Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

spider által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
spider
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2010.02.13. 20:27
Az északin nem jártunk.
A déli:
Egy szem kő sincs a pályán, drága szereléssel is lehet menni. Ma voltunk, nagyon meg vagyok elégedve mindennel. Nem a felvonót használtuk, hanem végigcsúsztunk a Veronika rétig (1800m), és busszal percek alatt visszaértünk a tetőre. Sosem kellet 1-2 percnél tovább várni a leérkezéstől a busz indulásáig. A busz sokkal gyorsabb mint bármilyen ülős vagy kabinos felvonó amin eddig ültem. 20 perc volt egy teljes kör, és nem száguldoztunk lefelé. Tömeg a pályákon nem volt, sorbanállás nem volt, buckásodás, jegesedés, kikopás nem volt. Olyan sima volt, mint a billiárdasztal. Viszont a kezdőkre vigyázni kell, mennek keresztbe a pályán, de ez az ő pályájuk, joguk van hozzá. A pálya nehézségi foka a kéknél gyengébb, inkább zöld. Kifejezetten abszolút kezdőknek kitűnő. Ilyen jó kezdő pályát még Szlovákiában sem lehet találni. Még a Chopok északi "Turistická"-nál is jobb, igaz rövidebb, de még annyira sem meredek, és a végén sem kell botozni mint ott. Különösen ajánlom annak, aki most először próbálná ki a snowboardozást. Én jártam majdnem minden közelebbi pályán szlovákiában, és sok helyen Ausztriában is, sajnos ott kínlódtam végég az első snowboardos óráimat, de ha itt a kékesen tanultam volna meg az alapokat biztos fele annyi időbe telt volna. Viszont aki tud már snowboardozni az is talál magának a pályán kívül szuper kihívásokat a mély hóban, és nem kell félteni a deszkát, mi nem kaptunk egy karcot sem az erdőben.
Az előttem szólókkal ellentétben szerintem kifejezetten jól van megoldva a csákányos keresztezése, mert még az induló állomás előtt keresztezi a pályát, ahol még nem lógnak rajta, és magasan a fejünk felett van. Az előtte levő kanyar, amely kikerüli az induló állomást, az alacsony, hóból készült mandinerével meg kifejezetten élvezetes snowboard-al. KIcsit megtöri ez a kanyar a pálya amúgy egyenes vonalvezetését. A tányéros felvonó már nem jár, csak a csákányos és a buszok.
A kiszolgáló személyzet segítőkész, és udvarias. Pár kör után már nem kellett a bérletet előráncigálni, megismertek arcra mindenkit, és csak intettek.
A buszok kényelmesek, bár lehetne bennük kevesebb ülés, mint az osztrák síbuszokba, de hát ezeket hétköznap munkások szállítására használja a Volán. Szerintem ezért sem járnak hétköznap, mert máshol van feladatuk. Különben is ki ér rá hétköznap síelni, snowboardozni?
Az igaz, amit a múlt hétvégén tapasztalt valaki, hogy látszólag délután felé ritkult a járat. De csak látszólag, mert nem ment el a többi busz, hanem csak félreállt, mert az ebédelés miatt lecsökkent a síelők száma, majd délután hirtelen lezúdult a tömeg, és nem fértünk fel az első buszra. De ezt egyből észrevették az állandóan ott álló szervezők, és máris visszaállították a buszokat.
Az a jó ebben a buszos felvonóban, hogy sosincs tömeg, sorbanállás, mert mindig annyi buszt helyeznek üzembe, hogy ilyen ne forduljon elő. Míg hagyományos felvonónál ez nem lehetséges.
Mátraházára a Veronika rétről a lejutást ugyanezek a síbuszok biztosítják ha sok ember összegyűlik, ha nem akkor egy 7 személyes autóval viszik le az embert, ha szól. Mi szóltunk, több mint heten voltunk, megszervezték, és 3 perc múlva levittek minket az egyik busszal. De gyalog sem nagy a táv.

Kítűnően éreztük magunkat, megérte a 4500 Ft-ot, köszi Kékes!
Előzmény: (syorg58 84425)
spider
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2010.02.10. 10:06
Nekem volna egy kérdésem. Aki mostanában járt itt meg tudná nekünk írni, hogy mennyire köves a pálya? Azt tudom hogy alapból füves, de nagyon féltem a szerelésemet a fű között esetleg megbúvó, és a hó alól kilátszó szikláktól, kövektől. Egyszer 10 éve jártam úgy Galyatetőn, hogy leszedte egy hó alól épp hogy kibúvó szikla úgy a sílécem aljáról a csúszó réteget a fémig, hogy kuka volt a léc.
Azóta félek Magyarországon síelni. Igaz idén egy "füves pálya" már lerendezte a snowboardomat Szlovákiában, észre sem vettem mikor, de olyan mély a karc, hogy már nem lehet javítani szépen. Jó még lehet, de szép nem. Ez a hó nélküli világ.
Most hétvégén mennénk ide, de nem szeretném az amúgy is húzós bérlet árát még egyszer kifizetni a deszka javítására.
Különben Szlovákiában már 16 euróért (4400 Ft) vadi új ülős felvonón pöröghetek minimális sorbanállással ekkora szintkülönbségű pályán.
Itt nálunk azt kell megfizetni, hogy közel van, kisebb az utazási költség és idő. Pl. Visegrádon 50 m szintkülönbségért (250m-es pályahossz) ugyanennyi a napidíj mint itt a Kékesen, csak azért, mert 30km-re van Pesttől. Ja, és tolókaros felvonók vannak. (A tárcsás szinte sosem megy)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.