Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Szilvásgombóc kiemelt beszámolói
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Hirtelen felindulasbol tegnap kiugrottunk egy napra
Napos forma volt az elorejelzes + a viszonyokra is kivancsi voltam.

Nem konnyu a ket hettel ezelottihez hasonlitanom, annal jobbat nem igazan tudok elkepzelni :)

A hegyen kb 10cm friss ho, de azert meglatszott a hetvegi/hetfoi melegfront hatasa, foleg az also reszeken.

Az osszes lift es a palyak 90%-a uzemelt, azonban a kozepallomas alatt reszek tenyleg nem voltak valami jok. A kokemeny tomor hoalap + kissebb jegdarabkak, csak 2x probaltuk meg.
kb 1500m-ig viszont teljesen rendben voltak a palyak.
Szelcsend, delelott bujkalt a nap, deltol vegig tiszta egbolt, szikrazo napsutes -4/0 fok, szoval telitalalat.

Volt nehany kocsi a parkoloban, de egesz nap nulla varakozas. Volt amikor 3an csusztak elottunk, de megalltunk fel percre amig leertek, hogy csak a mienk legyen a palya :) Nem ertem miert nem siel senki sem karacsony elott :)

650km oda-vissza, de ugy szalltam ki este 9-kor a kocsibol, hogy nem bantam meg :)

A tiszta idoben egy jo geppel biztos szuper kepeket lehetett volna csinalni, nekem nehany mobilosra futotta.
Erkezes
a tomeg :)
20171213-132533.jpg
20171213-132550.jpg
20171213-132602.jpg
20171213-140808.jpg
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Haus ma (lehetne ragozni de a lenyeg)

Tokeletes palyak, tenyleg brutal jo,ritkan talalkozom ilyennel

Tokeletes ido. Egykor is -3 fok a kozepallomason, csak kissebb felhok jottek nehaa

Par ember, sorbanallas nulla, 14h utan szinte senki...

Szoval aki teheti jojjon :)
20171201-112830.jpg
20171201-112823.jpg
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2017.04.23.
Sziasztok!

A nem mindennapi aprilisi idojarast gondoltuk meg mi is kihasznaljuk. Gyorsan lecsekkeltuk, az osszes lift megy meg es kb 80cm havat mondtak a hetvegeig.

A Mura volgyeben igazi tavaszias idojaras fogadott bennunket, kellemes plusz fokok, havat mar csak a csucsokon lehetett latni. Aztan Mauterndorfot elhagyva mintha kitettek volna a 'Tel itt kezdodik' tablat. Twengnel mar havas volt minden OT-n pedig pentek reggel 10-kor -5.5 fok es igazi teli idill.

Az elso meglepetes: minden parkolo full. kb 15 perc keresgeles utan talaltunk egy helyet. A megerkezesre koccintottunk egyet es irany a palya. Tenyleg szuper volt, sokszor meg februarban sincsenek ilyen hoviszonyok. A csutortoki havazas miatt kicsit puha volt a palya de tenyleg kiraly.
Aztan a masodik meglepetes: alig voltak a palyakon, sorbanallas nulla. En elkepzelni sem tudom hol lehetett annak a rengeteg autonak a gazdaja...

Szombatra mar kifagyott palyak, kb delig nagyszeruen tartotta magat. Szombat este nekiallt havazni, ma 10h-ig kb 25-35cm hullott. Igazi freeride hangulat.
Ma mar tenyleg nem volt senki. 10h-kor a Plattankarbahnnal mig felertem, az egesz belathato siterepen 7!!! embert szamoltam :) szoval egy ideig nem kellett keresni a szuz reszeket sem.

Valahogy soha nem volt a kedvencem OT, tul nyuzsis, a palyak karakterisztikaja sem a kedvemre valo. Lehetne kicsit szelesebb, esetleg hosszabb, linearisan sullyedo szakasz alig van benne.
DE az adottsagaival joparszor huzott mar ki bennunket a csavabol, es ujra bizonyitotta nekem hogy jar neki az 5*
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Fanningberg
2016.12.17.
Tegnapelott voltunk Katschbergen.
Kb 80 kocsi allhatott az Aineck parkolojanal.
A ketulesesnel is sokszor kell varni, de most alig voltak paran. Az ido tokeletes, kellemes minuszok egesz nap napsutes.
Termeszetes ho igazabol nincs, de a palyak szerintem nagyon rendben vannak. Mi csak az Ainecken voltunk, napkozben is mentek a hoagyuk tenyleg szuper palyak. Csak keso delutanra bukkant elo egy-ket helyen a kemeny (de nem jeges) tomoritett alap.
Ugy emlekszem szo volt rola kb 5 eve h az Aineckbahnt kivaltja a Silverjet tesoja. Tud errol vki vmit. Elvetettek az otletet v nincs ra cash v csak rosszul emlekszem?

Tegnap OT
Kicsit huvosebb, reggel -8. Nehany felhopamacs es egy kis szel tette meg izgalmasabba. Nem tudom miert de kicsit tobbet vartam tole. Jo palyak, aranylag keves ember, de valahogy megsem volt az igazi, talan bennunk volt a hiba :))
Mindenesetre osszehasonlithatatlanul jobb volt mint ket hete.

Ma Fanningberg
Kicsit tartottam tole, keves es ki tudja milyen palya, de szerencsre oriasi kellemes meglepetes. Szinten napsutes es par fok minusz. A palyak (illetve az a reszuk ami nyitva van) tokeletes allapotban, meg a feketek is. Alig lezengtek nehanyan, egesz nap rottuk a koroket csak 1 sorre es egy egy gulaschsuppera alltunk meg. Vigyorgo arccal tavoztunk, az utobbi idok egyik legjobban sikerult napja utan, tenyleg nem tudnek ma semmi negativumot emliteni.

Nem egeszen ide tartozik, de nem ertem h az idojaraselorejelzesekben miert szerpelt ma reggelre mindenhova -8/-9 fok. Nem hinnem h valtozekony a napokban az ido es hat a -3 es a -9 kozott azert van nemi kulonbseg... na mindegy, nem bantam igy volt tokeletes
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2016.11.28.
Sziasztok!

Voltunk amolyan szezonnyiton pentek-vasarnap.

Nem volt zsufolt :), a harom nap alatt nem vartunk liftre sum 5 percet sem. Pentek 10.40-kor a mienk volt a 3. auto a Gamsleiten parkolojanal.

Az ido enyhe volt vegig, szerintem nem fagyott egy nap sem. Kodos, felhos, szeles, ahogy kell :)

Gondoltuk az elomenyek fenyeben h nem lesz egy alomvilag, nem is volt.
Keves ho, a volgyben mar reggel is kasas, olvadt. A megnyitott palyakon is barna foltok, volt hogy el kellett gondolkodni, hogy jutunk tovabb lecsatolas nelkul :)
Hochalm, Kringsalm, Seekarspitz kornyeke egesz jo allapotban + 14a + 1a.

Kb amit vartunk, osszessegeben nem bantuk meg.
Olvastam h valaki Kaprunt valasztotta, szerintem jol tette :)

Remelem a heten mar esik nemi ho es folyamatosan tudnak hoagyuzni is (bar 1-2 tavacska kb csak harmadaig volt), es ket het mulva mar ujra a szebbik arcat mutatja
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2015.01.31.
A mai napot itt töltöttük.
Fél 9-kor érkezetünk a parkolóba, akkor már ment a helyezkedés :)
A -8 fok, szikrázó napsütés illetve a tegnap leesett kb 25-30 centis hó alapján kiváló napnak igérkezett.
Ahogy felértünk a lifttel, kapásból láttam hogy ez bizony a buckasízésről fog szólni. Persze nem meglepő, hogy a tegnapi havat nem sikerült a régi jeges alappal egy erős homogén szerkezetté gyúrni.
Fél tízkor már kisebb bukkanók keletkeztek a pályán. A mönichi lankás és rövid pályák miatt az egész napot a mariansee-i oldalon töltöttük. Ott nagy tömeg nem volt, de a buckák száma és mérete az idő múlásával exponenciálisan növekedett. A felső részek szuper állapotban, ahogy haladtunk lefelé, úgy romlott a pálya is.
Délig csodálatos napsütés, azután változékony felhő/napsütés, enyhe szél. Délutánra néhány helyen előbújt a jégbordás alap és a talaj. Sokaknak (főleg a kezdőknek) természetesen nem tetszett, mi más véleményen voltunk; élmény volt a friss havon síelni. (ebben a szezonban nem sok ilyen volt kelet Ausztriában)
Összességében egy fantasztikus nap kerekedett ki belőle és ismét megállapíthattuk, hogy - bár évente csak néhány alkalommal esik itt ennyi hó - ilyenkor ez a pálya egy napra tökéletes uticél.
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
A keleti terepek hoszegenysege miatt volt nemi huzavona a hetvegen, de vegulis Stuhleck lett a celpont. Penteken jart kint egy ismerosom, azt mondta szodaval elmegy.

8 elott ott voltunk a parkoloban, gyengen szemerkelt az eso.
Ahogy indultak a liftek nyeregbe szalltunk es irany a hegy.
A volgyben tulajdonkeppen nem volt ho (poenos a kommunikalt 30cm), a palyak also reszen is csak egy keves, tobb helyen lehetett barna foltokat latni.

Rossz idot josoltak vasarnapra, azert is valasztottuk ezt a napot. Ugy okoskodtunk, hogy ilyenkor a helyiek nem fognak kijonni es nem lesz az a nagy tomeg. Be is jott, kb 10 percet alltunk osszesen sorban.

A Stuhleckban kb feletol az eso enyhe havazasra valtott, de meg vizes hoval. A W11 tetejen mar rendesen omlott a ho, a palyak is jol neztek ki.
Egesz nap esett, kezdetben kisebb, delutanra nagyobb buckak valtottak egymast. De puha porhobol!!
A bubis liftek utan eleg kellemetlen volt a szakado hoesesben a Steinbachalm jeges liftjen ucsorogni :) nemi szellel megspekelve :)
De megerte.
A 11-es palyan boven volt ho, a mellette levo fenyvesben is kb 20-25cm friss. Nehanyszor mi is kilatogattunk, szuper elmeny volt.

A palyak addig voltak jok, ahol az 1-es 1a-ra es 1bra agazik, alatta tenyleg keves ho, az is inkabb kasas, majdhogynem latyakos. De a fenti reszek tenyleg jok.

Nap kozben kicsit hult a levego, es 11-tol a volgyben is havazasra valtott at. Delben leugrottunk kesztyut es sapit cserelni, a ekkor mar a kocsi tetejen is allt a ho.

Az alsobb reszeken a vizes ho ratapadt a szemuvegre, es delutanra at is aztunk - en mindossze ennyi negativumot tudok felhozni.
Aki szereti a palyan a friss havat, annak szerintem elvezetes nap volt, mi sem bantuk meg...

Vegul egy gondolat az idojaras elorejelzesrol:
szombat delutan amit lehetett megneztem a neten, szinte egybehangzo volt amit irtak:
-4, -5 fok, 30-45km/h szel es 6-7cm ho varhato. Nos ehelyett: +1, -2 fok, a szel a W11 tetejeig tulajdonkeppen nem is fujt (a Stuhleck tetejen mondjuk igen) es szerintem legalabb 25cm ho esett, de lehet hogy a hegyen 30-35cm is.

Ha sikerul eldolgozni a havat es az ido is jobbra fordul, akkor a het kozepen szerintem nagyon jo valasztas lesz Stuhleck.
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Fanningberg
2013.12.19.
Immar negyedik eve kezdtuk a szezont ezen a csodalatos videken, csutortoktol-vasarnapig toltottunk el itt egy hosszu hetveget.
Bar Katschbergnek es Obertauernnek is van kulon foruma, ugy dontottem inkabb ide, egyben irok egy terjedelmesebb beszamolot.

1. nap
Katschberg.
Fel tiz tajekan erkeztunk meg a P1-es parkoloba. Az egyszerre latszott, hogy nagy tomegre ma nem kell szamitanuk, mienk volt az otodik auto a sorban :)
Gyors atoltozes, egy korty sziverosito es irany a penztar, majd a Tschaneckbahn.
Ahogy felertunk, a mar ismert, de meg mindig amulatba ejto panorama tarult elenk. A tiszta levegonek koszonhetoen az egeszen tavoli ormokat is megcsodalhattuk.
Volt akin iden most volt eloszor lec, ezert a Sonnalm lankasabb palyait celoztuk meg. A palyakon a ho minosege kivalo volt, a szel meg sem rezdult, a szikrazo napsutesben tenyleg igazan elvezetes volt a sieles.
Csak rottuk es rottuk a koroket, mar jocskan elmult del, mire eloszor atcsusszantunk az Aineck lejtoire. A sokszor szeles es hideg csucs most a baratsagosabb arcat mutatta.
Az A1 egeszen a volgyig nyitva volt, remek allapotban. Nem is tul meredek, kelloen szeles - egyszoval epp nekunk talaltak ki.
Az utobbi evekben atadott kabinosokkal gyorsan visszaterhettunk a csucsra. Nem tudom tervben van-e a DSB Aineck ketuleses csereje, de ha igen, akkor aztan majd tenyleg nem lehet panaszkodni a liftrendszerre.
A palyakon kivul nem volt tul sok ho, nehol a fold es a sziklak is kilatszottak, foleg ahonnan le is fujta a szel. A homerseklet epp hogy plusz lehetett; azokon a helyeken, ahol folyamatosan tuzott a nap, delutanra egy kicsit kasasodni kezdett a ho, jeges reszekkel nem talakoztunk.
Igazan pazar elso napnak tunt, de aztan a hajraban tortent egy baleset, ami kicsit bearnyekolta a delutant. Ez talan off, de par mondatban azert elmeselnem a storyt, sok ilyet ugysem olvastam a forumon.
Az egyikunk eleg szerencsetlenul esett, valahogy pont az egyik lec elere. Nem tunt komolynak, nem is erzett fajdalmat, mentunk is utana meg 1-2 kort. Aztan egyszer csak eszrevette, hogy tiszta ver a bakancsa. Megneztem, a terde alatt egy kb 2cm hosszu, de eleg mely vagas, ami pont egy eret trafalt telibe. Gyorsan lementunk a kocsihoz (epp csak le kellett csusznunk ), az elsosegelydobozbol amennyire tudtuk megprobaltuk ellatni a sebet. A toketlenkedesunket latva az egyik osztrak sporttars a segitsegunkre sietett a szakszeru kotozesben, aztan utbaigazitast adott a tamswegi korhazba. Jelentkeztunk az informacional, majd az emergencyn, es 5 perc mulva a 'vizsgaloban' voltunk. Kozben egy kis adatrogzites, aztan egy rontgen, majd kb 10 perc varakozas es ellatak a sebet. Vegig nagyon kedvesek, embersegesek voltak. A Zalaegerszeget pl harmadik nekifutasra sem tudta rogziteni a holgy a szamitogepen, helyet csereltem vele, es en vittem fel az adatokat :) Az egesz procedura nem tartott egy oraig, masnap delben kellett visszamenni egy kontrollra (ami tiz perc alatt megtortent)
Zarojelben megjegyzem, hogy az osztalyon dolgozo orvosok kozul ketten (az epp szolgalatban levo) is magyarok voltak, ez nagyban megkonnyitette a kesobbi kommunikaciot.
Este elfoglaltuk a szallasunkat (szokasos apartman Mariapfarrban), majd a kulinaris elvezetek habzsolasaval es nehany pofa sorrel csillapitottuk ehsegunket es ijedtsegunket.

2. nap
Fanningberg
Eddig valahogy mindig kimaradt a szorasbol, most ez kerult teritekre. Tobb, jo hangvetelo beszamolot olvastam rola, kivancsian vartam a talakozast...
A 19euros napijegy kellemes meglepetes volt. Igaz, hogy csak a Samsonbahn uzemelt, de akkor sem szoktak ekkora kedvezmenyt adni, az is lehet hogy epp Skischnuppertag volt.
Hosszu, de gyors ez a hatuleses lift, igy par perc mulva ismet a tetorol gyonyorkodhettunk a kilatasban, a nap is valtozatlanul tundokolt.
Amugy sem egy nagy palyarendszer, igy reszlegesen megnyitva meg kivaltkepp nem, de egy-ket napra tokeletes lehet. A familienabfahrt harmonikus lejtesu, kelloen szeles, hosszu kek palyain kanyarogtunk vissza a felvono aljaig. Kiprobaltuk a 3-as palyat is, eleinte szimpatikusnak tunt, de kesobb szinte vizszintesbe valtott es szekerut-szelessegre szukult, leginkabb a francia palyakon levo zold jelzesu atkoto utakhoz tudnam hasonlitani.
Az 5-os piros mar dinamikusabb, ahogy lattam a legtobb haladonak ez volt a kedvence.
A 4-es es 9-es feketeben mar tenyleg van egy rovid, de kifejezetten meredekebb resz, de osszessegeben ezek sem veszesek.
A palyak egesz nap kituno allapotban voltak, talan meg jobban is mint Katschbergen. Koszonhetoen (gondolom) a keleti fekvesnek es a fenyofak arnyekanak, melyek koradelutantol szamuzik a palyakrol a napsugarakat.
Ugy tunt, mintha az erdoben is tobb lett volna a ho, csak nehanyszor mereszkedtunk ki, kb 30-50cmre saccolnam.
Delutan betevedtunk egy baratsagos huttebe, ahol a vegen egy ajandek snapszszal kedveskedtek.
Rendkivul jol ereztuk magunkat, nalam a valaha eltoltott legjobb sinapok kozt is bekerult a top 3-ba.

Ket aprosagot viszont negativumkent hoznek fel:
Utazas elott rendszeresen nezegettem a honlapot, es meg kell allapitsam eleg gyer es nem epp naprakesz a tajekoztatas ...
A masik a palyaterkep. A ket ulolift kozti resz nem egeszen pontos, illetve tobb helyen is hianyoznak rola az atkoto lehetosegek (pl a 10-es kezdetetol at lehet csuszni a 12-es fekete tetejere, az 5-osrol a lift alatt a 8-asra, a 6-os vegenel is vannak hianyossagok )
A szerkesztoknek: van uj palyaterkep, tul sok valtozas nincs, de atirtak a szamozasokat, a 2-es pirost feketere szineztek...
http://www.fanningberg.info/Pics_we...b/Text/Panramatafel-Fanni...

3. nap
Obertauern
Ha mar Lungau, akkor OT sem maradhat ki :)
De bar kimaradt volna!
9:15-kor ertunk a kozpontba, az osszes parkolo tele. Keveregtunk meg egy negyed orat, majd Tweng fele visszafordulva a 7-es parkolo mellett megalltunk az ut szelen. Kicsit aggodtam, hatha megbuntetnek, vagy elvontatnak, de amikor meg ket auto beallt mogenk, kezdtek feloldodni ezek a ketelyek.
Gyonyoru ido, remek hoviszonyok, de irgalmatlan tomeg. A kasszanal, a lifteknel, a huttekben. Hangoskodtak, tolakodtak, a masik lecet leamortizaltak ...

Egy rovid helyzetertekeles utan a Grunwaldkopfot, majd a Monte Flut celoztuk meg. A terv az volt hogy kb 13h-ig itt, a Funparkban toltjuk el az idot - kiprobaljuk az ugratokat, legalabb szembesulunk a benasagunkkkal :) - es csak eztan csatlakozunk ujra a palya verkeringesebe. Igazolodni latszodtak az elkepzeleseink, ezek a reszek tenyleg kevesbe frekventaltak. A szaguldozas itt elmaradt, de a kulonbozo elemek tesztelese is remek elmenyekkel gazdagitott bennunket.
Delutanra csillapodott a tomeg, a palyak viszont nem a legpompasabb arcukat mutattak. Kisebb-nagyobb hobuckak alakultak ki, elokerultek a kokemeny tomoritett reszek, es a folyamatos napsutes eredmenyekent sok helyen tapados, kasas ho alakult ki. Meg par futam a Zentralbahn kornyeken es atpalyaztunk az arnyekos oldalra, majd harom ora korul a kocsi fele vettuk az iranyt. A Zentralbahn melletti sebessegmerot kiprobaltam, nem tudom mennyire megbizhato, nalam 83km/h-t mutatott.

Szeretem OT-t, igaz, hogy csak 22euro volt a napijegy, de soha tobbet Tauernskitag!!!

4. nap
Ismet Fanningberg.
Az eredeti elkepzeles Grosseck lett volna, de annyira jol ereztuk magunkat penteken, hogy muszaj volt ide megegyszer visszaternunk :)
Meg aztan a felepult tarsunkkal is abban egyeztunk meg, rehabilitacionak tokeletesek lesznek a kek palyak.
Ami ujdonsag volt az elozo naphoz kepest, hogy vasarnaprol leven szo kicsit tobben voltak, viszont a Zibernjet is uzemelt. Ismet volt valami akcio, ezuttal 34 eurot kostalt a napijegy.
Sok mindent a mar leirtakhoz nem tudok hozzatenni:
A 11-es palya tetszett, nehanyszor megfutottuk. A 13-as fekete viszont egy kicsit eros volt, kemenyebb hoval es egy lejtosebb etappal. Magabiztosan tudtunk rajt kozlekedni, de valahogy megsem volt az igazi.
A kek palyak meredekebb reszei, es az 5-os, 6-os piros volt a favorit.
Eltunodtem, de most sem tudnam megmondani, hogy miert erzetem magam ilyen jol ezen a palyan.


Ismet fantasztikus 4 napot toltottunk el, az egyetlen hibaja, hogy olyan gyorsan elszaladt...
Az idovel is szerencsenk volt. Vegig szikrazo napsutes, reggelente par fok minusz, delutanra nulla koruli homerseklet, vagy nehany fok plusz. A szel sem fujt, ami rontotta volna a hoerzetet.
A palyak rendben voltak, bar mint majd minden teruletre, ide is raferne egy boseges havazas.
20131212-094500.jpg
20131212-103849.jpg
20131212-103857.jpg
20131213-073856.jpg
20131213-100703.jpg
20131213-100717.jpg
20131213-102500.jpg
20131213-102503.jpg
20131213-102716.jpg
20131213-102731.jpg
20131214-114220.jpg
20131214-131013.jpg
bscap0000.jpg
20131214-131020.jpg
20131215-102800.jpg
20131215-103802.jpg
20131215-133703.jpg
20131215-133715.jpg
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2013.12.08.
Mivel sok honfitarsunk megfordul itt, gondoltam irok gyorsan par sort a mai helyzetrol.
9.30-kor ertunk a parkoloba, valamivel 10 elott pedig a palyara. Szepen gyulekeztek az autok, sok emberre szamitottam. Ennek ellenere egyszer sem volt egyik palya sem zsufolt, a felvonoknal sem kellett varni, sot volt olyan hogy a 7-es palyan a Fernblick Gasthofig senkivel sem talakoztam :)

Az idojaras sem volt rossz: delelott kellemes minusz, 11 utan egy kis napsutes, aztan egy kis szello, vegul delutanra beborult, fel harom utan azert mar eleg huvoskere fordult.

A mult heti Stuhleck-latogatas utan sok hora nem szamitottam. Nem is volt sok, viszont a palyak jo alapotban voltak (szerintem, monichi viszonylatban). Azt viszont nem tudom hogy a palya aljara irt 30cm havat hogy kell erteni. Lent tulajdonkeppen a palyakon kivul alig van ho, nehol semmi, ahol van ott is csak max 3-5cm.

A kemeny tomoritett hora esett par cm friss, igen jot tett ez a termeszetes felpezsdules. Nekem koradelutanig tokeletes volt, a kezdoknek talan egy kicsit nehezebb, hogy nem teljesen sima ratrakolt palyak voltak. 14h utan azert lett jopar bucka a Mariensee oldalon, es a kemeny reszek is egyre nagyobb szamban bukkantak elo. Meg is tudta trefalni az embert, ha nagyobb sebessegnel egy ilyen foltra tevedt, es ott akarta kivitelezni a kanyarodo manovert.
A monichi oldalon a tanyeros melletti tanulo resz, es a 7-es palya egesz nap tokeletes volt. A 7-es egyebkent nem tudom mitol lett piros, ma sem sikerult egyetlen meredekebb reszt sem felfedeznem rajta :)
A feketere ma valahogy nem tevedtem ra.

Az egyetlen negativum nalam, hogy a kezdoknek a razos reszt elkerulendo 10-es palya zarva volt. Joparszor jartam itt amiota megvan, de sajnos csak egyszer volt megnyitva.

Az viszont tetszik, hogy mindig probalnak fejlesztgetni valamit. A napozoagyak, a 10-es palya, nemreg a 8-as alja es a Fernblick kozti resz kiszelesitese (aminek modfelett orulok)
Most pedig uj kocsma a panoramabahn tetejenel, es egy uj pihenohely (amolyan terasz szeruseg) a 2-es palya tetejenel.

Keszitettem par fotot a telefonommal, remelem sikerul feltoltenem oket.

A panoramabahn tetejen levo tarozobol ugy latom rendesen ellovoldoztek a vizet :)
20131208-145736.jpg
20131208-102855.jpg
20131208-103131.jpg
20131208-103135.jpg
20131208-103410.jpg
20131208-103416.jpg
20131208-104425.jpg
20131208-104844.jpg
20131208-110519.jpg
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Tegnap voltunk Stuhlecken.
Kapasbol a Stuhleckbahn aljanal altunk meg, alig volt auto reggel kilenckor. De ugyanez volt a helyzet 13 es 16 orakor is. A palyakon sem voltak sokan, a lifteknel a varakozasi ido nulla (na jo 2x 1 perc a W11-nel)

A nyugatabbra levo fantasztikus hohelyzet itt azert meg varat magara. A stuhleckbahn tetejen kb 15cm, a hegyteton kb 30-40cm.
A W11-bahn aljaig a palyak szerintem jo allapotban voltak egesz nap, de delutanra sok helyen kokemeny tomoritett havon lehetett sielni. A 11-es palya hivatalosan zarva volt, de mar rengetegen sieltek rajta. A palya mellett, es az erdoben is lattam nehany nyomot. A hoagyuk itt is egesz nap mentek, tobb meteres hobuckakat gyartva, volt egyfajta jo filingje a palyanak :) Valoszinuleg hamarosan ez a resz is nyit.
Az 1a/1b elagazastol lefele viszont nem volt olyan rozsas a helyzet, keves ho , kikandikalo fu es foldfoltok...

11h-tol ragyogo napsutes, szelcsend, szoval osszessegeben azt mondanam hogy jo szezonkezdet, de egy kiados havazas nagyon kellene a palyaknak.

Kepeket sajnos nem keszitettem.
Delutan a felso reszen a napsutesben pompazo, hotol roskadozo fenyofak csodas latvany nyujtottak.
Szilvásgombóc
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
Sziasztok!

Januar 19-25-eig toltottunk el itt egy csodalatos hetet.
Utazaskor tartottunk egy kicsit az utviszonyoktol, de a Mont Blanc alagut kornyeket leszamitva teljesen szaraz volt az aszfalt. Az itt leesett havat is gyorsan eltuntette a tetemes szamu hotolo.

A mi szallasunk is St Gervaisban a Grand Panorama volt. A be/kicsekkolas 1-2 perc alatt megtortent. A ket lifttel gyorsan fel tudtuk cipelni a csomagokat a negyedikre. Az apartman a szokasos francia: kicsi, de jol felszerelt konyharesszel. (kombi huto, mikro, mosogatogep …) Ami jo, hogy nem volt emeletes agy, viszont volt egy kihajthato kanape. Ez eleg szukos es kenyelmetlen ket szemelynek. A futes kivalo.
A fekvese tenyleg idealis, egyreszt pazar a kilatas, masreszt kb 50m a Bettex kabinos volgyallomasa.

A ket Bettex a Freddyre kb fel ora alatt viszi fel az embert. A lejutas a kozepallomastol szinten ezzel tortenik
A teljes lesieleshez szerintem kiemelkedoen jo hoviszonyok szuksegesek. Az a faluba vezeto piros egy kezeletlen (tulajdonkeppen jeloletlen) palya, amely eleg jo situdast igenyel es a lecekett is rendesen le tudja amortizalni.

A liftpark minosege elfogadhato, a csucsokra vezeto 4 kabinos (bettex, princesse, mt d´arbois, caboche) ugyanaz a konstrukcio csak van amelyikben van ules. A Croix Du Christ es a Monts Rossets uj es gyors 6 szemelyes ulolift. Bubis vagy futott lifttel nem talalkoztam.
Igaz, ez nem foszezon volt, de sorbanallas szinte 0. Volt hogy alig lezengtek a palyan.

A hirekkel ellentetben nem volt tul sok ho, (kb: 1000m 0cm, 1500 20-30cm, 2000 50-80cm) viszont a palyak allapota eszmeletlen volt. Ilyen jo minosegu havon en szemely szerint meg sosem sieltem. A palyarendszer meretebol adodoan mindenki megtalalhatja a kedvere valot. Nekem leginkabb a kek palyak vonalvezetese tetszett. A favorit a chenaz, ez tulkeppen a Monts Rossets lift tetejerol az aljara vezet le. Egyetlen hatranya hogy eszaki oldal reven kicsit huvosebb, huzatosabb. Ami meg szuper: a prapacot a Princesse tetejerol a kozepallomasig, a Megeve oldalon a fontaine es a mouillebiau. Bar ez utobbi ketto piros jelolesu, en ezeket is inkabb lenduletes keknek neveznem.
Aki a St Gervaisbol (a falubol) a Rochebrune csucsara akar atjutni az szamitson egy kisse unalmas kb 60-75 perces liftezesre (2 bettex, kicsi csuszas, rocharbois, caboche)
Az egyetlen szamomra felejtheto resz a Megeve oldalon a palyarendszer "sarkaban" levo cote2000. Fekvesebol adodoan nagyon hideg, ritkan eri a nap, es a siralmasan lassu uloliftek is elvettek a kedvem.

Az idojaras kegyes volt hozzank. Minden nap elviselheto minusz, eleg sok napsutes. A szel minimalis volt, es csak egyszer esett a ho. Neha kod, de akkor is turheto latotavolsaggal.

Az eddig tapasztaltaimmal ellentetben kellemes csalodas volt a franciak viselkedese. Kedvesek, mosolygosak, segitokeszek voltak. Tobbszor hallottam magyar szot, es szamomra meglepeteskent sok angollal is talakoztam

Az arak eleg borsosak pl pohar sor 0,25l 3.5 euro, a 0.33 Heineken 5 euro. Igaz ez Grand Panorama kornyeken levo pekaru es kis sparboltra is. Lent Le Fayetban van egy bazinagy bevasarlokozpont, ha nemcsak 1 bagett kell akkor erdemes oda leugrani.
IMG-1061.JPG
IMG-1064.JPG
IMG-1097.JPG
IMG-1117.JPG
IMG-1128.JPG
IMG-1130.JPG
IMG-1197.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.