Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Carving témájú cikkeink

2010.04.01.
Mi is az a carving?
Mindenekelőtt tisztázzuk az angol szó jelentését. A szó szerinti fordítás: karcolat, vésés, véset. A szó már önmagában is jól hangzik, de jobb kifejezést nem is találhattak volna ki erre a technikai ágra, hiszen a hó "vésése" a legfontosabb része, bizonyos értelemben.
2007.08.07.
A síléc rádiusza
A carvingsízési technika alapvető kulcsszava kerül ebben a leírásban nagyító alá. A rádiusz - magyarul sugár - annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja.
2007.01.18.
Rádiusz kalkulátor
Ezzel a kis programmal egyszerűen kiszámítható a síléc rádiusza: elég a léc méreteit megadni. Fontos, hogy miniméter pontossággal mérjük le a síléc hosszát és az ábrán jelzett átmérő értékeket.
2006.10.13.
ELAN történelem
A síelés komoly hagyományokra tekint vissza Szlovéniában. Az Elan nevű céget Rudi Finzgar alapította, aki amolyan "hobbi síugró" volt, és 1941 elején 95 méteres ugrásával rekordot állított föl.
2005.12.01.
Carving tévhitek
A hagyományos sílécet teljesen kiszorította a carvingsít, a nagy síközpontokban is csak elvétve látni hosszú, egyenes élű darabokat, a carvinggal kapcsolatos tévhitek azonban még sokakban élnek.
2005.12.01.
Carving síléc kategóriák
A carving megjelenésével a sífelszerelések, és velük együtt a síelés óriási fejlődésen ment keresztül. Az egyre szélesebb körű igények kielégítésére a gyártók újabb és újabb típusokkal álltak elő, mely a különböző síléckategóriák kialakulásához vezetett.
2005.02.01.
Carving forradalom
A carvingsí megszületése előtt a hosszú, egyenes vonalvezetésű lécekkel élen kanyarodni szinte csak a legrutinosabb hobbisízők és a versenyzők tudtak. Ezt könnyítette meg látványos módon a carvingsík megjelenése.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »