Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

paperboy által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (34)Időben csökkenő Időben csökkenő
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Topik: Lachtal
2009.04.20. 16:24
Mindenkinek köszönjuk, hogy meglatogatta Lachtalt, remeljuk jól éreztetek magatok, és hogy jovore is jöttök sielni.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.04.20. 16:16
azt hiszem mindenki elment szabadságra...
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.28. 21:37
Ma voltam Donovalyn, es a hirek ellenere se eso se ho nem esett egy szem se, csak felhos volt az ido, de azert jol lehetett latni. Uh orulok, h elmentem. es csodak csodaja, a 26 euros berletet megkaptuk 18ert. nem tudom miert, de nagyon tetszett a dolog.
Plane, hogy vmi coca-cola banzaj volt, vegig szolt a zene, es ropkodtek a snowparkban a boarderek. jo latvany es hangulat volt, uh aki ma ment ki, (alig voltak, semmi sor) nagyon jol jart.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.27. 13:38
m-l: okos ember lehetsz.
egyebkent patty-nal kicsit szofisztikaltabb az arkepzes, es a komplett szett is kb 11 euro, a baki meg 5,50 ez meg ma is 8ilyenb euro mellett "csak" 3300 ft komplett szett eseteben.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.27. 12:42
pattyski, te vagy ott a kolis? lehet nalad csak board cipot kolcsonozni? latom van szetted, es csak sicipot is kinalsz.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.27. 12:24
minek neked magyar felirat?
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.19. 13:30
tanu:

amit leirsz, igy volt, nem is ketlem.
nehany szo: a parom nem szegyellte magat miattam.
megkoszonte, hogy kialltam mellette, es megertette, hogy kiakadtam a magas arakon.
Az szemelyi masolasa jogszabalyban rogzitett keretek kozt tortenhet, es nem lehet egy kolcsonzes feltetele. ezt a problemat kaucioval kuszobolik ki a legtobb helyen. Mas dolog elkerni es mas lemasolni az utiokmanyt. (egyebkent megtartani is jogszabalyba utkozo, mert nem tudod azonositani magad)
Honnan tudod, ki mit fizetett?

nagyon szepen osszeszedted az infokat, de elotte elolvashattad volna, amit irtam, mert minden aggalyodra van benne valasz. de leirom megegyszer, nem kell keresgelned.
a volt munkahelyem szunik meg, nekik van elfekvo keszletuk. nekem 1 par lecem, 2 par bakim, 2 par botom van es egy boardom, es nem elado:-)
nekem egy kanyi hasznom nincs rajta, szivesseget teszek, mert Machu a keves keszletre panaszkodott. ha elviszi jol jar az exfonokom, es machu is, es az MSZI koli is.
azert berlek, mert a paromnak nincs bakija, nekem van, de kint Lachtalban.

a volt munkahelyem raktaraba nem jutok be vasarnap delelott.
Mivel Machu azt irta, hogy uj lecekre is van ajanlata, igy a nem kolis, de a boltbol megmaradt keszleteket is felajanlottam neki.
Ex fonokom tudja, megkoszonte.

nekem mas tapasztalatom van a kedves liftkezelokkel kapcsolatban:
en latom azokat is, akik szelviharban minden egyes ulest lesopornek a hotol, hogy nehogy elolvadjon a fenekem alatt. latom, hogy a kezdok es gyerekek kedveert lelassitjak az egesz liftet, hogy egyszerubb legyen beszallni, akik napkozben a buckat ket ules kozott elhordjak 2 mp alatt, es ha kilog a deszka a vonalnal, akkor odalapatolnak havat, hogy nehogy tonkremenjen a lec. Akik, ha a ulnek is, es odabiccentesz nekik, akkor visszamosolyognak, akik a kabinnal kiveszik a kezembol a lecet, es beteszik az ajtoba, hogy nekem ne kelljen. (ennek az is az oka, hogy 8an is beszallhassanak rovid ido alatt, nem csak a faradsag) fogadd el.
Az, hogy a palya egyik fele pocsolya, a masik meg firnes szuzho, arrol arulkodik, hogy napok ota nem kezeltek. nalunk ezt naponta megteszik nem 3,5 km-en, hanem 39-en. (5 gepuk van, es hajnali 4kor vegeznek, ha minden jol megy.) aranyaiban tobb a melojuk.
4 eve a liftkezelo miatt mondtam bucsut MSZI-nek.
ezert irtam roluk, nem a levegobe beszelek.
HOgy jon ide, hogy 300 az euro, meg hogy mennyi a fizum? nekem nem lesz ott kint olcsobb az elet, hogy szar a forint. ettol kint nem mennek lejjebb az arak.
maradj a targynal, habar szerintem mar mindenki tesz az egeszre. Minden csoda 3 napig tart, sztem lecsengett a tema.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.18. 15:40
en igyekszem mar mas iranyba terelni a temat, de ugy tunik mindenknek elenk a fantaziaja.

en tiszta lapokkal jatszom: a kolcsonzo, ahol dolgoztam regebben, kompletten elado. nekem semmi hasznom nincs rajta, pusztan emberi segitseg. van ket vallalkozo, machu, meg az "exkolcsonzo".

machu panaszkodik hogy nincs eleg cucca, ezert kenytelen szettben arulni a dolgot, raadasul jo dragan, ami ugy tunik nem csak ez en gyomromnak emeszthetetlen, hanem masenak is.
valamint van egy befuccsolt sibolt, aminek a raktarkeszlete egy berelt helyisegben all, evi 300 000 ft.ert-

Machu problemajanak ezzel ki lenne huzva a meregfoga, talan az arral is lejjebb mehetne, adhatna kulon is a dolgokat, es a bolt is megszabadulna a felesleges cuccoktol, es nem kene berelni a raktarat.
en nem jutok be vasarnap delelott a raktarba ezert kell berelnem annak ellenere, hogy van sajat cuccom, ami viszont kint pihen Lachtalban.

miutan jol kiorditoztam magam a helyszinen, es a forumon is megvivtuk egymas csatajat, es mindenki jol megmondta a magaet, miert ne lehetne megoldast talalni.

egyeb kerdes?
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.18. 14:29
van meg raktaron uj silecem is, persze nem rentalok. viszont 2-3 eves modellek, boltban eladhatatlanok, mert mar nem idei modell, de gondolom ez egy koliban masodrendu dolog. kb 60 par leccel szamolhatsz.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.18. 12:47
Kedves Machu,
ezennel felajanlom neked, hogy egy kb 100 silecbol-SB-bol, kb 120 par bakancsbol allo keszletet atadok neked, azonnali szallitassal. Hasznaltak, de carvingok, es a tied, ha akarod. Jo áron van, es arra jo, hogy ne gyere zavarba, ha vasarnap delutan beesik egy csapat. Van rajtuk Rental kotes is.
az egesz cucc szallitassal netto 1 000 000 Ft. termeszetesen szamlaval, legalisan.
a Te araiddal szamolva, ha csak ketszer adod ki a egy evben (szettrol beszelek) akkor mar bejott az ara. En komolyan is gondolom, ezert irtam meg nyilvanosan.

uzenj priviben, ha erdekel.

Persze, ha mast is erdekel, szivesen targyalok vele is, de a kialakult helyzet miatt termeszetesen MAchunak van elővásárlási joga.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 23:32
ez csak pelda volt hogy el tudj kepzelni egy hosszu tavra tervezo vallalkozast. az egeszet azert szamolgatom, hogy vegye mar valaki eszre, hogy ez nem adomany a magyar sisportnak, hanem egy hatalmas profittal kecsegteto beruhazas melyen komoly extraprofit kepzodik. es mindenki annyira erzelmes es orul ennek, hogy siman kifizet 4500 ft-ot 3500 m palyaert. ar-ertek aranyban nem ismerek rosszabbat a magyar palyaknal. persze ne kezdje el mindenki a hozongest, hogy szeret ott sielni, mert jo a hangulat, meg hogy kicsi savanyu de a mienk stb, mert ezt nem vonom ketsegbe, en csupan az ar-ertek aranyt nem ertem. jo lenne tudni, hogy -markus utan szabadon- "mi a fene kerul ezen a palyan 4500 FT-ba?" egyszeruen nem ulnek a szamok. en jo erzessel kb 2500 ft-ot fizetnek ezert.
de nekem mindegy, en nem megyek, nem is ajanlom, akinek mas a velemenye, aldozzon MSZI oltaran. en reszemrol elmondtam mindent amit akartam.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 22:36
nem, kedves maci, leirtam kirol van szo csak el kell olvasni :-)szerencsere joban vagyok a tulajjal.
latom sikerult megragadni a lenyeget. nem ritka az ilyen, gondolj csak arra az egyszeru esetre, hogy egy erdogazdasag mennyire tervez -felteve, hogy nem karacsonyfat ultet- a minimum az 50 de inkabb 80-100 ev, mire kivag egy fat. Ahol a sipalya uzemeltetoe a hegyoldal is, az nyaron berlegeltetest vallal, es sokszor erdogazdalkodo is. ez nem szezonalis vallalkozas, -a klasszikus ertelemben- legalabbis ha valaki jol csinalja.

http://www.hojelentes.hu/cikkek/interju_korosi_imrevel

itt korosi 570 milliorol beszel.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 22:24
amit a neten talaltam a MSZI beruhazasrol, akit erdekelnek a szamok:
http://www.epulettar.hu/projekt/22.aspx
http://www.vagy.hu/cikk.php?id=551
http://www.origo.hu/utazas/20070115amatraban1.html
http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/hat-es-felmilliard-plusz-16/cn/haon-news-FCUWeb-20081021-1132166428

Amit en ki tudtam olvasni, az annyi, hogy korosi imre szerint 28 napnal nullszaldos a beruhazas, efelett nyereseges. Az arak is -ezek szerint- legalabb 28 napos szezonra lettek megallapitva.
A milliokon nem igazodom ki, de ugy latom, kb 5-600 millios beruhazas lehetett, melybol ca 200 millio tamogatas volt.
Egy evben pedig 67 milliot hozott. Azt gondolom, hogy a megtérules alatt a vezeto azt kell hogy ertse, hogy mind toke-, mind kamattorlesztest tud eszkozolni, azaz 28 napos evekkel szamolva is tud torleszteni a banknak, azaz nem halmoz fel toketartozast.
mindenki dontse el maga ezek utan, hogy mennyi biztonsagi tartalék -azaz extraprofit- lehet a berlet es egyeb szolgaltatasok araiban. tekintve, hogy korosi szerint a hoagyurendszer 80 nap sielest tesz lehetove, megallapithato, hogy messze tulszarnyalja majd a bevetel a tervezettet, igy ilyen sok havas nappal szamolva -ami termeszetesen az uzemelteto erdeme is- a beruhazas erzesem szerint 7-10 ev alatt meg kell hogy teruljon. hasonlo beruhazasok megterulesi ideje legkevesebb 30 ev, de ismerek olyan beruhazot, aki 80 evre tervez. (Ratten, also ausztria, 1 db arva 6-os lift, 2,5 m euro)
Termeszetesen hozza kell tenni, hogy a hasonlo beruhazasok eseten az onkormanyzat, a tartomany, es tobb esetben a finanszirozo bank is reszvenyese a lifttarsasagnak, itt meg nem. talan ezert a harmadannyi megterulesi ido.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 15:29
nem kivanom a reszletek unosuntig ismetelni, olvass utana.
nagyon elesen kritizalsz, en puszta jo szandekbol irtam ezt. hiszen a a fejlodes abbol all, hogy tud olyayn hangnemen is irni, ahogy egy vörös fejjel ordibalo, sertodott hisztis kis pesti mitugrasz ti. en. le lehet razni.

aki vagyok: jo par eve ausztriaban a leproblemasabb utasok zuditjak ram a panaszukat 4 hotelben egyszerre, mikor mar a recepcios holgyeknek sirasra gorbul a szajuk. ha tetszik amolyan 2. level problem solving.
na, oket kell lenyugtatnom, es azt gondolom sikerrel. ha sipalya epitesben nem is, de ebben azert van tapasztalatom, hogy hogyan kell emberekkel banni, ha eldurran az agyuk. Ebben tudott fejlodni, es ez jo dolog. sztem ne kavard fel a hullamokat, ha machunak nem tetszik, megirhatja priviben vagy itt. az emaicimem megvan neki. sztem eleg felnott ahhoz hogy megvedje magat, nem kell, hogy fogja vki a kezet. en azt gondolom, hogy mar minden elhangzott ezzel kapcsolatban, es nincs ertelme errol tovabb beszelni.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 13:33
kedves Lili! Igaza van Machunak:

Itt most nem róla van szó! Egyszerűen nem lehet elmenni a jelenség mellett, ami kezd eluralkodni az országban! Haszonlesők, lehúzók, maguknak mindent megengedők, jelentek meg tömegével hazánkban! Mert ez egy következmények nélküli ország!
Ezt sugallja a közélet, ezt tapasztaljuk a hétköznapokban!
Ennek véget kell vetni: fórum hozzászólásokkal- bármivel, de ez így nem mehet tovább!!
Ne tűnjenek el az arcukat nem vállaló beszólók - a mergások, és fuxosok! Én sem tűröm tovább!

És jó lenne ha a társadalom is tiszta vizet öntene a pohárba és nem szégyenkeznünk kellene azért, hogy a jelenség miatt felemeltük a szavunkat. Van igazságérzetünk és becsületünk és ebbe nem fog belegázolni senki sem!
Ezért nem térek ki úgymond "okos" módon a mindent lesöprő, haszonleső gazdasági társulások elől!
ELÉG VOLT!!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 12:46
Azert kedves eperke, mert a párom szeretett volna megtanulni boardozni aznap. ha az utikoltsegre kifizettunk mar 8000 Ft-ot es rászántuk a delutant, akkor o felulemelkedett az árakon, és értem, és önmagáért inkább kifizette a machu által is elismert magas bakancs-árat (persze csak ebben a relácioban (2,5 ora/baki/4000 Ft), nem akarok belemenni ujra ebbe a vitaba)

En nem kolcsonoztem, mert soknak tartottam a 4000et a szettért is. szerencsere azert a parom is megtanulta a fordulokat 2 oran belul, es nekem se volt szuksegem boardra.

Igy azzal, hogy kifizette az összeget, megmentette ugyan a delutani programunkat, sikerelmenye is volt, es nem hal bele a 4000 Ft-ba, de ettol meg sok.
Ha figyeltel, akkor tudod, hogy en jo nagy hangones durvan kiabaltam a kolis, bejelentett, kedves es okos munkavallaloval. Szo sincs utolagos reklamaciorol.

Okos enged szamar szenved alapon jobban esett 12000 Ft-ot kiadni 2,4 ora boardozasert, mint 8000-et a semmiert.

Csak egy ellenpelda: Iden januarban Froban sieltem 3admagammal. a berletet a helyszínen vettuk, itthon 23000ert adta volna a szervezo iroda. kint meglepodve tapasztaltuk, hogy 130 euro a berlet. csak kint esett le, hogy az itthoni szervezo valoszinuleg csoportaron veszi a berletet akkor is, ha nem csoportot kuld -jo magyar szokas szerint atveri a kinti partnert nem az elso eset, meg is mindenkinek a velemenye magyarokrol kint- es minket is egy fiktiv csoport reszenek probal eladni minket. mikor ezt kint szova tettuk nezett is nagyot a liftes manager srac. viszont volt annyira jo fej, hogy 4unknek adott csaladi kedvezmenyt csak azert, hogy nekunk jobb legyen.
Igy is lehet. es ok sem halnak bele a fejenkenti 14 euro engedmenybe. nem kertuk, nem kiabaltunk, kaptuk, megkoszontuk. mindenki jol jart, ha valaki kerdezi javasolni fogom barkinek.

Reberbere:
ha nincs lo jo a szamar is? rendben, igazad van, de ha szamarad van, akkor ne akarj vele vagtazni, mert orra esik. Es plane ne probald eladni a piacon, mint lovat, mert locsiszar hamar kiszurja .
az elso koli a neten, amit talaltam:
Komplett snowboard felszerelés (deszka,kötés,cipő): 1700 Ft / nap
Komplett sí felszerelés (léc,kötés,cipő,bot): 1700 Ft / nap
Snowboard + kötés: 1200 Ft / nap
Sífelszerelés (léc + kötés + bot): 1200 Ft / nap
Csak snowboard cipő: 800 Ft / nap
Csak sí cipő: 800 Ft / nap
Nadrág bérlés: 600 Ft / nap
Kabát bérlés: 600 Ft / nap
Térvédő bérlés: 300 Ft / nap
Fenékvédő bérlés: 300 Ft / nap
Csuklóvédő bérlés: 300 Ft / nap
Sisak bérlés: 300 Ft / nap


erdekes, lehet a szettet kevesebb mint felaron is adni...
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 11:34
Kedves Machu,

latom tudsz fejlodni, es tudsz komoly emberhez meltoan is irni. ezzel kezdett volna kezdeni, es te lennel a gyoztes es en a szemet
snowboardos, akinek semmi sem eleg jo.
remelem igy is maradsz, es akkor valoban emeled a szinvonalat.

Oszinten orulok enneke a hozzaszolasodnak.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 09:55
Kedves Machu,

azt irod:
Az internet nagy nyilvánosságot jelent! Lehet élni vele tisztességesen, de sajnos ideiglenesen teret engedhet a szélsőségeseknek is.

Olvasd mar ezt el megegyszer. a szelsoseges viselkedes szerintem a szemelyes bosszutol vezerelve a szemelyes adatok kozzetetele, nem pedig egy melysegesen csalodott vendeg velemenye, akkor sem ha ezt leirja. Ha en ezt igy eltem meg, akkor igy irom le.

beszelgess mar a jogi kepviseloddel, hogy hany jogszabalyt sertett meg a MSZI, es te magad. az osszes jogtalan vadaskodasomat vissza is vettem irasban a forumon, remelem ezeket is atadod a jogi kepviselodnek. A szabad velemenynyilvanitas keretein belul pedig leirhatom egy szabad forumon a velemenyem. Az hogy a nevem es a munkahelyem kozhirre teszed a sajat forumodon, es kitorlod a neked nem tetszo beirasokat, nagyon alacsony intelligenciara vall. Azt hittem, tudsz ertelems vitat folytatni, es talan elgondolkodsz egy kicsit. ha jobban megfigyeled a a hozzaszolasaim, rajossz, hogy en nem kerestem a nyilvanossagot, a kedves, ertelmes, es bejelentett kollegad javasolta, hoghy irjak a forumba. erre is vannak tanuk. az, hogy en privat uzenetben leirtam a velemenyem, az neked szolt, ezzel is mutatvan, hogy korrekt vitapartner vagyok, es nem teszlek ki felesleges attrocitasoknak. Ha te ertelmes ember lennel, akkor privat uzenetben valaszolsz, barmilyen stilusban. ehelyett frocsogve kiteszed a cimem es a nevem, hatha lesz eredmenye. nem tudom, ezzel mit akartal elerni, szamomra csak egy szegenysegi bizonyitvanyt sikerult kiallitanod magarol, hogy nem latsz tovabb az arnyekodnal. Negativ kritikat nem tudsz elviselni, es kisded modszerekkel probalkozol. Nem tudom ki vagy, es milyen posztot toltesz be a Sipark eleteben, de ha vezeto vagy, akkor a sipark napjai meg vannak szamlalva, mert mindig fejetol buzlik a hal. ha te igy viselkedsz, akkor nem varhatok el mast sem a beosztottjaidtol sem.
Azt hiszem, hogy ha a kritikat elviseled, es ertelmesen valaszolsz egy komoly emberhez meltoan, aki fontosnak tartja a ceget ahol dolgozik, akkor annyival lezarhattad volna a vitat, hogy: kedves paperboy, sajnalom, hogy atvertrnek erzed magad, a felteteleket itt es itt talalod meg, remlélem hogy egyszer meg idetevedsz, es meglatod, hogy MSZI tud jo hely is lenni.

ennyi lett volna ahelyett, hogy most birosaggal fenyegetsz. en legalabbis ilyeneket mondok a vendegeinknek, akkor is, ha nem igy gondolom. es sokan vannak, akiknel ez hasznal.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 01:14
krampusz: remelem, a te krampusz-baratnod olyan szerencses, hogy a SB-cuccot a mikulas hozza neki az elso probalkozashoz is. Nekunk venni kell meg egyelore vagy berelni. De igazad van, 4000 ert kpatam volna egyet a borzen is.
paperboy
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2009.03.17. 00:55
Machu: igen, ennyi ido is eleg volt. de voltam itt par eve es hasonlo szivas volt az egesz, csak akkor a liftkezelovel. csak ismetelni tudom magam: tanuljatok meg, mit jelent a vendeglatas, es a korrektseg.
Ja, mindenkinek hazahuz a szive, te is MSZI-rol irsz jokat. mi a bajod azzal, hogy en lachtalrol.
megintcsak ismetelni tudom magam: sose hasonlitottam ossze a kettot. en azt varom el itt is, ott is, hogy a lifttarsasag tegyen meg mindent azert, hogy tenyleg elmeny legyen az a ket es fel ora is akar. ez megvan minden osztrak helyen, itt meg nincs. es ez nem palyafuggo, hanem kizarolag emberfuggo. nincs nekem bajom se a magassaggal, se a hoval, se a kilatassal. csak a nem kezelt palyaval, a tusko liftkezelovel, a draga SB-szettel, a rugalmatlan es fafeju kolcsonzossel, machuval, aki visszael a bizalmammal. buszke lehet arra, hogy sikerult "megszereznie" a mailcimem, amit en kuldtem neki. most mindenki tudja, es megse tud semmit, remek.
azt gondolja, hogy most mennyire sikerult kiszurni velem, es remeli, hogy szitkozodo levelek szazai blokkoljak majd a mailszerverem.
nem ertem, miert kavarja mindenki ossze a szezont a fazonnal.
ui: jelentem megtalaltam a honlapon a koli arakat.
Machu, mivel magyarazod az 500 Ft-os bot arat? ez is szett vagy mi? megintcsak az osztrak pelda: specialis, alu vagy karbon rental botot ok ingyen!!!! adjak oda. en nem lattam a te botjaidat, de mit tudnak azok napi 500-ert?
Meg valami csak ugy lapszelen: miutan hagytuk magunk jol atverni a bakival, battyogtunk fel a palyan, hogy azert legyen ertelme a napnak. erre odagurul egy palyamunkas, hogy menjunk ki a szelere -igaza van- es kulonben is van e berletunk a palyahaoz mert az maganterulet. mielott machu megvadolna, igen, ot is elkuldtem a francba, hogy a kolcsonzos pasi szerint mar aldoztunk a palya oltaran, es mit kepzel. nem is erdekelt ezutan, hogy a sielok kozott, minden jelzes nelkul -ugye neki villognia es sipolnia kell menet kozben- a palya kozepen poffeszkedett felfele. szoval van meg mit tanulni.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.