Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

msanyi kiemelt beszámolói
msanyi
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.08.14.
A tavalyi augusztusi után, idén júliusban csúsztunk itt, a képek itt:
https://sielok.hu/fotoalbum/hintert...ux-2014jul/kep/1/

Az első nap nagy köd volt a pályán, a léceket alig lehetett látni, viszont reggel a 10CM NEUSCHNEE felirat fogadott a felvonóknál. Napközben is esett hozzá, a csúcson egész nap fagyott, úgyhogy ha nincs a köd téli körülmények között, fantasztikus pályán, friss havon lehetett volna csúszni. Ahogy tisztult délutánra, úgy lassult a pálya. Az alja a Tuxer Fernerhaus felé nagyon összebuckásodik már korán, kásás, mély hó van.

A második nap mindenféle időjárás volt, eső, havas eső, hó, ködös, borult, napos, hideg, meleg. Érdekes kihívás ilyen folyamatosan, percről percre és méterről méterre változó körülmények között síelni. A parkolókban viszonylag voltak, sokan táboroztak, de a felvonóknál és a pályán ebből semmit sem lehet észrevenni, ráadásul a versenyzők általában csak délig maradnak. A csákányosok 13.30-ig mennek, utána még lehet a kétülésessel és a kabinosokkal csúszni, de jellemzően 2 óra után csak a nagyon elvetemültek maradnak, mert ilyenkorra mindenhol annyira kásás lesz a hó.

2 után érdemes sétálni egyet a völgyben, és a csúcson lévő jégbarlang is megéri a pénzt, érdemes bejelentkezni egy túrára.
msanyi
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Szlovákia
Telgárt
2009.03.01.
Tegnap jöttem: A kék pályánál megy a két nagy tányéros és a gyerek felvonó. A nagypálya is jár, de csak az egyik, az 1500m-es felvonóval. A pálya teteje kellemes, a közepén a meredék rész nagyon jeges, szinte az egész egy összefüggő nagy jég folt, az alja elviselhető. Átcsúszni a nagypályára nem érdemes, mert szétszedi a léc alját az út, inkább gyalogoljatok! (Saját tapasztalat) Sorok nincsenek!
msanyi
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Szlovákia
Martinky
2009.01.01.
Dec. 27-29-ig voltam. A pálya és az idő kifogástalan, a sor viszont végeláthatatlan. Vasárnap 30 perc sorbanállás a jegyért, hiába ment 3 kassza, ráadásul nem működött a bakkártyaterminál, a lifteknél szintén 20-30 perc várakozás. A későn érkezőknek a parkolóban sem volt hely. Az út járható, de kell a hólánc! A hatülésest dec.30-án indították, barom módon a leghosszabb tányérost elbontották és a helyére építették. A hóágyúk még nincsenek meg.

Ha diák vagy vagy tanár, váltsd ki az európai diákigazolványt/tanárigazolványt, mert 20% kedvezményt adnak rá!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.