Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

siposdoktor kiemelt beszámolói
siposdoktor
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
Franciaország
Les Sept Laux
2017.02.05.
2017/01/28 - 2017/02/04
La Pleynet (Les 7 Laux), Residence Cévéo

LA PLEYNET: Kicsi település egy sherpaval, pékséggel, kölcsönzővel, étkezési lehetőségekkel. Bolt 300 méter. Semmi extra, nyugis, csendes hely.

SZÁLLÁS: Igazi pályaszállás, közvetlenül 2 felvonóval. Ágyneműt adtak, wifi van, de a szobákban elég gyenge a jel vagy nincs is. Szerda estétől a cévéo hálózata már nem is volt elérhető. Szobákban mosogatógép, tv nincs, de minden más adott. Jár minden szobához sítároló szekrény.
Kicsekkoláshoz segédeszközök vannak, illetve egy lista is, hogy mit néznek meg.

SÍPÁLYA: Nos. Fontos megemlíteni, hogy a leírt állapotok a mi tartózkodásunk intervallumában értelmezendők. Jég, kő, leolvadt részek. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Péntek reggelre esett kisebb mennyiségű hó, mely igen csak ráfért a pályákra. Ezt megelőzően kedden egész nap szakadt az eső, így csak elázni lehetett, mire a felvonóval felért valaki.
Pályák és felvonók közül is jó pár le volt zárva egész héten. Van pár lendületes piros pálya, ami ha még nincs eljegesedve kellemes csúszást tartogat számunkra.
Tömeg nem jellemző, főleg délelőtt lehetett jobban élvezni a pályákat. A szerény hóréteg ellenére minden reggelre próbálták helyrehozni a terepet. A leírásban írják, hogy van kabinos felvonó, de ez csak félig igaz, mert azon a vonalon beülős is van.

Jobb hóviszonyok mellett lehetett volna megfelelő, de így csak egy elégséges a síélmény. Van ennél jobb!
siposdoktor
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
2014/01/25 - 2014/01/31
Doucy-Combelouviere (Valmorel), La Sappey

DOUCY: Valmorel központtól kb. 5km-re elhelyezkedő Doucy-ban laktunk. Ez egy kisebb falu a szokásos szolgáltatásokkal: sherpa, pékség, síkölcsönző, étterem, pár shop és még van egy szaunás-medencés épület is, de itt nem jártunk. A falu központjából induló Combelouviere felvonó az első állomás, hogy rácsatlakozzunk a pályarendszerre. Az ülős felvonót 2 tányéros felvonó, majd megint egy beülős követi. Kb 20-25 perc Doucyból felérni a 2020 méteres "csomópontra", ahonnan bármelyik irányba elindulhatunk (Valmorel, St. Francois-Longschamp).

SZÁLLÁS: La Sappey. 16 órától lehetett átvenni a szobakulcsokat és a franciák be is tartották. Minden szobának járt "ágyneműhuzat", ami pár vékony lepedőt jelent és a plédekkel együtt használtuk. Felszereltség a szokásos: mikro, hűtő, mosogatógép, villanytűzhely és rengeteg edény. Minden szobának jár egy-egy sítároló szekrény is. A szállástól a bolt kb 300-400m, a felvonóhoz pedig 100m gyaloglás után le is lehet csúszni. Ami meglepő volt, hogy minden szobához járt wifi és kábel tv, melyek működtek is. (Ha elsőre nem menne a wifi, indítsátok újra a routert!)
Távozás a szokásos francia metóduson alapul, mi kitakarítunk, ők pedig ellenőrzik. Becsületesen megcsináltuk és meg is dicsértek minket, sőt, az egész magyar csoportot.

SÍPÁLYA: Ha valaki elsőre ránéz a térképre, azt látja, hogy mennyi kék pálya van, és alig van piros, de a valóságban a kék pályák többsége elég lendületes. Szóval érdekes a besorolás, mivel ezek a kék pályák Chamrousse-ben simán megkapnák a pirosat. A Valmorel-i oldal a hét közepére bejegesedett és ezt rengeteg baleset követte. Legjobb részek a "BIOLENE" felvonó környékén helyezkednek el.
Minden reggel frissen ratrakolt pályák várják a síelőket. Tömeg nem volt, alig kellett valahol sorban állni.
A szálláshoz való visszajutás kb 20-25 perc a 2020 méteres csúcsról, Valmorelből 40-45 perc. A felvonók zárására figyeljetek, mert nagyon szorosan betartják. Visszafele csak a GELAZ tányérost kell használni, utána már csak csúszni kell egészen az ajtóig.

Összességében elégedett voltam, mind a pályákkal, mind a szállással is. Feltöltődéshez és kikapcsolódáshoz remek választás!
siposdoktor
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
Franciaország
Chamrousse
2013.02.03.
2013/01/26 - 2013/02/02
Chamrousse 1700, Le Domaine de l'Arselle

SZÁLLÁS: Az előre egyeztetett időpont körül érkeztünk meg. Fél órán belül megkaptuk a kulcsokat és költözhettünk be.
A de l'Arselle 5 egymástól különálló épületből áll. Sajnos a csoportunkat szétszedték és külön épületekben laktunk, ami nagyobb baráti társaságoknál nem olyan kényelmes.
A szobák elrendezése eltérő. A földszinti szobáknál az "udvarról" lépünk be egyből a konyhába, mellette egy franciaágyas helység, és hátul egy emeletes ágy található. Így erkély nincs, amire lehetne pakolni. Az emeleti szobák 2 hálószobásak + konyha, tágas erkéllyel és szép panorámával. A felszereltség a szokásos.
Ha esténként normálisan viselkedtek, akkor nem fognak szólni. Szállásról igazából ennyi.
Check-outnál volt egy kis problémánk, mivel kaptunk egy papírt h 10:20kor lesz az átadás, de 9kor már ott volt egy francia srác és sürgetett, hiába mutogattuk neki a "papier"t. Kaptunk tőle 30 percet, szóval igyekeznünk kellett. Aztán szólt, h a tükör és az ágy alatti rész még szerinte nincs kész, ezt gyorsan korrigáltuk. Kaptunk tőle egy jól megfeleltet.

SÍPÁLYA: a szállástól a TS Arselle felvonó 5 perc sétára található. Ez a legegyszerűbb módja, hogy a sípályára jussunk. Busszal ugyan el lehet menni más felvonókhoz, de az időben sokat elvesz. Szóval mi minden nap legyalogoltunk, meg fel.
A pályarendszer szerintem kiváló, mindenki megtalálhatja a neki valót. A piros olimpiai pálya nekem nagyon tetszett, de Chamrousse 1700-on is vannak jó pályák.
Első 2 nap volt legjobb a minőség, sajnos a hét közepe fele felmelegedés kezdődött, amit olvadás, majd eső követett.
A snowpark elég komoly. Van szlalon pálya, ugratók, sebességmérő, meg elég sok minden. A síelések alatt a nap általában sütött, ezért még jobban lehetett élvezni ezt a kellemes időtöltést.

CHAMROUSSE 1700: Chamrousse 3 részre van osztva, van 1700, 1750, meg 1650. Mindegyik részen megtalálhatók a szokásos egységek, de most 1700-ról írok.
A szállás alatt van egy sherpa, 5 perc séta kb, egy hangulatos étterem, egy intersport, pár síszervíz és kölcsönző, illetve egy K-Dox nevű hely, ahol minden második este volt buli. Ez a TS Arselle nevű felvonónál található.
A szálláshoz jár két mágneskártya is, amit az itt található wellnessben lehet kihasználni. 1 kártyával többen is bemehettek, nem számít. Van szauna, edzőterem, jacuzzi és egy medence is, aminek a vízhőmérséklete nem túl meleg, legalábbis mikor mi voltunk ott, nem volt az. De lehet használni, és ez a lényeg.

Összességében egy jó pályarendszer, jó szállással és gyönyörű panorámával. Pár év múlva szívesen visszatérnék. 5/5.

U.i.: Hazafele az erős havazás miatt a Frejuson keresztül jöttünk, melynek költségét a cég magára vállalta. Plusz pont nekik ezért!
siposdoktor
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
Franciaország
Pra Loup
2012.02.06.
2012/01/28 - 2012/02/04
Vall'd Allos, Balcons du Soleil

UTAZÁS: Semmi különös. Aki már volt Franciaországban síelni busszal, az tudja, hogy mire számíthat. Bár ez kicsit hosszabb út volt, de ki lehetett bírni.

SZÁLLÁS: Megérkeztünk 15h-16h között, elvileg 17 órakor vehettük volna át a szállást, de ebből semmi nem lett. Csak 19 órakor kaptuk meg a kulcsokat, mikor már mindenki feszült volt. Tiszta szobákat kaptunk.
A meghirdetett medence, szauna meg jacuzzi használata nem olyan egyszerű. A medencével csak szemezhettünk, a jacuzzi hol működött, hol nem, a szaunával meg finoman szólva is köcsögösködtek. A szaunás gyerek a 20 percet pontosan betartotta, mint a svájci óra. WIFI-re nehogy előfizessetek!!! Csak este, 17 - 20 óra között lehet használni, akkor is csak a recepciónál.
A korábban említett legenda, a gall T.J. Hooker valóban létezik és előszeretettel járja a szinteket és gyűjti a taxát. Nálunk is próbálkozott, pedig nem is szólt a zene, csak hangosan nevettünk. Társa egy bóbitás Land Rover 90-es tipusú terepjáró, mely már a távolban villog és felismerhető.
Amire figyeljetek, hogy mindenért lehet büntetést összeszedni! Síbakancs a folyosón 50 euró, sörösüvegek az erkélyen a 100 eurót is elérheti. Síbakancsban nem lehet közlekedni az épületben, és elvárják, hogy a sítároló helységben vegyétek fel a bakancsot, ahol hideg is van, meg kb 3-an tudnak leülni. Ez reggel és nap végén nem annyira baráti.

SÍPÁLYA: Első 3 nap az tragikus volt, a pályákkal nem csináltak semmit. Aztán 3. nap után előkerültek a ratrakok és a 4-5-6. nap már élvezhető volt. Én személy szerint elégedett voltam a pályákkal.
A pályarendszerről annyit még, hogy távolsági busszal átlehet menni egy másik pályára, ami időbe telik és akik meglátogatták a csoportból, páran nem fértek fel a visszafele közlekedő járatra és várniuk kellett.
Pra Loup-ba sajnos nem csúsztunk át, mivel ezt csak a 6. napon nyitották meg és már fáradtak voltunk hozzá. Viszont elég sokat kell hozzá utazni, mivel csak La Foux központból eljutni a 2515 m magas Téte De Vascalra bő 30 perc és onnan még a térkép szerint jóval odébb van.

Összességében jól éreztük magunkat, elsősorban a társaság miatt, és nem a franciák vendég szeretetének köszönhetően. De többet ide nem megyünk, az biztos!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.