Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

ec0ren kiemelt beszámolói
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Olaszország
Sella Nevea
2022.03.06.
Szombaton voltunk Sella Nevea-n síelni egy napra, Tarvisio-ból ugrottunk fel. Hivatalosan a szlovén és az olasz oldal jelenleg (COVID..) csak külön-külön jeggyel használható. Amikor december végén voltunk, akkor szigorúan őrizték is a szlovén-olasz határt, ráadásul az olaszok akkor még az oltás mellé negatív tesztet is kértek, ez most már nem kell ha megvan a három oltás. Most szombaton a háló továbbra is ott volt a határon de nem őrizte senki egész nap. A szlovén oldalon a jegyet csak a lenti kabinos aljában ellenőrzik, fent a pályák aljában nincs kapu, szabadon használható. Így az olasz jeggyel (sok olasszal egyetemben) mi is átlogtunk a szlovén oldalra is egy kis napsütésért és tengeri panorámáért. A trükk fordítva persze nem működik, az olasz oldalon minden lifthez kell jegy tehát szlovén jeggyel azokat nem lehet használni.. Na meg az őrizetlen határ is lehet, hogy csak mázli volt most, nem tudom.. A hóviszonyok mindkét oldalon pompásak, nulla sorbanállás, szuper napot fogtunk ki.
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Csehország
Raliska
2016.03.14.
Nem pont ebben a faluban de hasonlo kis sikozpontban voltunk egy hetvegere 2014-ben a Beszkidekben. Szerintem kicsit meltanytalanul hanyagolt kornyek Magyarorszagrol tekintve, pedig kezdoknek vagy egy rovid sielesre kivaloan megfelel. Az alacsony fekvest ugyan bizonyara megszenvedik idonkent de amikor mi voltunk kituno hoviszonyok voltak, 2 huzos felvono volt csak a palyan de szuperul ereztuk magunkat. Klassz palya volt es egy fahazat sikerult berelnunk szinte a palya mellett szinte fillerekert. (OK volt egy kis hig leve az olcso husnak erkezesunkkor a szallas futetlen volt es kint minusz 10 leven elso ejszaka kb siruhaban aludtunk amig bemelegedett :) A cseh konyha elvarazsolt persze es az arak hihetetlen baratsagosak voltak, a szlovakokat is boven vertek.
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Franciaország
Grand Tourmalet
2016.03.14.
2015 februarban voltunk a Pireneusokban sielni es nagyon jol ereztuk magunkat. La Mongie szuper palyarendszerrel bir, valtozatos es meretes a hegyek pedig kaprazatosak. A Pic du Midi-rol a kilatas bamulatos, ezernyi hofodte hegycsucs ameddig a szem ellat, hihetetlen latvany. Nagyon klassz volt, hogy egy oraval tobb ido jutott sielesre, ki is hasznaltuk minden nap. A sifalu a palyak aljanal nem fogott meg, oriasi panelrengetegre emlekeztetett de mi kb 20km-vel lejjeb egy kisvarosban bereltunk apartmant ami hangulatos volt. Az ettermek nem voltak olcsok raadasul meg melle rosszak is igy azt inkabb tarisznyabol oldottuk meg. Kicsit korulmenyes az eljutas Magyarorszagrol (legegyszerubb talan Barcelonaba repulni es onnan autoval) de a hegyek es a hosszabb nappalok sokmindenert karpotolnak..
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2015.01.01.
2014 Szilveszterekor voltunk a Lomnicon es nagyon elegedetten tertunk haza. Termeszetes ho ugyan nem volt, de a nagy hidegekben kivalo minosegu havat tudtak csinalni a palyakra, szinte mindegyik nyitva volt (a feketet leszamitva) es valoban kivalo minosegnek orvendtek. A csucsidoszak ellenere a lifteknel nem volt veszes sor, a legfrekventaltabbaknal elofordult max 10 perc de sok liftnel egyaltalan nem kellett varni, januar elsejen pedig kifejezetten uresek voltak a palyak. Nem egy oriasi palyarendszer de par napra kivaloan megteszi es arban is nagyon barati kulonosen a vendeglatast szamitva.
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Szlovénia
Golte
2013.09.02.
2013 februarban 6 napot sieltunk Golte-n, a 4 eves fiam itt tanult meg igazan sielni a White Rabbitnal. (Angolul beszelnek.) Nagyon klassz es valtozatos palyak vannak, gyonyoru panoramaval bar ezt csak rovid ideig csodalhattuk mert 80%-ban vagy havazott vagy felhoben voltunk vagy mindketto. Ottletunk alatt legalabb masfel meter ho esett :) Utolso napra Krvavecbe mentunk, aznap is felhos ido volt de ott mar a felhok felett sieltunk gyororu napsutesben. Golte mindenesetre kivalo hely kezdoknek/kozephaladoknak, rengeteg szuper tanulopalya van enyhebb lejtessel de vannak azert nemikepp meredekebbek is. Azt szamoljatok hozza, hogy a nagy kabinos lift azert sok idot elvesz (sorbanallassal jo ~30-40 perc/ut), ha csak nem a fenti hotelben szalltok meg - bar az nem volt olcso. A hotel uzemelteti a bufeket is, szerintem ki is hasznaljak a monopolhelyzetuket, az arak magasabbak mint pl Krvavec ami sokkal fejlettebb sikozpont azert. Jo pont viszont, hogy ingyen tea volt a kozponti etteremben es sajat szendviccsel is be lehetett ulni. Lifteknel kulonosebben nem kellett sorbaallni attol fuggetlenul h az iskolai teliszunet idejen voltunk es rengeteg siiskolas volt.
Yah a varazsszonyeguk ha szaraz akkor nagyon klassz abszolut kezdoknek de ottjartunkkor rengeteget szenvedtek vele mert gumi feluletu ami jegesedett es a kolykok sorra csusztak vissza, idonkent egymast kidontve, Kranska Goran textil szonyeg volt aminek valszeg sokkal jobb a tapadokepessege.
ec0ren
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
Karacsony utan voltunk Zuberecben 3 napot sieltunk. Hobiztos palyat akartam es nem csalodtunk. A palyak szinte egesz nap arnyekban vannak, klassz ho volt, az utolso nap esett is par cm friss ami jot tett. Minden palya jo minosegu volt, par kemenyebb/jegesebb resz volt de a nagy reszet ki lehetett kerulni, nem volt tulzoan zavaro. A felvonoknal delelott sokan voltak (5-10perc), delutan 2-tol mar egeszen flottul ment ami az unnepek kozott azt hiszem jonak mondhato. Magyarokat alig lattunk, leginkabb szlovakok es lengyelek voltak. Ennel fogva magyarul nyilvan egyaltalan nem beszeltek, angolul kicsit nehezkesen de azert ment. Osszessegeben nagyon jol ereztuk magunkat, kozephaladonak mondanam magam es 3 napra kivalo, izgalmas palya volt, hosszabb idore mar lehet, hogy untam volna - azert nem egy oriasi palyarendszer var itt. Talan messzinek tunik de 4 ora alatt lazan odaertunk Budapestrol, igaz keso este mentunk. A szallasunk egyszeruen szuper volt, csakugy a kaja, ahogy lattam sok vadiuj fahaz all a falu szelen. Vegul pedig az arak szerintem egeszen baratsagosak.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.