Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

vassqsa által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.03.01. 17:09
Vakokkal mi is találkoztunk az olaszoknál! Fekete síruhában, sárga karszalaggal párosával mentek. Találkoztunk egy deréktól lefelé béna sízővel is, aki egy biciklivázra emlékeztető járművön ült és káprázatos ügyességgel küzdötte le a lejtőt. A féllábú sízők már nem is annyira meglepőek.
Minden elismerésem és tiszteletem az övék! Meg azoké, akik segítségükre vannak.

"Ahol sok a természetes hó és a síelő + nagy liftkapacitás van tutira ki fog buckásodni a pálya, bármit csinálnak vele ... "

Így igaz, de másnapra kezdenek vele valamit!
Előzmény: (RM 156386)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.03.01. 16:14
Mint már azt írtam a muraui topikban, nekem a legkedvesebb síterepem a Kreischberg. Ott síeltem a legtöbbször, kb 15 alkalommal. Mindig jólkezelt pályák fogadtak. Ráadásként a rengeteg felvonó, szép környezet, barátságos emberek.

"Mög köll tanulni síelni "

Nem köll!
Tudod, az a szép - többek között - a sízésben, hogy háromtól 99 éves korig, vagy ameddig mozogni tudsz, mindenki megtalálja a helyét a pályákon. A csetlő-botló amatőr épp úgy, mint a "vérprofi". Nem néznek ki onnan akkor sem, ha vénségedre sem tanultál meg síelni. És ez utóbbiak vannak többen, valamint a kezdők, meg a családanyák, stb és nem a profik. Akik tudományát már csak csodálom, de az elsajátítás érdekében bizony semmit nem teszek. Csak kedvemre csúszkálok, senkit nem zavarva. Már ha könnyen síelhető a terep. Mert a kihívások nem érdekelnek.
Előzmény: (AAron 156371)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.03.01. 13:15
Megijedtem. De komolyan!
Várhatom a bírósági idézést, vagy csak megvernek?

"Szerintem írjál nekik a tapasztalataidról, és kérj választ a problémáidra. Gondolom szakmailag meg tudják majd indokolni, ha tényleg nem kezelték a pályákat, hogy miért."

Élőszóban megkérdeztük! "Esik a hó!" volt a válasz és addig nem tudnak vele mit kezdeni!

"Így ez lassan hitelrontássá fajul..."
Az általam leírtak mely BETŰJE volt hazugság?

"A gittegylet nem jó ötlet. A síelés, ahogy már sokan írták, szabadtéri sport."
Nekem nem! Nekem elsősorban időtöltés! Mint a balatoni nyaralás! Ha rossz az idő, vagy döglött angolnák úsznak a felhabosodott vízben, vagy félig kiszáradt, akkor NEM MEGYEK ODA!

"Arra már gondolni se merek,.."

Értem rettegsz, vagy másokért? Vagy a Kreischbergért?

"...hogy mi lesz ha valaki most a te írásaid alapján rettegve megy Kreischbergre, mert már nem tudja lemondani, és frissen vasalt pályákkal találkozik... :-) És innentől kezdve Kreischberg státusa villogni fog: jó - nem jó - jó- nem jó... Ez csacskaság, ne is haragudj!"

Ha jól értem tehát, akkor járok el helyesen, ha a számomra is remek pálya esetén áradozom, puklis, jeges, mélyhós esetén pedig mélyen hallgatok; szívjon más is!

"Megjegyzem, én is jobban szeretem a sima pályát, de még sose jutott eszembe felháborodni azon, ha esett a hó, vagy ha a használattól romlott a pályák minősége. "

Szíved joga!
Nekem ellenben a négynapos síelés kéthavi nyugdíjamba került. Meg kell néznem, hogy mire költök.
Valamint én a hasonszőrű sínyuggereket, hedonistákat, antitalentumokat, kezdőket, stb várok a topikba.
SPORTEMBEREK KÍMÉLJETEK!

Végül, de nem utolsó sorban igazán kíváncsi vagyok arra, hogy én vagyok e az egyetlen síbarát, aki UTÁLJA A PUKLIT, A MÉLY HAVAT ÉS A JEGET a sípályán? És akinek semmi örömet nem jelentenek az új kihívások? Sőt. igyekszik elkerülni azokat?
Előzmény: (klaci 156348)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.03.01. 11:41
A minap jöttünk haza a Kreischbergről. Csalódtam, mert a pályák nem voltak az addig megszokott módon kezelve, felújítva. Buckásak, mélyhavasak voltak. Várom a "jól karbantartott pályák barátait" akik KIZÁRÓLAG A JÓL KEZELT GYÚRÓTÁBLÁN élvezik a sízést, hogy merre találtak ilyent és figyelmeztessék az érdeklődőt, hol csalódtak.
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.27. 10:52
"Hozzább értők elmondták, nem lehet letömöríteni (ratrakolni) a frissen lehullott havat (főleg 10 cm-nyit meghaladót). Fizika, a hó kristályos szerkezetéből adódóan."

Én, mint teljesen laikus, csak igen félve merem kérdezni; vizionáltam, amikor a hóesésben napközben ratrakkal találkoztunk alkalmanként a pályán? És a friss nyomot ellepték a síelők?
Vagy idén esett először ilyen furcsa szerkezetű hó, amit este még nem lehet tömöríteni? Netán a tudomány gyors fejlődésének köszönhetőek a leharcolt pályák?
Eddig a 11-es volt (ha jól emlékszem) a mesterséges puklis.A gyakorlott sízőknek. Nekem egyszer is elegendő volt. Mára bővült a kínálat.
Előzmény: (apoca 156147)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.27. 10:07
" Ilyen nincs, ez egy szabadtéri sport, ahol bármi megtörténhet, s ilyenkor a szolgáltató széttárja a kezét és vis majort emleget."

Igazad lehet. De!
Ha nyaralni akarok a Balatonon, de azt mondja a meteorológus, hogy az egész héten esni fog, akkor inkább lemondom! Vagy Te ilyenkor is elmész? Ha tehát tudom, hogy nem lesz asztalsima pálya,csak pukli és mély hó, akkor nem megyek. Oda nem!
Nekem eddig DISZNÓ SZERENCSÉM volt, mert a szlovákiaiak és az egy francia pálya kivételével CSAK JÓ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT csúszkáltam. Mindig és mindenhol. A Kreischbergen is.
Én nem élvezem sem a mélyhó-, sem a buckasízést. Lelkem rajta.Lehet, hogy számotokra a gyúrótábla a tömény unalom?
Én utálok tíz métert repülni a leakadt lécem miatt. Megöregedtem.

"Ez is egy szakma, amihez a Kreisbergiek elismerten nagyon értenek."
Egyetértek! De amíg még tavaly is és az azt megelőző években is éjjelente féltucatnyi lámpa villogása mutatta, hogy a hegyen dolgoznak a ratrakok, addig idén tök sötét volt a pályákon.
Egyébként lehetséges, hogy speciális eset vagyok, mert mindenki másnak élvezetet okoz a nehezített körülmény, és rajtam kívül senki nem panaszkodott. Bár ezidáig nekem sem volt rá okom.
Jó csúszkálást és szerencsés hazatérést!
Előzmény: (csabor 156143)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.26. 15:22
És számolni sem tudok, mert csak 30 éve síelek!
Előzmény: (klaci 156129)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.26. 15:10
"Nem hiszem el, hogy közel 40 évi gyakorlattal a hátad mögött csak a vasalt pálya jelentsen örömöt! Ilyen egyszerűen nincs."

Van. Én pl mindkét térdemben protézissel síelek 5 éve.

Egyébként 83-ban Szlovákiában kezdtem és az első években vagy tíz hetet itt csúszkáltam.Sohasem tanultunk meg igazán jól síelni, de "minden" pályán lejövünk. A preparált puklis lejtőket kerüljük.

"Másrészt nem nagyon életszerű, hogy 30 év alatt, amióta ide jársz, mindig egész nap biliárdasztal simaságú pályák álltak a rendelkezésedre."

A Kreischberg a kedvencünk, a nejem és én ezidáig 15-20 alkalommal kerestük fel. Az, hogy az 1-es délutánra jegesedik és puklisodik, szerintem normális következmény!
A többi NEM!
Egyébként csak a Jóisten tudja, hogy hány helyen fordultunk meg ezidáig. Síeltünk Ausztria sok régiójában, valamint Olaszországban és egyszer a franciáknál.
Na, ott latyakos, puklis pályán, de akkor épp nagyon meleg volt és nem tudtak ellene mit tenni.
Szlovákián kívül SEHOL nem kellett kezeletlen pályán csúszni. Ha esett is, másnapra friss pálya fogadott!

"Ha éjszaka nem ratrakoltak, anna..."
Nem értek hozzá! És nem is érdekel! Kezelt pályát ígérnek és eddig CSAK olyant kaptam.

"A napközbeni ratrakolás meg,..."
Ezt látod elismerem! Bár eddig azt hittem, hogy a sógorék képesek kezelni.

"Más oldalról: 30 év csupa pozitívum után 4 nap nagatívum a döntő? Furcsa..."

Neked!
Én ellenben nyugger vagyok és ezt a négyéjszakás túrát nem könnyű kigazdálkodnom. Mehetnék a szlovákokhoz, vagy más, volt szocrelációba, de megszerettük ezt a helyet, a kényelmet. Az ár-érték arányt. Barátságos népek, remek szolgáltatással! És még közel is vannak!
Bocs, hogy mégis csalódott vagyok!
Előzmény: (klaci 156129)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.26. 13:15
Igazad van, pontosítok:

Tehát a hozzám hasonló sportanalfabéta, hedonista, lusta síantitalentumok (genetikai hulladékok ), akik a síelést csak gyúródeszka simaságú pályán tudják elképzelni és élvezni, azok mostanság kerüljék a Kreischberg lejtőit.
Előzmény: (klaci 156111)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.26. 10:05
Én gyúródeszkán tanultam síelni és a Kreischbergen három évtizedig ezt mindig megtaláltam! Ha esett, ha nem! Ezért jártam ide! Ezidáig. Mert MINDEN REGGEL , a harminc év alatt, frissen kezelt tökéletes pályák vártak.

Köszi a jó tanácsokat, de nincs időm és pénzem két napot várni, valamint nem kívánok jobban az éleken síelni, melegvaxolni és hátrébb terhelni! Ja, és eleget síeltem Szlovákiában, ahol megtudtam, hogy hol lakik a Jóisten.
Előzmény: (Bukfenc 155242)
vassqsa
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2013.02.26. 09:50
Vasárnap este érkeztünk vissza Murauból. Több, mint három évtizede járunk ide síelni és az idén ért az első keserves csalódás! Mondhatnánk, jó arány, de itt nem ehhez vagyunk szokva!
Csütörtök délelőtt leharcolt pálya fogadott a Kreischbergen, és bár esett a hó, ratrakot(?) nem láttunk dolgozni. Kora délután a fekete pályák kijegesedtek, és még a kék pályákon is félméteres puklikat épített a feltorlódó hó. Nem baj, gondoltuk, majd holnap jobb lesz. Nem lett jobb!

A kora délelőtti órákra már az összes pálya tönkrement, ratrakból meg mutatóban sem volt. Hajdanán (tavaly) már a pálya bezárásának pillanatában elindult az összes gép és éjszaka is lehetett látni a mozgó lámpáikat a hegyoldalban. Most meg semmi.
Pénteken, szombaton szép volt az idő, még a nap is sütött, a pályák meg ócskák!
Szombaton aztán ismét esett napközben és kora délelőtt már mindegy volt, hogy a kijelölt pályán, vagy a fák között síeltél; a hó egyformán mély volt. A nap végeztével megkérdeztük az egyik pénztárost, hogy miért nem kezelik a pályákat. A válasz; ha esik a hó, akkor NEM TUDNAK VELE MIT KEZDENI, TEHÁT ILYEN!!!!!!!!!!!!!!!
Azaz a négy nap alatt EGYETLEN RATRAKKAL SEM TALÁLKOZTUNK, CSAK LEHARCOLT PÁLYÁKKAL!
Hölgyeim, uraim, ennyiért? Kezdem itthon érezni magam!

Ha tehát sima, kezelt pályán szeretsz síelni, akkor KERÜLD EL A KREISCHBERG LEJTŐIT!
Lehet, hogy három évtized után búcsút kell mondanom a szeretett Kreischbergnek és más terepet kell keresnem.
Viszlát Murau!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.