Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Csabee kiemelt beszámolói
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Némi frissítés.
03.05 (hétfő) délutántól 5-től 03.08(csütörtök) hajnalig 1-2 órás megszakításokkal rengeteg hó esett a környéken. Nappal az alsóbb régiókban fagypont felett van a hőmérséklet (elérheti a +10...12 fokot is), de éjszaka még fagy. 03.08 reggel pl -9 fokot mutatott a hőmérő. A pályákon rengeteg a hó, az alsóbb részeken már azért vannak latyakos szakaszok, de a Tofana és Faloria pályái kitűnő állapotban vannak. Az utakat takarítják, de a hóláncot nem szabad otthon hagyni, különösen a reggeli időszakban lehet rá szükség. A ködös, felhős időjárás miatt néha lezárnak bizonyos részeket 03.06-án(kedd) pl a Tofana volt lezárva. Sorban állás szerencsére alig van, eloszlik a nép a pályákon, bár délben a hüttéknél észre lehet venni, hogy sokan kijönnek síelni. Aki a következő 1-2 hétben megy, nem fog csalódni ;-)
Cortina 1
Faloria
Cortina 2
Tofana hovastagsag(a bot kb 120 cm...)
03.09 reggel
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Nemzeti ünnepünket arra használtuk, hogy kicsit megtoldva egy hosszú hétvégés túrát tegyünk a régióba.
16-án (szombaton) ellátogattunk ide is mivel még hiányzott a térképünkről.
A GPS tanácsai ellenére mi nem Flatach felől jöttünk fel, amit nem bántunk meg, mert a kleindorf-i feljáró jobb állapotban van. A kb 8km szerpentin autózásra mindenki jól készüljön fel, nem játék ! Nekünk szerencsére szürke száraz utunk volt, de pillanatnyilag is 2 útszűkület van útomlás miatt. 10 után nem sokkal értünk a Gletscher Express beszállójához, a tömeg közepes, az express kb félig - 2/3-ig volt.
Fent verőfényes napsütés fogadott.
Aki (hozzám hasonlóan) szeret néhány könnyű, bemelegítő csúszással kezdeni annak tudom ajánlani, hogy az itteni tányéros kis kék pályán tegye meg !
Mi első alkalommal lévén itt ezt kihagytuk és az Eissee bahnnal majd a Gletscher Jet-el egyből felmentünk a csúcsra.
Itt a panoráma leírhatatlan, egy életre szóló élmény, engem Heiligenblutra emlékeztetett.
Miután kifényképezkedtük és kigyönyörködtük magunkat neki álltunk egy kicsit síelni is, bemelegítésképpen a 2/3 pályán. Nos itt ért az első meglepetés és ezért írtam fentebb a bemelegítési ajánlást, mert az első 150-200m után egy nagyon kellemetlen letörés és meredek lejtő jön amit egy kék pályától nem várna ez ember. Szerencsére szép széles mert a 2 és 3 pálya gyakorlatilag egybe folyik, de a kék jelölés szerintem megtévesztő. (Az 1-es pirostól is gyakorlatilag csak a ratrakolás választja el) Ha már bemelegedett az ember akkor persze jók. A színezéssel azért is jó vigyázni, mert pár csúszás után lejjebb mentünk és pl a 9-est amit pirossal jelöltek nagyon jónak éreztük inkább ezt jelölném kéknek. Igaz az alján volt egy rövid szakasz amit délutánra buckásra csúszkáltak de meg kell mondanom, akkor is a 9-es lett a kedvenc. Emellett még az 5/6(szintén egybefolynak) és 7 volt ami kellemes volt, bár a 7-es azért egy kicsit melós pálya. Hütte nem sok van aki értékeli a szép kilátást annak mindenképpen az Eissee tetejénél a Panorama Restaurant ajánlott.
Aki pályán kívülre merészkedne, annak figyelmébe ajánlanám a 8. képet amit feltöltöttem ;-)
Szóval csak óvatosan !
Aki teheti lehetőleg napsütésre időzítse a látogatást (mi is cserélgettünk) mert igen megdobja az élményt !
A hőmérséklettől nem kell félni, reggel -13-mat mutatott a kijelző mégsem fáztunk.
A Mölltal nem a legolcsóbb terep (41 EUR a napi jegy+5 EUR a kaució), de egyszer érdemes ide ellátogatni, mi egy életre szóló élménnyel gazdagodtunk.
P3160419.JPG
P3160430.JPG
P3160454.JPG
P3160456.JPG
P3160466.JPG
P3160471.JPG
P3160479.JPG
P3160484.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Mi 03.15-én pénteken voltunk itt és megerősíthetem, a pályák jó állapotban vannak, hó is van bőven. Akár egy húsvéti / április eleji csúszást is be lehet tervezni ;-)
Az 1,2,3,4,5 pályák még az erős fuvallat ellenére is szélvédettnek mondhatók, egyedük a Kaiserbahn tetejénél volt érezhető az amúgy elég komoly szél.
A 7,10,11 pályák viszont már nem voltak ideálisak, néhol a jeges alapig lecsupaszította az időjárás, igen kellemetlenné téve a völgybe való csúszást.
Aki először jár erre, annak egy jó tanács, kezdőknek és pici gyerekeknek nem igazán ajánlanám, hogy a Kasierbahnnal a tetejére menjenek.
Felfelé egy magyar családdal utaztunk egy kabinban és egy kb 4-5 éves kislányból kitört a gyermeki őszinteség, miszerint ő inkább a fürdőbe menne mint síelni.
Rakok be pár képet, az állapotokról :-)
P3150344.JPG
P3150353.JPG
P3150359.JPG
P3150370.JPG
P3150376.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Heiligenblut
2012.02.19.
Február 9.-én egy csütörtöki napon jártunk itt, mivel először, ezért leírnám a benyomásaimat.
Az első meglepetés mindjárt a parkolásnál ért minket. Nem a legkönnyebb, a felvonóhoz közel gyakorlatilag nem lehet parkolni, nekünk egy ingyenesen használható parkolóházban sikerül (amit a sítérkép is jelöl, kb 3-4 percnyi gyaloglásra a felvonótól,) miután mentünk egy kört a faluban. Kicsit szocreál jellegű volt, még a lift sem működött (3 emelet síbakancsban bemelegítés gyanánt) és az Ausztriában megszokott rend és tisztaság után némileg visszás volt, de hát kicsire nem adunk.
A felvonónál csak egy pénzár üzemelt, de az is elég volt,tömeg nem lévén.
Első utunk a Scharek-re vezetett, már a felfelé vezető úton is lenyűgöző a környező hegyek látványa, de fentről az igazi. Fent találkoztunk a Yeti egy fekete változatával, nagyon kedves és barátságos volt.
A Hochtor felé indultunk el a piros 1-esen ez egy viszonylag könnyű pálya. Aki kezdő annak inkább ezt az oldalt ajánlanám ! A kék 8-asal együtt némileg védett a széltől így jól el lehet csúszkálni, hóekézgetni.
Miután a völgyet körbecsúsztuk a Panoramabahnnal (nem véletlenül ez a neve, a kabinok eleve nagy kilátást biztosítanak, csupa üvegek) visszamentünk a Scharekre és kb a 4-5 pályákon lementünk a Mittelstationhoz. A 4-es teteje nagyon kellemes széles egyenletes szinte észre se venni, hogy ez egy piros pálya, inkább az alján volt pár kellemetlen szakasz az is inkább azért mert az erős szél a jeges alapig szedte le a havat róla.
A Mitteltől a Tunnelbahnal átmentünk a Fleisbanhoz, érdekes élmény az alagútban felvonózni. A másik oldalon egyből felmentünk a legtetejére, de a nagy szélben a Hochfleishen csákányozni nem volt kellemes, a panorámáért persze megérte. Lefelé a 11a piros felső harmada kicsit horror volt, de itt is inkább a szél számlájára lehet ezt írni, ami sok helyen csak a jeges alapot hagyta meg. Amint leértünk a gerincek szélárnyékába nagyban javult a pálya állapota, mire becsatlakozott a kék 11-esbe már kifejezetten élvezetes volt. A Tunnelel visszamentünk a Mittelhez ahol egy kicsit pihentünk a hüttében, majd utolsóként a Seppenalm következett. Ez a csákányos felvonó elég hosszú és néhol úgy éreztem mindjárt felemel minket.A 2-3 pályákon csúsztunk le mivel kicsit kuszán van táblázva néhol csak érzésre, hogy kb hol járunk. Ez egyébként jellemző volt, mivel a pályák az erdőhatár felett vannak, a vonalvezetések nagyjából követik a térképet, a síelőket nem korlátozzák, csak a szikláknál adnak útmutatást amúgy mehet mindenki ahogy tetszik.
A végén még bevállaltuk a völgycsúszást a 10-esen lefelé. Ezt csak akkor javaslom, ha biztos a tudás és van még erő a lábainkban mert a java pont a legvégén van. Egy kb 50-60m -es kellemetlen lejtő (ezt is a jeges alapig fújta le a szél) és a végén alig pár (5-6)m van fékezni (kicsit kanyarodik is) Ha elvéti az ember és szerencséje van, akkor csak az állomásra rongyol be, ha nincs szerencséje, visz magával párat az ott tollászkodó sítársakból is ;-)
A helyszűke miatt nincs Langsam/Slow védőháló szóval aki rászánja magát az figyeljen oda !
Összességeben tetszett a pálya és megérte ide eljönni, de egyhetes sítábor különösen kezdőknek nem ide szerveznék. Mi jó 4 óra alatt körbe síeltük gyakorlatilag az egészet tehát egy egynapos kiruccanással is meg lehet nézni a pályát.
A Panoramabahn alja
Panoráma a Shareck felől
Yeti
Hegyek az 1pálya felett
A Hohctor a 8as pálya tetejéről
A Panoramabahn
4-es pálya felső rész
Grossglockner
11a pálya felső rész
Tunnelbahn
Tunnelbahn2
3-as pálya
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
A héten a közelben síeltünk és egy napra átugrottunk ide is.
Az idő már túl jó volt, ragyogó napsütés, ami persze a hónak már nem annyira jó, de azért a felső pályákon még semmi probléma. Az osztrák pályák után itt kicsit furcsa volt, hogy nincs minden olyan precízen táblázva/jelölve, de hát ez már Olaszország :-). A Tofana csúcs alatti részen kellemes pályákat találtunk amit kevesen használtak, ezért a pályák minősége is nagyon kellemes volt, az itt lévő hüttében sem kellett várakozni, a capuccino is olaszos volt :-)
Délután lementünk a Pomedes alatti részre, itt már nagyobb volt a forgalom és a pályák is ennek megfelelően, buckásabb, jegesebb. A nap végén érdemes egy kis erőt tartalékolni a völgycsúszásra, kellemes kis erdei pálya, és a panoráma is nagyon szép.
Cortina
IMG-5807.JPG
IMG-5823.JPG
IMG-5846.JPG
IMG-5852.JPG
panorama-cortina.jpg
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2011.02.13.
Sajnos véget ért a a síszünetünk, de megérte.
Mivel először voltunk ezen a pályán, pár hasznos info azoknak akik hasonló cipőben járnak majd.

Érkezni a többségünk az A2-esen fog Gratz irányából, a 111-es főútra kell lekanyarodva. Hermagor után a Tröpolach táblát kell figyelni, de alatta ki van írva nagy zöld mezőben a Millenium Express is, úgyhogy nem nehéz odatalálni. A lekanyarodó jobbra lesz, és a felüljárón át visz az út a faluba, előre tekintve, már látható is a Millenium Express, és a völgybe csúszó pálya a Carnia. A parkoló szektorokra van osztva, reggel és délelőtt, felügyelők terelgetik a jónépet, 12 után már oda áll meg az ember ahol jól esik. Minden parkolószektor bejáratánál megáll a piccolo express, ami egy JCB416-os traktor és az utána kötött kocsi, használata természetesen ingyenes. Kettő ilyen jár körebe folyamatosan, 2-3 percenként. A megálló számát érdemes megjegyezni, hogy visszafelé ne legyen gond, és ne kelljen a kocsit keresgetni. A Piccolo a Millenium alsó megállója előtt tesz le. Itt szükség esetén 6 pénztár is tudja a bérleteket osztani, pályatérképet a bérlétvásárláskor külön kérni kell mert nem raknak ki, de kérésre adnak akár többet is. A beszállásnál a reggeli időszakban lehet némi sorban állás, de a kabinok akár 15 embert is képesek befogadni és kb 15-20 másodpercenként érkeznek, tehát egy nagynak látszó tömeget is képesek felvinni rövid idő alatt. A Millenium kb. 20 perc alatt ér fel a csúcsra, de közben 2 helyen is ki/be lehet szállni. Az első a Gmanberg 1020m-en itt gyakorlatilag csak a Carniához lehet kiszállni. A 2. megálló azoknak lehet érdekes, akik még inkább kezdők, vagy családosok, itt vannak könnyebb kék pályák, illetve a gyerekeknek épített ovi részleg. A csúcson a kiszállásnál jobbra esik a KofelCenter, itt kávézótt WC-t és egy express síszervizt vehetünk igénybe. Ez utóbbi vállalja, hogy max. 10 perc alatt megcsinál egy gyors karbantartást léceinken, az aktuális várakozási időt egy nagy piros kijelzőn mindig mutatják. Ez ált 5 perc, kipróbáltuk tényleg ennyi (vagy még ennyi sem) és 7 EUR-ba kerül, 17 EUR-ért pedig már egy komolyabb szervizt is kérhet az ember. Amire figyelni kell, hogy a minden léchez egy-egy érvényes bérletet kérnek.
Nassfeld alapvetően 3 völgyből áll, amiket oda vissza egyben lehet síelni. Bemelegítő csúszásnak én a 23/23a pályát ajánlom, nem nehezek és Madritsche felvonóhoz visznek, ami a kezdetükhöz jön vissza. A kalandozást érdemes a keleti felén kezdeni, a 23-25-40 pályákon keresztül lecsúszni a völgybe és az 1-es felvonóval felmenni. Innen a 7-es pályán le, majd a 7-es felvonóval fel a csúcsra. A 9,8,7 pályákat reggel/délelőtt süti a nap, délutánra már nem olyan jó az állapotuk. Ezen az oldalon a 4-es pálya volt a kedvencünk, bár piros, de szép széles, még tömeg esetén is el lehet rajta férni. Délután érdemes a nyugati oldalra menni a 20-as felvonó a Mössern felé. Itt a 60 és 62 pályák voltak a kedvencek, amik a 4-eshez voltak hasonlóak. A 65-ős mellet 2 csákányos is működik, a jobb oldali nem a tetejéig visz fel, aki csak tovább akar menni, a 22 vagy 23-as "buborékos" felvonókhoz, az itt is kiszállhat és a 70-es pályára kanyarodva mehet tovább. Ez a 70-es nem igazán lopta be magát a szívünkbe, különösen a Rudnigalmi hütte alatti része nagyon vacak, kellemetlen lejtése és jeges volta miatt. A 22-es felvonóval mindenképp érdemes felmenni a Troghöhe-hez, a látvány fantasztikus és a 66-os kis kéken lecsúszva is megkapó panorámát nézhetünk.
A 23-as felvonóval érhetjük el a Carnia kezdőpontját, de közben meg is gondolhatjuk magunkat és a 77-es pályán akár vissza is jöhetünk, ez is elég kellemes rész volt. Ennek az alján van egy szlalom pálya, ahol a síbérlettel regisztrálva videofelvétel készül, amit azután az interneten nézhetünk meg, és ezért a szolgáltatásért nem kell külön fizetni. A 78-as kék erdei lecsúszást egyszer kipróbáltuk, de szerintük elég kellemetlen, szűk, nincs biztonsági háló és néhol elég meredek.
Fontos, Nassfeldre (de máshova se) senki ne jöjjön síbiztosítás nélkül! A pályák olyanok, hogy sok helyről baleset esetén helikopteres mentéssel tudnak csak lehozni, napi 2-3szor fordult a gép míg kint voltunk.
A másik fontos, hogy Nassfelden a piros pályák tényleg pirosak és a kékek is sokszor sötétkékek (főleg a kis erdei átkötő szakaszok), ne becsüljük le őket !
A pályákon számtalan hüttébe térhetünk be, az árak is mutatnak szórást, egy meleg tea 1.80-2.50 egy germknödel 5.20-5.50 között ingadozik, a legdrágább A KofelCenter és környéke.
23-23a-palya.JPG
63palya.JPG
Troghohe.JPG
70-75-palya.JPG
60-palya.JPG
7-palya.JPG
8-9-palya.JPG
Troghohe-panorama.JPG
piccolo-express.JPG
66-palya.JPG
panorama-carnia.jpg
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2011.02.08.
02.07-02-12 között itt síelünk. Az idő már túl jó ma pl 16:00-kor a millenium expressnél a hőmérő +7 fokot mutatott. A pályák állapotáért a kezelők mindent megtesznek, de csodát ők sem tudnak tenni, bizony sok helyen jeges, délutánra buckás. Aki a héten jön naptejet hozzon, mert néha olyan érzésünk van, hogy nyaralunk nem síelünk. A sílécek pedig legyenek megélezve, mert szükség lesz a jó élekre ;-). Reméltük, hogy hétközben nem lesznek sokan, ehhez képest jócskán ki vannak használva a pályák, gyakorlatilag sehol nem lehet üres részt találni. Komoly sorban állás szerencsére sehol nincs max pár perc.
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ma meglátogattuk a pályát, abban a reményben, hogy a jósolt hideg időjárás sokakat elriaszt majd. Nos meg kellett állapítanunk, hogy bátor emberek a síelők, a parkoló jócskán megtelt 10:00 körül mire odaértünk. Már az S6-oson lehetett látni, hogy sokan lesznek, a kikanyarodáshoz is lassú menet vezetett. Az alsó pénztárnál kb 20 perces sorban állás, a Mittelstation-nél is 70...80m-es sor várakozott és sajnos ez volt jellemző az egész pályára. A sor mindenhol meg volt, 10-20 perces intervallumban. A tömeg a hüttéken is éreztette hatását, már ahhoz is sorban kellet állni, hogy leülhessen az ember egy asztalhoz. Az időjárás egész szépen alakult, sokat sütött a nap ami enyhítette a kemény hideget, melyhez néhol erős szél is párosult, főleg a Steinbachalm és a Bergstation környékén. A csúcsról lefelé, néhol pár méterre rövidült a látótávolság, mikor egy-egy erősebb széllöket elkapta az embert. A tömeg és az erős szél sajnos a pályáknak sem tett jót, sok helyen a jeges alapig lehordta a havat a szél, a sok síelő pedig délutánra szép mennyiségű buckát is kitermelt. Bár a földig sehol nem láttuk kikopva, azért elkélne egy kiadós havazás a pályára.

Egy kedves momentum, hogy a pálya kabala állata Semmi kutyus is megjelent a hütték és felvonók környékén, és apró ajándékot (ha jól láttam cukorkát) osztogatott a gyerekeknek :-)

Összességében elmondhatjuk, hogy nem ez volt a legjobb síelésünk ezen a pályán, de azért továbbra is kedveljük.
IMG-5707.JPG
IMG-5711.JPG
IMG-5714.JPG
IMG-5715.JPG
IMG-5716.JPG
IMG-5720.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2010.03.15.
Jó estét kívánok minden sítársnak, remélem mindenki szerencsésen feljutott a pályára ! Valami baleset volt az A2esen ezért a teljes forgalmat leterelték Pingaunál pont a síelni igyekvők elé :-(. És ha ez még nem lett volna elég, a faluban a pályához vezető út takarítása nem sikerült tökéletesre, sokan elakadtak így kisebb dugót okozva 1-200m-re a parkoló előtt. Viszont a hó szépen esett, a pályán a hóviszonyok nagyon jónak voltak mondhatók.Az idő változó volt, de többnyire borús, bár volt 5-10 perc amikor láttuk a napot is, a szél is néha elállt, de többnyire változó erősséggel fújt. Ha hétvégére nem jönne a melegfront még sokáig ki lehetne húzni ennyi hóval, akinek van rá lehetősége az elkövetkezendő 1-2 napban az nyugodtan mehet, hó van elég. A pályán szinte csak magyarok voltak, a szokásos szombati forgalomnak még a fele se,sorban állás gyakorlatilag semmi :-). Érződik mér erősen, hogy s szezon vége felé járunk, utolsó csúszásnak azért remek volt.
IMG-5067.JPG
IMG-5032.JPG
IMG-5033.JPG
IMG-5041.JPG
IMG-5051.JPG
IMG-5060.JPG
IMG-5063.JPG
IMG-5070.JPG
IMG-5074.JPG
IMG-5076.JPG
IMG-5078.JPG
IMG-5080.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Koralpe
2010.02.27.
Jó estét minden sítársnak !
Lelkes beszámolók alapján kis társaságunk úgy döntött, hogy ezen síterepet is meg kell végre ismernünk ezért ma felkerestük. Az A2-esen érkeztünk Gratz felől, 2 félpályás lezárás is van jelenleg egy 10 és egy 6 km-es szakaszon. Wolfsbergtől a kb 22km út jó része kis szerpentines kapaszkodó, ami most szerencsére szürkeszáraz, jól járható. 10:30 után értünk ki, a P4-es parkolóban már csak elvétve volt hely és a P1-es is hasonló volt, de a P2és P3 félig sem telt meg.A parkolóban felügyelők irányították a forgalmat amit nagyon pozitívnak éreztem. Az pályán a népek szépen eloszlottak a lifteknél sorban állás alig volt (max 1-2 perc). A hüttékben is helyet lehetett foglalni, nem kellet tülekedni egy kis helyért.A Schirmbarnál nagyon finom a wurst, 3.70-ért egy emberes darabot adnak ;-). A pályák felsőbb részei jó állapotban vannak, hó van rajtuk elég, bár az erős szél a fensíkosabb részeken itt-ott a csupasz földig elhordja a havat. Az alsóbb részeken azért már előtűnnek a jégfoltok és buckák, főleg a 8as a 3/4es és a 1/2 pályák legalsó része volt kellemetlen jeges. Az idő ma gyönyörű napsütéses volt, bár a szél néhol elég erősen fújt, a hőmérséklet is ennek megfelelően hol - hol +. A szánkópályát nem sikerült megtalálni azon társaknak akik szerették volna kipróbálni, de a kis erdei átkötő utakon azért egy jót tudtak sétálni( a szánkót meg mobil széknek használták). Összességében azt mondhatom, hogy egy jót síeltünk ma :-).
IMG-4963.JPG
IMG-4965.JPG
IMG-4977.JPG
IMG-4979.JPG
IMG-4984.JPG
IMG-5003.JPG
IMG-5008.JPG
IMG-5025.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Jó estét minden kedves sítársnak !
Hazafelé megálltunk itt egy utolsó csúszásra. Egy kicsit féltünk ettől a szombattól lévén síszünet van, de nem volt vészes, az alsó beszállónál alig 15 perces sorban állás volt és a dupla csákányosnál is csak 1-2 perc. Ez nagyrészt azt hiszem az időjárásnak volt betudható, mivel szakadt a hó és erős szél is fújt, ami főleg a gerinceknél volt zavaró. Viszont a pályákat vastag és friss hó borította, még ki sem kellet csúszni a pályáról, hogy szűzhavat találjunk :-).Valamilyen okból nem ratrakoltak, a pályafenntartóknak ezért imába foglaltuk a nevét. A Rosenkranzhohe pályáin szinte senki, a felvonói is majdnem üresek voltak és ha a csúcsról lecsúsztunk az erős hóvihar is csendes puha havazássá szelídült. A szél az új 15-ős pálya felől fújt, arra nem is láttam szinte senkit menni, a többség a dupla csákányos mellet csúszott, vagy a mittelstation felé. Az 1-es lecsúszó pályára ez nem vonatkozott, ott a szokásos, jeges részek voltak megtalálhatóak, az alján pedig verseny zajlott. A tökéletességhez már csak egy kis napsütés hiányzott, aki az elkövetkezendő napokban megy, nagyon szuper havat fog találni.
Uram az égben, ugye lesz még ilyen!!!
IMG-4937.JPG
IMG-4936.JPG
IMG-4928.JPG
IMG-4939.JPG
IMG-4940.JPG
IMG-4921.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2010.01.23.
Jó estét, ma mi is tiszteletünket tettük a pályán. Az idő hideg volt, -8 az alsó parkolónál enyhe szél a völgy felől.A beígért verőfényes napsütés részben teljesült, bár volt olyan időszak, hogy azt hittük tejben síelünk. A parkoló már 11:00 előtt megtelt rengetegen látogattak ma ki a pályára, a sorban állás is ennek megfelelően alakult, 5-15 perc között. Ennek ellenére a hó egész jó volt, még a mariensee-i oldalt is a szokásosnál jobb formában találtuk. Az új 10-es pálya arra való, hogy a fernblick hüte utáni kellemetlen letörést ki lehet kerülni, bár a be és kivezető része kicsit szűkre sikerült. Ma erre alapvetően nem is volt szükség bár 14:00 után már szépen megvoltak a szokásos buckák és a foltok. Az időjárás is inkább ennek az oldalnak kedvezett, az 1/5 pályákon mint mondtam a látótáv néha pár méter volt a 6/7/8/9 pályákon viszont a legtöbbször napsütés. A 2/3/4 pályákon elég kemény volt a hó ,de nem buckás, kellemeset lehetett rajtuk csúszni. Az új bérlet automatában már nem csak visszaváltani lehet a jegyet, hanem venni is, persze a 2 régi kassza is üzemel a 2-esben ült a hölgy aki beszél magyarul. Összességében elmondható, hogy lehet egy jót síelni.
IMG-4623.JPG
IMG-4624.JPG
IMG-4632.JPG
IMG-4641.JPG
IMG-4643.JPG
IMG-4647.JPG
IMG-4648.JPG
IMG-4652.JPG
IMG-4654.JPG
IMG-4669.JPG
IMG-4673.JPG
IMG-4683.JPG
IMG-4687.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Hebalm (bezárt)
2010.01.02.
2010.01.02

A környék sajnos hóhiányba szenved, ezért a pályákon inkább a gyártott hó található. Ennek ismeretében le a kalappal az üzemeltetők előtt mert az 1-es és 5-ős pályákon délelőtt egész jó havat találtunk. Persze csodák nincsenek, délutánra már jöttek a buckák meg a jeges foltok, de azért még elment. A 2-es pályán kicsit sok kavicsot lehet látni, érdemesebb inkább az 1-esen csúszni. A liftek üzemelnek, de a csákányosok közül csak az 1-es pálya melletti, és ott is csak egy. Tömeg igazából nem volt, a sor néha semmi, néha pár perc.
IMG-4594.JPG
IMG-4597.JPG
IMG-4602.JPG
IMG-4606.JPG
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Egy pár "kiegészítés" Stani jelentéséhez :-)
Amúgy tényleg fantasztikus havat találni a pályán.
Jegesedett pályarész sehol nem találtunk még délután 4 körül sem.
A tömeg kb fele volt a szokásosnak.
Volt olyan ahol 5-10 perces várakozás volt, de volt olyan is hogy semmi.
7.jpg
9.jpg
8.jpg
4.jpg
3.jpg
1.jpg
5.jpg
6.jpg
2.jpg
Csabee
15 élménybeszámolót írt
15
17 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2008.12.14.
Nos a mai nap megtettük ezen a pályán az avató csúszást . Az időjárás nem volt túl kegyes, felhős szitáló köd, néhol a látótávolság 10m ! Árnyalta a képet az is, hogy a Sonnenbahn-t csak 11:30 körül tudták rendbe rakni, addig gyakorlatilag senki sem tudott a pályára felmenni. Ennek mondjuk 2 előnye is lett, egyrészt délben még nyoma sem volt a máskor ilyenkorra már megszokott buckáknak, másrészt sokan elunták a várakozást és tovább álltak. Így aki hűségesen kivárta a sorát, cserébe szinte üres pályákat kapott , sorban állas gyakorlatilag semmi. A hóvastagságot nem mértük, de csatolok képeket, melyeken látható, hóban szerencsére nincs hiány.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.