Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Carving témájú cikkeink

Mi is az a carving?

2002.09.29. 2010.04.01. Hernádi László | frissítve: 2010.04.01.
Mindenekelőtt tisztázzuk az angol szó jelentését. A szó szerinti fordítás: karcolat, vésés, véset. A szó már önmagában is jól hangzik, de jobb kifejezést nem is találhattak volna ki erre a technikai ágra, hiszen a hó "vésése" a legfontosabb része, bizonyos értelemben.

A síléc rádiusza

2007.08.07. Hernádi László
A carvingsízési technika alapvető kulcsszava kerül ebben a leírásban nagyító alá. A rádiusz - magyarul sugár - annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja.

Rádiusz kalkulátor

2007.01.18. Hajdú Dániel
Ezzel a kis programmal egyszerűen kiszámítható a síléc rádiusza: elég a léc méreteit megadni. Fontos, hogy miniméter pontossággal mérjük le a síléc hosszát és az ábrán jelzett átmérő értékeket.

ELAN történelem

2006.10.13. Hernádi László
A síelés komoly hagyományokra tekint vissza Szlovéniában. Az Elan nevű céget Rudi Finzgar alapította, aki amolyan "hobbi síugró" volt, és 1941 elején 95 méteres ugrásával rekordot állított föl.

Carving tévhitek

2005. december
A hagyományos sílécet teljesen kiszorította a carvingsít, a nagy síközpontokban is csak elvétve látni hosszú, egyenes élű darabokat, a carvinggal kapcsolatos tévhitek azonban még sokakban élnek.

Carving síléc kategóriák

2005. december
A carving megjelenésével a sífelszerelések, és velük együtt a síelés óriási fejlődésen ment keresztül. Az egyre szélesebb körű igények kielégítésére a gyártók újabb és újabb típusokkal álltak elő, mely a különböző síléckategóriák kialakulásához vezetett.

Carving forradalom

2005. február
A carvingsí megszületése előtt a hosszú, egyenes vonalvezetésű lécekkel élen kanyarodni szinte csak a legrutinosabb hobbisízők és a versenyzők tudtak. Ezt könnyítette meg látványos módon a carvingsík megjelenése.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.