Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Bosnyák Norbert kiemelt beszámolói
Bosnyák Norbert
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Üdv!
Valmeinier 1800men van a szállás, ami kifejezetten egy üdülőközpont, sok fiatal, bulizási lehetőségek, pályaszállá természetesen. A hozzá tartozó pályarendszer hihetetlenül kellemes, hosszú és széles pályákkal, amik szinte az csúcstól a völgyig végigmennek.
Valloire egy több száz éves városka ófaluval, templommal, szóval nem aza szokványos francia alpesi üdülőfalu, viszont nagyon hangulatos ezáltal. Itt már a síterepek is zsúfoltabbak, legalábbis errefelé mindig sokkal több emberbe szoktunk botlani mint a másik oldalon, a pályák emiatt talán elhasználtabbak egy kicsivel.
a két terepet egy telepulse köti össze Valmeinier 1400-on, ami nagyon barón néz ki ahogy a V alakú völgyet átszeli.
Mi eddig mindig Valmeinier 1800m-en laktunk, idén is ide viszek csoportot, nem látom értelmét miért kellene változtatni, nekünk eddig ez jött be, de érdemes egyszer sétálgatni Valloire-ban is. Főleg amikor a jégszoborverseny óriási szobrait meg lehet csodálni.
Valloire-ból egy kék pályán is haza lehet csúszni, ami nagyon feelinges és hosszú, vissza csak a telepulsesal lehet menni. Nem érdemes lekésni azt viszont, mert nem lehet hogy hazajutni. Valloire 1400-ról viszont indul busz felfele fél óránként.

remélem segítettem: Norbi
Bosnyák Norbert
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Franciaország
Chamrousse
2004.11.02.

Sziasztok!

Szeretnék nektek egy vadonatúj síterepet bemutatni.

Grenobletól 50 km-re található, 1650m-en fekvő festői falucska.
Van kabinos felvonója, és sok ülős is, nem olyan gáz ebből a szempontból, mint Superdevoluy, mert én bevallom nagyon untam az állandó mogyorózást...
77 km-es pályarendszeréből 7 fekete, 12 piros és 15 kék található.
A fekete pályáinak nagy részén siklottak le a76(?)-os Grenoblei téli olimpia lesiklói, úgyhogy akár régi tévénézők akár találkozhattak is vele.

A faluban található mozi, diszkó, pékség, cukrászda, éttermek és bárok, korcsolya-pálya, könyvtár :)
Este lehet motoros szánozni, meg lámpafényes esti síelni.

Busszal 20 óra alatt lehet odérni.

Azért mutattam be a terepet, mert szerintem nem sokan voltak ott mivel francia "barátaink" láták, hogy a külföldi turizmus jó dolog, így lőn külföldi turizmus, vagyis idén nyitották meg először nem francia extrémek előtt, előttünk.

Január 28 és feb 6 között én mindenképpen ide megyek, ha van valaki rajtam kívül, akit érdekel e terep, írjon nekem, és jöjjön.
Amúgy szerintem a francia sípályák minősége és ára igencsak verhetetlenek, és én azt tartom, hogy annyit ki kell próbálni, amennyire van időnk, és a pénztárcánk engedi...

Üdvözlettel Norbi

Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.