Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

yoodler kiemelt beszámolói
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Ausztria
Gerlitzen
2014.09.27.
Kicsit megkésve bár, de törve nem...Tavaly dec. 11-től síeltünk 4 napot Gerlitzenen, és meglepően jó volt. Kevesen voltak, és akik előfordultak a pályákon, mind haladó tudású síelők voltak, nem kellett állandóan kerülgetni, és vigyázni a kezdőkre. A pályák állapota is meglepően jó volt a korai időpont ellenére, csak az északi oldalon délutánra a Klösterle pályái jegesedtek le, de nem veszélyesen. Síliftekkel nagyon jól ellátott pályarendszer, logikus, áttekinthető (ellentétben Tauplitz-cal), és nagyon derekasan csinálták a pályákat (hóágyúk, ratrakok), furcsa volt, hogy ezidőben B.Kleinkircheim, és Nassfeld is csak negyedgőzzel üzemelt. Fent mindig ragyogó napsütés volt, alattunk az Ossiacher see viszont állandóan ködbe, felhőbe burkolózott. Mint a mondás tartja, a felhők felett mindig kék az ég...nos, itt az volt. Szó ami szó, kellemes meglepetés, kíváncsi vagyok, főszezonban mennyire zsúfolt ez a hely, tartok tőle, hogy most a sors nekünk kedvezett.
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Ausztria
Katschberg
2012.02.05.
Új kedvenc született !!! Eddig Heiligenblut volt a nyerő, de most Katschberg-Aineck komoly vetélytárssá vált.
Idén januárban voltunk ott síelni, a Lungau bérletet itthon vttük meg 10 % kedvezménnyel (egy jó hüttézésnyit tudtunk spórolni így), és Az A1-es pálya Ainecken, A Katschberg-hez levivő fekete, az összes K.bergi pélya maga az álom volt, már amikor éppen nem zuhogott a hó. Talán az Aineck-i oldal azért tetszett jobban egy picit, mert amikor mostoha az időjárás (mint most néhány napig volt) akkor a dobozos lift felüdülést jelent az átfagyott síelőnek. Itt 2 is van, A Silverjet, és a Gipfelbahn. Ami nem tetszik ott Ainecken, a St Margarethenből felvivő kis ülőlift, itt nyitástól úgy 11-ig mindig sokan vannak. De aztán ami fent van, az kárpótol a kis sorbanállás-tülekedésért. A Lungau bérlet jó Grosseck-re, és Fanningbergre is, sőt, ha valaki áldoz még rá kb. 20 eu-t, akkor a "Lungo" bérletet vegye a "Lungau" helyett, és az Obertauernre is érvényes (innen kb. 30 km-re van). Első nap Grossecket próbáltuk ki, a másodikon K.Berg-Ainecket, és ez annyira tetszett, hogy végig itt marasdtunk, szegény Fanningberg most kimaradt. De majd legközelebb, mert biztosan lesz legközelebb, annyira jó hely. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe, kezdőknek is, profiknak is. Üdv : Géza
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2011.12.30.
Dec.29.-én megvolt az év első csúszása Sachtickán. Vegyesek a benyomások. A pályák meglepően jó állapotban voltak, mindkét fekete egészen kiváló, jégnek nyoma sem volt, a piros a végére kicsit (de tényleg csak kicsit) lekopott. És a déli oldalon, a lift alsó állomásától lefelé induló kék erdei is használható volt - ez még 5-6 éve mióta itt előfordultam, még sohasem). Nem voltak túl sokan, de ami bosszantó, a hosszú jojós alsó állomásánál nagyokosan kitalálták, hogy beszűkítették a hozzájárást, ami arra jó, hogy nem lehetett előrepofátlankodni - nagy dolog -, viszont irtó nehéz volt a keskeny lejtőn megállni a beléptető előtt. És megszüntették a 4 órás jegyet, van 3 órás 12 eu-ért, és egész napos 17-ért !!! Pont az egynapos kiruccanások lényegét vették el, hogy 12-től 16-ig lehessen síelni. (burkolt áremelés). Mindezek ellenére jól éreztük magunkat, jót síeltünk. Jaaah, még egy dolog : kipróbáltuk hazafelé a a Velky Krtis-Balassagyarmat útvonalat, ami úgy 10 km-rel rövidebb, mint Parassapuszta felé. Szörnyű pocsék az út, és kifogtunk egy ködös estét, ami azt eredményezte, hogy átlag 20 km/h-val száguldoztunk az erdei jelzés nélküli utakon. Jobban elfáradtunk, mint a síeléstől. Senki ne próbálkozzon erre, nem éri meg !!!
BUÉK, sok jó havat, jó csúszásokat mindenkinek !
PICT0011.JPG
PICT0010.JPG
PICT0004.JPG
on-the-top.JPG
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Ausztria
Heiligenblut
2009.01.20.
Régi-régi vágyam teljesült az idén jan.-ban, hogy itt síelhettem 5 napot. A hely gyönyörü, a pályák hosszuak, és jól gondozottak, de van 1-2 számomra nem tetszö dolog, amit megosztanék másokkal is.
1) van ingyenes síbusz, viszont ritkán jár, és pl. amikor ronda idő volt, és hamarabb be akartuk fejezni a sízést, kb. másfél órát kellett volna várni a síbuszra, mert csak 4-kor ment. Leülni sem lehetett sehol, csak a kocsmákban.
2) a faluban a parkoló elég messze van a dobozos lifttől (legalábbis sícipőben végigcsattogni ezt a távot elég sok), a Tauernalm panziónál lévő csákányosig, ill. a Mittelstation-ig fel lehet menni autóval - ha az időjárás is úgy akarja.
3) kezdőknek való pályák szinte egyáltalán nincsenek, még a dobozos felső állomásától induló kék jelzésü pálya is egy kétfelé lejtő "szakadékkal" kezdődik, utána aztán jó, de odáig le kell küzködnie magát annak, aki nem igazán profi. A középállomástól a faluba vezető pályáról jobb nem is beszélni, délután megfáradva a sok hosszu "sötétpiros" lejtőtől, nem egy élmény itt lejönni, pláne, hogy nem is sejtheti a szerencsétlen kezdő, mi vár rá.
4) építettek a Hochtor alatti oldalra egy nyolcas dobozost, máig sem értem miért. Ott van az egyetlen tényleg kék pálya, csákányossal, és onnan hoz vissza a dobozos. Mindig szeles, és nem különösebben jó, felesleges pénzkidobásnak tartom, inkább a Tauernalm csákányosa helyett építették volna, vagy a Fleissalm felső csákányosa helyett, mert ezek baromi jó pályák, viszont pont a csákány miatt nincsenek kihasználva.
5) magaslati pályákról lévén szó, egyszerüen nem értem, hogy egy csomó helyen miért nincs kitéve védőháló, vagy ilyesmi a pályák szélén, a meredek letörések, szakadékok miatt. Egyszer havas, ködös, szeles időben mentünk fel, alig lehetett látni, bizony jó lett volna a kicsit nagyobb biztonságérzet, néhány védőhálóval, vagy komolyabb pályajelzésekkel !
Mindezekkel együtt nagy élmény volt, jót síeltünk, ha lesz rá módom visszamegyek még ide, de kezdő síellőknek semmiképpen nem javaslom.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.