Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

tomsityu kiemelt beszámolói

Két napja érkeztünk vissza Ankogelről. Megosztanám veletek vegyes tapasztalataimat.
12 fős csapatunkkal Mallnitzban szálltunk meg,ami egy meseszép kis zsákfalu. Szálláshelyünk az 5 éjszakára egy magyar házaspár által üzemeltetett,gyönyörűen 4 csillagos szintre felújitott panzió, a Mallnitz Apartement volt. Ajánlani tudom mindenkinek. Baráti ár 36euro/fő/éj finom reggelivel és vacsorával. A falu pályája,az Ankogel kb. 10 perc autóval/ingyenes síbusszal. A pályához vezető út végén, egyik oldalon a dombon kék gyakorlópályák 300-400 méter hosszan, hüttével,pènztárral,a másik oldalon a 'hegy' az igazi pályákkal.A csapatban volt 3 teljen kezdő síző(köztük a felesègem is) akik bizony 3 - a szálláshely által ajánlott magyar oktatóval vègigtanult - nap után,èrthető módon "kinőttèk" a lenti kèk tanulópályákat.A fentebb lèvő, tènyleg a hegyen található tapasztaltabb sielőknek való pályákat viszont a kellő gyakorlat hiányában nem tudták használni.Emiatt az Ankogelt inkább gyakorlottabb sízőknek ajánlanám.Mondjuk a lenti gyakorlópályák arra jók voltak,hogy megismerkedjenek a sízèssel,gyakorolják az alapokat,de erre bármilyen másik pályán is lett volna lehetősèg.A fenti piros-fekete pályák szèlesek,jó lejtèsűk,sajnos csak 2szer tudtam lecsúszni a csúcsról a parkolóig.A negatív èlmèny maga a felvonózás,feljutás a csúcsra.A parkolóból/alsó állomásról egy sokszemèlyes kabinos visz fel a közèpállomásra.Onnan mèg egy átszállás,szintèn egy sokszemèlyessel irány a csúcs.Ezzel az a problèma,hogy az alsó-közèpállomás ès a közèp-felsőállomás között csak 2-2 db kabinos jár,aminek a menetideje kb 10-15perc ès csak állóhely van.Tehát ha nincs szerencsèd ès pont előtted ment el a lenti,akkor a lenti állomáson is vársz 10percet,utazol állva 10 percet,majd a közèpállomáson is vársz ès szintèn utazol 10 percet ès lecsúszol a völgybe 10-15 perc alatt.Az várakozástól ès állva utazástól is simán elfárad az ember lába.Ha ezt megcsinálod 2szer, már nem biztos,hogy lesz kedved harmadjára felmenni a csúcsra.
Kintlètünk első ès negyedik napján voltunk az Ankogelen.Az eslő napon tiszta,napsütèses időnk volt,a negyediken borús,ködös.A negyedik napon alig tudtam lejönni a csúcsról,olyan tejköd volt.A közèpső állomástól már jó látási viszonyok voltak,viszont a nagyon meleg miatt olvadó kissè már latyakos hó.Sajnos a kintlètünk alatt plussz fokok voltak ès a másik pályán is olvadás fogadott minket.

Második ès harmadik napon a szállásról vonattal átmentünk Bad Gasteinbe.A vonatra fel kellett hajtani az autóval ès irány az alagúton át,10 perc menetidő volt.Meleg ès nagy szèl fogadott minket a felső pályaszakaszok le voltak zárva Gasteinben.Szerencsère csillapodott a szèl ès elindították a kabinosokat a csúcsra.Nagyon jó kis pályarendszer szèles piros pályákkal,nem kezdőknek.Át lehet csúszni a hegy túlodalán lèvő völgybe ès onnan fel a szomszèdos hegyekre.Átcsúsztunk a szomszèdos Angeltalra,ott nagyon szèles kèk ès piros pályák indulnak a csúcsróp.Jók az összeköttetèsek,gyorsak a kabinosak,a hosszú sor is hamar eltűnk.

Összegezve,Ankogel inkább a tapasztaltabbak terepe,ha jók az időjárási körülmènyek nèhány napot el lehet csúszkálni,csak legyen nálad kemping v horgásszèk.Inkább ajánlom Bad Gasteint ami szintèn a közelben van,sokkal több pálya ès hegy van összeköttetèsben.Na meg persze kb fèl órára van Mallnitztól a Mölltall amit nem tudtunk kiprobálni mert le volt zárva rossz idő miatt.Szóval a szálláshelyünk ès Mallnitz csillagos ötös,viszont maga a síelès ès a pályák kizárólag a szokatlanul meleg,borongós ès szeles idő miatt csak közepes volt,de erről ugyebár nem a hegy vagy a pálya tehet.
h i r d e t é s
2013.01.27. Síterep: Chopok - Jasná, mások beszámolói
Sziasztok!
Kis csapatunk január 23-26 között volt Jasnán. Demanovska Dolina-n szálltunk meg a Hotel Bystrinában. Szállás korrekt volt, egyszerű de tiszta a pályától kb 10 percnyi autókázásra, 25 euro/fő/éjsz. reggelivel, ingyen wifi.A pályák állapota megfelelő volt, délutánra itt-ott megjelenő jegesedéssel kísérve.Az időjárás változó volt.A felső pályaszakaszok néha ködbe burkolóztak, ez sokszor párosult erős széllel, hófúvással és -18 fokkal.Verseny miatt pénteken és szombaton néhány pálya le volt zárva.Tömeget a pályákon még szombaton sem tapasztaltam. Viszont bunkókból nem volt hiány: szombati napon kb 3szor estem és csak a felelőtlen emberek miatt.Egy bordos például keresztülsiklott a lécemen, mindketten elvágódtunk, de ő nem csinált belőle nagy ügyet, felpattant és csúszott tovább. Társaságunk egyik tagja kb egy 4 éves kislánynak próbált segíteni felállni esés után, amit a gyerek apukája rossz néven vett és elkezdett mutogatni,hadonászni,vitatkozni. Ezek után az meg sem lepett,hogy ha valaki elesett a pályán, néhány síző pont előtte "fékezett be" teljesen beterítve hóval, miközben a szerencsétlen próbált felállni. Eddig (sajnos) csak néhány síterepen voltam Ausztriában és Franciaországban, de ilyet eddig nem tapasztaltam.
A síbérlet belépésre jogosít a Tatralandia wellness,élmény fürdőbe.Nagyon igényes környezet, gyógy és élmény medencék, kellemes szaunavilág, izgalmas csúszdák.Gyerekeseknek ideális.Nem szabad kihagyni,szerintem felülmúlja az itthoni hasonló parkokat, bár nem olcsó.Jobb dolgot nem is kívánhattam magamnak 2 napi csúszás után, mint szaunázást és fürdést.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, tetszettek a pályák,minden rendben volt, a fent leírt kellemetlenségetek leszámítva. Ez volt az első, de nem az utolsó síelésünk Jasnán, mindenkinek csak ajánlani tudom
IMG-6390.JPG IMG-6406.JPG IMG-6404.JPG IMAG0001-7.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 22 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.