Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

BSzilard által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
Topik: Donovaly
2024.02.09. 19:36
Sziasztok,
Szerintetek a következő, február 16-18 hétvégén sielhető lesz még a Zahradiste pálya? Van egy szállásfoglalásunk akkora, holnapig lemondható, utána már nem.
Hová alakulhatnak a pályák egy hét alatt, tekintettel arra, hogy az előrejelzés jövő hétre sem jelez komoly hideget?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
Topik: Donovaly
2023.01.24. 19:30
Sziasztok,
Még nem jártam soha Donovalyban, most tervezünk először elindulni 2 éves kisgyerekkel. Akire a két felnőtt közül egyiknek mindig vigyázni kell, míg a másik síel. Szerintetek az úgy működhet, hogy egy bérletet veszünk (3 napos), amit felváltva használunk? Vagy mindenkinek saját kell?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2015.01.10. 02:20
Szilveszterkor voltunk. A siterep OK, nem is vesztegetem ra a szot.

Hanem a szallas:
Dorfhotel Seeleitn-ben voltunk (a sielok.hu-n is reklamozva).Na, ezt messzire keruljetek el.
Magyarok altal uzemeltetett szallas, "magyaros" szolgaltatassal. Ertsd ezalatt: a Zimmer Feri c. filmbol tanultak a vendeglatas tudomanyat. Sot, tovabbfejlesztettek.

Azt irjak pl. hogy a sibuszok folyamatosan jarnak reggel es delutan. Valojaban napi egy alkalommal, reggel 7.45-kor!!! (Amit a szallashely uzemeltet). Kertuk legyen kesobb mert hat ki kel fel hajnalban, hogy a szigoruan 7-re utemezett reggelit es aztan a sibuszt elerje? A tulajdonos egy rendkivul arrogans ficko, hallani sem akart kesobbi inditasrol. Az a fajta vallalkozo, aki 1 ev alatt akar meggazdagodni (ertheto, hiszen jovore ugyse jon vissza ide senki). A torolkozo es agynemu tobbe kerul, mint amit az utazasi iroda hirdet, a valasz szinten egy arrogans beszolas. A futest lekapcsoljak az aparrtmanban nap kozben sporlas gyanant, estere ki van hulve mire visszaersz, es kulon felszollitasra sem kapcsoljak vissza. Egyaltalan, hogy jonnek ahhoz, hogy az engedelyem nelkul bejarjanak a szobamba?
Kaja: a felpanzio elfogadhato, de a szilveszteri felaras menu egy lehuzas volt. Az ettermi szemelyzet OK, igyekszik a maximumot kihozni abbol a kevesbol amit a tulajdonos rajukeroltet. Pl. szilveszteri menuben: 1 kola VAGY(!!!) 1 sor vagy fel bor. ez a teljes italkinalat.
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2010.01.14. 13:25
Sziasztok!

Tud-e valaki síoktatást Les 2 Alpes-ben január 24-29 közötti hétre, kezdők részére?

Köszi
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2009.02.20. 09:53
Sziasztok!
Tudja-e valaki hogy milyen a helyzet a hetvegeken, van-e nagy tomeg, mekkora a varakozas? Egyaltalan a napijegyet le lehet-e sielni egy nap alatt, vagy tul sokat kell varakozni minden csuszasnal?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2006.12.19. 10:02
havassoma: Pontosítok. Mikor a mm-ről beszéltem, a hátsó kötés hátracsúszását értettem a sínen, becsatolás után, a kicsatolt állapothoz képest. Tavaly volt nekem is FS10-es kötésem, és ott ez probléma, hogy a sínen csak (2-3 mm-es)fokozatokban lehet előre-hátra tolni a kötést mikor beállítod a cipő után. Tehát extrém esetben könnyen lehet, hogy attól függően hogy melyik fogba aksztod be a fület, vagy 0, vagy 3mm-t csúszik hátra a kötésed. Első esetben nulla az előfeszítő erő, másodikban jó nagy lesz, holott lehet, hogy neked pont 1,5 mm-re lenne szükséges ahoz, hogy az a bizonyos kis nyíl jó helyre mutasson (most nincs előttem a kötés, lehet hogy a méretek nem ezek, és nem ennyire súlyos a probléma).
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2006.12.19. 09:47
Ezek szerint az oldáshoz szükséges erő úgy a rugóerő mint az előfeszítőerő függvénye. És mivel sok esetben az előfeszítőerőt NEM lehet "jól" beállítani mert nem állítható fokozatmentesen a hátsó kötés, a hibát a rugóerő utánállításával kellene korrigálni - szerintem. Tehát a táblázatból kiolvasott fokozat automatikus alkalmazása félrevezető lehet.
Vajon figyelembe veszik-e mindezt a szervizek, és van-e műszerük arra, hogy megmérjék a TÉNYLEGES oldáshoz szükséges erőt, és ennek függvényében állítsák be (korrigálják) a rugóerőt?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2006.12.19. 09:15
Köszi az útmutatásokat, ez már egy fontos kiindulási pont, hogy a nyíl a skála közepére kell mutasson (feltéve, hogy megoldható, mert ha nem fokozatmentesen állítható a kötés, akkor nem biztos hogy sikerül).
Amivel viszont vitatkoznom kell, az az előfeszítő erő nagysága, mert az korántsem állandó. Igaz, hogy adott egyrészt a rugóállandó (D), DE az erő nagysága ARÁNYOS az elmozdulással, tehát ha például 2 mm-t csúszik hátra a kötés, az kétszer akkora tolóerőt eredményez, mintha 1 mm-t csúszna csak hátra!
Vajon mennyiben befolyásolhatja ez az oldási erőt?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2006.12.19. 00:03
Sziasztok!
Korabban mar kerdeztem a beszoritoero beallitasrol, es meg mindig rengeteg ketelyem maradt ezzel kapcsolatban.
Tehat, en, laikuskent, beszoritoero alatt azt az erot ertem, amivel a hatso kotes "tolja" elore a cipot. Merthogy a kotes cipovel valo becsatolasakor a hatso kotes kisse hatra tolodik a cipo nelkul becsatolt poziciohoz kepest. Namarmost, mivel a kotesben rugo van, az ero nagysaga attol fugg, hogy mekkora cipo nelkuli allapotban az elso-hatso kotes kozti tavolsag a cipo hosszahoz kepest. Ennek ugyebar valamivel rovidebbnek kell lennie a ciponel, mert maskepp nincs szoritas. Kerdesem, hogy mekkora az a "valamivel", tizedmillimeterek, esetleg 1-2 mm? A legtobb kotesnel (pl Tyrolia) a hatso kotest csak 2-3 mm-es fokozatokban lehet elore-hatra csusztatni, szoval ez mingig egy dontes, hogy pont melyik fokozatba teszem, mert lehet hogy az "optimalis" tavolsag pont ket fokozat koze esne. Es ez ket teljesen kulonbozo beszoriterot eredmenyez! Sot, nekem az az erzesem, hogy ez nagyon nagyban tudja befolyasolni az oldasi erot, ami megfelelhet +/- 1-2 fokozat elteresnek is!
Mi a velemenyetek?
BSzilard
10 élménybeszámolót írt
10
22 éve tag
2006.12.17. 15:02
Sziasztok!
Szó esett korábban a beszorítóerőről is.
El tudná-e valaki magyarázni, hogyan kell a beszorítóerőt beállítani? Egyáltalán, mi mutatja a kötésen a beszorítóerő nagyságát?
Marker Motion kötésről lenne szó.
Köszönöm.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.