TÉMA: HÉTVÉGI TÖMEG KEZELÉSE
KEDVES SÍARÉNA!
Nagyon köszönjük az eddigi, szép havas tájat... nagyon jót síeltünk múlt héten.
KIVÁLÓ HÓVISZONYOKAT TALÁLTUNK!
A fórumozók előző hozzászólásai és a saját tapasztalataim alapján is elmondható, hogy a szép téli hétvégéken egyre nagyobb a tömeg az Arénában.
Én külföldön is voltam olyan helyeken ahol sokat kellett sorban állni (akár negyven percet is), ami persze bosszantó, de valahogy külföldön - főleg a nagy sínemzetek országaiban - az emberek türelmesebben, egymásra odafigyelve kezelik ezeket a helyzeteket.
Nekünk viszont még sokat kell fejlődnünk ebben...
Javaslataim:
1. FIS 10:
https://sielok.hu/rovat/balesetvedelem/cikk/si-kresz/
(Ezt külföldön az iskolában tanítják, nálunk sokan még nem is hallottak róla.)
A FIS 10 pontját jól olvashatóan ki lehetne tenni több helyen az arénában, emellett pedig minden síbérlethez lehetne egy kis szórólapot adni a 10 ponttal. Ez azért is lenne jó, mert
- ezek a pontok valóban hasznosak
- mindenki figyelmét felhívná arra, hogy a pályán az egymásra figyelés és a kulturált sportolás mindenki felelőssége
2. A 4-es és 6-os pálya minél hamarabbi megnyitása nagyon fontos lenne, mert ezzel eloszlatná a tömeget az 1-es pályáról. (Olvastam, hogy egyébként is ez a terv...)
3. Az oktató pálya mellett - ahol az 1-es pályáról a négyüléses felé csúsznak az emberek - valami szabályt kellene bevezetni és kitáblázni, esetleg egy kollégával irányítani a járókelőket. Sajnos tényleg nem túl jó, hogy a felvonó felé igyekvőknek szlalomozniuk kell a sétálgatók között.
4. Hazafelé menet a síbuszra várók esetében: ha a hütte tovább lenne nyitva, akkor egy részük bent iszogatna és szép lassan szállingóznának a parkolóba, így nem lenne annyira feltűnő a sor.
5. Általános feszkó oldás: egy kis ingyen tea vagy forralt bor jókedvet tud csalni a bosszankodók arcára :-)
Hirtelen ennyi jutott eszembe...
Én nagyon szeretek Eplénybe járni, itt a sielok.hu-n is 5-re értékeltem a pályát, mert nagyon lenyűgözőnek tartom a munkát, amelyet a sípálya működtetéséhez végeztek.
Nagyon köszönünk mindent!