Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lord76 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (34)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2007.02.14. 20:29
Üdv Ági!

Annyi az egész, hogy az üzeneted fölött a melléklet hozzáadásával fel tudod tölteni a képeket. A gond egyedül az lehet a dologban, hogy maximum 100 Kb lehet a kép, tehát át kell méretezni. Persze nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen képeket sikerült készíteni!
Mayrhofen (Penken) síterepét nem próbáltátok? Spieljochon működött már a legfelső, hátsó pálya? Élményfürdő, korcsolya? Magyarok tényleg vannak, pl. a Hoppeter -ben elég sokat kajáltunk (ezt nem is mondtam) és az ottani sráccal már tavaly megismerkedtünk és emlékezett ránk.
Szóval próbálkozz, biztosan sikerül!!!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2007.01.26. 20:39
Bocs Ági, hogy ilyen lassú voltam:
http://www.erlebnistherme-zillertal.at/
Itt találsz infókat.
A Fügeni pályáról pedig a https://www.spieljochbahn.at oldalon!
Jó síelést!
Üdv
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2007.01.20. 10:20
Kedves Ági!

Nagyon örülök, ha tudtam Nektek segíteni! Én mindennap nézem Spieljoch pályáit, de elég katasztrófális a helyzet. Napok óta nincs minusz fok, esik az eső és a pályák ennek megfelelően elég gyalázatosak, de... Tekintettel arra, hogy Ti február 3-án mentek, addig még gyökeres változások történhetnek és szerintem történnek is. Ha minden igaz, akkor újra téliesre fordul az idő. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy amint lehet, indítják a hóágyúkat, ami a természetes hóval újra használhatóvá teszi a pályákat. Nagyon kellemes, jó síelést kívánok Nektek! Várjuk a beszámolódat, remélem megosztod velünk a tapasztalataidat!

Üdv: LORD
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2007.01.06. 19:30
Íme, az ígért képek!
Spieljoch1.jpg
Hochzillertal1.jpg
Mayrhofen1.jpg
Hintertux-jeges-palya.jpg
Hintertux-ures-palyak.jpg
Spieljoch-elmenyfurdo.jpg
Spieljoch-hoesesben.jpg
Spieljoch-reggel.jpg
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2007.01.06. 12:54
Mi is síeléssel búcsúztattuk az elmúlt évet és természetesen síeléssel kezdtük az új esztendőt. Már öt esztendeje ugyanaz a célállomás, Zillertál! 2006. dec. 27 - től 2007. jan. 4-ig voltunk. Kicsit félve indultunk el, hiszen mindenhol csak azt lehetett hallani, hogy nincs hó Ausztriában és mindenki visszamondta a szállást. Szerencsére mi nem tettük! Igaz első nap elég nagy gondban voltunk, hogy milyen bérletet is kellene venni, mert, ha rosszak a pályák, akkor feleslegesen ne dobjunk ki egy halom pénzt. Végül már az első nap megvettük a bérletet, olyat, ami 7 napra szól, amiből 6 napon lehet síelni, tehát 1 nap tetszőlegesen "pihenésre" felhasználható! A bérlet 179 euró volt.
Az első napon Mayrhofen síterepén, a Penkenen csúszkáltunk. Gyönyörűen sütött a nap, 0 fok körüli hőmérséklet, szélcsend és havas pályák. Megnyugodtunk. A pályák minősége azért elmaradt az előző évekétől, de még így is nagyon jó volt. Várakozni maximum 2-3 percet kellett, de legtöbbször semmit.
A második napon Hochfügen-Hochzillertal pályarendszere lett célbavéve. Korán elindultunk, ennek ellenére Kaltenbachnál a parkolóban rengetegen voltak. A tavalyi 15-20 perces tolongás azonban elmaradt, ugyanis a régi lift mellé építettek egy új kabinos felvonót, ami "elnyelte" az embereket. 12 óra felé sajnos már kezdett elviselhetetlen lenni az embertömeg és ezzel együtt a pályák minősége is erősen romlott. Az időre ezen a napon sem lehetett panasz, sütött a nap ezerrel.
A harmadik napon Spieljoch lejtőit választottuk. Az összes közül a legkisebb síterep, de mégis itt síeltük a legjobbat. Jól gondozott pályák, kevés emberrel és természetesen, mint eddig mindig, szikrázó napsütés! A fönti hátsó pálya még nem üzemelt, az ugyanis nem hóágyúzható, de az összes többi viszont szépen előkészítetett volt. Még Talfahrtot is lehetett nyomni, pedig a völgyben, a pályán kívül még csak mutatóban sem volt hó. Természetesen azért itt is voltak jeges részek, de kikerülhető formában.
Negyedik napon visszatértünk Mayrhofenbe. Sajnos rengeteg ember volt, de a felvonóknál így sem nőtt a várakozási idő 5 perc fölé. Többnyire a Horberg pályáin síeltünk, itt voltak a legkevesebben. Délután átmentünk a Penkenre. Kipróbáltuk a 150 személyes felvonót is. A pályák alsóbb része itt már erősen jeges volt, így a 20-as kék pályán mentünk vissza a végállomásra. Sajnos ez a pálya sem volt jó választás, ezen ugyanis alig volt hó, úgyhogy adtunk (itt is) a léceknek. A Horbergbahn felső állomásánál DJ. Wolfram nyomta a diszkót, amolyan nosztalgia buli félét, a helyiek nagyon élvezték, több piával a szervezetben biztosan mi is éltük volna. Az idő ezen a napon is kitűnő volt.
Eljött az ötödik nap, január elseje. Tradicionálisan erre a napra szoktuk hagyni a Hintertux gleccsert. Ráadásul jó időt is mondtak erre a napra. Az előrejelzés helyességét tovább erősítette bennünk, hogy a gleccserre vezető út mentén mindenütt napos, -5 fok körüli időt írtak az információs táblák. Kilenc órára értünk a parkolóba, a felvonóknál 1-2 ember. 2660 méternél, a Gletscherbus-2 felső állomásánál kezdett fokozódni a nemzetközi helyzet, ugyanis akkora szél volt, hogy alig bírtuk magunkat betenni a Tuxer Fernhausba. A kíváncsiság mégis fűtött minket, hogy milyen lehet fent, így a csajokat lent hagytuk, hogy később elmondjuk érdemes e felmenni. 3250 méteren meglepő módon alig piszeget egy kis szél, már-már azt hittük, hogy jó döntést hoztunk, akkor amikor feljöttünk ide, de az 5-ös pálya elvette a kedvünket mindentől. Gyakorlatilag a pálya szélén volt egy 4-5 méteres rész, ahol elfogadható volt a hó, az összes többi részen a gleccser jege volt az úr. A szemben levő 9 és 9a pálya viszont eddig még nem okozott csalódást, gondoltam majd ott feledtetem a rossz emlékeket, de sajnos ez a pálya is nagyon rossz volt. Jeges, göcsörtös és sajnos a látási viszonyok is romlottak. Síelni viszont mindenképpen kell, így gyorsan lementünk a parkolóba és Finkenbergnél álltunk meg, ott a felvonóval szintén a Penkenre jutottunk föl. Itt a Finkenberg felé eső pályákat síeltük, amik elég jók voltak, habár kicsit olvadt a hó.
Január másodikára terveztük be a szabadnapot, de a vérünk hajtott, így beszereztünk egy félnapos jegyet és irány Spieljoch. Lent a völgyben ragyogó napsütés, fent viszont sűrű hóesés fogadott minket. Látni nem nagyon lehetett, vakon tájékozódtunk.
Az utolsó napot szintén Spieljochon töltöttük. Szintén egész nap esett a hó. A pályákat próbálták napközben is rendben tartani több kevesebb sikerrel.
A szállásunk Fügenben volt, a már megszokott magánszálláshelyen. 18 euró/fő/éj reggelivel.
2006. december 18-án nyitott meg Fügenben egy modern élményfürdő. Van benne hullámmedence, mindenféle pezsgős alkalmatosság, szauna, kinti medencerész és egy hatalmas csúszda, ami állítólag ennek a régiónak a leghosszabb csúszdája, időmérővel! Mindenkinek méri az idejét, amit lecsúszás után a medence fölötti kijelzőn le is olvashatunk. Mutatja a pályacsúcsot, illetve a napi legjobb időt is láthatjuk. Az uszoda mellett egy műjégpálya is helyet kapott, ezt nem próbáltuk ki.
Összefoglalva: nagyon kellemes bő egy hetet tudhatunk magunk mögött. A híresztelések ellenére jók voltak a pályák és csaknem minden pályán volt hó. Akinek azért van több léce is, az jobban jár, ha nem az új, karácsonyra kapott léccel vág neki a lejtőknek, mert elég rendesen le lehetett amortizálni a szerelést a pályán levő kövek segítségével. Az utolsó kettő nap folyamatosan esett a hó, szerintem 30-50 cm hó hullott a térségben, ezért aki ezután megy, nekik talán még jobb pályákat tudnak varázsolni.
Az autópályán érdemes betartani a sebességhatárokat, mert igen intenzíven mértek menetben és jövetben is a rendőrök.
Mindenkinek jó és balesetmentes síelést kívánok! Fényképek holnap!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
Topik: Lachtal
2006.12.22. 08:13
Üdv Obivanrobi!

Ahogy nézegettem te már jártál Fo-ban is, ráadásul nem is egy kis terepen, úgyhogy biztosan visszalépés volt számodra az a néhány nap, amit Lachtalban töltöttél. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy akik a Tisza-tóhoz mennek nyaralni csalódni fognak, ha a horvát tengerpartot várják tőle. Lachtallal is ez a helyzet. A szállásról pedig minden rosszat hallotatok már, ennek ellenére mégis azt választottátok, gondolom azért mert olcsó volt. Bocs, de ha a sok rossz tapasztalat ellenére is ennél a helynél maradtatok, akkor nem tudlak sajnálni.
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
Topik: Airboard
2006.11.21. 07:49
metróban láttam tegnap
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
Topik: Goldeck
2006.11.21. 07:37
én egyet sem tudtam megnézni:(
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.11.04. 07:06
Helló Mindenkinek!

Az idén szeretném kipróbálni a siklóernyőzést is, amelyre Zillertal szinte minden síterepén van lehetőség. Van valakinek tapasztalata erről a dologról? Próbáltátok már? Mennyibe kerül? Mostanában volt már valaki sielni?
üdv

Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.10.28. 07:32
Üdv!

Gondolom 80.000 Ft-ra gondoltál, ami valóban elég szűkösnek tünhet, ha ide akartok menni. A síbérlet (ami a környék összes terepére érvényes 46.000 Ft körül van fejenként. 15 euro alatt nem hiszem, hogy lehet szállást találni, így ott is kell minimum 25.000 Ft, de szerintem enyiért nem igen lehet szállást találni. Hát az oda - vissza út sem rövid, de ezen lehet spórolni, ha többen mentek egy kocsival vagy busszal utaztok. SZóval nagyon fapadosan is cirka 75-80 ezerben van az út, és akkor még nem kajáltatok semmit. Azért, ha sikerül kijönni az összegből, akkor szólj, mert jó lenne nekünk is faragni a kiadásokból!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.04.11. 15:21
Leszek én az első: NEM

Indoklás:
1. Ahol én voltam, ott lenéztek minket.
2. Felsőbbrendűnek tekintették magukat.
3. Nem voltak hajlandóak megszólalni más nyelven a francián kívül.
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.04.11. 14:54
Több témakörben felmerült már problémaként és a "POLARISSAL FRo-ba sohaaaaaa" témában pedig a végén már igazi adok - kapok alakult ki, pontosan a franciák hozzáállása kapcsán. Arra gondoltam, hogy nem egy-két ember véleménye alapján, hanem több hozzászólásból talán valós képet lehetne kapni arról, hogy kinek mi a véleménye a Franciaországi vendéglátók és az őket kiszolgáló egyéb létesítmények üzemeltetőinek hozzáállásáról.
Szerintem azon kár vitatkozni, hogy milyenek a pályák, mert egyrészt azokról a franciák nem "tehetnek", hogy olyan jó helyre születtek, másrészt pedig legtöbbször nem a pályák minőségére van panasz, hanem a hozzáállásra.

Ezek után feltenném a kérdést: Elégedett voltál a francia hozzáállással? Lehet, hogy a kérdés kicsit finomításra szorul, de a lényeg remélem érthető. Tehát: IGEN vagy NEM?
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.03.23. 13:55
Üdv!

Mi is voltunk már itt, igaz nem az idén, hanem 2002-ben. Az biztos, hogy Franciaország igen olcsónak számít, a gond csak az, hogy el is kellene valahogy jutni oda. Aki szeret buszozni és nem zavarja, hogy az 50 ember 60 felé húz, aki elviseli, hogy az autópálya mellett minden wc-nél meg kell állni, annak tuti jó lesz. Remélem csak nekünk volt ilyen rossz az utunk. A bérlet árában valóban benne van a lehetőség más helyeken is csúszni, de a buszosok nem igazán szeretnek utazgatni hétközben. Ezt jó tisztázni velük, hogy nem legyen veszekedés a végén. Mi március 15-22 -ig voltunk, hó volt, délután kásás egy kicsit. Nagyon jól lehetett napozni, 1 pólóban lehetett csúszni, ahol sütött a nap. A hegyen 1 vendéglőre emlékszem, ami drága volt és amolyan franciás mentalitással működő. A pincérek figyeltek, ha elfogyott a söröd, akkor azonnal felállítottak, mert kellett a hely más vendégnek is.
Összességében jó hely, de nem mennék mégsem többé oda, ennek pedig nem a sípálya az oka, hanem a sok bunkó francia, akik azt hiszik, hogy felsőbbremdűek bárkinél, azt hiszik, hogy szivességet tesznek azzal, ha kiszolgálnak és nem képesek megszólalni csak a saját anyanyelvükön (pedig biztosan bszélnek más nyelven is) - mert ők Francák - menjenek a Pics.. (francba).
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.03.02. 17:57
Még senki nem javasolta, pedig egy tuti megoldás: gyorsan dugd bele a lábad. Hidd el, hogy úgy fog rajta állni, mintha ráöntötték volna. Eje miatt módosítva! Talán azt hitte, hogy nem a mol -tól veszem a naftát? Nem tudom. Nem vagyok jogász, de azt gondolom, hogy akkor, amikor tuti gyilkosokat nem tudnak elítélni, pont az én hülye viccem feszegeti a BTK határait. Ugyan kérem...
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.02.04. 15:11
Olvasgatom a hozzászólásokat és gondoltam felteszem a vásárlók könyvével kapcsolatban talált írást:

"Ha helyesen használják, a Vásárlók Könyve kulturált vitarendezési mód, ami segíti a vásárló és kereskedő közötti kommunikációt, a problémák megoldását hatóság bevonása nélkül, valamint a megfelelő kiszolgálást.

Amennyiben vásárlással, kiszolgálással kapcsolatban panaszod, megjegyzésed, javaslatod merül fel, s nem kívánsz hatósághoz fordulni, kérheted a Vásárlók Könyvét. Valamennyi vásárlókkal kapcsolatban álló kereskedőnek, szolgáltatónak, árusnak (még a piacokon is) rendelkezni kell Vásárlók Könyvével, amit kérésre köteles átadni. A nyomtatványt a fogyasztó számára jól látható és hozzáférhető helyen kell elhelyezni, használható íróeszközről is a kereskedőnek kell gondoskodnia. A Vásárlók Könyvét az önkormányzat jegyzője pecséttel és zsinórral hitelesíti.

A bejelentés 2 példányban készül, szerepelni kell rajta a bolt pecsétjének, a bejelentő nevének, címének, a probléma leírásának, a kereskedőnek a bejelentéssel kapcsolatos észrevételének, a bejelentés időpontjának, és annak, hogy milyen módon (írásban vagy szóban) orvosolták a problémát. A bejelentőlap sorszámozott. A bejelentésre a bolt vezetőjének érdemben válaszolnia kell - ezt írásban vagy szóban is megteheti -, azonban sajnálatos módon elintézési határidőt már nem ír elő jogszabály (a korábbi 30 napot megszüntették).

Érdemes tudni azonban, hogy hatóságok (jegyző, fogyasztóvédelmi felügyelőségek) két évre visszamenőleg vizsgálhatják a Vásárlók Könyvét, és szabálytalan kezelése miatt jelentős pénzbírság is kiszabható."

A cikk a Tudatos Vásárló magazin 5. számában jelent meg.
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
Topik: Hochkar
2006.01.25. 10:34
Szabikám!

Ha elolvasnád figyelmesen az előtted szólókat, akkor világossá válna számodra is, hogy osztrák szemmel nézve a sielők.hu oldal az bizony külföldi.
Már ne haragudj, hogy ezt mondom, de ezek után nem csodálom, hogy nem találtad meg a szánkópályát.

Üdv: Lord
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.01.16. 18:54
2006. január 3-án jöttünk az haza a sógoroktól. Innsbruck-tól St. Pölten-ig katasztrófa volt az út - jégbordák, havas sávok. Végig szakadt a hó. Aznap reggelre helyenként 40-50 cm hó esett, amit folyamatosan takarítottak, de nem mindenhol bírtak vele. Néhány képet teszek fel. Az utolsó képen ajánlom figyelmetekbe, hogy belül is van egy sáv.
Kifelé menet én is tapasztaltam a sebességméréseket (minimum 5 helyen), szerencsére nem mentem gyorsan.
Üdv!
autopalya1.jpg
autopalya2.jpg
autopalya3.jpg
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.01.14. 11:25
Az előző üzenetemben ígértem képek, amiket mostanra sikerült föltennem. Remélem tetszenek.
Az utolsó képen a Spieljoch-i Schihütte specialitása, a Spare-ripps. Aki itt jár, mindenképpen próbálja ki! Nem lehet benne csalódni!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.01.05. 17:19
Üdv Mindenkinek!

2005. 12. 27-től - 2006. 01. 03-ig voltunk sielni. Aki már olvasta a tavalyi beszámolómat, annak nem jelenthet újdonságot, hogy ismét Tirolt, azon belül is a Zillertal régió változatos pályáit választottuk. Aki szintén ebben az időszakban sielt, az biztosan tudja, hogy sajnos nem éppen volt kegyes az időjárás, ami a folyamatos hóesésben és a farkasordító hidegben testesült meg. Talán egyetlen olyan nap volt, amikor a nap is szépen sütött és a hőmérséklet sem volt sokkal 0 fok alatt.

Az első napunkat a Hochfügen - Hochzillertal, immár második éve összekapcsolt, összesen 145 km pályával rendelkező síterepen töltöttük. Az időjárás kezdetben jónak tünt, később a sűrű hóesés és a köd is megnehezítette az ezévi ismerkedésünket a sílécekkel. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy sikeres napot zártunk, hiszen nem törtük el semminket az első napon - így jöhet a következő!

A második napunkat a Fügeni Spieljoch pályáin töltöttük. Ez a nem túl nagy (21 km) terep igen jól karbantartott pályáival igazán jó élményt nyújtott nekünk. A hó változó intenzitással elsett, de a látási viszonyok tökéletesek voltak. Mivel a völgyben is 70 cm vastag volt a hó, így egészen a felvonó aljáig lehetett sielni - az egész Zillertal régió leghosszabb pályáján.

Harmadik napon ismét egy nagyobb pályarendszert néztünk ki, a Zillertal Arénát. Itt összességében 160 km karbantartott pálya van. Már az indulásnál éreztem, hogy az a nap nem igazán rólam fog szólni. Az előző esti vacsorával ugyanis elrontottam a gyomrom. Reggel még azt hittem, hogy erősebb vagyok egy kis gyomorrontásnál, de már a felvonó oszlopinál való rázkódás egyértelműsítette bennem, hogy számomra ez a nap hamar be fog fejeződni. A problémát csak fokozta, hogy a felvonó alján a kocsi hőmérője -19 fokot mutatott. A nagy hideg gyönyörű napsütéssel párosult, kíváló pályákkal és nem túl nagy tömeggel (talán a hideg miatt).

Negyedik nap - Mayrhofen (Eggalm - Finkenberg - Mayrhofen - 130 km). Shwendau-nál parkoltunk és innen mentünk fel a Horbergbahn kabinossal. Már az előző években is tapasztaltam, de az idei évben is megerősítettek abban a tudatban, hogy itt valóban a legjobb minőségre számíthatunk minden tekintetben. Az időjárás is kegyes volt hozzánk - szikrázó napsütés,-2 - 0 fok. Ennél jobb időt elképzelni sem tudtam volna. A pályákon viszonylag kevesen, délután 2 körül már azért egy kicsit többen voltak. A lifteknél ennek ellenére fél percnél többet soha nem kellett várni.

Ötödik napunkat, ami az új év első napja volt Hintertuxon töltöttük (86 km). A kicsit későbbi kelés ellenére (fél 10-re értünk a parkolóba) olyan közel parkolhattunka a felvonóhoz, amilyen közel csak akartunk, ugyanis nagyon kevesen voltak. Azt hittük, hogy hamarosan megindul a tömeg, de szerencsére egész nap csak néhány ember lézengett a pályákon. Sajnos a hóesés és a köd itt sem maradt el. Napközben nem igazán kezelték a pályákat, ami az előző évekre nem volt jellemző. A napot azért végig sieltük - volt néhány szép esés, szerencsére sérülés nélkül.

Sajnos eljött az utolsó nap - ismét a közeli Spieljoch-ra esett a választás. Reggeltől estig havazott, kb. 20 cm hó esett le aznap, de a pályák délig kifogástalanok voltak. Délutánra aztán a káosz lett az úr itt is. Rengetg tanuló sielő csoport cikázott a pályán, de a lifteknél itt sem kellett sokat várni.

Összességében vegyes érzelmekkel ért véget a szabadságunk. Ami biztos, hogy volt már ennél jobb sielésünk is! De a tél kellős közepén azt hiszen, hogy benne volt a pakliban a rossz idő is és most ez jutott... A jó társaság azonban kárpótolt mindenért. Sajnos legközelebb csak 1 év múlva csúszok, ami szintén szomorúsággal tölt el. A hazafelé vezető utunk több, mint 10 órán át tartott, katasztrófa volt az autópálya, de ezt már előttem leírták, így ezt nem ragozom. Készítettem néhány képet is, amit hamarosan felteszek, illetve tervezek még írni egy pár mondatot az árakról (síbérlet, kaja), hogy mit tapasztaltam.
Aki befejezte a sielését, az ne feledkezzen meg a beszámolóról sem!!! Aki még ezután indul sielni, annak jó csúszást kívánok!
Mayrhofen1.jpg
Mayrhofen2.jpg
Mayrhofen3.jpg
Mayrhofen4.jpg
Mayrhofen5.jpg
Mayrhofen6.jpg
Hintertux1.jpg
Hintertux2.jpg
Spieljoch1.jpg
Spieljoch2.jpg
Spieljoch3.jpg
Spieljoch4.jpg
telibab1.jpg
telibab2.jpg
Zillertal-Arena1.jpg
Zillertal-Arena2.jpg
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.