Az én fiam 4 éves lesz májusban. Először 8 hónaposan volt a pályán, javarészt aludt a babakocsiban vagy szánkóztattuk. 1.5 évesen kis műanyag sílécen a lábam közt síeltünk napi 1-2 órát az egyhetes síelésen. Nagyon tetszett neki, megszerette a havat, pedig elég zord volt az idő. 2.5 évesen kapott igazi lécet és cipőt, botot még nem - mert veszélyes és felesleges - és 3 nap alatt megtanítottam síelni. Először láb között csúsztunk együtt - hogy ráérezzen a dolog élmény részére. Így viszont nem tanul meg síelni, mert önkéntelenül rámdől ill. cipelteti magát, viszont megtanulja a hóekét. Amikor már egyedül tudott hóekézni, a síbotomat előtte keresztbe nyújtva mentünk szépen le a lejtőn. Így tudott kapaszkodni, de a saját lábán állt, ill. tudtam kicsit fékezni, ha gyorsult volna és irányítani a kanyarban. Az egyik lábra állunk - másik lábra állunk segítségével pedig pik-pak megtanult ügyesen és biztonságosan kanyarodni. A negyedik naptól egyedül jött le a kék pályán.
Idén amikor újra lécre állt, semmit nem felejtett a tavaly tanultakból és hosszú piros pályákon jött egyedül, szépen kanyarogva.
A lényeg a türelem és nem szabad sajnálni a rááldozott időt. Nálunk bevált a saját oktatás, a fiam egyébként sem maradna meg egy oktatónál sem. De ha valaki nem biztos a sítudásában vagy a türelmében, akkor tényleg érdemes egy-két órát venni.