Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Weinebene síterep leírás cikk galéria videó fórum

Weinebene síterep értékelése
130 szavazat, átlagos érték: 3.1
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.03.19. nagyzee
2018.03.18-án próbáltuk ki Weinebene pályáit. A meglevő stabil 100cm tartós hó mellett 10cm friss hó, és durva köd fogadott, a parkolóból elindulva a kasszát sem találtuk meg, de páran segítettek, így beváltottuk a YodelYou kuponokat és felmentunk az első lifttel, amit megtaláltunk. A pályák nem túl hosszúak, nem túl gyorsak, könnyen síelhetők, de a köd sajnos sokat rontott a hangulaton. Ülős felvonó nincs, de a pályahosszak nem is indokolnák. Egy napos szórakozásnak szép időben tökéletesen megfelelne a hely, és a jegyárak is nagyon kedvezőek. A nap végét a lenti parkoló melletti étteremben májgombóclevessel és borgácsgulyással zártuk.
h i r d e t é s
2016.02.22. SonKöl
Sziasztok!
Némi friss infó a helyről:
Tegnap próbáltuk ki ezt a síterepet, Budapestről, egy napos síelés keretében...Ugyan tegnap zökkenőmentesen, száraz úton lehetett haladni, de így is 4,5 órás a táv, de havazás esetén Deutschlandsbergtől tuti a hólánc szerelés, a 16%-os emelkedő okán.
Délelőtt felhőmentes napsütés, 5-6 fokkal, és széllel (erdőhatár felett), de délutánra befelhősödött, mely a pályák állapotának kifejezetten jót tett, picit gyorsabbá váltak. Amúgy nagyon tapadós, kifejezetten lassú volt a hó.
A pályák a könnyebb kategóriába tartoznak, zöld, kék és enyhébb piros szintűek, viszonylag szélesek, carvingra is alkalmasak, azonban számomra rövidnek tűntek.
Kb. 2 óráig a lifteknél 5-8 perces sorbanállás volt jellemző, ezen időszak alatt rövidnek tűntek a pályák, többet felvonózott és várt az ember, mint amennyit síelt. Egyedül a hátsó 13-as liftnél nem tapasztaltunk várakozást, igaz ehhez déli tájolású pályák tartoznak, melyeket leginkább megviselt a meleg.
De később megszűnt a sorban állás, így már élvezhető meneteket lehetett síelni, az aktív/passzív arány kedvezőre fordult.
A lifteknél várakozások egyik indoka lehet, hogy horvátok síversenyt rendeztek, sok fiatal versenyzővel.
Meglepő volt, hogy ugyan érintős síbérletet adtak, de nem a kauciós fajtát, szóval olyan régebbi típust, azonban kifejezetten könnyedén lehetett áthaladni a kapukon.

Összegezve: hangulatos a síközpont, kiváltképp családoknak javasolt, de egy napra is érdemes ellátogatni, igaz nem ilyen távolságból (Budapest).
2015.01.04. Yovena
1-én és 3-án jártunk Weinebenen. Első nap nem volt problémánk a hellyel, viszont péntekre sajnos a hegy jégpályává változott. Jól ismerjük a terepet, szeretjük is, és eddig nem csalódtunk benne, de sajnos most elég kedvetlenül róttuk a köröket. Ezt még tetézte a nagy tömeg is, akik minden liftnél feltorlódtak, ilyet a helyen szintén ritkán látni. Sajnos a pályákon elég kevés hó van még mindig, amit ráhóágyúztak, azt a szél lefújta. Síelö is volt a boardos csapatunkban, ö jobban ki tudta élvezni a gyors pályákat, még ha jegesek is voltak, de a boardosok estek-keltek. Nem vagyunk már kezdök, de csak nagyon lassan tudtunk haladni, mert sajna már a pályák szélei sem puhák, ott is összefagyott a hó, és kevés a fékezhető felület. Profik biztos jobban kezelik a hely jelenlegi állapotát, a snowparkot is megnyitották már, és elég sokan használták az elemeket, de inkább csak olyanok akik amúgy is versenyezni szoktak.
Szóval sajnos Weinebenére nagyon ráférne jó pár centi friss hó, mert ha ez igy marad, inkább "túlélésröl" szól 1-1 lecsúszás, nem az élvezetről. Kezdőknek most nem ajánlanám, ezt az amúgy nagyon kezdő és gyermekbarát helyet.
2014.12.28. bence84
Weinebene egy remek adottságú terep, kellemes meredekségű pályákkal és szép erdei hangulattal. Ma leesett 20 cm friss hó, kis aggodalommal indultam emiatt útnak. A sporttársak egy másik topicban leírták, hogy mi szokott lenni ilyen esetekben a terepen, ami tökéletesen megfelelt a valóságnak. Nem mintha egy másodpercig is kételkedtem volna bennük :) Deutschlandsberg szélén fel kellett tenni a hóláncot, utána még kb 25 km volt az út a parkolóig. Szakadó hóesés, -13°C, erős szél volt. Csak 2 órás síbérletet vettem, mert ez volt életem első szűz/porhavas élménye és féltem, hogy nem tudom jól megtanulni a mozgást. Alaptalan volt, mert kb elsőre ráéreztem és szuper csúszásaim voltak a 20-50 cm friss hóbuckákban és hófúvásban. Folyamatosan járt 1-2 ratrak, néha volt elegyengetett nyom, de alapból kezeletlen volt az egész pályarendszer. Aki mostanában jönne, annak a keddet javaslom, mert 2 nap alatt be fogják tömöríteni és jó lesz! A hegy tetején azonban még most is voltak füves, kavicsos foltok, mert a nagy szél levitt róla minden friss havat. A terep hátránya, hogy csak csákányos felvonók vannak és elég lassúak. Tömeg viszont nem volt. A terep ideális kezdőknek és családosoknak.

Pár képet lőttem:
https://sielok.hu/fotoalbum/889887/...kep/1/
2013.12.28. hómacsek
Ma Weinebene-t választottuk az 1 napos síelésünk helyszínéül. Először jártunk itt, egy napra megfelelt, főleg így az éves "első" síelésnek. Ahogy autóztunk, Trahüttenig semmi hó nem volt. Azután feljebb már fehérré vált a táj. A hó természetes volt, tegnap is eshetett (a net és a valóság szerint is), a fenyők ágai havasak voltak.

Ami nem tetszett: mindenhol legalább 10 perces sorbanállás, (de a pályákon már eloszlott a nép.)Valamint a pályák egyáltalán nem voltak jelölve, vagyis számozva, így számomra minden úgy "lógott a levegőben".

Ami tetszett: jó minőségű, élvezhető volt a hó, délutánra lett tapadós egy kicsit. Ha már egyszer csak húzós liftek voltak, legalább mindenhol segítették "beszállni" az embert.
2013.03.11. Trailrider
Még tavaly találtam ezt a terepet, amikor egy hójelentés szerint itt hullott a legtöbb friss hó. Ez megismétlődött idén is, és bár akkor nem találtam útitársakat, három héttel később sikerült felfedeznünk azt a barátságos kis hegyet. Már csak pár kilométerre voltunk a céltól, de a hőmérő 7-8 fokot mutatott, és csak foltokban volt hó. Mégis pár kanyarral feljebb már igazi téli világ fogadott, igazi mikroklímája van a helynek.
Nem egy nagy rendszer, de tetszettek a pályák. Rövid, lendületes meneteket lehet rajtuk nyomni (azért a rövidet ne úgy értsd, mint visegrádon). Mivel szombaton a pálya alsó részén eső, feljebb hó esett, vasárnap végig havazott, rengeteg friss hó várt minket. A kék pályákat nap közben átratrakolták, a pirosaknak a felét igen, a másik felét - feltehetőleg szándékosan - meghagyták, így volt, ahol 30 centi friss hó fedte a régi megolvadt szottyos réteget.
Aki pályán kívüli élményekre vágyik, máshol keresgéljen. A pályák közötti keskeny erdősávokban nagyokat nem lehet csapatni, többnyire a lejtés is elég szerény, ráadásul most a sűrű fenyvesbe nem tudott beesni a friss hó, a vizes régi betonnehéz havon meg nem volt nagy élmény forgatni a lapot.
Igen, csak csákányos felvonók vannak. De elég gyorsak, ha nincs tömeg (most alig lézengtek a pályákon) a kapacitásuk is több, mint elég, aki pedig nem rutinos a felvonóhasználatban, annak a személyzet készségesen segít. Megtetszett a hely, néha egy-egy hétvégére érdemes eljönni. Családdal, kezdőkkel pláne ajánlott. Aránylag olcsó, és a határközeli pályák zsúfoltságának itt se híre, se hamva.
2013.01.03. arsenal
Vasárnap (12.30)-án voltunk Weinebenén, reggel nagy tömeg fogadott minket a pénztárnál, ahol csak kettő volt nyitva érthetetlenül. A tömeg miatt voltak azért sorbaállások, de nem volt olyan vészes.
A pályák a viszonylag kevés hó ellenére (50 cm, a napokban esett valamennyi friss hó), jó állapotban voltak, persze voltak jeges szakaszok.
Egyedül a déli pálya nem ajánlott mivel a teteje szépen fel volt szórva kővel, nem nagy meglepetésre alig használta valaki egész nap. Sajnálatos, hogy az elmúlt 15 évben még mindig nem jutott pénz az ülőliftre, sokat dobna a helyen. Mi így is szeretjük, Zalaegerszegről 2 óra 15 perc alatt ott lehet lenni kicsit tempósabban.
Ami újdonság volt számomra a parkolónál lévő hangulatos hütte, természetesen tömve volt. Nem csoda, kicsit jobban a pályán érzi magát az ember mint a kasszánál lévő szocreál hüttében.
2012.02.25. kanizsaizso
Útban a Gerlitzen-i sítáborunkra pár órás kitérőt tettünk Weinebenére (február 17). Ismerősöktől illetve itt a fórumon is sok jót hallottunk erről a kis családi sípályáról - gondoltuk itt az ideje megbizonyosodni róla. Kb. dél körül értünk a pályához. A pénztárhoz közeli parkoló tele, a távolabbi félig volt. Leányom és magam részére 3 órás belépőt vettünk, feleségem az ingyenesen használható tanuló liftet (10) választotta. AZ alsó kék pályákon történő két bemelegítő kör után indultunk a felső piros pályákhoz. A hegytetőről több útvonalon is lejuthatunk a felvonóhoz. A pályák jól kezeltek, buckásodást elvétve, jegesedést pedig egyáltalán nem tapasztaltunk. A felvonóknál nulla várakozás.
Egyetlen kis negatívum, hogy a 3 órás bérlet a már vásárlás időpontjától ketyeg és nem az első felvonó használat kezdetétől. Az itt töltött rövid idő alatt sikerült a teljes pályarendszert besíelni. Nagyon jól éreztük magunkat. Egynapos síelésekre vagy útban távolabbi sípályákhoz rövid megállónak (nulladik nap) tökéletes. Mi még egészen biztosan visszatérünk.
2012.01.03. kovgyulus
Hátha valakinek tudok segíteni ezért írok egy rövid kis beszámolót erről a helyről.
Mi 2011. januárjában és februárjában három alkalommal voltunk itt síelni. Itt csatoltunk először lécet a lábunkra és itt próbált bennünket a testnevelő tanár barátom síelésre oktatni. A bébi felvonónál kezdtük a tanulást, amely kb. 80 hosszú és itt található egy karos felvonó ahova nem kell síbérlet. A pálya vége után van egy meredek szakasz ezért amelyik kezdő túlmegy a célon a biztos, hogy esik egyet. Délután már a tányéros felvonón gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel. A második és harmadik alkalommal már a pénztár melletti csákányos felvonókkal ismerkedtünk. A gyermekeim rábeszélésére ellátogattunk a 12-es felvonó állomásához is, ahonnét egyébként át lehet csúszni a 11-es felvonóhoz (talán még kissé korai volt ez a döntés) A 11-es felvonóhoz menő kék pálya egyébként nem veszélyes, sőt a harmadik alkalommal már az ugyanide vezető részben piros pályán is lejöttünk.
A pálya térképe egyébként nem teljesen jó, mert olyan kék pálya a valóságban nincs amelyik a 8-as tányéros felvonót kívülről megkerüli (maximum a parkolón keresztül).A 9-es csákányos felvonótól balra a pálya valóban két részre oszlik (a külső a lankásabb), de később még a tányéros felvonó előtt újra összeérnek.
A fenti piros pályákról síelés kérdésében nem tudok mit mondani, de amikor nyáron eljöttünk ide kirándulni akkor felmentünk a csúcsig és fenti piros pályák induló szakasza elég meredeknek tűnt számunkra.
Egyébként nyáron dugig volt a parkoló autókkal és rengetegen kirándultak a hegyen, a sípályák helyén pedig tehenek legelésztek.
A síelés során egyébként tömeg nem volt, maximum pár percet kellett várakozni a felvonónál. Kivétel az első alkalommal amikor a tányéros felvonónál belefutottunk két busznyi helyi pofátlan kiskölyökbe.
Mi járunk mind a kettő hüttében amit a korábbi írásokban emlegetnek. Télen a pénztár mellettiben ettünk, de itt sem volt gond a kiszolgálással. A már említett testnevelő barátom már évek óta jár ide sítáborba és hétvégi síelésekre és ők is ebben a panzióban szoktak megszállni és igazából csak jót szokott róla mondani.
Nyáron jártunk a PDA-as hüttében is, ahol tényleg nagyon kedvesek és gyorsak voltak (a kaja nem tudom, hogy milyen, mert csak üdítőt ittunk és jégkrémet ettünk)
Két parkoló található itt, az alsó kb. 50 m-re van a kasszától, fenti parkoló a tányéros felvonóhoz van inkább közelebb, a pénztártól kb. 200 m-re van.
Véleményem szerint a pálya kezdőknek is megfelelő, de aki már jobban tud síelni az is talál magának megfelelő pályát.
P1060770.JPGP1060835.JPGP1110125.JPGP1110130.JPGP1110169.JPGP1110171.JPGP1110187.JPGP1110198.JPG
2008.12.30. RM
December 28-an, vasarnap voltunk. A kek palyaknal jellemzo volt a sorbanallas (~5 perc) es a ki-ki eso kezdok miatt akadozott a csakanyos. A "hatso" piros, fekete ... palyakon 0 sorbanallas jo ho volt. A palyakon is allig lezengtek. Szankozasra is van lehetoseg a sipalyakkal szemkozti domboldalon, igaz lift nelkul. A ho NAGYON JO, eleg sokat kapott belole Karintia. A Huttek kozul en a kezdo palyak melleti "Sonnen Hof..."-t (nem emlekszem a nevere, de nap volt benne) ajanlom, ez a parkolo mellett van kozvetlenul. A kezdo csakanyosok/kaszanal levo Hutte total tele van, lassu a kiszolgalas, es kicsit szetszortak (pl. minkett elfelejtettek, amikor 45 perc utan szoltam akkor se kerult elenk etel 15 percen belul, igy eljottunk). A masik ezzel szemben szupermodern, jon a pincer egy PDA-n felveszi a rendelest, egy masik hozza az italt 1 perc mulva a kajat 5 percen bellul. Barmelyiknel fizethet az ember, a PDA-jan latja az osszes az osszes rendelest. (Az etel kinezete nekem itt jobban tatszett, de wez szubjektiv.)
2008.02.11. Bader
Sziasztok! Tegnap voltunk Weinebene-n síelni. Csak jókat tudok írni. Kiváló minőségű pályákon egész nap jókat csúszkáltunk. Hó van bőven, elég hideg is volt.(kb: völgy:0-fok hegy -2,-3) Egész nap szikrázó napsütés szél minimális. Nem volt tömeg, a leghosszabb sorbanállás 5-6 perc lehetett. a hüttékben is elfogadhatóak az árak. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. Jó csúszkálást szép síelős napokat mindenkinek.
2007.11.05. Voice
Weinebene megközelítése:az autópályán Grazot elhagyva nem sokkal letérünk Leiboch-nál.Átkerülünk a pálya túloldalára.Deutschlandsbergnél mint tájegységet jelzi a tábla Weinebene-t egy körforgalomnál.A pálya a hegy tetőn,az út bal oldalán lévő parkolón keresztül közelíthető meg.
Tapasztalataim évek alatt,több hetes ott-tartózkodás után is csak pozitívak.Családias,csak a környékbeli osztrákok által használt nem felkapott,nyugodt hely.Magyar sielők általában megyei versenyek megrendezésére,hétvégére jönnek,iskolával is.
Hétköznap magyarok elvétve,más külföldi majdnem kizárt.Tuti hóviszonyok esetén hétvégenként teltház,de a pályák használhatók,várakozás belefér.Az árak osztrák szinten véleményem szerint szolidak.Kisgyerekeseknek ideális.
2007.02.25. vargi
A héten kedden, szerdán Weinebene-re mentünk síelni. Mindkét nap ragyogó napsütés, plusz fokok és szélcsend volt. A pályák többsége napközben néhol jeges, de egyébként az idei télhez képest nem rossz állaptu volt.
A lentről induló egymás mellett párhuzamosan futó 2 csákányos felvonó egyike se üzemelt. A felső egyedül levő csákányoshoz tartozó pályák viszonylag rossz minősége miatt (kevés hó és kődarabok), bár a felvonó meg volt nyitva, mégse sokan jártak arra. Ezért a tömeg a maradék 3 felvonónál oszlott el. Így Göslerliftnél illetve a csúcsra vivő 2 liftnél elég gyakran alakultak ki viszonylag nagy sorok, arról nem is beszélve hogy elég gyakran álltak a liftek és az 1-es pálya folyamatosan le volt zárva. Úgyhogy aki türelmetlen és nehezebb pályákon is szeretne síelni annak a 2 nap tapasztalatai alapján nem igazán ajánlom a helyet...
2007.01.03. Nonogir
Üdv érdeklődők!

É már számolni se tudnám hányszor voltam itt. Az előzőeket olvasva elgondolkoztam egy és ugyanaz a helyről beszélünk e? Nekem Weinebene a kedvencem! Fennt a pályánál 2 szálló van. Mind a kettő a felvonók közvetlen közelében! Mindkettőben voltam már, és mind1ik nagyon jó! Az ellátás nem éppen magyaros, de azért elfogadható! A szobák takarosak és tiszták! Az árak kedvezőek! A felvonók csákányosak. Ha kezdő vagy mindenképpen ajánlom! De a haladók számára is jelenthet pár pája kihívást! a csúcson levőket versenyekre is használják így elég meredekek! az alsók között van baby, kék piros...
És ami szerintem nagyon fontos nem kel órákat sorba állni! Oda méc és szinte 1ből mehetsz is! Tavaly január februárban 2méteres hó volt az átlag. És igazán kítünő volt! Jegesedés minden síközpont pályáján előfordulhat, ha nem jókor megy az ember és előtte nem néz utánna a hómagasságának! 50cm alatt szerintem nem érdemes menni! mMert akkor csak csúszkál az ember!
Ha bármi kérdésetek van a szálláshelyről, vagy a pályákról csak írjatok ide szívesen segítek! Jó sielést!
2006.01.12. Mateka
Szia !

Tavaly voltam január közepén két napot! Eléggé kevés és leharcolt hó volt helyenként, némi jéggel díszitve . Útvonal A2 Graz-Deutschlandsberg- Weinebene. Közvetlen pályaszállásunk volt kb 30 méterre az alsó csákányos felvonótól.Kb 3-4 perces felvonózás és egy kellemes csúszás után szintén csákányossal jutsz fel a csúcsra a piros és a fekete pályákhoz. Kékpálya rövid de tágas néhány facsoporttal, a piros pálya lehetne hosszabb. Tömeg nem volt két nap elég volt belőlen nem túl nagy.Tavaly azt mondták , hogy idén lesz új felvonó . https://www.weinebene.at Jó szórakozást !
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »