Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

sharpboy által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.04.03. 09:54
Vehehe... :D
Te is nagykirály vagy dzsordzsi hogy csak a fikkantás miatt billentyűzetet ragadtál! Hajrá hajrá informatív hozzászólások :)
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.04.02. 20:09
A recepciós lányok szerencsére tudtak angolul. Különben nem sikerült volna Caru-val oly .. hm.. 'bensőséges' viszonyt kialakítani :D
De a recepciós lányok kedvessége és a recepciós srác, Ken jófejségével ki is merült a pozitívum az apartmannal kapcsolatban...
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.03.23. 14:11
Sziasztok,

Mi márc 5. - 11. között voltunk St. Gervaisben, a már említett Panorama panzióban. Azért választottuk idén Fro.-ot, mert mindennel együtt 15E forintal olcsóbban jött ki, mint a második helyezett Sella Ronda Olaszo.-ban.
Nos, utólag nem 15E-et, de sokkal többet is megadtunk volna Sella Rondáért, de már csak Olaszo.-ért is!!!
Ez volt az első síutam Fro.-ba, így nem vagyok a téma szakértője, csak a mostani benyomásaim alapján fogalmazok véleményt.
Előre tudtuk, hogy lesz negatív oldala a választásunknak, mivel messzebb van, stb, de úgy gondoltuk majd kárpótol minket a hatalmas pályarendszer, a Mont Blanc látványa, az olcsóság, stb.
Nos, ez nem jött be sajnos....

Már az odaúton szívóágra kerültünk, elkaptuk a hóesést Németországban és Svájcban (a buszos kollégáknak köszönhetően Genf felé mentünk), így a 20 órás út 34 órásra dagadt. Megastau volt mindenhol szinte. Ez mondjuk nem a franciák hibája, ez csak a bemelegítés volt. A helyszínre érve jöttek a finomságok. A 6 fős apartmanhoz 5 db takarót adtak, abból az egyik dupla volt, a duplaágyhoz. A recepción próbáltunk kérni egyet, közölték hogy 14 euróért lehet bérelni (!). Egy órán keresztül magyarázkodtunk, hogy 6an vagyunk fiúk, oké hogy duplaágy, de nehogymár ketten takarózzunk 1 takaróval. Teljesen hülyének néztek minket. Meg sem értették miért akarunk mi még egy takarót!
Ekkor már éreztük hogy itt nem lesz olyan kellemes olasz vendégszeret...
Nagyjából hasonló élmények értek végig minket, fizetős volt a távirányító ! :)) a TV-hez, a szaunába max 2 ember fért el abból az egyiknek majdnem a kályhára kellett ülnie, alapból kevesebb evőeszközt találtunk de a leltári lapon rajta volt hogy a hiányt ki kell fizetnünk majd (és meg is próbálták kifizettetni), a boltok random nyitvatartással mentek (a pék papíron 7kor nyitott, volt olyan hogy 8.20kor még nem volt nyitva)...
Ami a legszebb, hogy nem tudnak nyelveket. Vagyis úgy tesznek mintha nem tudnának. A városi tourist office-ban a 3 hölgy csak franciául beszélt. Bár én rájöttem, hogy maximálisan igaz az, hogyha franciául megkérdezem őket, hogy tudnak e angolul, akkor már hibátlan oxfordi kiejtéssel válaszolnak, míg azelőtt csak rázták a fejüket....
A pályák sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ha este esett egy kis hó akkor már nem ratrakoltak, otthagyták az előzző napi buckákat is, a térkép köszönőviszonyban sincs a tényleges helyzettel (van olyan pálya ami a valóságban kész sincs még). Az időjárás miatt 2 nap absz. nem síeltünk, a többi szódával elment. Ja, adalékként a pályák 10%a folyamatosan le volt zárva a lavina miatt...
Azt mellékesen említem meg, hogy ennyi balféket a sípályán még seholsem láttam. 5en akarnak beszállni a 4 fős ülős felvonóba, majd miután miattuk leállították az egész felvonót még elkezdtek vitatkozni a felvonókezelőkkel, számtalanszor bennmaradnak a felvonóban majd jajveszékelve sipítoznak, ááh nagyon gáz.

Szóval summa summárum olcsóság ide vagy oda, nem érte meg ezek mellett a negatívumok mellett a túra. Inkább fizetek többet, de Olaszországban vagy Ausztriában jobb a hangulat (ez mondjuk inkább csak Olaszo.-ban igaz:), ezerszer jobb pályák vannak jobb felvonókkal (itt valahogy úgy tűnt hogy fél órát felvonózok az igen rövid pálya tetejébe, a 2 perc csúszásért), kedvesek az emberek (tudnak nyelveket), úgy általában értenek a vendéglátáshoz (Kaprunban 2 órával lekéstük a portát, ahol persze kedélyesen megvártak minket, ingyen biztosítottak pótágyat, amit felhoztak az apartmannba majd meg is ágyaztak rajta este 10kor...), közelebb van, és az egésznek jobb a fílingje. Sose buliztam nagyobbat síelésen mint tavaly a Latemar hüttében, pályazárás után!

Egy szó mint száz, soha többet franciaországi sítúra!

UI. Azért van kedves emlék is... A recepciós lányok... Azóta is szerelmes vagyok Carolinne-ba hihihi :)))
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.03.23. 13:45
Nekünk a polaris-os srác szervezett egyik este bulit Chamonix-ba. Mi a srácokkal éreztük hogy nem lesz túl jó ezért a buszról leszállva kerestünk magunknak egy kocsmát, mint utóbb kiderült jól tettük mert a "buli" egy buzibárba volt szervezve.... Vehehehheee biztos jól szórakoztak a többiek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.