Ymibá által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (43)Időben növekvő Időben növekvő
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.01.24. 16:35
Higgyétek el, mindent a terepviszonyok döntenek el.Márka nélküli 5000 Ft/pár gagyi készülékekkel pl.Madonna di Caplignio-Folgarida - pályákon 10-15 km-re is elértük egymást a hatalmas völgykatlanban. Folgarida- Marilleva légvonalban 2-3 km, köztük a hegy, semmi hang.Persze a márkás kütyük megbízhatóbbak.
Ymibá
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.01.24. 18:40
Szia Sisakosok!
Jó dumátok van,élvezet olvasni. Meggyőztétek egymást és magatokat a bukósisak szükségességéről. Csatlakozom, bár nekem nincs, talán nemlesz. Először esni kell megtanulni! Mint a küzdő- sportokban! A sisak védi a viselőjét,de fegyver az "akadályokkal" szemben. Pl.kb.80-al húztam a piroson, hátulról rézsút 1oo-zal belém egy bordos gyerek. További 1oo m után szedtük össze magunkat és egymást. A szerelésünket utánunk hozták.Hátha még a gyereken sisak is lett volna!Ugyanis fejjel vesén kapott!Kalimpálás alatt és még percekig nem
kaptam levegőt, hónapokig éreztem....
Ez egy ellenpélda,kivétel ami ugye erősíti a szabály.Konklúzió:hüjeség ellen a sisak sem véd.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.02.04. 19:10
Szia Bakiba!
Síkabátod cseréje tekintetében mindegy,hogy "általában" mit kell tudni egy terméknek. A lényeg,hogy veled írásban mit közölt az eladó.Ha a mellékelt kártyákon (ezek lógnak az ujján) légát
eresztő, szélálló-és vízlepergető és egyéb jelzés van,akkor a kabátodnak ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkeznie.Ha mosási utasítás nincs,erre nem hívatkozhatnak. 6 hónapon belül ki kell cserélni!
A fogyvédelmisek véleménye fontos lehet a bíróságon, szakvéleményként kezelhetik.
Ne hagyd a pénzed veszni, fordulj ügyvédhez, a pert meg fogja nyerni és az eladó fizeti a költségeidet is.(Ha megvan a fenti dokumentációd)
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.02.13. 20:41
Szia Stani!
Részletes beszámolóddal megelőztél. Mi 5.-én mentünk,délután az Eibenkogelen bemelegítésként "hóbuckáztam".Háziurunk másnapra havazástigért. Szerencsére megjött és elég volt egész héten.Nagy pályaválaszték hiányában a kis-öcsit és az alsó pályát tiportuk nagy megelégedésre. Reggel karcogott, délre kásásodott, estefelé komoly hóbuckák keletkeztek.Társaságom hölgytagja annyira megszerette a buckákat, hogy alig tudtam hazacsábítani.
Hétvégén száguldoztunk kedvünkre, mert az egész héten pályát ellepő gyereksereg pénteken eltünt.Viszonylag kevesen voltunk. Érdekes, hogy az új alsó hütte előtt félmeztelenül is napoztak, a hőmérő 20 fok körül mutatott a napon. A hó ennek ellenére bírta a gyűrődést, de tegnap délben már bokáig jártuk lent az ólmos latyakos havat. Megfelelő időben voltunk ott, azóta sem esett hó azon a tájon. Lehet, hogy láttuk egymást! Szépek a fotoid!Néhány napra még szeretnénk elmenni.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.02.23. 19:18
A"kis kártyán" minden adat szerepel,amelyre szükség van egy balesetnél.Legfontosabb az ingyenesen hívható telefonszám, amelyen a biztosító magyarul jelentkezik.Be kell mondani a biztosítási számot! Ezzel át is veszi az irányítást, tartja a kapcsolatot a hegyi mentőkkel, kórházzal, veled, hozzátartozóddal stb. Barátomnak combcsontja tört,mindent készségesen intéztek és közvetlenül fizették a többmilliós kórházi számlát. Innen nézve kell az utas- baleset biztosítás, minden más sokkal macerásabb lett volna. Kössük meg!(Nem vagyok biztosítási ügynök!)
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.02.23. 20:03
Most olvasom,hogy a sok síbaleset miatt maximálni akarják a sebességet és sebbességmérőket szerelnek fel. Tudtom szerint jelenleg nincs sebességhatár!
Akkor majd kötelezően GPS-sel kell síelnünk?
A gyorsasággal eltérő a tapasztalatom.Szurokfekete
pályán (pl.Folgarida 1-es) nem lehet biztonságosan száguldani, mert a meredekség miatti nagy gyor-
sulás miatt 100km/h-nál már izomerővel megfogni nem lehet. Bukni meg ugyebár ilyen helyzetben....
Legnagyobb sebességet hosszú kék pályán értem el
"golyóban", csak a légellenállás fékezett,de
magam is le tudtam lassulni (leállni) bármikor.
(Lehet, hogy ez csak rám vonatkozik mert fordítva vagyok bekötve.)Fekete pályákon mások sem száguldanak, talán mert le akarnak épségben érni.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.03.04. 16:31
Ismeri valaki a BTECH FX200-as készüléket?
Állítólag 8+38 csatornás, LCD-kijelzős, VOX-os
10 km.hatótávolságú( !!!) 20.ooo Ft-ért egy pár
új csomagban. Úgy tűnik megérné ha tényleg ezt hatótávolságot alapból tudja!
Vagy tud valaki jobbat olcsóbban? Venni szeretnék.
Köszi a segítséget előre is!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.11.01. 21:31
Évek óta járunk Lackenhofba, nagyon kedves hely.
Ha a volt Zur.Post-ról van szó, az Eibenkogeltől
kb. 3oo-m re van, országúton kell megközelíteni,
odasiklani nem lehet. Kell az bemelegítésnek!
A kék pályák kékek (néhol kicsit pirosak ) de
nagyon kellemesek. Van gyerekpálya is, a Sporthotel felett. Nem fogtok csalódni!Szuper hely!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.11.02. 21:42
Brockey!
Igy már értem! Ez a régi posta épülete, valóban
néhány méterre van az Eibenkogel alsó állomásától.
Elvileg le lehetne siklani, de csak az úton,ame-
lyet zúzott kaviccsal szórnak és a léceknek annyi.
Viszont előtte van egy völgy szánkópályával,
és gyerek-oktatópályával a jégtorony alatt.
Valami felvonófélére is emlékszem halványan.
Decemberben megyünk, majd jobban megnézem és ha
még aktuális lesz, majd tájékoztatlak.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.11.14. 21:26
Szia Zsuzska!
A zurPost panziót tavaly újították fel, a völgyben van az útkereszteződéstől balra az első épület.
A felvonó kb.300-350 méterre van, kövesúton kell megközelíteni. Jó szállás, és Lackenhofban a legolcsóbb ( 2ágyas szobában 6500 Ft/fő/félpanzió, persze nem wellness kategória.)
Sok kis (néhány szobás ) magánszállás is van ,
ezek ára napi 20-25 Eu. reggelivel.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.12.12. 19:50
Kegyetlen dolog, ha szorít a bakancs! Gyötrődik az ember kellemes kikapcsolódás helyett. Katonabakanccsal kezdtem és az elmúlt 5o év alatt sok egyebet kipróbáltam. Közben a jobb lábamon bütyök keletkezett.Majdnem mindegy, miyen márkájú bakancsot veszek, mindegyik fájdalmasan nyom.
A saját megoldásom ( biztosan van jobb is!) az,
hogy egy számmal nagyobb a bakim és az első csatot
nem húzom feszesre, a többit igen. Igy jól fogja
a lábamat, egész nap elviselem. A hüttében kb.
2 óránként minden csatot kilazítok 15-20 percre,
aztán mehet minden tovább.A lúdtalp más lehet...
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2007.12.12. 20:16
Ha mindannyian profi versenyzők vagytok, megértem
a problémáitokat a különböző újdonságokkal kapcsolatban. Valójában egy közepes tudással és erőnléttel rendelkező amatőr esetében nincs különösebb jelentősége a reklámokban agyonértékelt
újdonságoknak. 50 éve csúszkálok a lejtőkön közepes ( sosem gagyi, de nem is a legújabb, 5 éve Atomic 9.18-as) lécekkel, de kipróbáltam szuperdrága cuccokat is. Az én szintemen
nem találtam ( a fekete pályákon sem) észrevehető
különbséget sem a márkák, sem a fokozatok között.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.04. 22:23
Andreának:
Karácsony előtt voltunk Lackenhofban! Életünk egyik legcsodásabb síhete volt. Szikrázó napfény, méteres hó,a pályák ratrakolva símák voltak és csak kevesen voltunk. Minden pálya nyitva!
Mivel közel van, az érkezési napon és a távozási napon is 4-5 órát lehet sielni, ami azt jelenti, hogy pl. 6 éjszakai szállás - 7 sínap.Gazdaságos!
Nem nagy pályarendszer, de van bárki tudásának megfelelő pálya. Kedves kis falu!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.04. 22:36
Papának ( ha még aktuális):
Igértem, hogy Lackenhofról informálni foglak. Nos, nyitottak gyakorlópályát és van a "jégcsúcs" alatt
rattrakolt lejtő, amelyen szánkózni és gyakorolni is lehet, de egyelőre ott felvonót nem láttam.
A kék pályák kellemesek, a 7-esnek csak a felső
negyede meredek, de síma és nagyon széles, kezdők is "keresztbesíelhetik", lejjebb viszont kb 3 km. hosszan csak "zöldnek" nevezhető, fékezni alig kell néhol.
Remélem a gyerekenek megfelel mejd!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.19. 18:55
Talán az a baj, hogy elkalandoztok a témában és nem figyeltek a lényegre! Mihez képest állítjuk be a leoldási fokozatot? Kócos megpendítette, hogy a kötés alapbeállítása hosszabb mint a bakancs hossza. Davidpeter pedig abszolút meghatározást adott: "A bakancs hajszálpontosan illeszkedjen a kötésbe"(evidens,hogy 0-állásban)! Beállításkor a kötéshossz alaphelyzetben pontosan a bakancs hosszának felel meg, szorul,de ki tudok lépni belőle, mint ahogy bele is! (Ez külön csavarral beállítható!)Ezután állítom 5.5 -5.5 értékekre évtizedek óta. Soha nem oldott le "kemény" helyzetekben sem, de abnormális feszítőerő esetleges bukásnál biztosan leoldja. 180 cm, 86 kg vagyok,( fontolva) haladó amatőr. Tároláshoz 0-ra állítom a fokozatokat és a többi rugót is tehermentesítem, hogy állás közben ne feszüljenek (ne öregedjenek) el.
Hozzáértő szervizesek ugyanígy csinálják, ott lestem el!Azóta minden lécemet magam állítom be.
Tehát a sorrend: - alapbeállítás 0 fokozatra
- leoldási fokozat állítása tabella szerint.
Kellemes ( biztonságos ) sielést!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.20. 19:21
Ki volt kint a hét végén? Tudtok valami újabbat a pályák állapotáról, egyáltalán a hóhelyzetről?
Jan 27-től foglaltam szállást 1 hétre, izgulok
marad-e még hó a pályákon?
Angelának: Ha Brockey által ajánlott némettel
sem boldogulnátok, a Sporthotelben, a Sonnenhofban
és a Zur Post-ban magyar személyzet van. Velük
talán tudtok kommunikálni. Egyébként szinte minden
magánházon kint van a Zimmer Frei tábla ahol 4-5
kiadó szoba is szokott lenni 20-25 Eu/fő reggelivel.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.21. 18:52
Sziasztok!
Jön a hideg és talán egy kis hó is várható!
Brockey:a forraltborrral való koccintás nagyon jó ötlet sielés közben, bár tilos!Állítólag bevezetik a szondázást a pályákon a sok baleset miatt.
Figyelni fogunk benneteket.Mi a ZurPost melletti magánpanzióban leszünk ( mit Frühstück), vacsizni a Sporthotelben fogunk.Én szürke nadrágban,szürke-
fekete-piros kabátban,Atomic léccel, feleségem
s.kék nadrágban,narancs-fehér kabátban Fischer léccel,mindketten új HEAD bakancsban feszítünk.
Siófokiak vagytok? Nekünk az Ezüstparton van nyaralónk és vitorlásunk, tehát az ismeretség
duplán indokolt, sőt kötelező.
Remélem megint kifogunk egy olyan jó síhetet, mint Karácsony előtt!
siorg58-nak köszönet a beszámolóért!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.21. 19:28
T.Hkatka!
Minden előrejelzés keddre havasesőt, szerdára hózáport igér az Ötscher térségére.Talán az
indulás előtti napon kellene érdeklődnöd.
Benke Zoltán a Mandl Hotelben síoktató, telefon-
számai: +43 664 769 7302 és 30-2275-082.
Drukkolunk nektek, hogy nekünk is jó legyen!
Kellemes száguldozást a frisshavas pályákon!
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.26. 15:19
T.svabo!
Sífelszerelést általában mindenütt lehet bérelni, mert bomba üzlet... a bérbeadónak. Ugyanolyan márkájú jóállapotú használt lécet, bakancsot vásárolhatsz itthon is kb.5-6 napi bérleti díjért. És az a tiéd marad végleg. (Persze, ha nem akarod cipelni...inkább mindig utánajársz.... drágán) ? Kevésbé forgalmas helyen lehet, hogy nem is kapsz a méretednek megfelelőt a kölcsönzőnél.
Kölcsönözni csak annak éri meg, aki valamilyen márkát tesztelni szeretne, vagy szezononként csak néhány napra kell. Egyébként nem gazdaságos.
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
19 éve tag
2008.01.26. 16:07
Holnapra erős havazást prognosztizálnak és még hétfőre hóesést! Reggel indulunk.
Mindenkinek szép időt jó sípályákat!
következőutolsó