Tegnap jöttem haza a Lungau régióból.
Jól éreztem magam, Lessach falucskában laktam a Haus Kramer nél, ugye magyarok, szerintem jó áron kb 1200 méter magas képeslapszintű hely. 4 síterep érhető el innen: a leghíresebb talán Obertauern az kb 38 km re van onnan, a másik három kb 15-20km re, nevezetesen Grosseck 2411m, Katschberg-Ainek 2220m (iszonyat körpanoráma) és Fanninberg. A legutóbbit már kihagytam, mert három napot síeltem. Alul már vizesednek a pályák, azonban a felső szakaszokon prímákat síeltem és napoztam, le is égtem kissé. Volt olyan hütte, hogy rövidnacira öltöztem és úgy ittam a söröcskét. Mint mondjak, tátottam a számat ás nem tudtam betelni a hegyekkel. van két vár is arrafelé és remek kirándulóhelyek.
A szállásom reggelivel együtt 20 euro volt, nem kell annyira félni az osztrák áraktól, persze a hüttékben 3-4 euro egy sör, de a Hoferben már fél euro, úgyhogy este szépen lehet azt kortyolgatni, de táskába is kivihető. Vagy szintén Hoferben vásárolva otthon össze lehet hozni délutánra egy hidegtálat. Utánaolvastam, hogy a környék híres a tiszta levegőjétől, engem kb újjászült az a néhány nap. kb 6 óra oda az út, érdemes felkészülni, hogy sok alagút van és kanyargós, mivel nekem van egy kis tériszonyom, egy kissé hm félinkéztam, de hát a lifteken is szoktam kapaszkodni:)))