Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

feherbt kiemelt beszámolói
feherbt
2 élménybeszámolót írt
2
6 éve tag
Magyarország
Eplény
2018.12.20.
Sziasztok!

18-án kedden látogattuk meg az eplényi sípályát. Nyitásra ott voltunk, a parkolóban volt max 12 autó. Sehol nem volt sorban állás. Átöltöztünk, bemelegítettünk, majd rá 2 percre már a liften lógattuk a lábunkat. A pálya nagyon jó volt. Egészséges, ratrakolt hó, gyönyörűen énekeltek a snowboard deszkák rajta, amikor az élűket beleakasztottuk.
Kisebb tömeg 11 után lett, de az sem volt folyamatos. Ezeket inkább a vonatozó tanuló csoportok alkották.
Még délután is voltak a pálya szélein szűz, ratrakolt részek, sehol nem volt összedurva, dombosítva.
Nagyon jól sikerült nap volt, nagyon jó hangulatban. A liftet kezelő személyzet is nagyon kedves és segítőkész volt, amikor elbambultunk és elfelejtettünk kiszállni.
Ezért külön köszönet nekik!
feherbt
2 élménybeszámolót írt
2
6 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2018.02.15.
Chopok, Élménybeszámoló egy kezdő snowboardostól.
2018.02.11-12 vasárnap és hétfőn voltunk, másfél napot.

Rengeteget olvastam az Interneten, de amíg oda nem értem addig azt a sok-sok információt nem is igazán tudtam hova tenni.
Északi oldal, meg hogy déli oldal, meg hogy össze van kötve, meg az a rengeteg pálya, meg a felvonók, a parkolók, jegesedés, buckák ésatöbbi. Ebben szeretnék egy picit rendet rakni a hozzám hasonló elsőbábozók fejében.

Szóval, reggel 5-kor indultunk Szolnokról, 6:45-kor átmentünk a határon, 9:45-kor már a pályán voltunk (beöltözve). Ez annyit jelent hogy egy napos programnak is bevállalható ha nem a dunántúl déli részéről indultok.
Az utazással, parkolással, jegyvétellel kapcsolatban mi mindent túlparáztunk egy picit.
A déli oldal felől érkeztünk. Sajnos vasárnap a P1 (Krupová) parkolóban nem jutottunk fel, alatta álltunk meg (kb 700 méterrel), de abból sem volt gond folyamatosan járnak a buszok, felpattan rájuk az ember és már ott is van a jegypénztáraknál. Tényleg egyszerű. Ha meg elakadsz rengeteg a magyar, de minimális angolsággal is könnyedén el lehet boldogulni. Ja és mindenki segítőkész.

Jegyvásárlás.
GoPass! Ennek minden buktatója a fórumban le van írva, ezzel kapcsolatban a részleteket itt már nem írom le.
Elsőre tűnik csak bonyolultnak, de bele kell vágni!
A legjobb ha legalább három nappal előre megveszed ezen keresztül a jegyet, akkor kapod a legnagyobb kedvezményt (erre kattints: Jasná Low Tatras - xx day ski pass), de ha előző nap veszed meg ezen keresztül akkor is olcsóbb és egyszerűbb mint ott a helyszínen. Nekem még nem érkezett meg a kártyám, de a neten megvettem (mobil appon keresztül), majd másnap odamentem a pénztárhoz, odaadtam a temporaly kinyomtatott kártyám és már adták is a jegyet. Ha már a kártyád is megvan akkor még egyszerűbb minden, de akinek megvan a kártyája az úgyis tudja.
Jó móka a GoPass, jól felépítették mögé a saját értékesítési marketingjüket melyet sikerül úgy megoldani hogy a felhasználó is jól jár. Ja, és elég jó lett a mobil alkalmazásuk is (néha jobb mint a webes).

Maga az élmény!
Krupováról indultunk fel a hegy tetejére! A csúcson kiszállva akkora köd fogadott, hogy az orrunkig sem láttunk. Lefelé elindulva hamarosan el is vesztettük egymást (hárman három irányba kanyarodtunk el, de ennyire még nem akarok előre szaladni, akarom mondani csúszni). Mivel soha nem jártunk még itt (és a köd is extra óvatosságra intett), ezért nagyon nagyon lassan indultunk meg lefelé. Ennek az lett az ára, hogy a kezdeti lankás (vízszintes) részen kétszer kellett kikötni és rollerezni, mert elfogyott a lendület. :) Minusz 13 fokban folyt rólunk a víz. Kezdőként a köd még olyan problémát is okozott, hogy teljesen elvesztettem a térérzékemet, sokszor volt olyan, hogy egyszerűen eltűnt a talaj a lábunk alól, vagy olyan hogy elhagytam a pályát. Ilyenkor ismét kötés le, majd visszamászás a kijelölt helyre. Több csoporttal is összefutottunk a ködben akik egy-egy elágazásnál térképpel a kezükben próbálták volna megtalálni a tervezett útvonalat. De ezek a valóságban nem voltak olyan óriási problémák, csak szokatlanok egy kezdő számára. Ez tényleg re riasszon el senkit, fogja fel mint kaland, amiről tud majd mesélni! Ha eltévedtek nem gond, a hegy alján találkoztok, meg aztán ott a telefon, megkeresitek egymást. Aztán lentebb a köd is eltűnt és meseszép fenyőerdők mellett lehetett csúszni.

Mi is az a déli és északi oldal….
Miután leértünk vissza Krupová-ra (déli oldal aljára, szlovákul: juh) utána átmentünk az északi (sever) oldalra. Ez baromian egyszerű, fel kell pattanni a nagy kabinos felvonóba, egyet átszállni (amit el sem lehet téveszteni) és már fent is vagy a csúcson.
A csúcson az alábbi dolgokat lehet csinálni:
- lecsúszol a déli oldalon,
- lecsúszol az északi oldalon,
- elindulsz lefelé felvonóval az északi oldalon,
- elindulsz lefelé felvonóval a déli oldalon.

Ha ott maradsz, akkor pedig van étterem, mosdó, szép kilátás (ha nincs köd), ajándékbolt, vagy barkácsasztal ahol a szereléseden állíthatsz ha akarsz.

Mi bekötöttünk és elindultunk lefelé az északi oldalon. Ez az oldal sokkal jobban bejött, én minden kezdőnek ezt ajánlom, de ha sikerült valakinek két három napot itt eltöltenie, akkor eldönti majd hogy melyik szakasz jön be neki a leginkább. Szerencsére van miből választani.
Sokan mondták hogy kezdőknek nagyon jó a Lucky. Ez nekünk is bejött és bejött az előtte lévő kék 5 és 5a is. Hát így voltak ezzel még sokan mások. Jellemzően ide szervezik az oktatásokat is, ezért az alsó kék 14-es részen elég nagy volt a forgalom, de ettől függetlenül jókat lehetett csúszni.

Buckák. Bizony bizony délre szépen összegyűltek, egy-egy szakaszon akkorára, mintha kamionnal borigatták volna oda őket. Ezzel sem volt gond, én élveztem ezek kerülgetését is. Ha jól emlékszem akkor ilyenekkel a déli oldalon nem igazán találkoztam, ott viszont volt a piros pályán olyan rész ami egybefüggő jég fal volt, nem állt meg rajta a hó. :) Nekem az már feladta a leckét, de a profik abba is bele tudták akasztani a lécek élét.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk és bátran ajánlom bárkinek! Nagyon jól ki van építve, jól lehet tájékozódni (ahol nincs köd, márpedig lentebb sehol nem volt már) és mindenki segítőkész. Nálunk az egyik srácon itt volt másodjára deszka a lábán és mindent szépen meg tudott oldani.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.