Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

ed13 kiemelt beszámolói
ed13
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
üdv mindenkinek!

most hétvégén voltunk 3 napot Aflenz Bürgeralmon.

sajnos hihetetlenül rossz időnk volt, a körülmények teljesen alkalmatlanok voltak a síelésre... :( (meleg, aztán eső, vagy olyan hóvihar, hogy a felvonók egész napra leálltak, aztán megint eső stb.) szóval isten éltesse a technikai ruházatokat :)

a szállásunkról:
fent laktunk a pályáknál a Schönleitenblick vendégházban, 28 Euro volt egy éj félpanzióval. a szobák nem nagyok, nem kicsik, pont jók. szekrény, ágy, asztal, szék és mosdó van bennük. WC a folyosón van, zuhanyzó meg az alagsorban. ivovíz szintén a folyosón. napközben, amikor nem lehetett síelni, és esténként lent voltunk a fogadó részen, ami egyben közös helységként is funkcionál. van fűtött szoba a bakancsoknak, és tároló a síléceknek. Helmut bácsi és a hölgyek is mind nagyon kedvesek. a paulaner búzasör 3.50, ha valakit ez érint.. :) reggelire (még meleg) zsömle felvágottak, jam, tea, stb. vacsira pedig leves+főétel, nem olyan giga nagy adag, de azért bőven elég volt nekünk.

amit szerintem még érdemes tudni a pályaszállásokról:
mindegyik nagyon közel van a pályákhoz. nap közben nem kell aggódni, hogy jön a vihar, és nem tudsz lemenni a parkolóba, mert lezárják a völgyliftet (már amikor a völgybe vezető pályán nincs hó... mert akkor az elég macerás lehet sícipőben)
a cuccok felszállítását lejjebb már leírták a kollégák, én annyit tennék hozzá, mielőtt elriasztana bárkit az 1.50 Euro / Stück dolog, hogy az csak a nagy utazótáskákra vonatkozik, tehát semmilyen sícuccért (bakancs, bot, léc, stb.) nem kell fizetni, de a kis ölbe vehető cuccokért sem.

a pályákról:
sajnos nagyon rosszak voltak a hóviszonyok... itt sem garantált a fagy, az 1500 m ellenére sem :( meglátásom szerint aflenz a tökéletes tanulóterep, ami 1-2 napra tartogat némi izgalmat a gyakorlottak számára is. a házakhoz közel van 2 pálya, ahol kezdők ideális körülmények között sajátíthatják el az alap mozdulatokat, és a tányéros lift használatát. (nagyon kezdőknél és gyerekeknél a felvonós bácsik kérés nélkül már lassítják is a lifteket) sőt, a rövidebb pályán minden gond nélkül lehet a meredekebb pályákra gyakarolni, mert jó széles, és viszonylag rövid, tehát bármikor le lehet jönni könnyen.
a piros pályákon alig volt már hó, az is kásás, tapadós volt, és néhol félő volt, hogy elgáncsol a hóvirág, de sok hóban szerintem szuper az a hegyoldal, sok lehetőség és izgalom van a gyakorlottaknak is, igaz 1-2 nap után azért azt is meg lehet unni...

utazás: 390 km Bécs felé és gyakorlatilag végig autópálya. (az országút hiába rövidebb, ott általában traktorelőzgetés megy...)

más: aki Aflenz Kurortban szeretne bérelni felszerelést, az készüljön fel rá, hogy kb 12:00-14:00ig zárva van az Intersport. ilyenkor nem kell megijedni, szépen fel kell hívni a bácsit telefonon, hogy bérelnétek, és már jön is. legalábbis nekünk már jött is. hozzátenném, hogy az ajtóra írt nyitvatartás nem igen mérvadó.. :)))

remélem hasznos dolgokat is írtam.
szerintem Aflenz tipikusan egy olyan hely, hogy amint leesik valami szép kis hó és elég hideg van, azonnal telefonálni kell valamelyik szállásra, hogy van-e hely egy (maximum) 2-3 napra, mert rövidebb időre szuper jó hely gyerekeknek, kezdőknek, technikát csiszolgatóknak, és szerintem az osztrák áraknál kedvezőbb.

üdv,
ed
ed13
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2008.02.10.
üdvözlet mindenkinek!

tapasztalataim:
1, gyakorlott síelők v snowboardosok számára kizárólag a nagy ötschert javaslom. 2 remek pálya, akár egy egész délelőttöt is el lehet ezeken tölteni! ugyan lassú a lift, de alig vannak emberek, és emiatt a hó is ezerszer jobb.

2, sajnos nagyon kicsi a terep :( akik nem csak arra vágynak, hogy mozogjanak egy kevéskét, vagy nem teljesen kezdők, azoknak nem ajánlom

3, kezdőknek ugyan van 1 igen jó pálya (6), ahol nincsenek millióan (8), és nem hihetetlenül unalmas a hosszú, alig lejtő részek miatt (7), de ilyen síbérlet árak mellett szerintem érdemes 1 órával többet autózni, és nagyobb síterepre menni, ahol van lehetőség változatosabb környezetben gyakorolni.

4, a 3-as és 4-es pályák tök jók lehetnének, csak rövidek, és macerás feljutni az aljukból a kis ötscher tetejére... 2 lift, meg közte kis csúszkálás :(

5, a kis ötscher feketéje izgi, csak a teteje hamar elkezd jegesedni, valamint néha tele volt kis jégrögökkel, meg buckákkal (sok vagány kezdő lekotorja...), úgyhogy a snowboardosoknak pl. csak a félcső miatt érdemes talán arra venni az útirányt :)

6, pályán kívülre nem érdemes menni, nincs elég hó, és sok a szikla/kő/tuskó...

7, a käsekrainer (itt is) jó :)

8, a 9-es pálya örök rejtély marad a számomra... szerintem az ég világon semmilyen csúszásra nem alkalmas :)))

összefoglalva: aki kicsit csúszkálni akar, annak érdemes megnézni egyszer; aki meg éjjel-nappal sportolni, az menjen a francia alpokba 2500 m fölé - ugyanannyiért... :)

sok havat!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.