Zillertal Arena (Krimml - Gerlos - Zell am Ziller) síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 68
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2022.05.19. 14:40
(Üzenetazonosító: 216047)
bouquetk Hozzászólások: 333
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Két kihagyott év után végre újra itt töltött Talponsíelő csapatunk egy hetet március közepén. Kétszer kellett áttenni az időpontot a vírus miatt. Kiutazásunk az üzemanyag mizéria miatt egy kicsit lassabb volt. És nagyon messze van! Én szokás szerint a délről támadtam az állami, nem fizetős úton. Igazából Waldtól van egy 10km-es hegyi szakasz, ami nagyon keskeny és néhol rossz, főleg az első fele. Ide már sötétben értünk, így legalább látszott, ha valaki jött szembe. Miután hetek óta nem volt friss hó, semmi gondot nem okozott.
A szállásunk Rorhbergen egy minden igényünket kielégítő apartmanban volt. Azért szeretek itt lakni, mert kb. 8-10 perces síbuszozással elérhető a két kabinos középállomása, így az autó egy hétre kiiktatható. Hazafele én többnyire alternatív megoldást választottam, le a 10-es fekete közepéig, és onnan egy kis gyaloglás.
Az első két nap képeslap időnk volt, ezért már a korábbi fél kilences busszal felmentünk. Így legalább lett értelme a 11 órás sörnek. Sajnos a hószegénység, a friss hó hiánya a komolyabb terveimet mind keresztülhúzta. No sebaj! Megpróbáltam abból főzni, ami van. Első nap páran elmentünk szinte a rendszer túlsó végéig. Örömmel tapasztaltuk, hogy az Isskogel tetejére vivő lassú négyülésest egy modern kabin váltotta. Régebben igen sokat fagyoskodtunk itt. A pályák, hála az éjszakai hidegnek, tökéletes állapotban voltak. A legjobb hó persze fenn a katlanban volt, bőven 2000 m felett. Az rögtön látszott, hogy pályán kívül a jó havat ezen a környéken kell keresni, és persze mászni kell érte. Érdekes, hogy a Teufeltal felvonó mellől le a Krummbach völgybe, ahol régen sose volt nyom, és ahol egy jó nagyot szívtam pár éve, most bőven volt. Sőt arra is, amerre én jártam akkor a patak fele. Kinézve fenn a Kreuzjoch oldalába, meglepően jó volt a régi hó. Az eleje volt kicsit sziklás, meg kitett, aztán csak arra kellett figyelni, hogy jó magasan maradjunk, ha ez sikerült akkor a jutalom az az impozáns hegyoldal volt, ami a Krimml-X-Press felvonó végéhez ér ki. Itt még helyenként pár kisebb érintetlen részt is lehetett találni. Aztán persze bepróbáltuk a Karspitzbahn2 alatti részt is, át az erdőn a Karspitz-X-Press aljába. Teljesen jó volt. És az különösen, hogy ezeket jórészt nem egyedül nyomtam. Sikerült a páromnak egy 105-ös derekú K2 lécet szerezni, így végre ő is igazán élvezhette a pályán kívüli sízés örömét.
A harmadik napon, 15-én az idő ködösebbre váltott. Ezen a napon egyedül indultam kalandozni. Ténferegtem össze-vissza a tető körül, aztán csak egyszerre kitisztult. Az Isskogel után indul egy bejáratott feeride útvonal, amely szinte a Krummbach völgyben lévő házhoz ér ki. A régi hó fenn egészen vállalható volt, így el is indultam. Fenn ez egész széles, aztán ahogy jön az erdő beszűkül és meredekebb is lesz. Bőven volt régi nyom, meg jártam is már erre. Egészen jó kis menet lett belőle. A meredekebb helyeken jó kis nyiladékok voltak, ahol szépen le lehetett ereszkedni. Kiértem a házhoz – zárva volt – aztán a jeges ösvényen tovább egy kis alagúton át vissza a sípályára a Krummbach X-Press felvonóhoz. Ez az, amelyik alatt néhány fatuskó szobornak van kifaragva. Az Aréna Centerhez felérve a visszajövetelhez kell még egyet felvonózni. Békésen csúsztam lefele – mint utóbb kiderült - a Seppi’s vendéglő környékén, amikor minden előzmény nélkül a földön találtam magam. Itt egy kicsit elvesztettem a fonalat, rémlik, mintha valakik kérdezgették volna, hogy hogy vagyok. Felkeltem, különösebben nem fájt semmim. Épp ott volt egy mosdó bementem, kicsit összeszedtem magam. Aztán leültem egy kinti asztalhoz, és elkezdtem leltározni. A bal kezem középső ujja elég furán állt, azt addig rángattam, amíg a helyére került. A mutató és hüvelyk ujjam is elég ronda volt. De a legfurább azt volt, hogy fogalmam sem volt, hol vagyok, miért vagyok egyedül. Hívtam a párom, hogy merre van. Erre a kérdésre ő ijedt meg igazán, merthogy aznap nem jött ki, a szálláson pihentette a térdeit. Végül minden a helyére került, egy barátom elindult hozzám, kb. egy óra múlva meg is érkezett. Addig próbáltam összerakni, hogy mi is történhetett. Miután semmiféle képem arról nem volt, hogy valakivel ütköztem volna, és annak azért elég kicsi az esélye, hogy egy kék pályán csak úgy hanyatt esek, vélhetően bal oldalról, hátulról valaki elütött. Vélhetően jól odavertem a fejem, ebből adódhatott a zavart állapotom. Miután különösebb bajom nem volt, szépen visszasíztünk a középállomásokig, itt elváltunk, én a szokásos módon – le a fekete közepéig, majd tovább a gyalog – mentem a szállásra.
A következő két napot pihenéssel töltöttem. Komolyabb sérüléseim, az ujjaimon kívül nem volt, de azért itt is fájt meg ott is. Sisak, protektoros lavinazsák, ugyanilyen rövidnadrág. Szerintem ezek sokat segítettek, nyilván főképpen a sisak.
Bár az utolsó napunk igencsak ködösen indult, de azért csak kimentünk. Aztán a felhők elvonultak és egy szép kedélyes, nyugdíjas napot abszolváltunk. Elsíeltünk a Königsleiten tetejéig, és megjutalmaztuk magunkat egy XXL rántott hússal a Schnitzel hüttében.
Hazaérkezésünk után pár nappal megmutattam az ujjaimat az orvosnak. Szerinte pár szalag elszakadt, borogassam. Most két hónappal az eset után a mutató még mindig nem az igazi, de ez a mindennapokban nem akadályoz.
Remélem jövőre visszatérünk erre a remek helyre!
Tanulság, mert az mindig van, a sípálya sokkal veszélyesebb, mint a freeride!
Kreuzjoch oldalaA gyerekeket nem kell nagyon csábítaniA recept egyszerű, maradj minél feljebb!Mindenhol jóEgy jól sízhető nyiladékNéha kicsit sűrűbbA nyomok vezetnekA házA Krummbach völgyKísér a patakEz azért elég ritka
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.19. 21:12
(Üzenetazonosító: 215865)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

És zillertal superskipassért adott 2 eurot kapus :)
Előzmény: (s.andi 215862)
Feladó:  s.andiNőHaladó síelő
Dátum: 2022.03.19. 10:28
(Üzenetazonosító: 215862)
s.andi Hozzászólások: 72
Regisztrált: 2011.06.04.
BEMUTATKOZÁS

A fizetős út müködik.
h i r d e t é s
Feladó:  BélapóFérfi
Dátum: 2022.03.19. 08:41
(Üzenetazonosító: 215860)
Bélapó Hozzászólások: 1355
Regisztrált: 2005.11.07.
82 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hát az "ingyenes" (rövidebb) út nagyon szar!!!!! Tegnap azon jöttem de megbántam!!!
ráadásul a bérleteket sem tudtam visszaváltani.
Feladó:  s.andiNőHaladó síelő
Dátum: 2022.03.18. 18:17
(Üzenetazonosító: 215852)
s.andi Hozzászólások: 72
Regisztrált: 2011.06.04.
BEMUTATKOZÁS

Az infóm szerint jó. Holnap teszteljük
Előzmény: (Varghasz 215851)
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.18. 17:38
(Üzenetazonosító: 215851)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Ok, köszi! Idefelé a rövidebb úton jöttünk, fölfelé nem volt vészes, de lefelé lehet kihagynám megpakolt autóval :)
Nem zillertal arena, hanem zillertaler superkipass bérletünk van, gondolom az jó.
Feladó:  sipiattilaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2022.03.18. 17:15
(Üzenetazonosító: 215849)
sipiattila Hozzászólások: 105
Regisztrált: 2008.09.22.
36 síterepet értékelt

Szia,
elvileg az előző napi Aréna bérletet elfogadják, ha legalább két napos volt.
Az állami út ingyenes, de kalandosabb. Korábban volt róla beírás Stanitól itt a fórumon.
Üdv. Sipi.
Előzmény: (Varghasz 215845)
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.18. 15:25
(Üzenetazonosító: 215845)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Sziasztok,
Valahol olvastam, de most nem találom, hogy a Gerlos hágón nem kell fizetni ha van síbérleted.
Ez igaz? Ha igen, csak érvényes bérlet jó, vagy az előző nap lejártat is elfogadják? Ma még síeltünk, holnap megyünk haza.
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.17. 19:29
(Üzenetazonosító: 215838)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szerdán egy nagyszerű napot töltöttünk itt. Bár kicsit furán néztem a sárga hóra, a szaharai homok beszínezte a környéket. Viszont volt előnye is, segített a tájékozodásban, egyértelműen mutatta a pályák vonalvezetését.
Zellből indultunk tízkor, fél egykor fordultunk vissza a Druxeralmtól. Csak jókat tudok mondani a helyről. Változatos pályák, nagy szintkülönbség, modern liftek. Talán egy gyenge pontja van a rendszernek. Zillertalból Königsleiten felé a fekete 36os az egyetlen opció. Ez már délelőtt össze volt túrva, mivel mindenki ezen közlekedik, a teljesen kezdők is.
Meglepően kevesen voltak, főleg egy zsúfolt keddi hochzillertali nap után üdítő volt ilyen kevés emberrel osztozni. Egyedül a központi helyeken voltak egy kicsit többen, de sorban állni sehol sem kellett.
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.03. 11:48
(Üzenetazonosító: 215661)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Köszi! Így már értem.
Előzmény: (bouquetk 215660)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2022.03.03. 10:48
(Üzenetazonosító: 215660)
bouquetk Hozzászólások: 333
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A goggle térkép becsapós. Az állami, 165-ös utat mutatja vastagabbnak, holott a Waldnál délre elágazó Gerlos sokkal jobb minőségű szélesebb. A valóságban a 165-ös ágazik ki a másikból, de meg lehet nézni, mert már van goggle utcakép Ausztriában is, ami régebben nem volt. A 165-ös nem fizetős, a Gerlos az, úgyhogy fordítva. Úgy emlékszem, hogy a kapu a túlsó végén van. A fő forgalom a Gerloson megy, úgyhogy biztos ez az alkalmasabb, ha hóhelyzet van. Én eddig mindig összkerekes SUV-val voltam, így talán ha egyszer mentem a Gerloson.

https://www.google.com/maps/@47.246...5844,12.2243155,3a,75y,309.76h,72.25t/data=!3...

A másik utat nem ismerem, én mindig ezt jártam.
Előzmény: (Varghasz 215656)
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.03. 09:52
(Üzenetazonosító: 215656)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Köszi!
A kérdés lényegében az, hogy mennyire járható a Gerlospass, mennyire szokott necces lenni? Vagy lehet menni arra nyugodtan?
Jól értem, hogy ki lehet kerülni a fizetős kaput, ha Wald im Pinzgaunál felmegyünk Krimml felé? Hol van a fizetős kapu? Vagy fordítva, a 165-ös út nem fizetős és Gerlos strasse a fizetős? A szállásunk Zillertalban lesz Lanersbachban.
A másik opciónk Zell am See - Saalfelden - Fieberbrunn - Wörgl - Zillertal. Kilométerben és időben is egy kicsit hosszabb, de nincs benne hágó.
Előzmény: (bouquetk 215566)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2022.02.26. 19:30
(Üzenetazonosító: 215566)
bouquetk Hozzászólások: 333
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ha visszaolvasol a fórumban Stani megírta a lehetőségeket délről. Én többnyire a normál nem fizetős úton szoktam menni. Helyenként egy falusi dozerut szintű, de eddig sosem volt gond. Igazából nem a pénz miatt, mert mindig volt bérletem.
Közben látom, hogy Ti is Pécsről jöttök, mint mi. Én mindig Szlovénián át megyek, aztán Liezenig az A9-en, majd be a Schladmingi völgybe, aztán egy kis autópálya, Kaprun és így tovább. Időben kb. annyi mint
Liezennél továbbmenni északnak, de 100 km-el kevesebb.
Előzmény: (Varghasz 215554)
Feladó:  s.andiNőHaladó síelő
Dátum: 2022.02.26. 14:51
(Üzenetazonosító: 215557)
s.andi Hozzászólások: 72
Regisztrált: 2011.06.04.
BEMUTATKOZÁS

"Zell am See - Saalfelden - Fieberbrunn - Wörgl - Zillertal. Nincs nagy hágó, nincs határ."

Mi A1-en Salzburgig szoktunk menni ,ott át németekhez és Bad Reichenhall-21 út, majd Ausztria 178-as út Lofer- Elmau-Wörgl-Zillertal, a dugó kikerülése végett gyorsabb. (Mikor a németek a migránsok miatt az autópályán ellenőriztek, mi simán az alsóbb rendűn mentünk) Rosenheim-nél is dugó van Innsbruck irányába és az összes autópálya lehajtónál. A Zillertálinál már külön, elég hosszú kijárat van mert a lámpa fogja a sort, időben kell besorolni. Visszafelé ugyanez , ez szombati tapasztalat. Másnapokon nem tudom.

Graz felől Kálmánék a Gerlos passon jönnek , de majd jelentkezik.
Előzmény: (Varghasz 215554)
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.02.26. 12:19
(Üzenetazonosító: 215554)
Varghasz Hozzászólások: 252
Regisztrált: 2006.10.09.
53 síterepet értékelt

Mi is március közepén megyünk, szállásunk az Eggalmbahn mellett lesz.
Akik tapasztaltabbak és ismerik környéket, milyen útvonalat javasoltok?
Az eldőlt, hogy Graz-Liezen-Altenmarkt útvonalon megyünk, de utána még nem tudjuk nerre.
Eddigi opciók:
Mittersill-Gerlos pass. Mennyire necces a hágó? Fizetős?
Zell am See - Saalfelden - Fieberbrunn - Wörgl - Zillertal. Nincs nagy hágó, nincs határ.
Salzburg - Németország - Kufstein - Zillertal. Itt viszont két határátlépés, és vannak szputnyikosok is.
Merre mennétek, mit javasoltok?
Feladó:  BélapóFérfi
Dátum: 2022.02.26. 10:19
(Üzenetazonosító: 215551)
Bélapó Hozzászólások: 1355
Regisztrált: 2005.11.07.
82 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Két év kovid miatt kimaradt, de közeleg a március!!!!
Előzmény: (bouquetk 205592)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2019.04.09. 14:41
(Üzenetazonosító: 205592)
bouquetk Hozzászólások: 333
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ha március közepe, akkor Zillertal. Így volt ez idén is. Szerintem a legjobb szállások a Rohrberg-en vannak, szerencsére sikerült ide foglalni. Innen síbusszal kényelmesen fel lehet menni a középállomásig, és többnyire a szállásig haza lehet csúszni, így nem kell autózni. Idén ez egy kicsit macerásabbá sikerült..
Az idei egy hetünk meghatározója a szél és a hóesés volt. (Erről Évi tett fel korábban pár képet.) Szinte nem volt olyan nap, hogy valamikor, este vagy éjjel, vagy nap közben ne esett volna. Ez meghatározta a napi taktikámat is. Ha jók voltak a látási viszonyok, akkor mentem az erdőhatár fölé, ha nem, maradtam az erdőben. Többnyire egyedül mozogtam, de ez jórészt az egész szezonban így volt. Ahogy mentem felfele a különböző felvonókon, egyszerre nagyon ismerős lett minden, ezt is megcsúsztam már, meg azt is.. Az egyik korábbi nagy kedvenc, felmenni a legtetejére (Übergangsjoch 2500), majd balra a sziklás gerincen, amennyire lehet fenn, aztán le, a lassú 2-es ülős aljáig, aztán két lifttel újra fel, keresni egy másik szűz részt. De ugyanilyen jó átmenni a túloldalra és jobbra hosszan ki, a 21-es pálya felett a 4-es Krimml X-Press-hez. Az erdőben idén a legjobb Karspiztbahn 2 alatt volt, vagy végig le a középállomásig, az alján a felvonó alatt, vagy a nagy sziklánál el jobbra a Karspitz X-Press aljáig. Aki ismeri az Arénát, az tudja, hogy keresztül-kasul szelik a pályák, de szinte mind a Rosenalmra visz. Idén nem kellett a pályákkal törődni, megindultam lefele, és ami jött mindenen át.
Két nagyobb elhatározással jöttem idén. Az egyik a 34-es kék pályáról le jobbra egészen Gerlos-ig. Amióta ide járok vonz ez a lejtő. Idén végre láttam benne nyomot. Talán jövőre. A másik az Isskogel kerülés. Pár éve már mentem itt egy kört, akkor az Isskogel után szálltam be és mentem le a Krummbach völgybe, az itt lévő házhoz, ami akkor működött is. Idén komolyabb tervem volt. Már szintén évekkel ezelőtt kinéztem egy utat a 4-es Taufeltal székes közepétől le a Krummbach völgybe a patakig, majd mellette el a házig. Még soha nem láttam erre nyomot. Volt egy zavartalan verőfényes nap, és nem tudtam ellenállni. Öt percig egy Aréna reklámfilm főszereplőjének éreztem magam. Egyedül hasítottam a csillogó porhavat, majd leértem a patakig. Jónak tűnt, elindultam, lépegettem, csúsztam a patak mellett, felett a hóban. Szép volt. Aztán eldurvultak a dolgok. A völgy szurdokszerű lett, a patakon kisebb vízesések. Folyamatosan kerestem az utat a két oldalon. Minden kanyar után azt hittem, hogy vége, de nem, ha lehet egyre rosszabb lett. Egyszer bele kellet lépnem a vízbe, persze mélyebb volt, mint látszott, befolyt. Kis trükkös felmászások a mély hóban, a lécek akadnak, a tvines végük miatt nehezen jönnek ki. Pár helyen nem tudok léccel a kézben lemászni, le kell dobnom őket, pár kisebb ugrás, szerencsére a hóhíd megtart. Végül 3,5 óra után értem ki a házhoz, közel fél négykor. Bár reménytelennek tűnt, elkezdtem a visszaliftezést. 4 óra 10 kor még beengedtek az utolsó 4-es Krimmml X-press felvonóba. Ezzel megspóroltam egy hosszú fókázást. A nap vége, mint mindig, a lezárt fekete 10-es pálya. A darunál ki, majd 10 perc gyaloglás.
Utólag persze van pár tanulság. Ha nem csak nézem, hanem normálisan megnézem a térképet, akkor látom, hogy nem a patakot kell követnem, hanem a bal oldalon egy kisebb, majd egy nagyobb utat. Mindezzel együtt úgy érzem nem vállaltam túl magam. A régi mászó tapasztalat (a rutin meg az évek) segített. És másnapra a bakancsom is kiszáradt.

Az út a térképen:
http://www.movescount.com/moves/mov...e274618759
DSC00559.JPGDSC00560.JPGDSC00558.JPG
Feladó:  mitroNőKezdő síelő
Dátum: 2019.03.20. 00:33
(Üzenetazonosító: 205482)
mitro Hozzászólások: 1153
Regisztrált: 2008.01.30.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Pedig azon a reggel minden nagyon szépnek indult...de aztán valóban arcunkra fagyott a mosoly...akkor is jó volt veletek, Talpasok! :)
IMG-7077.jpgIMG-7080.jpg
Feladó:  Sörapu.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.16. 21:01
(Üzenetazonosító: 205433)
Sörapu. Hozzászólások: 1347
Regisztrált: 2008.12.27.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én meg ráadásul elszakítottam a bokaszalagomat. No nem a pályán és nem is a reggeli futóedzés közben, hanem amikor pakoltam lefele az autóba. Úgy látszik nálunk talponsíelőknél ez már csak így megy. Nem baj hamarosan folytatjuk Grossarlban.
Előzmény: (Bélapó 205432)
Feladó:  BélapóFérfi
Dátum: 2019.03.16. 18:27
(Üzenetazonosító: 205432)
Bélapó Hozzászólások: 1355
Regisztrált: 2005.11.07.
82 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Majdnem egy hetet töltöttünk itt. Jó volt, szép volt, az idő nem kápráztatott el, Az utolsó nap fel se mentünk (köd hóesés) De mikor napos az idő, akkor pazar! Rorhbergen laktunk a két kabinos középállomásához közel. Kedden dél körül hóvihar a gyerekekkel bemenekültem a kocsmába, a többiek mondták még egyet csúsznak gyerekek nélkül. A hóvihar a liften kapta őket, ami áramszünet miatt 3/4 órát állt. Igaz, volt buborék, de akkor is lefagytak. Mikor végre megjött az áram, és ki tudtak szállni, olyan erős volt a szél, hogy a piros pályán nem tudtak lefelé csúszni!!!!Mikor végre beestek a kocsmába centis jégcsapok lógtak róluk. Le is állították az összes felvonót. 2-fél3 körül volt vége a hóviharnak, de már nem indították újra a lifteket
következőutolsó
laponként:
összesen 68
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.