Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síperri által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (17)Időben csökkenő Időben csökkenő
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Zauchensee
2012.01.29. 17:34
Egy hét Flachauwinkl-Zauchensee-n,01-21-28-ig.
Az egy hét röviden:sajnos letelt...ilyen mennyiségű és minőségű havat még sosem láttam....Aki most készül a Ski-Amade területére,az kiváló pályákkal fog találkozni.Bizonyítékként két fotó..
SAM-1302.JPG
SAM-1359.JPG
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Zauchensee
2011.12.22. 12:05
Hm....érdekes.Tegnap reggel 70 cm.hó volt a hegyen,azóta esett -10 cm, mert most 60 centi hó van.:-))) Mindig is imádtam ezt a terepet, januárban megint ide megyek egy hétre.Remélem addig + előjellel esik a hó....:-))
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Zauchensee
2010.12.26. 11:10
Köszönöm a megnyugtató sorokat.Mindig érdeklődéssel olvasgatom a beszámolóid és nézegetem a szép képeket amiket felraksz.Az ídőjárással kapcsolatban látom igazad volt esett 15 cm hó és hideg is van..:-)))Remélem meg is marad a tél..A Highliner I. kabinos lift völgyállomásánál fogunk lakni, ezért most először kipróbálom a Shuttleberget is.Valahogy eddig kimaradt.
Üdv...
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.12.24. 12:36
Atyavilág... dühöng a tavasz :-(...
Január 15.-től megyek egy hétre.Többször voltam már Zauchensee-n, de még sosem próbáltam a Shuttleberget.Most a Highliner I kabinos lift aljában fogunk lakni, úgyhogy nem fogom kihagyni.Remélem addig visszatér a tél is...egy kis friss hóval..
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Zauchensee
2010.12.24. 12:29
Na most őrülök meg....tavasz van..
január-15.-től megyek egy hétre remélem addig helyreáll a rend.Még sosem csalódtam ebben a helyben.
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt!
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.14. 19:41
Na pont a gyöngyszemek miatt kell visszamennem:-))
Amúgy meg az áram....pusztán egy műszaki probléma amit meg lehet oldani...
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.14. 19:15
Nekünk nem volt meleg víz problémánk,csak a sógiéknak.Hatalmas fürdő kád volt a fürdőszobában,így én is elfértem benne.Amúgy szerintem is Leogangon voltak a legjobb állapotban a pályák.A hütték tökéletesek,de amúgy se zabálni mentünk ki,persze minden nap ebédeltünk egy jót:-))
Most azért már hiányzik a síelés...:-))Egy csomó pályára nem sikerült eljutnom,úgyhogy egyszer muszáj lesz lesz visszamennem.
Katalin, ha nálad szállok meg,viszem a csavarhúzómat,meg a feszkémlelőmet aztán csinálunk melegvizet..:-)))))
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.14. 13:42
Mi Viehhofenben laktunk a szállásunk tökéletes volt és pont a felébe került mint a velünk tartó társaságnak akik Saalbachban béreltek apartmannt.Bár LCD tv volt a falon,de egy 7 személyes lakásban 120 liter meleg víz kicsit kevésnek bizonyult.Amikor elfogyott,kérdésükre a tulaj azt mondta elég szokott lenni ennyi személynek,várják meg a reggelt:-)))A sógorom nem kicsit volt ideges...A mi lakásunk olyan volt mint bárhol máshol ahol eddig jártam...tökéletes...
Egyébként mi találtunk önkiszolgáló hüttét nem is egyet,de ha már a kinder wiener került szóba...Két egymás követő évben a Ski Amade területén síeltünk,ahol a kinder wiener ajándékkal akkora mint itt a felnőtt ,ráadásul kevesebbért..:-))Ezért írtam a múltkor,hogy a kevesebb sokszor sokkal több...Az ember szívesen fizet többet / ha megteheti /,ha minőséget kap,de a pályák kezeletlensége nekem minden képzeletet alul múlt.Tökéletes modern liftek,tökéletes vonalvezetésű pályák....tökéletesen elhanyagolva.Hajnali kelő vagyok így aztán korán kint vagyok a pályán,az egy hét alatt nem sikerült ratrak nyomot lefotóznom.És ez a legnagyobb baj ezzel a tereppel..
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.01. 19:29
Mi szombaton hatalmas havazásban jöttünk haza és simán lehetett jönni,még a németeken keresztül is tökéletesen lehetett közlekedni.
Szóval..a pályák vonalvezetése lejtése tökéletes.Nekem nem gond ha egy pálya kék vagy piros vagy fekete.Mindegyiket kedvelem.Pusztán azt nehezményeztem,hogy nem voltak úgy kezelve,mint más helyen.Söt...egyáltalán nem voltak kezelve.Nem hó nem volt,hanem munka a pályán.Az orrom előtt tekeredett le egy osztrák nő lába a Leogang felé vezető piros pálya alján,annyira,hogy helikopter vitte el,ahogy elnéztem elvoltak a sebészek a szalagjaival néhány órát.Ráment egy kb. 60 cm magas buckára...reggel 9-kor..(!)Mondjuk választhatta volna, hogy három kötelékben repülő, éppen az első füvükön túllévő holland barommal ütközik,csak akkor lehet,hogy nem a sebész foglakozik vele.A buckát választotta.Lehet,hogy jobban járt. Pedig valószínűleg sílécekkel a lábán született:-)Az erdei pályák persze simák,mert azt nem brékelik össze,hiszen csak csúsznak rajta...amúgy tényleg szépek...Amúgy 85 cm hó nem kevés,ha annyi van..csak nem annyi volt.Kedden esett legalább 5 cm,csütörtökön meg vagy 20-25 és mégis csak 90 cm a hójelentés.Hááát...valószínűleg most hozták be azt a linkelést amit addig írtak...persze valószínűleg más síterepek is ezt csinálják,csak eddig nekem szerencsém volt.
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.31. 21:01
Én is remélem...sőt kívánom is Nektek...a Leogangi rész piros pályái jók voltak.Friss havatok lesz,addig remélhetőleg megemberelik magukat a melósok...:)
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.30. 22:48
Nyahát....hazajöttem....háááát nem akarom rombolni a Saalbach rajongók élményeit és mások várakozását egy remek síelés reményében,de nekem erősen vegyesek az élményeim...
Először is..jan.23.-án mentem ki és 85 cm havat jelentettek a hegyen.Ez persze a merketing része,mert a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 40 cm hó volt a hegyen.Ezért aztán egy két kivételtől eltekintve a pályák tükör jegesek és ronggyá síeltek voltak már délelőtt is.Aztán kedden megérkezett a várva várt havazás...Másnap nagy reményekkel mentünk ki és szinte ledöbbentünk...Ratrakok nyomait nem láttuk ellenben az előző nap össze-vissza síelt pályákat láttuk..ráesve a kb.5 cm friss hóval...Síelésre szinte alkamatlan volt a pályák nagy része...ilyet még osztrák síterületen nem láttam...Másnapra kissé javult a helyzet,de pl. a Ski Amade összes síterülete nagyságrendekkel jobban kezelt mint ez...Aztán jött a csütörtök és még nagyobb havazás...a helyzet ugyanez volt...szerda este a gépek nem mentek ki...persze van aki erre gerjed az bizonyára élvezte,hogy a jeges részekről egy félméteres buckán ugrabugrál,de én pl. a kezelt pályák szerelmese vagyok,így aztán keserűen csalódtam...A egyik hüttében el is mondta az egyik alkalmazott, hogy normál esetben is csak végigrohannak a gépek a pályákon azt annyi.Többször voltam már úgy kint,hogy havazott/ pl.Zauchensee /és egészen kiváló pályákat csináltak a gépek, akár napközben is mentek egy két kanyart ha szükség volt rá....de itt...semmi.Több száz képet csináltam és próbáltam az egy hét alatt olyan fotót csinálni ahol a jól ismert ratrak nyomot le tudom fotózni de nem sikerült...Talán a Leogangban véltem némi nyomot felfedezni...ki tudja mikor mehetett rajta.
Aztán a kék pályák...óva intek minden kezdőt,hogy ide merészkedjen,mert a kékkel jelölt pályák nagy része máshol simán piros...a 2B jelű pálya alsó része az akár sötét pirosnak is elmenne...különösen,hogy egyáltalán nem volt kezelve....Nem is volt nap,hogy ne láttam volna brutális baleseteket, a mentők többet mentek a pályákon,mint a pályakezelők...
Sóvárogva néztem a remekebbnél remekebb vonalvezetésű és lejtésű pályákat,de ezen a héten a ratrakok sok gázolajat spóroltak meg...talán már a főszezonra készültek.Amúgy a szállásunk remek volt és jól is éreztük magunkat,de összességében elmondhatom,hogy nekem csalódást okozott a sokak által magasra predesztinált síterep.Bár valóban sok pálya van,de az ár érték arány az ár felé tendál erősen...ez mindenhol érezhető.Messze nem nyújtott annyit,mint amennyibe került.A mondás ebben az esetben nagyon is illik ide." A kevesebb sokszor sokkal többet ér.."Véleményem szerint Saalbach-Hinterglemm szépséges hely, igazi csiri-viri pl.este a sétálgatva...de nekem ez mit sem jelent...simán lemondok erről egy kifogástalanul kezelt pályáért...itt ilyet nem találtam....
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.22. 15:57
Nya....holnap reggel indulok...kissé megrettentem,hogy jegesek a pályák..de csak találok némi havat is:-)
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.15. 17:24
Nézegetem továbbá a bérlet árakat.Ha jól értelmezem a weben,akkor 23.-a és 29.-e között nem 201 euro a 6 napos bérlet,mert nem főszezon.Viszont egy nap bele esik a főszezonba.Akkor most hogy fogják számolni,ha első nap 6 napos bérletet veszek?Nem túl nagy a különbég,de egy hütte azért kijön belőle...zweimal willamsbirnen snaps und ein groses bier...und zwei coke....-)))))))oder...ich weiss nicht..
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.15. 16:58
Köszi batus...asszem idén nem hagyom ki...
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.15. 16:26
Húú még egy hetet valhogy ki kell bírnom...jövő hét szombaton már ott leszek.Még sosem síeltem este,ahogy olvasgatom remek élmény...talán azzal kéne kezdenem nem?Csak azt nem tudom van-e minden nap nyitva tartó esti pálya....Csak azért kérdem,mert mindig eldöntöm,hogy az érkezés napján esti síelek,de pl.Flachauban csak heti kétszer volt nyitva.Itt mi a helyzet?
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.03. 21:20
Köszönöm a javaslatokat, próbálom memorizálni a pálya számokat nézem hozzá a térképet...meg fogom találni őket....
Hú de várom 23.-át.....:-))
Síperri
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.01.03. 13:15
Szijjasztok hóimádók:-)

Jan.23-tól megyünk egy hétre Saalbach-Hinterglemm síterepre. Még sosem voltam itt,de csak jókat olvastam róla,köszönhetően a lelkes fórumozóknak.Jön velünk néhány nem túl profi is és ahogy olvasgattam a kék pályák nem túl lankásak.Tud valaki segíteni hová vigyem a gyakorlatlanabb utitársaimat,hogy ne rettenjek meg?Bár egyikük sem teljesen kezdő,de azért meg szoktak rettenni a meredek pályáktól...
Előre is köszike...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.