Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gal.andor kiemelt beszámolói
gal.andor
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Január 25.-én ugrottunk ki egy napra síelni. Először jártam itt. Az előrejelzések nagy szelet mondtak és havazást. Ez igaz is volt. 11körül érkeztünk a P1-es parkolóba. Rögtön megindultunk a felvonóhoz. Először azt gondoltam hogy biztos rengetegen lesznek és sokat kell majd várni a felvonóknál (vasárnap lévén) de szerencsére ez nem történt meg, hisz jól eloszlott a tömeg. Rögtön meg is céloztuk a csúcsot. Elég hosszú volt fel az út hisz az első felvonóból át kellet szálni egy másik ülős liftbe amivel megint haladtunk egy kicsit majd ujra kiszállás belőle ám itt már egy kék pályán kellet kicsit lesíelni. Ahogy a felvonoról néztük látszott hogy a lejebb lévő pályák eléggé jegesek hiába mentek egész nap a hóágyúk. Na hát a csúcs felé rendesen rá kezdett a szél. Ahogy kiszáltunk 1774 méteren szó szerint elfújt. Itt először a kék pályán indultunk le egészen a legalsó felvonóig. A fenti pályák egész jó állapotban voltak de viszont a lentiek jegesek és ahogy áthaladtál egy hóűgyú aladt a szemüvegedre fagyott minden hó.
Második körben ismét irány a csúcs és másodszor már a 11-es piroson jöttünk le. Délutánra belelkesülve elindultam az erdőbe! Ahoz képest hogy "csak" kb 60cm hó volt tökéletesen lehetett egy kis freeride sízést végrehajtani! Sokszor még olyan helyeket is találhattál amerre ember nem járt! A délutánom nagy részét már itt a 11-es piros pálya meletti erdőben töltöttem. A nap vége fele irány lefele! Lent már foltos pályák fogadtak (de ez ennyi ember mellet nem is csoda). Személy Szerint a fenti pályák jöttek be nekem na meg az erdős területek!
Nagyon tetszett a pályarendszer de nem kerül be a Top 5-be!
gal.andor
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2014.01.27.
2013 februárjában jártam itt az iskolámmal. Ez a síterep volta legkisebb amin az elmúlt 10 évben jártam így hát nem gondoltam hogy izgalmas napoknak nézek elébe. Mikor a busszal felértünk a pályaszálláshoz és elfoglaltuk a szobánkat kiléptem a teraszra és gyönyörű látvány fogadott, méghozzá a havas pálya és a gyönyörű erdő. Indulás előtti napokban nyomon követtem az időjárást és nagy örömmel töltött el, hogy már 2-3 méternyi hó hullott. Az első napon még csoportokban síeltünk felügyelet mellett, hogy kitapasztaljuk a pályákat. Rögtön a 4ülésessel felmentünk a pálya tetejére. Nagyon tetszett, hogy a pályák tetején még volt egy kevéske friss porhó hagyva így kevésbé jegesedett. Nap közben szerencsére nem sok ember volt, szóval szinte miénk volt az egész pályarendszer.
A második napon már pár barátommal elszakadtunk a csoportol, hogy felfedezzük a síterep rejtett kincseit. Először kinéztünk magunknak egy kis erdős mélyhavas területet a korongos felvonó mellett. Itt mentünk egy pár kört hogy felkészüljünk az igazi "freeride" terepre. Ahogy felértünk a tányéros tetejére körülnéztünk és láttuk, hogyha az erdőn keresztül megyünk mindenféleképpen a pályán lyukadunk ki. Hát neki is vágtunk. A 2 méteres hóban, gyönyörű havas fék között siklottunk. Olyan helyeket fedeztünk fel amit a kijelölt pályákról nem is lehetett látni. Mikor leértünk a pályára leesett az állunk és eldöntöttük hogy az elkövetkezendő pár napban az erdő "lakói" leszünk. Az első kör után beültünk a hüttébe egy kis felfrissülésre egy korsó sör mellett. A nap többi részét ugyan ott töltöttük.
A következő napon észrevettük a pálya aljából hogy van egy érintetlen szűz havas terület és úgy döntöttünk, hogy megkeressük. El is indultunk, de eltévedtünk. Egyszer csak egy iszonyat meredek hegyoldalban találtuk magunkat, így hát ledőltünk gondolkodni hogyan is tovább. Előre nem tudunk menni, hátra amerről jöttünk meg túl hosszú az út. Így hát lecsatoltuk a lécünket és lépésben elkezdtünk lefelé haladni. De csak úgy tudtunk, hogy lépések után beszúrtuk a lécet a hóba hogy meg tudjunk kapaszkodni. Mikor aztán leértünk egy lankásabb részre felcsatoltunk és láttuk hogy jóval alattunk halad a pálya. De már 4 óra volt azaz zártak a felvonók így hát golyóban haladtunk lefelé és pont elértük az utolsó menetet. Este már a vacsoránál nevetve meséltük el hogy is jártunk. A többi nap is hasonlóan telt.
Úgy gondolom, hogy ez a pálya rendszer amilyen kicsi olyan tökéletes. A pályák tökéletesen le voltak ratrakolva és csak a nap végére kezdett el jegesedni, ami másnapra el is tűnt.
Én biztosan visszatérek még ide és nagyon ajánlom mindenkinek.

VIDEO: https://sielok.hu/video/128701/
KÉPEK: https://sielok.hu/fotoalbum/niedera...lpl-powder/galeria/
gal.andor
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Ausztria
Wurzeralm
2012.02.12.
2012. február 6-tol 11-ig jártam itt a sítáborral. Ahogy a sípályáról olvastam az infókat úgy éreztem nem lesz a legjobb. Szerencsére ennek ellenkezőjét tapasztaltam. Első napon rögtön tökéletes napsütésben síeltünk. A parkolóból egy sikló visz fel a középső állomásra. A siklónál nem kellet sokat várni. A siklóból is gyönyörű kilátás nyílik a havas lejtőkre. A középső állomásból átlehet síelni egy 4 üléses felvonóhoz. Ez a kis erdős szakasz kissé lapos volt. A 4 üléses felvonó közelébe található a hütte.A felvonóból kiszálva választhatunk egy rövid de nagyon jó piros és egy kék pálya között. A kék egészen levisz a parkolóba. Mi körülbelül fél 10-kor értünk fel a 4 üléses felvonó tetejére. A felvononál egész nap szinte senki nem volt így 1perc alatt már a felvonóba ültünk. A piros pályán szinte alig sieltek, mivel ha több ember lett volna az is eloszlik. A piros pályáról egy kék átkötő pályával átlehet síelni a 2 üléses felvonóhoz ami egészen a csúcsig visz(1800méter). A kilátás innen pazar volt. Innen piros és fekete pályák visznek le vagy a hüttéhez vagy újra a 2 üléses lifthez. Itt is a pályák tökéletes állapotban voltak. Ugyanúgy mint a 4 üléses liftnél várni se kellett. A pályán kívül is a 3méteres hóban is tökéletes volt a sízés. Ez a sípálya nagy élményt nyújtott nekem. Szerintem a kedvenc sípályám lett!

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/wurzera...lm-2012/galeria/
PICT4615.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.