Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

barbon kiemelt beszámolói
barbon
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Pénteken 2012.02.24-én voltunk Aranyoson. Nagyon szép időnek igérkezett. Sajnos mindkét régi pálya nagyon buckás volt nem volt trakkolva és ráadásul esett rá pár cm friss hó. Egy idő után a kis pályát a sielők letaposták így viszonylag türhető lett, de a nagyobbik pálya felső része kritikán aluli volt. Tömeg nem volt,max.1-2 perc sorbanállás. A pálya lábánál lévő étkező tiszta volt. Önkiszolgáló rendszerű,elég jó kaja és öt főnek 5700 ft-ból ki volt egy kétfogásos ebéd. Sajna délután 3-ra leszállt a köd és nem lehetett látni,feladtuk.
Megkerestük az új pálya bejáratát, de kipróbálni már nem akartuk mert alig lehetett látni és a köd ráfagyott az ember arcára. Egyébként a felvonók hétközben is igény szerint működnek,tehát, ha összegyűlik pár ember akkor elindítják. Tapasztalatom szerint Aranyoson inkább péntektől-vasárnapig vannak sokan, hét közben alig lézengenek a pályákon.
barbon
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Románia
Suior és Mogosa
2011.02.27.
2011.02.19-én pénteken voltunk Suioron sielni.Szokásos határátlépés Nyírábránynál.Szinte meg sem kell állni.Nagykárolynál megálltunk matricát venni.(ajánlatos).A benzinkút mellett nagyon szuper kis kávézó található olcsó árakkal finom kávéval.Továbbmenve meglepetten tapasztaltuk,hogy az eddigi döcögős út helyett nagyon jó minőségű új út készült Szatmárnémetiig.Jól lehet haladni,de a trafikra vigyázni kell.
Szatmártól a régi,de viszonylag jól járható úton értünk el a Nagybánya felett lévő Suiorba.Alul van egy tágas parkoló,de aki szállásra is vágyik az kicsit feljebb zárt parkolót is talál a szálló udvarán.Szép új épületek és verőfényes napfény fogadott bennünket.Talán 10-20 ember volt a pályán délelőtt 11 körül.A pálya minőség első látásra is tökéletes volt.Egy két személyes beülős felvonó működik ami kb 13 perc alatt visz fel a csúcsra.
Lehet venni egy,tíz, és korlátlan csúszásos jegyet.8-70 és 130 lei áron.A teljesben benne van egy viszonylag jó kétfogásos menü választhatóan üdítővel vagy sörrel vagy forralt borral ami igen finom.A pályák piros jelölésüek,bár imitt-amott nagyon is sötét piros föleg az egyik pálya.A másik elkerüli a nagyon meredek szakaszt így közepes tudásuak is tudnak sielni rajta.Kezdőknek semmiképp nem ajánlom,mivel kék vagy tanuló pálya nincs.Egyébként a hó minősége osztályon felüli,azt hallottam,hogy Románia egyik legjobban karbantartott pályái között van,de ez igaz is mivel ritkán találni ilyen szépen redberakott pályákat.
Se egy jégfolt,se egy bucka.Fixen telepített hóágyúik vannak minden pályán.Van egy fekete pálya is,de az most nem működött.Az viszont ránézésre is nagyon kemény.Sorállás a felvonónál még délután sem volt pedig akkor már lényegesen többen voltak.A kezelőszemélyzet nagyon udvarias és segítőkész lennt és fennt is.Magyarul valamilyen szinten mindenütt beszélnek.Mind az alsó mind a felső részen lehet enni inni.Az árak nem borsosak,pl.egy forraltbor kis erdélyi kancsóban 6 lei. A környezet csodálatos tehát mindenképp érdemes eltölteni pár napot itt.Szálláslehetőség is van az árakat nem kérdeztük de az biztos,hogy igazi pályaszállás mert ha kilépünk a szállóból egyből a felvonónál vagyunk.Összességében nagyon szép napot töltöttünk itt,nagyon jó pálya azt leszámítva,hogy nincs kék pálya a kezdőknek.Ajánlom mindenkinek akinek a lakóhelyéhez megfelelő távolságra van
barbon
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Románia
Kapnik
2010.01.17.
Szombaton (2001.01.16) voltunk Kapnyikbányán.Az idő nagyon csodálatos volt.A parkoló szinte azonnal betelt.Az út szélén viszont meg lehet állni.Nagy volt a tömeg.A Roata 1 pálya üzemelt.Sajnos a felső rész nem.
A délettőtti órákban még kellemes volt a pálya,az esti órákra viszont nagyon eljegesedett.A pálya melleti kis büfé elég drága és gyenge szinvonalú,alig iható löttyök.
A pénztár mögötti önkiszolgáló étterem viszont kulturált,tiszta.A kaja sok fogásból összeválogatható elég jó.Kiadós adagokat adnak.Az ár szerintem nem rossz.Egy kétfogásos kaja savanyúsággal kenyérrel kb 2500 Ff.nak megfelelő leóból kijön.A felvonónál állandó 10-15 perces várakozás,tolakodás.Ezér a 20 csúszásos jegyünket este ötig
nem sikerült teljesen lenullázni.Sötétedéskor kivilágitják a pályát és este 10-ig lehet sielni.A tömeg a sötétedés ellenére talán még növekedett.Ha ment volna a felső rész akkor más lett volna a helyzet.Ennek ellenére jót
sieltünk.Szuper volt.Menetben semmi gond nem volt az úton,leszámitva az út minőségét,mert az sok helyen enyhén szólva is katasztrófális(alufelnis autóval ciki).
Hazafele háromszor állitottak meg a magyar határig a rendőrök.Iratellenőrzés és minden ok.
Összességében minden ok.Szerintem még fogunk ide menni.
Lakóhelyemhez kb 70 km-el van messzebb min Aranyos,tehát mindkettő befogható még igy akár egy napra is,bár itt Kapnyikon,ha megy minden pálya működik egyértelműen veri Aranyost minden tekintetben
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.