Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sygma kiemelt beszámolói

Pár napot a pályán és környékén töltöttünk, úgyhogy van némi friss infóm.
A 6-os beülős felvonó adatlapján 2426 méter szerepel, GPS-el 2437-et mértem, úgyhogy valahol itt van az igazság.
De nem ez a legdurvább marketing csúsztatás, egy helyen 3800 méter is szerepel... (gondolom úgy értelmezhető, hogy innen a GG is látszik :)
A múltkor tévedtem, a 2-es "zötykölődőt" nem 4, hanem egy 6 üléses vadiúj felvonó váltotta, amely tetején bolt és kölcsönző is nyílt. A sorbanállás ismeretlen fogalom ebben az időszakban.
Csütörtökön rendesesen havazott, lenn a faluban hóvihar volt. 10-20 cm friss "fincsi" lepte el a környékbeli pályákat. Pénteken remek terep, szombaton szikrázó napsütés fogadott. Vasárnap felhőbe borult a hegy, így Zettersfeld-re (Lienz) ballagtunk át. Hétfőn 40 km/h-s szél, felhőkön átkandikáló napsütés, egész napos havazás volt. A matrei-i oldal kissé jeges lett, ezért inkább a katlanban csúszkáltunk, ami frenetikus volt a friss és tökéletes hó miatt, illetve a szélből sem éreztünk sokat.
Kals alja gyakorlatilag leolvadt. Igaz, esténként toltak le fenntről némi havat, 1-2 felvonó járt, de már nem sokan próbálkoztak meg vele.

Itt jegyezném meg, hogy a pálya nemcsak a TopSki bérletrendszerbe tartozik bele, hanem a SkiHit-be is. Ami azt jelenti, hogy az itt (vagy más, SkiHit "partner" pályán) megváltott bérlet mindenféle hókusz-pókusz nélkül használható a következő helyek bármelyikén:

[Kelet-Tirol]
Zettersfeld és Hochstein (Lienz)
St. Jakob
Sillian
Kartisch
Obertillach

[Karintia]
Mölltall gleccser
Mallnitz - Ankogel

Ez azért rendkívül jó dolog, mert reggel az égre (és az időjárásjelentésre :) nézve el lehet dönteni, hogy hova lesz a menet. Például hétfőn a Mölltal-ra szerettünk volna menni a terv szerint, de a -13 fokot és 60 km/h szelet inkább nem vállaltuk be, így mentünk Matrei-be.

Szállásunk Ainetben volt, innen barangoltuk be a környéket. Magyar srácok bérlik ki télen a Sattlerwirt fogadót, és szerveznek oda kisebb-nagyobb csoportokat oktatással.


-Sygma
Katlan. Kicsit süt, kicsit havazik, nagyon jó. Kals már locsog Imre Extreme carving Nem esett el... ;) Nadrág szakad, bakancs törik...
h i r d e t é s
2010.03.16. Síterep: Kojsovska Hola, mások beszámolói
Vasárnap napközben +2..3 C, intenzív hóesés némi napsütéssel fűszerezve, délutánra 0 fok. Sajnos a meleg miatt rendesen tapadt a hó, illetve a pálya egy része, valamint a felvonók teljesen eljegesedtek, köszönhetően a nagy tömegnek. Délben 10-15 perces sor, kettőkor 5 perc.
Viszont volt hó mindenhol, mármint odafenn.
Az alsó erdei szakasz lezárva, de páran megkockáztatták. Semmi különös, max pár kavics.

-Sygma
2010.02.13. Síterep: Kojsovska Hola, mások beszámolói
Most jöttünk haza Aranyidáról. A pálya hibátlan, tömeg gyakorlatilag nem volt. A déli csúcsban álltak négyen előttem, azok is a kapun belül. Mondjuk ez annak is betudható, hogy volt némi "szelecske" (a huzatosabb részeknél majd' bedobott az erdőbe :), de kibírható, mivel a fák miatt rendesen szélvédett a hely. Volt egy kis köd, délelőtt ködszitálás, délután havazás, pár cm friss hóval.
Az alsó erdei ösvény teteje tökéletes volt, alul kissé jeges/földes, de nem köves. Köszönhető annak, hogy a picike kis szél rengeteg havat hordott rá.
Tippem szerint vasárnap rendkívül jó lesz ott minden pálya.
Voltunk a csúcson is, az ottani felvonó nem járt. Viszont a látvány mindenért kárpótolt. Ritka gyönyörű volt az egész a sok zúzmarás/behavazott fenyővel. Nem csalódtam a helyben.
Ja igen, ha még valaki nem járt ott az idén: a beléptetőt lecserélték proximity ("csippantós") rendszerűre, így a dugdosással sem kell görcsölni (3 EUR kaució).

-Sygma
ai1.jpg ai2.jpg
Sziasztok!

Mi 2009 április 9-12. között voltunk itt, többnyire Matrei oldalán. Néha átnéztünk a kalsi részre is, de csak a kabinos felső szakaszán, ugyanis a völgyben ekkor már olvadozott. Éjszaka mínusz 1-2 C volt a hőmérséklet (rendesen le tudták kezelni a pályákat), napközben viszont +20 (igazi strandot idéző hangulat :).
A felső pályák voltak nyitva, amelyek reggel 10-ig fagyosak voltak, de aztán hamar kiengedtek.
A pályarendszer remek, nekem nagyon bejött. Főleg a carving-katlan.
Ottjártunkkor letették az alapjait egy új felvonónak, ami a mostai szezonban már működik is. Ez a Goldried II (kétüléses "zötykölődő")-t váltotta, és egy 6 üléses "bubis" (Doppelmayr) kerekedett ki a helyén.
Egyébként azért lehet sok magyarral összefutni, mert több panziót is magyarok üzemeltetnek a környéken, sok magyar vendéggel. Van ahol egész télen 40-50 fő is tartózkodik, és Matrei-re viszik őket tanulni.

-Sygma
Nadrágszíj vékonyságú pályácskák Tömeg-hegyek Hol a pálya... vagyis hol nem? :) Csúcs! A túlvég kezdete Carving-katlan Végállomás, nem megy tovább Kals, indulási oldal Kicsit fekete, kicsit buckás, de jobb, mint dombot mászni Állatkák A névadó Jó kis meleg, napsütés
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 263 vendég és 31 regisztrált felhasználó látogatja.