Nyahát....hazajöttem....háááát nem akarom rombolni a Saalbach rajongók élményeit és mások várakozását egy remek síelés reményében,de nekem erősen vegyesek az élményeim...
Először is..jan.23.-án mentem ki és 85 cm havat jelentettek a hegyen.Ez persze a merketing része,mert a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 40 cm hó volt a hegyen.Ezért aztán egy két kivételtől eltekintve a pályák tükör jegesek és ronggyá síeltek voltak már délelőtt is.Aztán kedden megérkezett a várva várt havazás...Másnap nagy reményekkel mentünk ki és szinte ledöbbentünk...Ratrakok nyomait nem láttuk ellenben az előző nap össze-vissza síelt pályákat láttuk..ráesve a kb.5 cm friss hóval...Síelésre szinte alkamatlan volt a pályák nagy része...ilyet még osztrák síterületen nem láttam...Másnapra kissé javult a helyzet,de pl. a Ski Amade összes síterülete nagyságrendekkel jobban kezelt mint ez...Aztán jött a csütörtök és még nagyobb havazás...a helyzet ugyanez volt...szerda este a gépek nem mentek ki...persze van aki erre gerjed az bizonyára élvezte,hogy a jeges részekről egy félméteres buckán ugrabugrál,de én pl. a kezelt pályák szerelmese vagyok,így aztán keserűen csalódtam...A egyik hüttében el is mondta az egyik alkalmazott, hogy normál esetben is csak végigrohannak a gépek a pályákon azt annyi.Többször voltam már úgy kint,hogy havazott/ pl.Zauchensee /és egészen kiváló pályákat csináltak a gépek, akár napközben is mentek egy két kanyart ha szükség volt rá....de itt...semmi.Több száz képet csináltam és próbáltam az egy hét alatt olyan fotót csinálni ahol a jól ismert ratrak nyomot le tudom fotózni de nem sikerült...Talán a Leogangban véltem némi nyomot felfedezni...ki tudja mikor mehetett rajta.
Aztán a kék pályák...óva intek minden kezdőt,hogy ide merészkedjen,mert a kékkel jelölt pályák nagy része máshol simán piros...a 2B jelű pálya alsó része az akár sötét pirosnak is elmenne...különösen,hogy egyáltalán nem volt kezelve....Nem is volt nap,hogy ne láttam volna brutális baleseteket, a mentők többet mentek a pályákon,mint a pályakezelők...
Sóvárogva néztem a remekebbnél remekebb vonalvezetésű és lejtésű pályákat,de ezen a héten a ratrakok sok gázolajat spóroltak meg...talán már a főszezonra készültek.Amúgy a szállásunk remek volt és jól is éreztük magunkat,de összességében elmondhatom,hogy nekem csalódást okozott a sokak által magasra predesztinált síterep.Bár valóban sok pálya van,de az ár érték arány az ár felé tendál erősen...ez mindenhol érezhető.Messze nem nyújtott annyit,mint amennyibe került.A mondás ebben az esetben nagyon is illik ide." A kevesebb sokszor sokkal többet ér.."Véleményem szerint Saalbach-Hinterglemm szépséges hely, igazi csiri-viri pl.este a sétálgatva...de nekem ez mit sem jelent...simán lemondok erről egy kifogástalanul kezelt pályáért...itt ilyet nem találtam....