Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

DSz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2010.03.02. 23:05
Sziasztok!

Köszi a válaszokat! A nagy, központi, hagyományos apartmanokban leszünk, 1600 m-en. Kicsit körülnéztem a neten, és azért volt különbség árban. Ezek voltak a legolcsóbbak, online foglalás esetén kezdő léc 40 EUR körül, haladóbb léc 50 EUR körül 6 napra, cipő nélkül. A helyszínen kb. mennyibe kerülne? Ha van ennél olcsóbb/jobb, osszátok meg velem, de szerintem ennél olcsóbb biztos nem lesz. A másik meg hogy jó lenne, ha néha cserélgethetnénk a léceket.

http://www.alpinresorts.com/en/ski-rental/products/0

http://www.snowrental.net/be/ski.asp

A Naturelle(Péter)-hez lenne a kérdésem, úgy tudom, Ti szerveztek GranGalaxy átsízéseket, illetve síoktatást is. Le tudnád írni, mikor hova mentek, illetve hogy az árakról hol érdeklődhetnék?

köszi mindenkinek!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2010.03.02. 13:55
Sziasztok!

Hétvégén megyünk Puy-ba. Még nem voltam ott. Tud valaki javasolni síkölcsönzőt és síoktatást?

Köszi!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.28. 16:59
Sziasztok!

Mi is holnap mennénk Donovalyba. A weboldal szerint a Nova Holán üzemel a Telemix felvonó, de pálya egy sincs nyitva. Ez kicsit ellentmondásos. Tud valaki infót, hogy lehet-e síelni a Nova Holán?

Köszi!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.02.05. 12:27

Sziasztok! Na hát mi is visszatértünk! :-) Nikikével össze is futottunk a panzió bejáratában. :-)

Leírom a tapasztalataimat:

Mi busszal mentük 17 óra volt az út, úgy, hogy közben Bardonecchiában leszállt a busz kétharmada, szal az egy óra veszteség volt. A busz 3-4 óránként állt meg fél óra pihenőre. A 17 órából 8-at aludtunk, a többi meg olvasás, tájnézés, zenehallgatás. Szal szerintem nagyon olcsó és kényelmes busszal menni. A hólánccal is a sofőrök bajlódtak... :-) Visszafele kényelmetlenebb volt, mert a sofőrök minél korábban akartak elindulni, ezért hajnali fél ötre érkeztünk Pestre, erre máig nem jöttem rá, kinek volt jó. Nem tudtunk rendesen aludni, és a családtagok sem, akik jöttek értünk.

A szállás és a síbérlet átvétele kicsit kaotikus volt. A Vocheren lévő kontakt személynek hűlt helye volt, de még a "recepciónak" is, ahol lennie kellett volna. Persze senki nem tudott semmit. A síbérletet végül a központi síbérlet iroda adta ki a Vocherre, de először ők is furcsán néztek. :-) Mi a Campus Clubbal mentünk, de a Winsun-osok is így jártak. Nem gáz, csak kicsit megijedtünk, és pár óra elment vele feleslegesen.

Az ingyen TV se volt igaz, pedig még a Vocheren is rajta volt. A panziós aszonta ez csak tavalyig volt így. Na mindegy, ezt már megszoktam, pl. tavaly a Cartour-os "ingyen" szaunával Ausztriában. Egyébként meg nem is kell TV, sőt, örültünk is hogy egy hétig nincs se TV, se mobil, csak a csend és jó levegő.

Valf gyönyörű fekvésű, és nagyon hangulatos kis falu. Kezdőknek, családosoknak, nyugalomra vágyóknak erősen ajánlott. Van egy kis vegyesbolt, reggel 8-as nyitással, és egy pékség, reggel 7-es nyitással. Az élelmiszer árak nem túl magasak, csak a vendéglátóhelyeken. De ott az árak nagyon húzósak. Az a francia taktika, hogy amit a pályán és szálláson megspórolsz Ausztriával és Olasszal szemben, azt az étteremben mint a Lúdas Matyi, háromszorosan szedik vissza. :-) A faluban egy pizza 9-12 euró, egy kis tál francia kaja 14-18 euró. Egy sör 2,50-4 euró. Fent a hüttében egy tea, forrócsoki 3-4 euró. A bolti árak nem vészesek, pl. 100% narancslé 1,5 E, ubi 1,4 E, narancs 2,74 E/kg, paradicsom 2,65 E/kg, Margarin 250g 1,45 E, 1/2l tej 0,8 E, bubis ásványvíz 0,5 E, bagett kb. 1 E.

Szabadidőt is tök jól ki lehet tölteni. A faluban lehet korizni 3-5 euróért (utóbbi koribérléssel), a Chalet Clubban van ingyen úszómedence (nincs zárható szekrény, viszont szép, nagyobb fajta a medence és kevesen vannak), kb. 15 perc sétára van egy romantikus kolostor, gyönyörű környezetben, érdemes lesétálni, illetve a katonai bunkereket is érdemes megnézni a Lavoir víztározónál. Ez utóbbiért szerintem kár felgyalogolni, mert azért elég messze van, nappal oda lehet síelni. Igaz, Yeti éjszakai túráját nem próbáltuk. :-) Csütörtökön van a kirakodóvásár, sajt, szalámik, sícuccok. De nagyon pici, és este is ott vannak, ezért kár volt előbb abbahagynunk a síelést. Viszont érdemes megnézni, jó a hangulata. A boltban olcsóbb minden és be is csomagolva, de itt meg lehet kóstolni, és az egész nagyon jópofa. :-) Továbbá a Chalet du Thaborban nekünk volt ingyen szauna, és fitness terem (ahol csinte csak lábgépek vannak, bicikli meg taposógép, súlyzó nincs. Nem értem, ki a franc akar taposni síelés után?! :-))) ) A szabadidőhöz még megemlítem a bulit. A bulisátrat nem találtuk, és nem is nagyon hallottak róla. A Bardonecchia étterem aljában van egy dizsi, oda meg pont nem engedtek be zártkörű rendezvény címén. De szerintem csak azért hívták így, hogy elkérhessenek 5 eurót, mert egyébként ingyenes. Viszont a központban az egyik pubban élőben nyomta egy francia raggie csapat (tök jó volt), illetve egy másikban meg kellemes tücc-tücc ment. Jó volt a hangulat mindkét helyen, korai kezdéssel. Érdemes lemenni legalább egyik este, ne punnyadjatok be! Aludni itthon is tudtok, de francia sífaluban táncikálni francia élőzenére csak ott! ;-)

Egyébként a Chalet du Thabor nagyon jó szállás, ahogy Nikike is írta. A pályáról be lehet csúszni a házba, pontosabban a sítárolóba. Ott le lehet rakni a lécet, bakancsot, sőt, még a síszemcsit, sapkát, kabátot is érdemes otthagyni (a boltba is lehet erre menni). Aztán meg papucsban felmenni a liften. Szuper. Így mindig meleget ebédeltünk otthon (pl. összeütöttünk egy Bolognai spagettit), volt hogy egy órát szunyókáltunk is utána, aztán pikk-pakk vissza a pályára. Nagyon jó hely!!

A pályák egész jók, bár érezni rajta az olcsóságot. A felvonók elavultak, öregek, kopottak, a kabin konkrétan majd' szétesik, az ülősön meg még lábtartó sincs, és úgy szállsz be, hogy kigáncsol, aztán meg kidob. :-) Egy futószalagosat láttam. De üzembiztosak, működnek, felvisznek, úgyhogy kit érdekel zörög-e vagy sem?! A pályákat nem nagyon gondozzák, a főbb pályákon láttam ratrack nyomot reggel, délutánra már nehezebb volt síelni rajtuk a buckák és a jég miatt. Hóágyú is -képletesen értve- pókhálós volt, pedig sok helyen elkelt volna egy kis szórás. :-) De ennyi pénzért megbocsájtottam.
Nagyon jó, hogy egyetlen belső átszállással fel lehet menni a csúcsra, onnan meg egyben le, 1200m szintet!!
Éjszakai sízés nincs. :-(

A 65 km pályába beleszámolják a hosszú erdei utakat is, illetve a hóviszonyoktól függően a lezárt pályákat is, szóval egy kicsit haladóbban síelő egy hét alatt meg fogja únni. Ezért érdemes kihasználni az ingyen La Normát, ahova 6 euróért átvisz a síbusz. A Tourist Informban lehet jelentkezni. La Norma pályái általánosan nem olyan izgalmasak mint Valfé, viszont a csúcsról van egy hosszú, széles, napos pálya, ami mindent üt! Még a Mont Blanc régióban sem láttam volt ilyen szuper és kellemes pályát! A fenti része feketének van titulálva, de nem kell megijedni, inkább piros és kék nehézségű az egész. Akár egy kezdő is lejön biztonsággal. A felvonók is modernebbek mint Valfban, viszont többször át kell szállni a csúcsig.

Ja, az időjárás és hóelőrejelzés a Tourist Informban ki van írva, bár nem túl használható. Úgyhogy minden este megkértem az egyetlen angolul normálisan tudó infós csajt, hogy mutassa má' meg a neten a https://www.snow-forecast 3 napos előrejelzését (a linket egy előző hozzászólásomban már írtam.) Két nap múlva nyitottam az ajtót, és már írta is be. :-)) Segítőkészek, kedvesek, de -ahogy Nikike is írta- idegen nyelveket nem nagyon tudnak. Még a Tourist Informban sem! :-)

Atyavilág mennyit írtam! Összefoglalva főleg kezdőknek, családoknak és szerelmes pároknak :-) ajánlanám, nagyon szép, kellemes és romantikus, hóbiztos hely, ráadásul gyorsan megközelíthető. Ha az ember otthon főzöget, kezdőknek verhetetlen ár/érték arány!

Üdv és jó síelést!

DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.24. 17:06
Sziasztok!

Akkor ott talizunk! ;-) Én már nagyon várom!!!! :-) Mi egyébként a Campus Clubbal megyünk, de WinSun-os busszal. Én a barátnőmmel megyek kettesben, rajtam valszeg fekete sapi, kék dzseki, és szürke sígatya lesz (bár ezzel nem nagyon szűkítettem a kört... :-) ).

Nikikének: Ha gyerekekkel mennék, akkor talán én is kocsival mennék, egyébként szerintem olcsóbb, biztonságosabb és kényelmesebb a busz (kivéve reggel zsibbadt lábbal, derékszögben álló fejjel felébredni :-) ). Az autókonvojban haladás meg különösen nagy kihívásokat tartogat. :-) De hát mindegyiknek van előnye-hátránya, úgyhogy a lényeg, hogy mindenki épségben megérkezzen, szóval kívánok mindenkinek jó utat, ott találkozunk! ;-)

DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.23. 09:47
Szia Nikike!

Szóval akkor Ti is most jöttök. Remélem lesz jó havunk, és szép időnk lesz! Itt van pár hasznos link:

Időjárás/hó a honlapjukról:
http://www.valfrejus.com/index.jsp?c=63660&exp=63660

Webkamerák:
http://www.valfrejus.com/index.jsp?c=63675&exp=63675

Időjárás 3 napra+hó, stb.:
http://www.snow-forecast.com/resorts/Valfrejus
(A világosszürke mezők az ingyenesek (webcams, 3 day forecast, stb.)

Ezek szerint egy pár napig szép idő lesz. (Bár akkor nagyobb az esély, hogy pont jövőhétre romoljon el :-( )

Hányan jöttök?

Mi busszal megyünk. Én is gondolkodtam az autón, de inkább a busz mellett döntöttem. Szóval mi már péntek este útrakelünk.

DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.18. 11:24

Szia Kozga! Köszi az infót! Bogarat tettél a fülembe! (...és eurókat vettél ki a zsebemből. :-))) ) Nem emlékszel, kb. mennyiből jön ki Val Thorens (busz+bérlet felár)? Végülis tényleg érdemes lenne minden lehetőséggel élni, ha már ott van az ember...


DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.18. 11:11
Vagyis Yeti Chalets Thabort írt, én gondolok a Les Chalets du Thaborra. Rossz helyre copiztam be a nevét, bocs.
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.18. 11:09
Nikike (+Yeti)! "Les Chalets du Thabor", amit Yeti írt, és Chalet du Thabor szerintem nem ugyanaz! Ez utóbbi egy új épület, tágasabb apartmanokkal, a pálya mellett, kb. 100 m-re a kabinos aljától.

Nézzétek meg ezt az oldalt, nagyon jó képek vannak (vidd föléjük az egeret, és felnagyulnak), és van 2 település térkép is, amin pirossal be van jelölve a szállás pontos helye, illetve a szobákról fotók!

http://utazas.info/sicentrum/html/index.php?content=szallas&szallasid=4203

Yeti, kérlek, Te is nézd meg ha teheted! Érdekelne, hogy akkor ez most az vagy nem, mert mi is ide megyünk, és azért fizettünk majdnem kétszer annyit, mert hogy ez új, kényelmes, tágas, modern, szauna, stb. Ráadásul mi 2-en veszünk ki egy 4-est, szal hatványozottan szívunk, ha igazad van... :-)

DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.17. 15:07

> az este : egy fejlámpával vagy egyszerű zseblámpával felfelé a pályán !!!
##### Csak aztán nehogy The Blair Witch Project-té fajuljon :-) Na jó, nekivágunk este, de ha a barátnőm hisztizve bebújik a hátam mögé, téged szidlak! ;-)))


> Ha barátnőd teljesen kezdő lehet , hogy nem is akar átmenni La Normára sok hó esetén vastagon elég Valfrejus egy hétre,
##### Tulajdonképpen ezt binkább kirándulásnak fogjuk fel. 6 eurót igazán megér, hogy lássunk egy másik falut/tájat/pályákat. Persze ha nagyon jeges lesz, akkor nem biztos hogy megéri átmenni. Val Thorensen is gondolkodtam, csak oda már össze kéne haverkodni autós magyarokkal :-), meg szerintem az a barátnőmnek már sok lenne. Majd jövőre.


> eddig még mindíg volt egy nagy , tényleg nagy Diszkósátor bődületes hangerővel,
##### Na hát erre nem is számítottam. Az utazási irodák ismertetői elég nyugger helynek írják, kb. úgy képzeltem, hogy 9-kor fellövik a pizsamát az egész faluban, talán egy-két Pubban halkan szól a zene, aszt' annyi. :-) Örülök, hogy azért bulizni is lesz lehetőség, persze mi is inkább alszunk, de egy este azért belefér, csak hogy mégis milyen. Én Chamonix-ban (Mont Blanc) voltam egyszer éjjel (St. Gervais-ból mentünk át), de nem bántuk meg, mert nagyon jó volt a hangulat.


> Na még a bevásárlás, amit két kézben tömegközlekedéssel feltudsz hozni azért nem éri meg lemenni,
##### Oké. Tehát akkor ezen felesleges agyalnom.

Remélem nem bánjuk meg, hogy nem Devoluy-t választottuk.

Mégegyszer nagyon köszönöm a sok hasznos infót, és a segítőkészséged! Lehet hogy még jövök egy-két hülye kérdéssel. ;-) Üdv.

DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.16. 11:40

> Tömegközlekedéssel Modane-ba = mínusz egy nap síelés ez ugye nem éri meg.
#### Ja jó. Mer én úgy gondoltam, hogy síelés után, koradélután felülünk a helyi parasztelosztóra néhány euróért, ledöcögünk a hegyről, bevásárolunk, aztán visszadöcögünk. De ezekszerint ez nem ilyen egyszerű.


> Ha Valfban síelünk mindíg elviszek egy csoportot ide éjszakai túrára,
##### Tök jó ötlet, csak hát nem tudom, hogy így elsőre neki mernénk-e vágni sötétben az erdőnek meg a bunkereknek. :-) Gondolom nincs kivilágítva, mert akkor nem lehetne élvezni a csillagokat. Bár ha az a síút mellett van, akkor azért már nem lesz olyan ismeretlen.


> Heti piac a koripálya körül csütörtökön, reggel 9 körül kezdenek kipakolni és délután 3 négy felé kezdenek elpakolni,
##### Na hát ez az amitől tartottam, mert hogy tudomásom szerint La Normára egyszer lehet átmenni a síbusszal, kedden vagy csütörtökön. És inkább csütörtökön akartunk volna, mert a barátnőm kezdő, és gondoltam azzal a 2 nappal is jobban megy neki. :-( Egyáltalán jól tudom én ezt a kedd-csütörtök La Normát?

Közben eszembe jutott még 2 kérdés, ami talán másokat is érdekel:
- Van-e lehetőség esti síelésre?
- Egyik este azért lehet hogy lemennénk egyet táncikálni :-). Van ott valami bulizós hely, vagy este 10 után meghal a falu?

Egyelőre ennyi. Köszi a válaszokat előre is...

Üdv!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.15. 18:48

...a síkölcsönzős is kérdés volt: azaz hogy van-e valami tuti kölcsönző ott? :-) bocs
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.15. 18:42

Sziasztok! Vagyis hát szia Yeti, mert látom, Te vagy az ügyeletes ész a csapatban... ;-)

Mi jan. 25-én megyünk Valf.ba, és lenne néhány kérdésem:
- Van mód húst venni a faluban? Gondoltuk a tésztamérgezést elkerülendő sütnénk egy-két csirkemellett. :-)
- Van benne ráció Modane-ba lemenni tömegközlekedéssel egy nagyobb bevásárlásra?
- Pontosan mikor szokott lenni a vásár Valfban? (melyik nap? délelőt vagy délután?) Csak hogy La Norma nehogy keresztülhúzza...
- Van ott valami tuti síkölcsönző. Nézegettem pl. a skiset.fr-t, de Valfréjusban nem éri meg (pl. Devoluy-ban sokkal olcsóbban adják, ott megérné.)
- Milyen látnivalók vannak a környéken? (gyalog)

Egyelőre ennyi. Remélem válaszolsz, vagy valaki, aki már járt ott mostanában...

Üdv.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.