Hello!
2-án 23 óra után értünk haza Taksonyba Valf.-ból. Nagyon jó volt az az 1 hét. A Chalet du Thabor app. ár-érték aránya abszolút megállja a helyét. Lift, sibox normális jól felszerelt 8 ágyas appartman. Micro, teaföző, mosogatógép, 4-es tűzhely, rengeteg pohár, bögre, tányér elegendő edény. 01.25-én kezdett havazni (este) reggelre szép nagy hó volt, bucsúzóul. Sok francia még téligumit sem használ, ezért ők okoztak némi gondot a parkolóban a csuszkálásnál. Figyeljetek kifelé a Frejus-alagútnál, mert hajlamosak one-way jegyet adni 32.20 euróért, a return 46 eurós helyett. A kaja a La Bardonecchia étterembe volt befizetve. Hát, ízetlen és unalmas volt 5 este krumplit enni. 6.nap volt tészta, hát az se nagyon jött be. Itt nagyon drága az ásványvíz, üdítő. Sajnos nincs Jager, vodka stb. csak konyak meg sör. És az üdítők felhozatala is hiányos. A szőke pincérlány nem beszél angolul a fickó majdnem. A pályák viszont jók, a kezdőtől a haladókig mindenkinek. A kabinos felvonó melletti kocsma elég húzós. De kóstold meg a Vin Chaud-ot és a Chocolate-rum-ot, mert finomak és ez utóbbit rengeteg tejszínhabbal adják. Egyébként én előnyössen csalódtam a franciákban. Már próbálnak angolul is válaszolni és sokat mosolyognak sőt kedveseknek is tűnnek. Tetszett a hely, jobb volt mint Gerlitzen sokkal. Rengeteget síztünk. A kifele út Ausztrián és Olaszo.-n keresztül megállásokkal együtt majdnem 15 órát vett igénybe, de sokkal kibírhatóbb mint egy korfu-i út. Visszafele Olaszo. Szlovénia, Horváto. kb. 13 óra volt. Jövőre újra bevállaljuk, de nem biztos, hogy Valf.-ot. Valami más francia síterepet, ahol még több pálya van. Ja! A sikölcsönzők elöszőr marha drágának tűnnek, de aztán a fizetéskor ilyen discount olyan alkú, szóval a vége kedvező volt, Mi pl. megevettük a snowboardot, mert a bérléseket betudta a vételárba. A koripálya nem egy nagy durranás, bérelt korival meg aztán pláne.
Hát ennyi röviden. Kérdés esetén állok szíves rendelkezésetekre!