Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

pinter14 kiemelt beszámolói

2018.01.16. Síterep: Ski Arlberg, mások beszámolói
2017/2018-as szezonba sikerült, már pár napot csúszni itt 12.21 óta, heti 5-6-ot.
Nehéz a helyről röviden írni, a hely óriási méretű, szerintük a világ 5. legnagyobb (Ausztria legnagyobb sícentruma) pályahossz alapján. Létezik 309-es számú pálya is!
Igazából tényleg szinte végtelen pálya van és hozzátartozik, hogy rengeteg síút (vmi 200 km), amit havazások után, ha már szétcsúsztak ratrakolnak is, szóval ez a kb. 300 km sípálya csak még több. Plusz végtelen terek freeride-ra.
Valójába minden egyes hely (St. Anton, Zürs, Lech, Warth) külön külün is megállja a helyét 1-2 napra.
Azok fogják nagyon élvezni a helyet akik szeretnek kalandozni , úgymond "haladni" síelés közbe. Lech-be átjutni minimum 20-30 "sí" km. Felvonók nagy része gyors, buborékos, vagy kabinos, csákányosoknál meg nincs senki ,annak is megvan a varázsa. Sorállás elmúlt közel egy hónapba csak a 2811m-re menő Valluga I-II-ön alakult ki, esetleg, ha vmi felvonót megnyitnak, ami addig lavina veszély miatt zárva van akkor hirtelen pár 100 freeride-os megjelenik. Hómennyiség végtelen.
Egy nagy negatívuma van a helynek, 1300-1500 m-ről indulnak felvonók és pályák nagy része nagyon magasan van, ahol szinte csak a hó az úr , tehát a látási viszonyok havazás esetén nem túl jók. Természetesen ez az ára , hogy végtelen mennyiségű hó van. Másik negatívum , hogy 55-56-os pálya mindig zárva van, konkrétan sorra rakódnak rá a lavinák 2-3 hete. Így 52-es feketén jönnek le emberek, napközben és főleg nap végén, így az jegesedik/buckásodik , plusz fekete, tehát meredek. Amúgy reggel én imádom azt a pályát ,mert 100 m széles jól ratrakolt hosszú fekete az ritkaság azért.
Ha vki tömeget akar kerülni, bár nem mintha nagyon lenne akkor Rendl oldalt ajánlom, Gamberg Bahn 4 perc alatt fenn vann, kb 400m szintet tesz meg, kezelt fekete és meredek piros is van hozzá. Aki sportolni akar 30p alatt 5 kört le lehet nyomni, plusz freeride is jó környéken.
Másik hely, ahol el lehet világ elől bújni az Albona I-II-Grat liftek, igaz nem mind modern, de tömeg/bucka/lesíelt pálya nem nagyon van arra. És komplett Warth olyan mintha nem akarna ott senki síelni, ratrakos pályák délután.
Egész Ski Arlberg kicsit olyan vadregényes, sokkal kevésbé van "egész hegy" leratrakolva, mint mondjuk Flachau/Obertauern, arra akarok utalni, hogy ha akarnák még 200km pálya és még 20 felvonó gond nélkül elférne rendszerbe, nem lennének túlzsúfolva a dombok. Talán Lech és Sankt Antonhoz közeli részek vannak , ilyen módon kiépítve csak.
Vannak pályák ,ahol kicsit korcsolyázni kell sível, de nagy lendülettel sok snowboardos is át tud siklani. Táj magashegyi, csodálatos hegyek mindenfele.
Hüttékről tapasztalatom nagyon nincs, táskás, reggel/uzsonnára sokat evős síelő vagyok, Ullmer Hütte elég menő helyen van szép idő esetén kb 2200m-en. WC lehetőség rengeteg van(felvonóknál/hüttékbe), mind tiszta, már-már luxus.
Sankt Anton-ról sok mindent elmond, hogy csak ott 5 intersport van. Persze még vagy 20 másik síbolt is van.
Lech, pedig maga a luxus.
Síbuszok, ha lezárják az átkötéseket 5 eur-ért járnak, de ilyenre ritkán kerül sor, meg szólnak előre, nyilván nem mindig vesszük komolyan :D, és van, hogy tényleg lezárják délutánra lifteket.
Összességében , elmondható , hogy csodálatos hely, az "adatok" 88 felvonó, 300km pálya 200 km síút (összesen 309 db "pálya") tükrözik a valóságot.
20171223-093512.jpg 20171229-110015.jpg 20180109-111228.jpg
h i r d e t é s
2016.12.29. Síterep: Donovaly, mások beszámolói
Tegnap mi is Nova Holan sieltünk. Sokkal jobb szájizzel, mint ahogy leirtad. (Amúgy dec 26-án 5 fok volt éjjel se fagyott, várható volt h. Ha vmi megolvad akkor egyszer vissza is fagy)

09.00kor mentünk első kört: pályán ratrakolt friss hó, előző nap nagy hófúvás volt délután nem is ment a felvonó, így pálya mellett voltak részek ahol 1 m friss hó volt, de valahol csak a szikla pár centi hóval megtèvesztésként, de teljesen jó volt.

12.00kor pályán a meredek részeken 70%ban jég, maradék bucka.Alsó részeken jobb volt az arány. Viszont még délben is sok helyen találtam teljesen friss nyomokat pálya mellett.
Fű a pályán sehol nem volt, kb. 1 méter hóágyuzott hó/jég van a pályán, ahol fű volt az már nem a pálya volt.

14.00-ig maradtunk óránként tudtunk kb. 5 kört menni, semmi sor nem volt.

Hóágyuztak ezerrel nem lesz ez olyan rossz a napokban.Másik oldalon is mentek hóágyuk és az eleve nem ennyire jeges.
Pluszpont hogy van diák jegy ,24 €. (Eu26-os diákot elfogadják)
2016.02.07. Síterep: Serre Chevalier, mások beszámolói
A "Cretes" nevű felvonót ki lehet hagyni ,ha lemegy az ember a "Bez" nevű piroson és a vége előtt átmegy jobbra a "Route frejus" nevű zöldre.
Igy a "Casse du Boeuf" felvonóval gyorsan fel lehet érni a Villeneuve-i részekre. Mindennel együtt 20 perc alatt vissza lehet érni.

Amúgy nagyon korrekt leírás.
2015.09.03. Síterep: Isola 2000, mások beszámolói
Nem rossz Isola2000 de nekem rövidek voltak a pályák, vagyis pontosabb megfogalmazás h. kicsi volt a szintkülönbség. Egy felvonóhoz tartozó pályáknál volt mindössze 500 m feletti szintkülönbség, többinél jellemzően 300-400 m volt max, ha naponta 40-50 km felett szeretnél síelni unalmas lesz 2-3 nap után.

Pályák szélessége bőven elég, döntően sötét kékek, halványpirosak egy két meredekebb letöréssel.

Én mikor voltam esett 2 méter hó, freeride mindenhol.
Iszonyat jó volt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »