Menü ≡

villanyoslali kiemelt beszámolói

Kedd óta (feb 14.) vagyunk kinn Murauban ma volt az első napunk fenn a hegyen. reggel borús idő fogadott minket enyhe hószállingózással ami fenn hegyen komoly de nagyon komoly hóviharba ment át. A nagy szél ellenére a pályákat nagyon jól előkészítették és hála annak, hogy nem volt nagy tömeg jók is maradtak egész nap. A hegy tetején a buborékos felvonó nem működött a szél miatt így a csákányostól tudtunk lefelé csúszni de elhihetitek ez is Pazar volt. Jó széles pályák laza vonalvezetéssel tényleg a kezdők paradicsoma de a jobban síelők ís megtalálják itt a számításukat. A hegyről levezető fekete pálya viszont horror. Az nagyon kemény tényleg csak az merészkedje rá aki tud síelni mert szó szerint el tűnik a hegy. Reggel beírattunk 1gyereket és két felnőttet a sísuliba és korrekten le is lettek oktatva. Láss csodát a két felnőttet a barátok közt „sztárja” Vanda amúgy Eszter (aki egy tünemény) oktatta. Délután kettő óra felé köszönhetően a hidegnek és a szélne jegesedtek a pályák de ez asszem ilyen feltételek között természetes. Végül is egy jó napot töltöttünk el ma Murauba.
h i r d e t é s
Január 15én voltunk kinn Stuhleck-en. Bár először voltunk itt a síterep a jelenlegi állapotában nem igen nyerte el tetszésünket. Sajnos hó nem volt csak a pályákon amit hó ágyúztak és a meleg miatt iszonyatosan olvadt és kásás volt a hó réteg. Amit írnak hogy 55cm hó van nagyon erős jóindulattal kb 15-20cm. Voltak olyan pályaszakaszok amiket kimondottan kerülni kellett a földes foltok miatt. A felső szakaszt 14órakor nyitották meg az addig zárva volt ez által 14 óra után a legfelső szakaszon a kék pálya teljesen jó volt igaz kissé jeges volt. Az alsó szakaszokon keményen kásásodott a hó és nem buckásodott a pálya hanem hegyesedett. Nagyon komolyan mondom katasztrófa volt a pályák állapota de ez gondolom a meleg miatt volt. Olyan érzésem volt mintha "jó nektek ez magyarok" szindróma lett volna (bár ne legyen igazam). Sokan voltak főként magyarok.

A 4ülesesnél kb 10 perces várakozással lehetett számolni. A csákányosoknál 5-6 perc volt. Azt gondolom, hogy talán a meleg miatt volt ilyen a pálya minősége de csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nem volt rossz, de a jó nem ilyen...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »