Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gabobaby kiemelt beszámolói
gabobaby
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ausztria
Patscherkofel
2016.01.13.
Patscherkofel - 2016. január 8.
Elég változékony időjárásban volt részünk 2015. januárjában Tirolban. A söldeni, hochötzi és patscherkofeli pályákon síeltünk, mindenhol óráról órára, percről percre változott az idő. Hol napos, hol hóeséses, ködös idők váltották egymást. Ez sokak számára ijesztő lehet, azonban szerintem pont ettől volt gyönyörű!
Patscherkofelra január 8.-án reggel érkeztünk és terveink szerint a 13.00 óráig szóló "fél napos" bérletet szerettük volna megvásárolni 26 EUR/fő árért, meglepetésünkre azonban mindössze 13 EUR/fő összeget kértek. Fent rájöttünk, valószínűleg miért kaptuk a kedvezményt: a kék pályákból csak az egyik volt részben síelhető. Kezdő síelő vagyok, de ez nem szegte kedvünket. Mivel alig voltak a pályákon, az idő épp káprázatos napsütéses volt, gyönyörűen, hibátlanul tudtam a piros pályákon is lesíelni. A sikerélmény garantált volt. A kilátás pedig páratlan, mivel Innsbruck felett magasodik a hegy. Ajánlom másoknak is. Minden pálya más-más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik és mindnek megvan a maga bűbájossága. :)
WP-20160108-12-43-38-Pro1.jpg
WP-20160108-10-36-00-Pro1.jpg
Patscherkofel
gabobaby
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ausztria
Ötz - Hochötz
2014.03.03.
Abszolút kezdőként kerültem erre a pályára, soha nem síeltem azelőtt, csak 24 éve sífutottam. :)
Már lent Ötz városban a síkölcsönzőben kellemes meglepetés ért: magyar személyzet fogadott, kedves hölgy személyében.
A parkolótól csak lifttel lehet feljutni a pályákig, de ott viszont elég széles választékban van kék és piros pálya. Nekem még kezdőként is túl rövidek voltak a kék pályák, elég hamar leértem egyikről a másikra, sok volt a liftezés és nagyon sok az ember. Hüttében viszont profi a kiszolgálás, nagyon finomak az ételek és italok.
Kezdőnek inkább a másik helyszínt ajánlom, ahol jártam: Lermoost.
És ami a szállást illeti: Obsteigben szálltunk meg Haus Schweigl-nél, fantasztikus volt, szuperolcsó, házinénis-vidékis hangulat, szó szerint utolsó ház a faluban, ahonnan egyedülálló kilátás nyílt a hegyekre, távol a főúttól. Eszméletlen romantikus (innen Lermoos 25 km).
WP-20140225-11-07-25-Pro.jpg
gabobaby
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ausztria
Lermoos
2014.03.03.
Gyönyörű kilátás a hegyről, legtetején príma a hó mennyisége és minősége. Az is jó, hogy teljesen a parkolóig le lehet síelni, azonban pl. most február végén a nagy melegben elég kásás, rossz minőségű volt a pálya és eléggé "dobálta" a léceket. Foltokban pedig hó sem volt. Kezdő vagyok, engem ez kicsit megzavart a koncentrálásban. Amúgy nagyon klassz a keskeny lankás kék pálya, a fák közt haladva, néha keresztezve a piros pályát. Aki a szélesebb, tágasabb lejtőket szereti, az a piroson megtalálja, de a kék vonal elég keskeny, sok a kanyar. Viszont sok a tanuló gyerekcsoport, akiket még kezdőként is kerülgettem. De egyébként szuper hely!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.