Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

PPeter által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.22. 02:04
Nem tudom aktuális e még, de szerintem a ragasztópisztoly által megolvasztott ragasztó tökéletes a lyukba, elég rugalmas - és biztos ottmarad. Ha kell ki lehet kaparni, vagy egy forrasztópákával simán ki is lehet olvasztani.
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.20. 23:15
Szia!
Én tavaly voltam ott! Pontos an Sain Francois Longchamp-ben. Az indőpontból feltételezem, talán te is polaris-os szervezéssel mész. Én velük voltam.
Nagyon jó volt! Én még csak 5x voltam síelni, de szerintem is és a haverom szerint is akivel voltam ez volt a legjobb síterep ahol valaha voltunk (ő 5 éves kora óta jár síelni, van hogy kétszer egy hetet, most 21).
A szállásunktól a felvonóig nem kellett 20nál többet lépni, hazafelé meg egyet - pont az ajtó elött csatoltunk le. Az apartman négy éve épült, nagyon jó volt, szuperül felszerelt - nagyon jó mosogatógéppel (érdemes mosogatógéptablettát vinni ha önellátósak vagytok!), sütővel, önnálóan szabályozható fűtésel (nem lesz hideg...). Szóval nagyon jó. Az apartmanok a franciákhoz képest egész tágasak, mi két hatosban voltunk, és közösen ettünk úgy hogy átvittük mindkét asztalt az egyikbe - és így is elfértünk. Ja és ráadásul mi 13an voltunk két 6 fős apartmanban! 2 főnek a konyhával egy légtérben kellett aludnia + 2 külön szoba az egyikben emeleteságy, ahová még beraktunk egy felfújhatós ágyat az extra embernek)
A pályákat szépen karbantartották, és jó volt az idő. Valmorelbe érdemes átmenni, mert nagyon szép (átsíelhető, oda is érvényesek a bérletek, csak vigyázzatok, a felvonózárással, mert nekünk egyszer könyörögnünk kellett hogy had ne gyalogoljunk már)!
Van egy bulihely, de az elég gyenge - nem voltak nagy party-k. Minden este van buli - latin est, meg mindenféle fantázianével ellátot buli (ami mindig ugyanolyan) - de itthoni helyekhez képest nagyon drága (6EUR a belépő) és nem is olyan jó. Viszont ha pihenni szeretnétek nagyon jó hely, csöndes, nyugodt, esténként jókat lehet sétálgatni.
Az út Pestről 18 óra volt. Nem tudom hány km.
Idén is ide szerettem volna menni, de a többiek leszevaztak - idén ISOLA2000be megyünk a Monaco-i városnézés miatt. Itt két éve voltunk, nekem a szállás miatt nem tetszett... remélem idén jobb szobát kapunk.
Egy kis hójelentés:
http://www.skifrance.fr/bn-730040-a.htm
Jó nektek... irigykedek! Jó havatok lesz! Isola-n fele ennyi van, aminek a zöme dec 11-én esett. Ti meg elleszetek a jókis friss hóba! Mondtam én hogy ide kéne menni idén is!!!
Szerintem biztos jól fogjátok érezni magatokat! Jó utat!
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.18. 19:03
Lehet hogy ezt síterepe válogatja.
Mi isola2000re megyünk 27én, azt nézegetem jópár napja és rendesen frissítik a jelentést. Webkamerájuk is van vagy három, az egyik megapixeles. Bár a hóvastagságot meg a liftek számát nem tudom ellenőrizni, de az időjárás stimmel.
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.12.17. 23:09
Sziasztok!

Én élőben még nem láttam egyet sem, viszont azt a négyet ami fent van neten végignéztem egyhuzamban - hát durva. Ha ez egy mezei műsor lenne, biztos nem bírtam volna. (De a síelés az síelés...) Eszti tényleg nagyon gáz módon adja elő a dolgokat.
Szerintem lehetne benne egy-két perc olyan is amikor nem a full kezdőknek szól az adás. Mondjuk a Koko műsorozzon valamit - valami jó kis trükköt amire mi, akik már tudunk síelni, azt mondhatjuk - "De jó ezt én is tudom! :)" vagy "Ez cool, idén megtanulom ezt is!"
Nem tudjátok mikor töltik fel a netre az újabb adásokat? Még a multheti sincs fent... :(
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.12.14. 10:16
Hi!

Én Hervisben vettem lécet/bakancsot - szerintem jobb itthon megvenni - nem megy el síelőidőd, jobban meg tudod gondolni, utánanézni, és kivárhatsz egy jó kis akciót is. Én tavaly szezon végén akartam bevásárolni, de addigra nem maradt semmi olyan ami tetszett. Idén viszont az áfamentes napok alatt vettem Fischer RX8at, 64ezerért (a sportler áruházban 479EUR - kb 120ezer Ft), és Nordica GTS 6 - ot 40 ért (a metroban holnaptól lesz akcioba ugyanennyiért - szerintem nagyon jó cipő, csak a metroban valószínű nem fogják a lábadra melegíteni...).
Mondjuk a hervisbe elég gáz hogy veszel 64ezerért egy lécet szetben, aztán a kötésbeálításra/felszerelésre még lehúznak 1500al, és állítólag csak így vállalnak rá garanciát!
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
Topik: Isola 2000
2005.12.07. 10:37
Sziasztok!

https://sielok.hu/rovat/egyeb/cikk/fejlesztesek/
oldalon olvastam, hogy isolán is volt fejlesztés! Erről tud valaki valami bővebbet? Az oldalon ennyi van csak:
"További újdonságok, kizárólag nagyobb terepeket érintve: ...
Isola 2000: Marmottes négyszékes és Cabane 8 fős kabinos a Poma jóvoltából"
Két éve voltam ott, akkor csak egy elég régi 4fős kabinos volt. Ezt cserélhették le? Vagy építettek újat?
Sajnos a hivatalos isola honlapon erről nincs semmi információ, ráadásul a sítérképet sem lehet olyan méretben letölteni hogy látszanak a felvonók.
Ha tud valaki valamit megköszönném az infot, ugyanis idén is oda megyek
A szállásról:
A multkor 4 fősben voltunk, és az nagyon pici volt, kb a folyosón aludtunk egy polifoamnál alig nagyobb méretű emeleteságyon... remélem a hatos jobb lesz!
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.12.07. 10:28
A silők oldalon elolvastam a waxos oldalt, de abból nem derül ki számomra hogy a hideg waxok tökéletesen helyetesítik e a meleget:
Egy új lécet pl elég e ha csak hideg waxolok (oldószeres) a kezdetektől, vagy azért egyet vasaltassak bele?

Azthiszem a toko oldalon írták, hogy az oldószeres hideg wax hatol legmélyebben a lécbe - akkor miért van hogy a melegvax tovább tart (a síelők/wax oldal szerint)?
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.12.06. 23:11
Sziasztok!

Én kb 6hetet síeltem már életemben (8év alatt), és idén vettem egy új lécet (fischer RX8). Úgy gondolom így alapból nincsen waxolva. Próbáltam mindenhol utánanézni ennek a wax témának de nem vagyok biztos benne mit kéne tenni, inkább megkérdezem:
Elég rá a hidegwax? az is ugyanolyan jó mint a meleg? Ha kétnaponta bekenem síelés közben mondjuk TOKO Express Mini oldószeres waxal az elég neki?

Valahol azt olvastam, hogy ezek az oldószeresek hatolnak be legmélyebben a lécbe. Akkor miért van hogy a melegwax mégis tovább tart?

Ha mégis azt mondjátok hogy a melegwax a nyerő érdemes itthon kísérletezni? Mondjuk régi vasaló meg kedvem az lenne, csak kicsit félek, nehogy valami kárt tegyek a lécben...

Előre is köszi!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.