Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochkar
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Fahrnberger - 4 csillagos szállás Lassingban, a Hochkarra vezető szerpentin közvetlen közelében
ÜZENETEK (1050)Időben csökkenő Időben csökkenő
lnrsnb
2 élménybeszámolót írt
2
4 éve tag
2024.02.22. 21:49
Sziasztok!
Lackenhof és Hockar között jár esetleg busz vagy privát transzfer valamelyik szállásról vagy bármi? Köszi aki válaszol :)
supersport dude
232 élménybeszámolót írt
232
17 éve tag
2024.01.16. 16:55
Nem tudok ezzel jobban egyetérteni!
Hochkar egy nagyon jó kis terep; közel van, szuper mikroklímája van.
Hogy sokan vannak? Jól kell megválasztani mikor megy az ember. :)
Előzmény: (esslegg 220295)
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2024.01.16. 00:10
Én is csúsztam itt a gyerekekkel január 3-5. között. Tapasztalataim hasonlóak voltak, főleg az első 2 nap tekintetében, rendes tél volt odafent, viszont a friss hó miatt egész jó freeride részeket lehetett csúszni. Pénteken (január 5.) valóban megnőtt a tömeg, lévén péntek meg napsütés és jobb idő a korábbi napokoz képest, de szerintem ennyire nem volt vészes a helyzet, mint írod, én max. 10 perces sorbanállásokat mértem, és mi sem tolakodtunk. A karácsonyi-téli szünet végén számítottam arra, hogy nem egyedül leszünk a terepen, a pályákon viszont nem voltak sokan.

Szerintem ne írd le Hochkar-t, csak ha kisebb népsűrűséget keresel, akkor karácsony előtt (ha már van elég hó), január 10-31. között vagy márciusban - és hétköznap - kell jönni. A Budapestről gyorsabban, max 3-4 óra alatt, akár 1 napos csúszásra is elérhető terepek között még mindig az egyik legkomplexebb Hochkar - szerintem csak Chopok jobb nála, de ott sokkal gyakrabban van tömeg. A bérletárak pedig még mindig egész barátiak: időben megvéve akár 40 EUR alatt is lehet egy napnyi felnőtt bérletet kapni, ami azért már igen ritka Ausztriában, de lassan más környező országokban (SK, CZ, PL) is.
Előzmény: (sh 220109)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
sh
1 élménybeszámolót írt
1
2 hónapja tag
2024.01.08. 11:08
2024.01.03-07-ig voltunk Hochkaron, most először. Sajnos az időjárás nem volt túl kedvező. 03-án és 04-én 60-80 km/h szél, fent köd, és hol jeges eső, hol hófúvás. Kevés lift ment, állandóan szinte csak az AlmLift. Érthetetlen, hogy az egyetlen csákányos felvonó miért nem üzemelt. Közepes mennyiségű ember mellett várakozási idők ~10 perc volt, a kevés lift ellenére is. (Draxlernél futottunk bele egy nagyobb sorba, de többet nem is mentünk arra) Szintén érthetetlen volt, hogy miért állították le fél 4-kor a Hasing liftet.
05-ére péntekre kisütött a nap, enyhült az idő, de iszonyat mennyiségű ember jött ki a pályára. Minden parkoló teljesen tele volt, 8:35-kor már nem engedtek fel a legfelső parkolóba. Nagyon nagy tömeg az összes felvonónál, várakozási idő ha nem akar tolakodni az ember 15 percet is meghaladta. délutánra szépen kibuckásodtak és felolvadtak a meredekebb szakaszok, és non-stop járt fel-le a mentő szánkó. Nem is értem minek adnak el ennyi jegyet egy napra, aznap keveset síeltünk, mert nem volt élvezeti értéke, folyton figyelni kellett, hogy mikor jönnek nekünk.
06-07-re (szombat-vasárnap) szerencsére javult a helyzet. Szombat reggeltől non-stop hóesés következett, és hideg is lett, szél elállt, a köd maradt. A pályák kiváló állapotba kerültek, ratrakolt felületre esett 10-20 cm friss hó. Az embertömeg szerencsére eltűnt, várakozni nem kellett sehol 1-2 percnél többet, pályán kívül is biztonságosabb lett a síelés a nagyobb hó miatt. Vasárnap 11 körülre már annyi hó esett, hogy a szerpentinen el is akadt 1-2 autó, de azért a többség fel tudott menni.

Kezdő szemmel: A 2 pályát nagyon sokan használják, a fentről érkezők is sokszor ezen száguldanak át, hamar száttúrják, és kijegesedik, a vége kimondottan meredek. 4.a-ra csákányos visz fel, a közepén van egy meredekebb szakasz, amivel gond lehet. 1-es, majd 1.1 kék eleje keskeny, mindenki ott csúszik le aki kiszáll a liftből, aztán meredek szakasszal kezdődik, egyáltalán nem kezdőknek való. Az átcsúszó kék pályák keskenyek, és a gyorsabbak kerülgetik a lassabbakat, nem élvezetes kezdőként.

Összességében a liftek korszerűtlenek, csiga lassan mennek fel, kb annyi időt ülünk rajta, amennyit lecsúszunk. Buborék csak a HochkarBahnnon van, és ez valamivel gyorsabb is mint a többi, de csak péntektől üzemelt. Az ülésekre ráfagy a hó, jéghideg mind, kint állnak egész éjszaka, hiába húzzák át rajta a seprűt, semmit nem ér. Tériszonyosoknak a 2 üléses nem ajánlott, néha 30-40 m magasságra is felmegy a földtől. (De legalább ritkán üzemel) Több olyan rész is van, ahol meg kell ereszteni a léceket, mert különben sokat kell gyalogolni, pl. 10-es pálya közepe, 5ös pálya a csákányos felvonó előtt. Kisebb gyerekeknek esélyük sincs. Nagyobb tömegnél az Almlift és Hasing tülekedő része egy dombon van, ezért hegymenetben kell sorakozni, ami sokaknak nehézséget okoz, és visszacsúsznak. A csákányos felvonó szintén dombon kezdődik, ugyanez a helyzet. Hasingból jobbra kiszállva szintén mászni kell. A felvonóknál abszolút nem terelik az embereket hálóval, simán van, hogy 10 perce várunk és valaki oldalról becsúszik előre és bepofátlankodik. Sajnos magyar gyerekcsoport is így viselkedett a csákányosnál. Szintén érthetetlen, hogy az 1.1, 2, 5.a, 7b ahol összejön a lift előtt miért nem raknak ki lassító tereléseket, jön mindenki a lifthez vagy a Hüttéhez golyóban 4 irányból.

Ami még hátrány, hogy a környék síterepeiről főleg Lackenhof-ról (közös bérlet) ide jönnek az emberek, ha ott nincs hó, és most sajnos ez volt a helyzet. A hétvégi hóesés valamennyire kárpótolt, de nem valószínű hogy jövünk még ide a jövőben.
bertazs
106 élménybeszámolót írt
106
11 éve tag
2024.01.06. 21:41
2024.01.03-05 (szerda-péntek) 3 napot síeltünk Hochkar-on. Először jártunk itt. Sajnos az időjárás nem volt a legtökéletesebb, volt minden, erős szél, eső, hóesés, napsütés. A bérleteket online érdemes megvenni, mert kb. 10-15%-al olcsóbb mint ha a pénztárban vennénk meg. Sőt minél hamarabb megveszed annál kedvezőbb az ár. A két felnőtt, két gyerek bérlet 418 euro volt online, 3 napra, január elsején megvásárolva. A weboldalon a vásárlás kicsi bonyolult elsőre, nem árt a türelem. Viszont a sikeres vásárlást követően, a pénztárban már nagyon egyszerű a dolog, az e-mail-ben kapott QR kódot bemutatva rögtön megkaptuk a névre szóló plasztik kártyákat, két euro kaució fejében. A kártyát amúgy meg is tarthatjuk, mert később az ember, arra töltheti fel az online síbérletét (mint a GOPASS-nál), vagy vissza is válthatja az autómatában a síelés végén. A bérlet érvényes Lackenhof-ra is, de az most kimaradt, mert nagyon kevés pálya volt nyitva.
Első nap: Reggel fél 9 körül értünk fel a szerpentínen a parkolóba, átöltöztünk és gyorsan kiváltottuk a bérleteket. Még nem volt 9 óra, amikor is hivatalosan indulnak a felvonók, de már engedték az embereket beszállni, a Leckerplan és a Draxlerlock 4-es ülős liftbe is. Már reggel sem volt gyenge a szél + lent eső, fent pedig hó esett. A Hasing felvonó tetején, pedig markáns köd és szélvihar fogadta a bátrakat, akik felmerészkedtek. A kettes ülős és a 4-es bubis (Hochkarbahn) már reggel sem indult el, de mivel a szél sajnos tovább erősödött, a nap folyamán többször leállították a felvonókat, volt két óra 10 és dél között, hogy csak a Draxlerlock lift ment, így az összes pályán lévő síelő ezzel próbált feljutni, ami komoly sorállást eredményezett. Délutánra szerencsére megszűnt a csapadék, mérséklődött a szél és a nap végére még a nap is kisütött. Szerencsére ahogy konszolidálódott a szél helyzet elindították az összes felvonót. Bár a Hochkarbahn-t fél 3 körül megint leálították, de a kettes ülőssel fel lehetett jutni a csúcsra.
A pályákról: Van mindenféle nehézségű, jó esésű, tempós piros, nagyon jó fekete, kellemes kék, de sajnos rövidek (legalábbis nekem). Van természetes hó is bőven, így a pályák mellett off piste is csúszkálhatnak a free riderek. Bár első nap nem voltak sokan, de délutánra a népszerűbb pályák eléggé elhasználódnak, mivel a hőmérséklet is a plusz fokok irányába mozdult, az alsóbb részen kicsit olvadtak is és masszívan összetúrt, buckássá váltak, némelyik részük, ahol pl. a parkolókba lehet visszajutni kezdők számára igazi tortúrával ért fel, közben a jobb sízők türelmetlenül próbálták kerülgetni, a földön fetrengő, vagy épp a buckák közt túlélni próbáló kezdőket. Összességében egy jót tudott síelni a család minden tagja az első napon.
Második nap: Reggel és délelőtt megint hóesés és még erősebb szél fogadott mint előző nap, már a weboldalon is jelezték előre, hogy az erős szél miatt korlátozottan fognak járni a felvonók. A kettes ülős és a Hochkarbahn egész nap nem is ment, és a többi felvonót is meg-meg állították időszakosan. Az viszont rejtély volt, hogy a csákányos miért nem járt, annak nem árt a szél...De mivel a délelőtti felhős időt délután verőfényes napsütés váltotta és megint mérséklődött kicsit a szél és szerintem többeket elriasztott a weboldalon a szél miatti figyelmeztetés, még sokan sem voltak, a frekventált helyek kivételével a pályák is egész nap jól tartották magukat, így ismét egy nagyon jó kis sínapot hoztunk össze.
Harmadik nap: Armageddon
Ezen a napon végre tökéletes síidő várt, enyhe szél, mínusz egy-két fok, napsütés, csakhát iszonyú tömeg! Rengeteg kezdő, tanuló, millió síiskola, verseny csapat stb. Ugyan ment minden felvonó, de mindegyiknél sorállás, tülekedés, a jó pályák fél oldala lezárva vagy amatőr síverseny, vagy edzés, vagy még ki tudja mi miatt. A síiskolások végeláthatatlanul kígyóztak a pályán kikerülhetetlenül az egész pálya szélességét elfoglalva lefelé. Délutánra egy-két kivételtől eltekintve a pályák iszonyatosan elhasználódtak és az csak rontott a helyzeten, hogy rengeteg sítudással nem rendelkező síelő volt a pályákon, akik nem igazán foglalkoztak azzal, hogy az adott pálya teljesen meghaladja a képességüket + rengeteg gyerek és önjelölt kamikáze súlyosbította a helyzetet. Nem egy ütközést láttunk, és engem is sikeresen elsodort egy barom osztrák, aki nem épp a sítudásának megfelelően vágtatott lefelé iszonyatos sebességgel, de szerencsére nem sérültem meg. Nem mindenkinek volt ilyen szerencséje, nem beszélve a pályák kereszteződéseiről, ill. ahol a pályák összecsúsznak, alig láthatóak jelzések figyelmeztetések, nincs háló, van ahol egymással szemben csúsznak a két különböző pályáról érkező síelők. Életveszélyes! Tavaly itt ütöttek el egy barátomat, úgy, hogy eltört a válla. És amikor ennyi embert engednek a pályára a balesetveszély csak fokozódik! Most is egész nap le-föl járt a mentős motoros szán. És ez még csak péntek volt, mi lehet itt szombat-vasárnap? Végül is miután próbáltuk kerülni azokat a pályákat, ahol a legnagyobb volt a tömeg, egész jót tudtunk síelni, de azért ez eléggé korlátozta a lehetőségeket és a sorbanállás is azért elég bosszantó egy osztrák síterepen.
Egyébként rengeteg honfitársunkkal is találkozhatunk itt, elég népszerű a közelsége okán a magyarok körében. A hütte árak elfogadhatóak, 10,5 € egy pizza, 10,9 egy bolognai spagetti 3€ egy skiwasser, 5 € egy sör a Hasing felvonó beszállójánál lévő hüttében.
Összességében kicsit felemás érzésekkel tértem haza. Alapvetően tetszett, mert egy nagyon jó kis családi síterep, ahol a jól síelő gyerekeket már simán el lehet engedni, mert nem tévednek el és időről időre úgyis összefutunk a pályán, vagy látom őket a felvonóból, nekik a pályák hossza is megfelelt, biztonságos a pálya melletti síelés, logikus a pályák és a felvonók elrendezése, szinte mindenhonnan át lehet csúszni mindenhová, mondjuk azt azért megoldhatnák valahogy, hogy a Hasing lift melleti nagy hüttéből felvonózás nélkül oda lehetne csúszni a központi nagy parkolóba. A terep a magassága miatt elég hóbiztos és végül is a család minden tagja megtalálta a neki tetsző pályát. De! Ha idővel nem fogják korlátozni a pályarendszeren a síelők számát és csak a bevételre mennek, nem figyelve, hogy élvezhető és biztonságos maradjon a síelés és ne legyen ennyire túlzsúfolt és balesetveszélyes, akkor nem sűrűn fogok ide látogatni a családdal.
20240105-134226.jpg
20240105-134030.jpg
20240105-124558.jpg
20240105-124546.jpg
20240105-124550.jpg
20240105-124541.jpg
20240105-124443.jpg
20240105-124434.jpg
20240105-124424.jpg
20240105-124418.jpg
20240103-113257.jpg
20240103-113254.jpg
20240103-112338.jpg
20240103-111136.jpg
20240103-105654.jpg
20240103-105637.jpg
20240103-113303.jpg
20240105-134037.jpg
20240105-134057.jpg
20240103-113248.jpg
kisvargacz
37 élménybeszámolót írt
37
10 éve tag
2023.12.14. 21:02
Sziasztok!
Vasárnap tervezem egy egynapos deszkázást ide. Jelenleg mit kell tudni a terepről? Lehet ott a helyszínen is jegyet váltani,vagy csak online?
Tojgli
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2022.02.21. 11:36
Sziasztok!

Mi most pénteken értünk haza 5 nap síelésből, a tapasztalatok hasonlóak mint az alább írtak:
- online megvett bérleteket a fenti pénztárnál vettük át (az Alpenstrasse aljában seholsenki) és párosították össze a védettségikkel
- a maszkot a felvonóknál nekünk abszolút nem figyelték, talán mert hétköznap volt és nagyon kevesen voltunk, sehol se volt sor
- egy nap, 17-én, volt teljes lezárás egy elég komoly egésznapos szélvihar (esővel kombinálva) miatt, így átmentünk Lackenhofra (ide is jó a bérlet) ahol eleinte ment két felvonó, de zuhogott az eső, így végül kb 13kor azokat is lezárták, mert valami fa is kidőlt
- egy nap (14én) délutánra teljesen beködösödött és ömlött a hó, így 2kor befejeztünk,
- de a fenti két napon kívül hálisten gyönyörű időnk volt ami azért Hochkaron ritka (de cserébe ugye hóbiztos a terep)
- éttermekben, szálláson Hochkaron kérték a védettségiket is (de lackenhofon a nagy menzaétteremben nem), de a maszkot nem vették szigorúan
- a kétüléses "grosses kar" egyáltalán nem ment soha
- a 7c fekete pálya végig zárva volt
- a 8 fekete viszont az alábbival ellentétben nekünk nyitva volt, de csak a buborékossal (I hochkar vorgipfel) lehetett megközelíteni
- a hóminőség és mennyiség általában kiváló volt, néhány jeges folt lett délutánra a meredekebb szakaszokon, ill a lezárás-eső utáni nap reggel jeges volt, délutánra meg kásás lett minden

kb ennyi...
jakics
3 élménybeszámolót írt
3
2 éve tag
2022.02.15. 20:17
2022.02.13-tól vagyok itt. Még otthon megvettem a saját névre szóló kártyát, 2 EU, ami egy héten belül kipostáztak. Ezután már rá lehet tölteni a kívánt jegyet online (7% kedvezmény, hétvégén csak online jegy van). Az igazoló emaillel az alsó vagy a felső parkoló pénztáránál, vagy az ott lévő automatánál lehet érvényesíteni a kártyát. A Grüne Passt kérik (az applikáció letöltése után az otthoni QR kódot kell beolvasni, és megjelölni, hogy melyik tartomány(okra) kérjük az érvényesítést).
Az FFP maszk legyen, de gyakorlatilag nem használtam, mert mindig egyedül ülök a felvonóban, alig van síelő. Ha a felső parkoló tele, inkább hétvégén, az alsóból is fel lehet jutni egy 4 ülésessel a többi pályára. A kezdőknek és az oktatás az alsó parkolónál van. A pályák jól kezeltek, de elég rövidek, viszont sok van belőlük. A 8as fekete és az oda szállító lift nem működik, az összes többi igen. A 6-oson sísulis versenyzők gyakorolnak egész nap.
Délelőtt 3 ingyen síbusz megy fel (síbérlet se kell), délután 3 vissza, menetrend szerint Göstling városházától a felső parkolóig, sok megállóval közben, kb. 35 perc az út, kocsival 20-25. Szerencsémre a szállásom előtt a megálló, teljes menetfelszerelésben szállok fel, és a központi liftnél tesz le. Be se kell inditanom az autót.
bartoki
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2022.02.14. 17:57
Feb 11-12-13 síeltünk Hochkaron (P-Szo-V).

A GrünerPass-t kérték:
- Az Osztrák határon (volt is sor)
- Az online jegy átvételénél
- A "d" hüttébe befelé menet is

Mindenkit csak a 3. oltás érdekelt.
Hazafelé semmit sem néztek a határon, nem állítottak meg.

Az FFP2 maszk kötelező a felvonókon.
Nehéz a símaszkkal összekombinálni, ezért sokan elsinkófálják.

A központi részen, ahonnan a sok felvonó indul, állt is figyelő ember, és aki nem hordta, azt emlékeztette. Így legalábbis a "sorban állás" idejére szinte mindenkinek volt az orrán valami, sokaknak utána is.

Amúgy kb. nem volt igazi sorban állás, hétvégén sem - gondolom ez a létszámkorlát miatt lehet (online kell venni a jegyet). Szo-Vasárnap a pálya ippeg megtelt, de sor még pont nem volt.

A pénztárnál rendesek voltak, még ők ajánlották fel hogy az előre megvett Adult jegyeket jóárasítsuk Student jegyekre (a különbséget visszaadták KP-ben).

A fenti parkolóban lévő JoSchi-ban tudtunk bérelni, a lentiben nem volt cucc kiadó personnel, az alacsony forgalom miatt (pénteken legalábbis). Nem volt sorbanállás, és lazák voltak. Eltört egy botunk, simán cserélték, nem akadékoskodtak hogy kifizetni, stb.

Pénteken még elég rossz idő volt (hóesés, nagy szél), a 0c tanulópályán melegítettünk abban a fél napban. Ott kellemes, 2 drb, csőben futó varázzsőnyeg felvonó, libalegelő pálya, elég jó állagú hóval.

Csak én merészkedtem feljebb 1x, de akkor elég rossz volt a fenti rész.
A múlt héten meleg volt, akkor megoldvadt, most hogy hideg lett, összeállt-lesodort-kemény volt a hó, pár helyen konkrétan jégbordák is.

Pénteken lett volna éjszakai síelés is (külön 12 EUR, a 3-napos jegyben nincs benne), de végül nem mentünk vissza (rossz az idő, kajakóma, és BTW 5:30-kor keltem fáradtság).

Szombat-Vasárnap is mínusz volt, de nagyon sütött rá a nap, és így már sokkal jobbak lettek a pályák - lett a tetején pár cm lazább réteg ami megfog.

Azért kezdőknek nem ajánlanám ezt a terepet - a kék pályákon is vannak keskeny, meredek, lesodort-jeges részek, amiken kezdőként szenvedős lejönni. Nekünk volt kezdő a társaságban, szinte végig csak kb. a 2-es pályán tudott menni (és még az sem egyszerű + odajutni-lejutni nehezebb pályákon kell).

Az I felvonó nem járt pénteken.
A III felvonó asszem általában nem járt (bár 1x mintha láttam volna embereket rajta).

A 9-es pályát nem találtam meg :) szerintem nincs / akkor nem volt (?) ténylegesen megcsinálva.
Láttam csapatokat az erdőn keresztül nekiindultak kb. arrafelé.

Nekem a kék 1-es és a piros 4-es tetszett, azokon jókat tudtam menni.

A hójelentésben szereplő 215 cm hóréteget nem kell komolyan venni :) de fele annyi azért megvan.

Ha megjön a napsütős-olvadós időszak, akkor jó lehet még ez a síterep.
4a "kék" pálya (és ez még csak az eleje)
"I" felvonó tetején
0c tanulópálya
Siklóernyősök az "I" felvonó tetejénél
Tojgli
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2022.01.25. 14:48
FYKI: bkorompay hozzászólása az egyik hochkaros cikkből
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/hochkar-hetvegekre-csak-a-neten-arulnak-siberletet/ :

Az elmúlt hétvégén síeltünk Hochkaron, minden úgy működött, ahogy a cikkben írták.
3-4 nappal előre megvettük a bérleteket (annak tudatában, ha mégsem mennénk akkor bukjuk az egész kifizetett összeget!). Kaptam egy 'vouchert' emailben, amit a pénztárnál bemutattam, és mellé a nemzetközi covid oltási igazolásokat. A kettőt párosítva adják ki a bérletet fent a kasszáknál. Lent a kapuknál semmi nem volt. Igaz alig síeltek a 3 nap alatt, mert szél+hóvihar volt 2 napig. Hétfőn tovább csökkent a létszám.
Sajnos az időjárás miatt csak néhány lift járt.
Osztrákok nem síeltek, csak néhány magyar csapat, kb. 20 autó állt a parkolókban összesen.
Mi szülők 2 szputnyik +1 pfizer oltással mentünk. Határon semmit nem néztek, csak rákérdeztek, hogy van-e 3 oltásunk. Kb. 30p torlódást okozott ez péntek délután.
Nálunk volt a 3. oltásunk nemzetközi igazolása nyomtatva, a green pass a telefonon zöldre élesítve. Ez mindenhol elég volt.
Az is működött, hogy meglévő kártyára online megvettem egy egynapos jegyet, majd az eeszt-ből letöltött nemzetközi covid igazolást párosítva vele aktiválni is tudtam.
Bátran menjen mindenki, aki elfogadja ezeket a feltételeket, szuper hó van most ott!
Tojgli
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2022.01.25. 09:49
Ez a vásárlási szöveg:

Please always carry your booking confirmation with you (printed or on your smartphone).
Please make sure you have received a printed ticket from the pickup-machine, which is installed at the former toll station on the Hochkar Alpenstraße.
Both, confirmation and ticket(s) must be carried with you throughout the day.
Please scan this code at the ticket machine


Ez meg a greenpassz link összekötésre a bérlettel a hochkar.com oldalról:
https://safe2ski.services.skidata.com/portal/ticket-validation

plusz ez a szöveg németről szabadfordításban (még szerencse, hogy soknyelvű az oldal... :D):
A papír alapú oltásikat (és ninjapassokat amik a helyik kölyköknek vannak) a pénztárban kell ellenőriztetni (magyarul a bérletekhez párosítani)

mi ennyire jutottunk!
Tojgli
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2022.01.25. 09:38
Szia!

Mi felhívtuk őket, mert online megkeresésre nem válaszoltak, azt mondták, hogy lemondás esetén visszautalják a pénzt... bár az ált szerz feltételek szerint ez kicsit necces, mert csak balesetre vonatkozik a leáírás + hivatalosan meg gondolom az általános lezárásra... ergo ha online lemondod (van rá link), akkor elég nehézkes lehet majd visszaszerezni a zsozsót... (mondjuk biztosítást lehet rá kötni sztem...)

Mi végül felbátorodtunk, végülis mindenki 3x oltva, még a kölkök is, sokminden nem jöhet közbe, főleg, hogy most vagyunk ennek ellenére (volt 2 nap nátha kb) covidosak, ergo ha végül kell majd akkor belépési teszt, azon se tudunk fennakadni :D

Szóval megvettük online a jegyeket, kaptunk doksit, az abban leiratban már korrektül bennevan, hogy az Alpenstr aljában automatából lehet átvenni a kártyákat, kaptunk szépen 4 qr kódot, a gyerekek igazolványait fel is kellett fotóként tölteni... mivel előző nap délután érkezünk így a reggeli tömeg se lesz gond ha lesz...

A greenpassz összekötést online is meg lehet csinálni, van hozzá egy link a hochkar oldalon, de gondolom ha helyben vesszük át a kártyát, akkor helyben a pénztárban fogják megcsinálni... ettől a részétől már nem félek... majd ott elmondják...

de konkrét tapasztalat csak február 13 után lesz, akkor megyünk csak...
DonTomasso
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2022.01.24. 17:39
Szerintem mindenkit ezek a kérdések foglalkoztatnak, aki Hochkarra készül. A tájékoztatás kritikán aluli.
Nekem annyit sikerült tőlük megtudnom, hogy pénz csak abban az esetben jár vissza, ha a síterep lezárás miatt nem tud vendégeket fogadni. A bérlet átvétel módja egy óriási kérdőjel. Ha sikerült síelnetek, megtennéd kérlek, hogy beírod ide a tapasztalatokat? Mi február elején megyünk.
Előzmény: (Tojgli 214543)
Tojgli
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2022.01.18. 13:53
Volt valaki mostanában ezzel az online jegyvásárlós módszerrel Hochkaron? Érdekelnének a tapasztalatok, mert a honlap elég zavaros... megveszem, adatokat megadom, gyerek igazolványt feltöltöm, kifizetem... gondolom kapok valami átvevőkódokat...
De hol kapom meg a kártyát? szerpentin aljában? fennt a pénztárban? valami automatából? Mikor és hogy vetik össze a greenpass-al, mik a lemondási feltéttelek ha beüt a sz@r... stbstb :)

Tomrider: nekünk sajna csak online jegy lesz jó, mert a kinti síszünet alatt megyünk és azt nem lehet pénztárnál megvenni így nem lesz jó az utalvány... pedig jól hangzik...
Tomrider
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2022.01.18. 09:20
Hochkar - Lackenhof am ötscher
Megválnék 130€ értékű (~46.000 Ft) utalványaimtól 32.000 Ft-ért.

Az utalványok lejárati idővel nem rendelkeznek. Beváltható az Osztrák Hochkar és Lackenhof am Ötscher síterepén. Átvétel személyesen vagy Postai úton.(Postát én állom)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2020.12.03. 07:28
Alsó-Ausztria adventi játékában a mai napon egy családi napijegyet lehet nyerni Hochkarra:
https://www.also-ausztria.info/3-ablak

Érdemes rástartolni :-)
Fazer1
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2020.10.23. 13:50
Kedves WAndrea, köszönöm a szót! :)
Mi is kizárólagosan üzleti útra mentünk ki, szlovák kollégákkal egy osztrák cég meghívására..
9.30 kor már a szerpentines úton fordultunk amikor a sárga mellényes közölte velünk hogy "No ski" ...csak "restaurant, kilátás és séta az erdőben"....
Az utóbbit választtattunk :) is már fent is voltunk a felső parkolóban. Szerintem az osztrákok sem számolták azzal hogy okt. közepén síelni mennek, nem mindenkinek volt téli gumi így összevissza csúszkáltunk a parkolóban..
A parkoló tele volt, de a pályán nem lehetett észre venni hogy ennyi ember lenne ott. A pénztárnál kaptunk egy ingyenes kártyát (letét nélkül) is beálltunk a sorban.
A liftnél 10-15 en voltunk (4-5 perces várakozással), távolságot mindenki betartotta, plusz a maszk, csősal mindenkinek volt. A lift kezelők figyelmeztették az emberek hogy fel kell húzni ha esetleg elfelejtette... amúgy mindenki nagyon fegyelmezett volt, nem éreztem az hogy valakinek nehezére esik betartani a szabályokat.
Az idő az elején ködös volt, délután 2 körül már kitisztult és a nap is sütött. 1 lift, 800m pálya így az első alkalomra nem is volt olyan rossz...
Szerintem egy nagyobb élelmiszer boltban ( vagy 20.000 stadionban ) több esély van a fertőzésre mint egy sípályán. ( ahogy az osztrákok is nyilatkozták hétfőn, jól sikerült a teszt, itt ott javítanak majd rajta ).
Emellett a határzárt is szigorúan be kell tartani! 😊
Előzmény: (WAndrea 209534)
20201018-134057.jpg
20201018-124633.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2020.10.18. 11:04
Hochkaron zuhog a hó, megy az ülőlift, vannak síelők, nem is kevesen.
Érdemes megnézni az élőképet itt:
https://sielok.hu/webkamera/siterep/hochkar/

Ahogy megírtuk, ma ingyenesen lehet síelni, még a síszezon előtt.
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/havazas-ausztria-20201017/

Várjuk azok beszámolóit, akik ki tudták használni ezt a lehetőséget.
Stani
5437 élménybeszámolót írt
5437
Admin
2020.10.17. 10:03
Hogy pozítiv hírrel folytatódjon a Hochkar topic:

A síterep holnap nyit, méghozzá vasárnap ingyenesen lehet síelni, snowboardozni. Részletek a terep Facebook oldalán.
Pow
5 élménybeszámolót írt
5
5 éve tag
2020.04.09. 13:44
Sítúra baleset Hochkar-i sípályán. Tanulság Ne sítúrázz járvány idején!
2020.04.07.

Bergrettung Göstling
https://www.facebook.com/Bergrettung.Goestling/posts/2854047011358465

Poszt részlete: "Ezen a ponton szeretnénk még egyszer rámutatni, hogy a hegyekben való tevékenységeket amennyire csak lehet, kerülni kell - még akkor is, ha az időjárási és / vagy a hóviszonyok ennyire csábítóak!
Baleset esetén nemcsak a hegyi mentőket és később családjaikat felesleges fertőzés veszélynek teszik ki, hanem a jelenleg sürgősen szükséges intenzív ágyakat is igénybe veszik!
Ezért, kedves hegyvidéki barátok - maradj otthon - elegendő szép nap lesz a járvány után ahhoz, hogy hegyi túrákat vagy tevékenységeket végezz a hegyekben!"

Ahogy írtuk a "Sítúrázás Svájcban" fórumban:
"Nem ajánlott sítúrázni! Mások se tegyék!
Miért? Mert a jelenlegi helyzetben egész Európában le van terhelve az egészségügy és a hegyimentő szolgálatok!
Nekem van svájci Rega tagságom https://www.rega.ch - ott is a COVID-os betegeket szállítják.
Mi sem megyünk ki sítúrázni, nem az ajánlás és a tiltások miatt, miközben 3 km-re van a legközelebbi sípálya és felette a szabad freeride terület, hanem mert ha mégis baj történik akkor tovább terheljük azokat az embereket akik így is túl vannak terhelve és máshol nagyobb szükség van rájuk."
92633138-2854046898025143-2558414634138730496-n.jpg
92217766-2854046688025164-9142533034287824896-n.jpg
92158607-2854046798025153-7626733582542700544-n.jpg
92690497-2854046591358507-2111126955997790208-n.jpg
következőutolsó
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.