Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Paganini kiemelt beszámolói
Paganini
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Február 29-én, szombaton, a tél utolsó napján voltam a Síparkban, és a táj valóban még a télies arcát mutatta.
Délben, tavaszi napsütésben, kétszer kétsávos utakon gurultam Pesttől Pásztóig. Itt hónak még nyoma sem volt, de reménykedésre adott okot, hogy a szomszédos hegyek csúcsán már valami fehérség látszott. És valóban, mire a szerpentinen felértem Mátraszentistvánba, hamisítatlan téli hangulat fogadott. Délutáni jegyet vettem, esti kiegészítővel.
A délutáni síelés is nagyon jó volt, több pályát és liftet kipróbáltam. Legtöbbet a jó esésű hármason húztam az íveket. A sok autó ellenére a beléptető kapu előtt nem volt vészes a sor. A délután végén egy kis pihenőt tartottam. Két szendvics, perecet nem kértem, mert abból már volt egy a pályán. :-)
Evés, ivás, lazítás, és hamarosan indulhatott is a hangulatos esti csúszás. Örömmel állapítottam meg, hogy a fél órás szünetben serénykedő ratrak hasznos munkát végzett a fontosabb részeken. Ezen felbuzdulva öttől nyolcig folyamatosan pörögtem. Sorbanállás nulla, több menetnél is csak az enyém volt a lejtő.
A sötétedés beálltával elég hideg lett, erre oda kell figyelni! Szerencsére a tartalékba elvitt aláöltözőt fel tudtam venni, így semmi sem zavarta a csúszás örömeit.
A hidegért cserébe viszont klasszul visszagyorsult a pálya. Nekem ez az este nyolcig tartó sízés nagyon bejött. Kellemesen elfáradva, kopogós hidegben hagytam el a már szinte üres parkolót.
P2290373.JPG
Paganini
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2018.04.08.
04.07: Egy jó tavaszi free-ride reményében mentünk ki. Ez végül be is jött. Nagyon enyhe idő volt. A csúcs közelében gomolygó köd rontotta csak a passziómat.
Sokakat kicsalt a jó idő, Krupová parkoló 90%-osan ki volt használva. Sorbanállással csak a reggeli feljutásnál találkoztunk (1-2 perc). A pályákat szemmel láthatóan korrektul ratrakolták reggelre. Mi a liftek közül az A5-ön, A2-n, A1-en, B4-en pörögtünk. A siklót hanyagoltuk, mert nagyon kicsi a kapacitása.
Még rengeteg hó van pályán kívül is. Luková meteorológiai állomáson a hómérce nem mérvadó ebben a tekintetben. Tőle 200 méterre méter feletti hóban csúsztuk a fekete 3-ast. Északon a "Május-völgy" is tökéletes volt.
Ch-Délen a lift alatt csúsztunk. Minden fontos ülős lift járt, az északi és a déli oldal is a legalsó állomásig síelhető volt. Pályán nem sokat mentem, délután próbálkoztam a 33, 31, 31A, 36 pályákon, kb. ennyi. A pályák állapota délutánra a nagy melegnek megfelelően összetúrt kásás volt, szlalom-folyosókkal. A parkolóhoz legkényelmesebben a piros 31A szélén tudtam lejutni, mivel a kék 34 már felejtős volt.
Még biztos jövök idén.
Paganini
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2017.05.05.
2017. április 30-án az Északin és a Délin is a felső kabinossal többfele síeltek a népek, jól elfértünk. :-)
A kijelző táblán a pályák közül zöld pipa volt az 1a, 1b, 1c mellett.
2000 méteren 1-2 cm friss hó várt.
A zúzmarás törpefenyők közt a Május-völgyben még lehetett próbálkozni. Május-völgy alja: freeride a patak fölötti hóhidakon (ezt én kihagytam...)
Észak: 1-es pálya, 5a és 11a pálya még kitartott, kövek sem voltak.
Dél, 33a, hátul a 34c szerpentin jó volt,
lejjebb a 34b már sajnos a vízátfolyások helyén nagy figyelmet igényelt a kövek miatt (kivéve, aki eleve a kövezős lécét hozta) :-)
Örülök, hogy kijutottam, így már csak 7 hónapot kell kivárni decemberig. :-)
d---Chopok-es-a-Gyomber-csucs.jpg
a---2000-meteren-1-2cm-friss-ho-vart.jpg
e---Eszakin-a-torpefenyok-kozt.jpg
f---Zuzmaras.jpg
g---Eszak-1-es-palya.jpg
h---1-es-alja-hatterben-a-Majus-volgy.jpg
i---Majus-volgy-alja-freeride-a-patak-folott.jpg
k---Eszaki-11a.jpg
m---Del-33a-hatul-a-34c-szerpentin.jpg
c---Olvadekviz-az-Eszaki-szakadekaban.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.