talajon is, úgy állt a jégen, mint a szög! :)
Összefoglalva ismét jól éreztük magunkat itt a reggeli kellemetlenségeket leszámítva, és az utolsók között távoztunk a pályáról 16 óra után.
2012.01.11. laczmaffia
Hi!

Tegnap este egy barátommal a holidayinfo.sk hójelentést (80cm hó, ebből 30cm friss) olvasgatva eldöntöttük,hogy ma 2012.01.11-én meghódítjuk a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon fekvő Csorba tavi síparadicsomot.
Egész úton (Miskolc-Strbske Pleso)a köd hátráltatta utunkat, még a kormánykereket is alig lehetett látni. Amikor az utolsó 10km volt már hátra, a könny kicsordult a szemünkből, nem a csípős hidegtől, hanem a 7:45-kor feljövő nap látványától.
A hó friss volt, első 2-3 kör után a hó olyan lágy és puha volt, hogy élmény volt íveket rajzolni a ratrak által kezelt pályán. 12h-ig gyönyörű napsütés, 15:30-ig még egy karcintást sem lehetett hallani, végig hó fedte a pályát 100%-ban. Jégnek nyoma sem volt. 12h-tól leszállt a köd, de a Futura pálya és a szűz hó által fedett rész olyan adrenalint adott, hogy feledésbe merült a pálya utolsó 1/4-ében lévő tejköd.

A hó friss és tökéletes, eddig a legjobb Csorba tavi snowboardozásunk volt.

Erre a napra 10-ből 9pontot adok.(-1pont a köd).

26eur/nap Megéri megnézni.
DSC02200.jpgDSC02208.jpgDSC02214.jpgDSC02217.jpgDSC02218.jpgDSC02220.jpgDSC02235.jpgDSC02239.jpgDSC02254.jpgDSC02259.jpgDSC02267.jpgDSC02278.jpg
2011.12.28. racesl
Sziasztok!

Mi dec. 28-án voltunk a Soliskón sielni. Minden pálya és felvonó üzemelt. Fent szikrázó napsütés, kék ég, szélcsend, meleg (+5-7 C) pálya alján -1 -2 C + gyenge köd. Tavasszal se lehetne jobb időt kifogni. Sor nem volt, egyből jegyolvasás, kb. 2-3-4 szék megy el mire beülsz. Vélhetően ez a magas főszezoni jegy árnak köszönhető. 31 EUR a nap jegy. :(
2011.12.27. zozóka45
Sziasztok!

Aki teheti és kedve van ide menni síelni, csak nyugodtan induljon el, mert príma havas pályákat fog találni.
Minden felvonó és pálya működik és a természetes hó is vagy
50 cm a hegyen.
Csoda szép napunk volt december 20.-án is, bemelegítésnek
nagyszerű volt a 4 óra síelés, pedig akkor még a Szoliszkó és Furkota pálya zárva volt.
Tátra-Csorbán a Kukucka Panzióban laktunk, a Vlad nevű tulaj
jól beszélt magyarul és nem mellékes, nagyon kedvező áron adta a kétágyas szobát reggelivel.

Üdv:
Zozóka
2011.03.24. Hogwash
Megnéztük ma, hogy mi újság a Magas-Tátrában. Korán igyekeztünk érkezni, hogy élvezhessük az éjszaka kifagyott pályákat. Sütött a nap, de mint kiderült a hegyen erős szél fújt, ami miatt délelőtt a hatüléses nem is ment. A Soliskó pályán a hó már 10 óra körül nehéz, vizes volt, 12 után a buckák térdig értek, pedig nem voltunk sokan. Szerencsére délben elindították a hatülésest, a Furkotán kicsit jobb volt a helyzet, bár ott a viharos szél volt kellemetlen. Összességében nem volt rossz, bár ennél kicsit jobbra számítottunk. Az érkező hidegfront talán javít valamit a helyzeten a hétvégére.
2011.03.21. Trailrider
Itt a vége, legalábbis nekem -úgy tűnik - ez volt az utolsó napom a szezonban. Most már bringázni kéne, mert nagyon gyenge leszek :))) Megraktuk Csorba tavat, idén utoljára. A két héttel korábbival ellentétben már tapasztaltuk az olvadás nyomait, a pálya alapja kemény, kicsit jeges, viszont egész szép új hóréteget kapott az elmúlt napokban, úgyhogy egy kemény, de nagyon jó állapotú pályának vághattunk neki reggel. A kemény alap miatt nap közben sem keletkeztek buckák, de a meredek részeken helyenként letolták a felső réteget, így előkerült pár jégfolt.
Az előrejelzés nem jött be, délelőtt majdnem végig napos időnk volt, aztán fent időnként ráereszkedett pályákra a felhő. Ez persze hozta magával azt, amikor nem látod a havat magad előtt, nem látod, merre dől, emelkedik, vagy lejt- e a pálya.
Egy szóval (hárommal): nagyon jót csúsztunk.
Az alsó hütte árai hibátlanok. Hét és fél ojróért egy kiváló káposztaleves zsemlével, kis salátatál, meggyes-mákos bájgli, és velka Koffola.
És, bár én nem valószínű, hogy mégegyszer nekiugrok idén, de, ha nem jön nagyobb olvadás (ne felejtsétek el, hogy 1400-on van az alja!), akkor a jelenlegi hóréteg még sokáig kitart, sőt, akár még gyarapodhat is. Aki úgy érzi, hogy nem ért még véget számára a szezon, az a következő hetekben még számíthat Csorba-tóra.
2011.03.19. rsebi
Hétfőn voltunk Csorbán, de csak véletlenül Eredetileg Donovaly-ba mentünk csak ott szakadt az eső, aki jött le az csak szörnyülködött a pálya állapota miatt!
Az új pálya jó az ülőlift tőkéletes, a hütte szuper, az árak elfogadhatóak a hely viszonylatában. Pálya estére buckásodott egy kicsit ami azért zavaró volt, de ez várható is volt a plusz egy-két fokos hőmérséklet miatt. Egyébként a felvonó felső szakaszában volt egy kis szél.
Sorbanállás nem volt!
Rengeteg magyar volt, és még a hütte egyik alkalmazottja is tudott magyarul, vagy talán az is volt.
2011.03.16. hyperbalu
Hello!
Mint azt már írtam, márc.10-én voltunk kint! Most már képeket is tudok feltenni, úgyhogy teljes lesz a dolog! Furcsa volt úgy megérkezni - a szezonban megszokott 8 órára - hogy szinte száraz úton tudtunk felmenni a felső parkolóba, de aztán jött a havazás, ami kitartott egész nap! A szezon legfrankóbb pályája volt - pedig voltunk párszor - még du.4kor is majdnem tökéletes volt, jég nélkül!!! Persze, nagyon kevesen voltak, és végig nulla, illetve mínusz fokokban jártunk...meg is hozta az eredményét! A káposzta levest csak ajánlani tudom, főleg az új étteremben! Ahogy olvasom a hosszú hétvégén már rosszabb volt a helyzet, de remélem lesz még tavaszi csúszás!
Üdv,
B.
201103102909.jpg201103102919.jpg201103102925.jpg201103102928.jpg201103102939.jpg201103102944.jpg201103102947.jpg201103102950.jpgDSC01422.JPG201103102902.jpgDSC01446.JPG
2011.03.14. kristaly
Sziasztok!

Ma délelőtt voltunk kint a Csorba-tónál,azt hittük szinte csak mi leszünk.Rengeteg magyar volt,ami nem okozott gondot:-)csak meglepődtünk.Három órás jegyet vettünk,elég volt ilyen viszonyok között az is.A jobboldali ülős felvonó végefelé ködbe mentünk,fent szintén nagy szél és köd fogadott.Konkrétan alig láttuk hol síelünk,a pálya szerintem jó volt,néhol jegesedés de ki lehetett kerülni.Viszont egy idő után,már buckásodott,vigyázni kellett,de különösebb gond nem volt vele.Legalább itt volt igazi hó (néhol) és nagyon jókat csúsztunk:-) Igazán hosszú a pálya,tényleg el lehet fáradni.A lenti tányéros melletti 3-as pálya viszont nagyon havas,buckás volt,nem nyerte el a tetszésemet.Összességében nagyon jót síeltünk,öröltünk,hogy nem mentünk el,ugyanis terveztük a rengeteg ember miatt.
2011.03.12. dannydog
Sziasztok!

Én ma voltam kinn a Csorbán. 10 óra körül értünk oda, simán fel tudtunk menni a parkolóba. Ennek ellenére látszott, hogy nem lesznek ma kevesen.
Gyorsan felmentünk, és az új pályán a 6 személyes felvonó mellett síeltünk délelőtt. Igaz a hó már erőteljesen el kezdett olvadni, de még kb. délig elfogadható állapotban volt.
Délben megebédeltünk, mire visszaértünk, a pálya irgalmatlanul buckás volt, és több helyen kilátszott már a talaj. Párat még csúsztunk rajta, aztán mondták a többiek, hogy a másik oldal még viszonylag jó. Igazuk is volt, még legalább egy órát elfogadható pályán tudtunk síelni. Viszont 2 óra után ez is "odalett", de ha már itt vagyunk nem hátráltunk meg némi buckától, és 4 előtt 10 perccel fejeztük be a csúszkálást. Igaz a vége felé, már nagyon keresni kellett a jó nyomvonalat, főleg a pálya tetején.
Sajnos ez a meleg igen gyorsan gyalulja a havat a pályákról, és ha így marad, lassan bezárhatnak.
Összességében jót síeltünk, a felvonóknál is inkább csak délelőtt volt némi sor, délutánra sokan megijedtek a buckáktól, de azért ha haladósan mentünk lefele, igen oda kellett figyelni, nehogy kocc legyen.
2011.03.08. Robin
Vasárnap megjártuk a Csorba -Tavi sípályát Trailriderrel és Pedróval. Mivel új ismerősünk reménykedett a pályán kívüli csúszás lehetőségében azért is esett a terepre a választás. Ebből mint kiderült nem lett semmi sem a régi hónak köszönhetően. Mint az utóbbi 1-2 évben mindenhol kevés hó esett így itt sem volt meg a szokásos 150 cm-es vagy nagyobb hómennyiség. Furcsa volt látni az egybefüggő hóréteg helyett a sok törpefenyőt. A kevesebb hó viszont a pályán egyáltalán nem érződött mivel hóágyúval jelentősen rásegítettek a szerintem olyan 60-70 cm-es természetes hóra. A pályák amúgy tökéletesen előkészített kemény de abszolút jégmentes pályák voltak. Kicsit később érkeztünk mint terveztem így 1/2 10 előtt nem sokkal csatoltunk. Meglepődtem amikor is a felső parkolóba felengedtek még mert ilyen időtájban már rég csak a lenti központi parkolóban lehet parkolni. Nagyon-nagyon kevesen voltak. Nem tudom az északi szomszédaink megnézték-e az időjárás jelentést vagy csak már a tavaszra készültek ?
Az időjárás az sajnos tökéletesen bejött az előréknek. Délelőtt elő-előbújó nap de 11 órától elég erős szél gyenge hóeséssel párosítva. Kora délután alábbhagyott a szél de helyette hatalmas pelyhekben elkezdett esni a hó. A pályáknak ez nagyon jól jött de nekem viszont fel kellett tennem a szemüveget amitől egyszerűen irtózok. Na mindegy ez van. A hózápor miatt délután már friss hóban csúsztunk az összes pályán ami rendesen lelassított. Ez miatt(szemüveg)el kezdtük gyakrabban látogatni a vendéglátó helyiségeket.
A vendéglátó helyiségek :
A tavalyi szezonban sajnos nem tudtam ide eljönni ezért is ért meglepetésként a sok változás. Egymás után nőnek ki a földből a modern épületek. Ahol még tavaly előtt a pályák aljánál a lángost ettem a kis fabódéban ott most egy minden igényt kielégítő hipermodern étterem szolgálja ki az éhes és szomjas síelőt. Hozzáteszem nem drágán !! Sör :1,40 . Az ételek 2-5 euróig . A Soliskó tetején ugyan csak egy vadonatúj épület áll gyönyörű panorámával -a hatalmas üvegeknek köszönhetően- és teraszával együtt. Bármelyik épületbe belépve az ember -ha nem tudja - akkor nem mondja meg ,hogy melyik országban is jár !!!
Még egy újdonság (tavalyi)-nekem az új- Furkotka pálya ami mellé egy modern -de bubi nélküli- kétsebességes felvonót tettek. A pálya 1,2 km hosszú de nekem a lanka-meredek-lanka-meredek lejtése miatt nem a annyira jött be.
Összefoglalva a síelésünket én örültem ,hogy újra itt lehettem és új dolgokat fedezhettem fel de remélem legközelebb az időjárás kegyesebb lesz hozzánk. Ahogy látom és tapasztalom itt jelentős fejlesztésekbe kezdtek. Aki teheti keresse fel a helyet ! Jönnek a szokásos képek :
Csorba--To-2011-03-06-008.jpgCsorba--To-2011-03-06-003.jpgCsorba--To-2011-03-06-009.jpgCsorba--To-2011-03-06-011.jpgCsorba--To-2011-03-06-014.jpgCsorba--To-2011-03-06-023.jpgCsorba--To-2011-03-06-036.jpgCsorba--To-2011-03-06-038.jpgCsorba--To-2011-03-06-039.jpgCsorba--To-2011-03-06-041.jpgCsorba--To-2011-03-06-042.jpgCsorba--To-2011-03-06-043.jpgCsorba--To-2011-03-06-046.jpgCsorba--To-2011-03-06-050.jpgCsorba--To-2011-03-06-052.jpgCsorba--To-2011-03-06-054.jpgCsorba--To-2011-03-06-062.jpgCsorba--To-2011-03-06-064.jpgCsorba--To-2011-03-06-066.jpg
2011.02.14. hegyimenő
Hali !

Mi 02.13.-án Vasárnap voltunk. Jó időben, kitünő pályákon síeltünk a családdal. Még Vasárnap sem volt tömeg, szernitem most elszívja az emberket a lomnici pálya az új fejlesztések miatt. Délutánra már itt-ott foltokban jegesidik, de egyáltalán nem veszélyes. Jót lehet síelni kezdőknek és haladóknak egyaránt. A fenti 6 személyes lifttel várakozási idő nélkül tudtunk körözni végkimerülésig :-) . Mi, ha Csorba tóra jövünk mindíg 4 órás jegyet veszünk, ezt egy rövid szünettel végignyomjuk, majd a végén jöhet a pihi, sörözés vagy ami jól esik.
A 4 óra akkor kezd el ketyegni, mikor először átmész a kapun, ilyen jegy nem sok pályán van.
Szóval minden happy, igaz én az utolsó előtti körben estem egy nagyot, fáj a vállam, de elmúlik :-). A végére azt hittem a bab is hús, de szerintem a 13.-a miatt volt.
2011.01.11. gyf
Snowboard és Csorba-tó:
A 3-as pálya nagyon jó gyakrolni, egyenletes lejtésű, bizonyos hétköznapokon este is megy.
A 8-as a 6 üléses mellett ugyancsak jó, széles, változatos lejtésű.
Az 1-2 felső szakasza a 8-as hoz hasonlóan nagyon jó, de a jó szakasz végén nem tudsz visszamenni.
Az 1-es vége egy keskeny, egyenes hullámvasút, deszkával nem az igazi, ha elveszetd a lendületet, lehet sétálni.
Utána van egy meredek letörés, elsőre HŰHA, de meg kell tanulni legyűrni.
A 2-es vége ugyncsak laposka, egyenesen kell csúszni, ami nem egy álom deszkával.
Cserébe az 1-2 szép hosszú, kondit igénylő pályával ajándékoz meg.
2 szezon után nem lehet gond, de bemelegítésnek menjetek először pár kört a 3-ason.
F
2010.12.31. hyperbalu
Hello!
Gondoltam beszámolok róla, hogy tegnap - dec.30 - kint jártunk Csorbán, és őrült jó volt! Tökéletesen felhőtlen, szikrázó napsütéses idő fogadott minket és tartott is fél 5ig, kiváló -8 -10 fokos hőmérséklettel! Mivel 100% - an működik minden felvonó és pálya, a sorban állás, nagyon maximum 2 perc volt! A pályák jól megmunkálva, némi jegesedéssel délutánra, de ez köszönthető gondolom a karácsonyi nagyon enyhe időnek is! Párszor írtam már, hogy ha csalódás mentes síelésre vágytok, menjetek...de most azt kívánom, hogy legyen mindig, mindenkinek olyan időjárás, mint tegnap. Pozitív még, hogy bővült az autópálya hálózat, így még gyorsabb, rövidebb és könnyebb a kijutás! És azt hiszem az utak tisztán tartásában, még tudnánk mit tőlük tanulni!! Képeket igyekszem összeszedni, de lehet csak jövőre sikerül :) Hóban-napsütésben-hidegben gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek :)
201012302462.jpgDSC00911.jpg201012302428.jpg201012302445.jpg201012302453.jpg201012302449.jpg201012302463.jpg201012302469.jpg201012302473.jpg201012302485.jpg201012302486.jpg201012302491.jpg201012302499.jpg201012302502.jpg201012302517.jpg201012302523.jpg201012302525.jpg201012302535.jpg201012302545.jpg201012302549.jpgDSC00923.jpgDSC00924.jpgDSC00971.jpg
2010.02.17. Dorka77
Sziasztok, mi 13-14én sieltünk a Csorba-tónál. Most voltam ott először és a korábbi fórumozók írásai ösztönöztek a pálya meglátogatására. Én még csak harmadik éve síelek és a pályarendszert látva aggódtam, hogy az én tudásomhoz mérten túl sok a piros pálya. Minden kezdőt csak bátorítani tudok: a piros pályák egyáltalán nem vészesek, sőt én inkább sötétkéknek minősíteném őket. Az 1-es és a 8-as pályák rendkívül jók voltak, az 1-es alja elsőre megijesztett - kicsit szűknek találtam - de aztán egyértelmű lett, hogy nincs mitől tartani még az én tudásommal sem. A kettes pálya tetején (ahol az 1-essel találkozik, az S kanyarban) baromi buckák voltak - repültek is szépen az emberkék, de az csak egy rövid szakasz. Még akár mókának is jó! :) A 3-as pálya tetején van egy rövid szakasz, ahol bukik, talán az valódi piros, de az sem hosszú. A 6-os kék (libalegelő) alig lejt, azonban kezdőknek kissé szűknek ítélem. Ők főleg hóekézve küzdötték le magukat. Az éjszakai síelés REMEK volt! A pályát rendbe hozták, s alig volt kinnt ember - szombat este sokkal több látogatóra számítottam. Csak a 3-as ment, de az tuti volt!
Összességében: jól karbantartott pályákon lehetett csúszni. Persze nap végére foltokban jeges volt, de ennyi megbocsájtható.
Üdv. D.
2010.02.15. hyperbalu
Hello Mindenki!

Szombaton, 13-án kint voltunk Csorbán és azt kell, hogy mondjam, ismét csak pozitívan csalódtam! Fél 8 körül érkeztünk, elsőként a felső parkolóhoz, napsütésbe, kiváló pályákkal! Ár-érték arányban tökéletes, hiszen 22 euro teljesen korrekt! Az új pálya, és a felvonó kiválóan eloszlattja az embereket, így egész nap nulla várakozást tapasztaltunk :) Igaz, az új pályán déltől jeges foltok jelentek meg, de a törpe fenyőkön így is simán csúszkáltunk! Elég sok honfitársunk volt kint, és asszem ők is élvezték! Bár sok balesetet láttunk, talán túl bátrak voltak! A hely mindent megtesz a vendég csalogatásért, mert egész napos Milka promó volt, ingyen teaával, kávéval, kakóval és napozó ágyakkal, zenével! A fun park is első osztályúra sikeredett! Friss hó volt kb 5-10 cm, és egész nap kis havazás, és felváltva nap, és felhő! Összességében, mindenki menjen, aki ezeket szereti! Peace
20100213319.jpg20100213322.jpg20100213343.jpg20100213348.jpg20100213356.jpg20100213362.jpg20100213364.jpgDSC00049.jpgDSC00057.jpg
2010.01.25. gyf
Most már itthonról, ékezetes billentyűzettel:
Szerdától szombatig voltam a hotel RISY-ben.
Kényelmes, egyszerű hotel.
Csütörtök este mentünk fel Csorba tóra esti csúszásra.
A pálya le volt ratrakolva, mentek a hóágyúk.
A pálya menti 3 üléses nem mai darab, de felvitt, ez a lényeg. 2 óra múltán kellemesen elfáradva mentünk vissza a hotelba.
Péntek délután 2-re értünk ki, a felső, fizetős parkolóban még volt hely.
Felmentünk a SOKOLISKO tetejére a 4 ülésessel.
A hivatalosan meg nem nyitott 6 ülésest is ki lehetett próbálni, tesztüzemben volt.
A pályák nem voltak összetúrva, kifagyott, jól sielhető hó volt rajta.
Szombaton 1/2 11-re értünk ki, végül is 9 hosszú km a hotel..., kaptunk helyet a felső parkolóban.
Délben elindították a 6 ülésest a hivatalos ceremónia után.
Gyönyörű idő volt, a pályák jól tartották magukat
Sorbanállás nem volt, hála az óriási felvonókapacitásnak.
Szombaton a 4 üléses határozottan gyorsabban ment, mint pénteken.
Sajnos, én is láttam 3 mentést.
Szép napok voltak.
A felvonókapacitáshoz mérten keskenyek voltak a pályák: A pályákon kényelmes mennyiségű ember volt, de a felvonók nem voltak tele, főleg nem az új 6 üléses.

F
Apa503.jpgApa502.jpg
2010.01.12. ArchiTomi
Tényleg nem kifejezetten kezdőknek való.
Biztos nézted már a pályatérképet, főleg piros pályák vannak. Az 1-esen, a 2-esen és a 3-ason is vannak viszonylag meredek (délutánra jeges) szakaszok, bár azokon a részeken elég szélesek a pályák.
Az 1-es aljánál van egy lankás, de szűk rész, ahol többször tapasztaltuk, hogy néhány kamikáze nagy lendülettel átrongyol a kezdők között.
A 2-esnek a teteje meredek és buckás, ezen a részen amikor mi is kezdők voltunk, a lányok lecsatolva, lécekkel a vállukon jöttek le. Ennek alternatívája a 3-as pálya, aminek szintén elég meredek a teteje, de jóval barátságosabb a 2-esnél.
Az 5-ös pálya az, amelyik teljes hosszban kék, de ott tényleg csak nagyon kezdők, főleg gyerekek szoktak lenni és elég rövid is.
Ezek a necces szakaszok azért nem túl hosszúak, ezért ha bevállalósak a kollégák és van kondijuk is, jól érezhetitek magatokat. SZERINTEM!
2009.12.17. dredd
Sziasztok!

Hajnali 3-kor eldöntöttük, hogy elindulunk a 2009-es szezon első síelésére! Úticél Csorba-tó!
Útközben 1,15-1,20 ezró volt a 95-ös benzin.(Nem éri meg itt tankolni :)) Megérkezve sajnálva tapasztaltuk, hogy míg tavaly ingyen volt a felsö parkoló (FIS hotel), most ismételten 5 euró! Na, de sebaj ez eddig is ennyi volt és mennyivel jobb a pálya mellett megállni! Mostmár a napi jegy is chip kártyás! 11h-ig minimális sorbanállás nélkül tudtunk síelni! De nem tudni miért, délutánra elég sokan lettek, 10 perc körüli sorbanállással lehetett tovább síelni!Elkezdték a korongos felvonó nyomvonalát előkészíteni.Sok tanuló volt a pályán, de hát mi is így kezdtük...
De lényeg a lényeg, hogy NAGYON JÓ VOLT!!!!
2009.01.22. Hogwash
Elindultunk ma reggel csúszni egy kicsit. Tudtuk, hogy esni fog, de mára volt bébiszitter, tehát nekilódultunk. Eredetileg kisebb kirándulást terveztünk - Mlynky vagy Telgárt - de mivel mindkét helyen szakadt az eső és nem akartunk visszafordulni, ezért meg sem álltunk Csorbatóig. Nem bántuk meg! Jó jel volt, hogy késő délelőtt még fel tudtunk menni a pályákhoz kocsival. Mint távozáskor kiderült, mindössze 1 euró/óra díjért (igaz, a nagyon kedves, magyarul is néhány szót tudó fiatalember a sorompónál se jegyet, se nyugtát nem adott ;)). A pálya jó állapotban volt, tömeg semmi - 0 sor bármelyik felvonónál, bár mi csak a Solisko 4 ülésest használtuk. A keskeny, meredek rész a vége előtt, ahol délutánra mindig csúnyán buckás, most teljesen rendben volt. Fent egy kicsit zord volt az idő némi széllel és köddel, de ki lehetett bírni. A tetőn délután már havazott és ez várható több napon keresztül egész Szlovákiában. Hazafelé szenvedtünk a ködben, de még ez is belefért :)
2008.12.30. Robin
Andri ! Nem fogod eltéveszteni. Ahogy beérsz a felvonókhoz a 3-as piros pálya jobb oldalán lesz. Viszont csodát ne várj tőle kb 200 méter hosszú és majdnemhogy löknöd kell magad. Ajánlom ha egy kicsit bemelegedtetek menjetek fel a fölső részre.Én nem tartom annyira pirosnak (és elég széles) inkább erős kék.Ha föntről csusztok és beértek az erdős részre ott balra forduljatok,igaz ott lesz egy erősebb letörés de csak 100-150 méteres szakaszon.( ha muszály akkor csatolás ) Onnantól már nagyon lankás. Élménybeszámolót kérek mert én is tervezem nemsokára ott a csúszást. :) Robin
2007.12.28. ArchiTomi
Sziasztok!
Tegnap voltunk a Csorba-tónál. Érdekes volt, hogy Svitnél még -6 fok volt a hőmérséklet, ahogy mentünk fel a hegyre, meg egyre enyhébb volt az idő. Fent már +0,5 fokot mutatott a kocsi hőmérője. A hegyre felvezető út felső szakasza elég jeges volt, de lánc nélkül is fel lehet menni. Délre értünk oda, akkor már csak az alsó nagy parkolóig engedtek fel. A felsőbb parkolók gondolom megteltek, így a rendőrök betereltek az alsóba. Onnan viszont ingyenes síbuszok vittek fel a felvonókig. A 4 üléses felvonónál kb. 15 percig kellett sorban állni. A pályák jók voltak, bár 2 óra után a meredekebb részek és a hosszú tárcsás felvonó felső felével párhuzamos pályaszakasz már nagyon kijegesedtek. Szintén érdekes volt, hogy a FIS szálloda előtt egy mobil bankautomatából lehetett pénzt kivenni (talán Fiat Ducato volt). Az idő nagyon szép volt, sütött a nap. Összességében jól sikerült a szezon első csúszása.
2007.01.24. Jakab Noémi
Hello mindenkinek, aki a Csorbára indul. A hétvégén jan 18-22-ig voltam kint, nagyon jó hóviszonyok voltak, friss hó kb 25 cm esett, jelenleg két piros pálya működik, sajnos a tárcsás felvonó visz a nagyobb pályára, és itt kb 40 percet kell várni, mire a felvonóhoz kerülsz, de a beülős lift gyorsan halad. Láttunk esélyt a harmadik felvonó elindítására is, de csak a rendszert ellenőrizték, karbantartottak, valószínű a hétvégére várható havazás idejére elindítják azt is. A jegy ára elég húzós szerintem, a napi jegy 720 SK, és mivel sokan vannak, nem tudod kellően kihasználni, mert a sorbanállás elveszi a fél napodat. Ám ezek ellenére szuper volt a síelés.

nosu
sieles-2007.-jan-18-21-ig-Magas-Tatra-008.jpg
2006.12.27. Nagy Gábor
Király volt Csorba-tó 26-án, kb 9 óráig aztán tömeg. Kár, hogy a nagy pályán még mindig nincs hó. Ennek ellenére a síbérlet teljes árú.
Hol-van-mar-a-tavalyi-ho.JPGa-Csapat...tiszta-Tavasz-karacsonykor.JPGaz-also-palya.JPGa-hoagyuk-azert-mukodnek.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.