Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fred által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Topik: Mariazell
2016.03.11. 11:55
Amint írtam korábban, sokszor voltam Mariazellben, ismerem a felvonóikat. Mi a város központjában szeretünk lakni, a felvonó közelében, onnan pedig macera elautózni Sebastian-ba. Arról nem is szólva, hogy nálunk külön program a "zöld felvonó", kislányom imádja. De ha valaki csak síelésben gondolkozik, annak jobb is Sant Sebastian, valószínűleg olcsóbb is, mint a központ.

Bár ha csak a síelés érdekelne, a városbéli megszokott és kedvelt dolgok (templom, főtér, Girrer sörfőzde és étterem, Pirker cukrászda) nem, akkor nem biztos, hogy Mariazellbe mennék.
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Topik: Andorra
2008.07.15. 09:56
Tisztelt Fórumozók, kis segítséget kérnék Andorra ügyben. Az alap: jövő március elején esküvő. Mivel mindketten síelni szeretők vagyunk, és érdekelnek az újdonságok, felmerült bennem egy olyan nászút, amely néhány nap kora tavaszi Barcelona után 5-6 nap Andorrai síelésből állna. A barcelonai rész nem is nehéz, mind repjegyet, mind szállást tudok könnyen találni, a többi viszont már szervezést igényel. Visszaolvastam a fórumon, így vannak elképzeléseim, de tanácsot szívesen fogadok az alábbi kérdésekben:
Hol érdemes Andorrában lakni, ha pálya (vagy pályaközeli) szállást szeretnénk, ahonnan nem kell autózni a síeléshez és városnézés kiindulópontjának is jó? Az "igényeinket" és a lehetőségeinket illetően: eddig az osztrák középkategóriát céloztuk meg minden évben.
Hogyan a legcélszerűbb eljutni Barcelonából Andorrába, figyelembe véve, hogy sem Barcában, sem a síelés közben nem szeretnénk autózni (vagyis nem célszerű a bérlés)?
Egyelőre idő van, de ősz elején elkezdeném a szervezést. Addig minden tanácsot akár a fórumon akár e-mailen köszönettel fogadok.
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
2008.02.26. 14:04
Nem teljesen ide tartozik, de itt látok tapasztalt hozzászólókat, akik talán tudnak segíteni.
Középhaladó szinten síelek, ennek megfelelő léccel (Elan S10), bottal, nem igazán carvingolva, inkább hagyományosabb technikával. Szombaton megyek Lachtalba, ahol ugyebár széles piros pályák vannak. A gond, hogy előző szombaton eltörtem a kisujjam, elég komolyan (szilánkosra, műtét, acéllemez, öt csavar, gipsz). Szóval botot fogni nem tudok, a sebészem szerint óvatosan síelhetek, de az esést mellőzzem:) Mit lenne érdemes tenni? Béreljek egy "puha" carving lécet, és lassan gyakorolgassam ezt a technikát, esetleg oktatóval?
Ha valaki esetleg azt tanácsolná, hogy inkább csak pihenjek: félek, hogy nem fog menni...
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Topik: Mariazell
2008.01.07. 11:01
Gasthof Jaegerwirt. Családias panzió a kabinos felvonótól 5-10 perc sétára (cipőben inkább 5, sícipőben inkább 10). Félpanzióval (nagyon bőséges és finom) 30-35 Euro körül van. Amúgy nekem a határközeli pályák közül Mariazell az abszolút kedvenc, nem csak a pálya miatt, a város is gyönyörű.
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
2007.10.24. 11:35
Családdal ideális választás Klippitz. Igaz, nincs 2000 m, de ahogy most kinézünk, ez nem is baj. Viszont közel van, kezdőknek nagyon jók a pályák (széles, szép kékek), kevesen vannak, és van magyar nyelvű oktatás. Turrachot nem ajánlanám, nekem nagyon bejött, de a kezdő utitársaink iszonyúan szenvedtek, az ottani piros pályák nagy része nem igazán gyakorlópálya.
Fred
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
2006.02.15. 13:47
Örök vitatéma, hogy az idősebb generáció rosszalja a fiatalabbat, mert az neki túl harsány, szeles, stb. Ez így volt/van mindannyiunkkal (ma már pl. én is ideges vagyok, ha egy tini olyat csinál a metrón, amit 20 éve én is megtettem). Szerintem ugyanez van a síelők boardosok között is. Talán nem tévedek, ha azt mondom, a deszkázást annak idején a kalandot kereső fiatalok kezdték el használni. Természetes, hogy ezzel idegesítették a konzervatív síelőket. Mára ez kicsit olyan, mint a fradi-újpest ellentét. Tekintettel azonban arra, hogy napjainkra már "felnőtt" egy deszkás generáció, és nem ritka a középkorú boardos sem, ez alighanem tényleg értelmetlen vita lesz. Egy tizenéves síelő felelőtlenebb, mint idősebb társa, pont, mint egy tizenéves deszkás. A különbség csak annyi, hogy pár éve a deszkások között jóval nagyobb volt az ifjúság aránya. Én magam síelek, és eddig csak kétszer volt balesetem más hibájából. Mindkétszer síelő volt a hibás. Nem is érzem úgy, hogy szólhatnék a boardosok ellen.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.