Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

PZRav4 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.14. 16:51
Köszönöm AAron! Akkor ismét visszaértünk az esetleges élezési problémához. Szeretném leszögezni, hogy nem síszervizt akarok pellengérre állítani. Tanulni szeretnék, egy problémát megérteni, az csak plusz hozadék lehet, hogy az is tanul belőle aki esetleg hibázott!
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.14. 16:18
Ok!De most már tényleg megesz a kíváncsiság, hogy mitől akart balra kanyarodni a két lécem és mitől olyan bolyhos és mély karcos a talpa a szerviz után, ha van összefüggés, ha nincs. AAron?
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.13. 19:08
Köszönöm az eddigi tanácsokat és infókat. Ha jól értem véleményetek szerint kantni élezési problémára gyanakodtok. Értem, hogy ez okozhat kanyarodási nehézséget, ill. bizonytalan futást, amit leírtam és tapasztaltam. De úgy gondolom a teli talpon történő lassú siklásnál az egyértelmű balra kanyarodási hajlamot valamilyen talp csiszolási hiba okozhatta. Az első fényképen látható, hogy a bal oldali lécnél a mély csiszolási nyomok (szalagos csiszoló?) nem a léc hosszanti tengelyével párhuzamosan futnak, hanem azzal szöget zárnak be. Ez nem okozhatta a lécek balra történő kanyarodási hajlamát?
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.13. 13:47
Egy több, mint kellemetlen sí szerviz tapasztalatomat szeretném megosztani az érdeklődőkkel a tanulságai miatt. Másfél éve megvettem „álmaim” sílécét egy Elan Amphibio Waveflex 12 –est. Nagyon vigyáztam rá, magam waxoltam, éleztem. Tökéletesen működött a dolog. Az év végi sí hét után úgy döntöttem megérdemel az Elan-om, a tartalék Head-em és a lányom board-ja egy profi kényeztetést. Rögvest el is vittem a felszerelést egy közeli, ismert szervizbe. Másfél óra alatt elkészült az élezés, waxolás. Kicsit furcsán „szőrösnek”tűnt a talp, de nem gondoltam semmi rosszra. Az elmúlt hétvégén Galsterbergalm (szombat délután), majd két és fél nap Schladming 4 hegy volt a cél. A meglepetés (döbbenet) az első felcsatolás után ért. A jobb lécem magától hóekébe fordult, a bal oldali pedig elkezdett balra kanyarodni. (Azaz szinte alig mozgó állapotban is a két léc brutálisan balra húzott) Komoly fizikai erőfeszítéssel tudtam csak egyenesben tartani. Lejtősebb részhez érve megpróbáltam a megszokott módon kanyarodni, bedöntve a léceket. A bal kanyar szépen elindult, aztán úgy éreztem elakad a léc hátulja és a szép kanyarívből egy döcögős bukdácsolás lett. Ez volt a bal kanyar, jobbra meg szinte egyáltalán nem lehetett kanyarodni.
Nem hittem az érzéseimnek és tovább próbáltam erőltetni a síelést. Egyáltalán nem működött a dolog, az erőlködéstől teljesen leizzadtam, fél négykor be is fejeztük a napot.
Másnap reggel irány a Haus-i nagy parkoló. Még mindig reménykedtem valamiben (Itt más a hó, éjszaka megjavult a lécem, esetleg megtanultam álmomban síelni.), és nem vittem azonnal szervizbe a lécet, vagy nem béreltem egyet. Felmentünk a közép állomásra, onnan fel a tetőre(!) Az emberi hülyeség végtelen. Természetesen a lécem ugyanolyan használhatatlan volt, mint előző nap. Lekínlódtam a közép állomásra, a kölcsönzős az alsó állomáson lévő szervizbe irányított. Újabb hiba, nem a kabinnal mentem le, hanem végig szenvedtem a pályát. A szervizben óriási tömeg. Ausztria összes gyereke ott akart bakancsot és lécet bérelni. Álltunk tanácstalanul kb. fél percig(!), amikor odajött hozzánk egy szervizes srác, hogy miben segíthet. Elmondtuk a bánatomat: magyarországi friss szervizelés, használhatatlan léc. Hasonlítgatta a lécem talpát, élét a saját léceikkel. Nem láttam rajta a megvilágosodást, vagy nem akarta megmondani mi a baj. Mondta, hogy újra kell szervizelni a lécet, lesz vagy 25-30 EUR és 15 perc. Gondoltam nem veszíthetek, ok! csinálják. 14 perc múlva visszamentünk a szervizbe, éppen nyílt a műhelyajtó és hozták a lécemet. A srác éppen foglalkozott valakivel, de ahogy meglátott bennünket azonnal hozta a lécet. A talp teljesen megváltozott. A „szőrös” durva felület helyett fényes, sima felülete lett a talpnak. A léc orra felé mutató parabola alakú fénytörések látszottak a talpon. Fizettem 27 EUR-t és rohantam, hogy kipróbáljam. A bolt előtt rögtön felcsatoltam és a 30 cm es műhó kásában botoztam előre és úgy éreztem most már nem akar balra kanyarodni a lécem. Felbotoztam vagy három métert a dombon, újabb próba, most sem kanyarodott. Irány a tető, mégis a pálya az igazi próba, legfeljebb még egyszer lekínlódok, van már tapasztalatom.
Nem húzom tovább az időt, a lécem tökéletesen működött/működik!
Kérdések: 1./Van-e értelme visszamenni a magyar szervizbe, elmesélni a történetet? Megkérdezni, hogy mi a bánatot műveltek a lécemmel?
2./ Mit rontottak el a lécem szervizelésekor?
3./ Van „szak” üzlet fekete lista? Jó kérdés! Én inkább ebbe az irányba mennék: lehetne-e, etikus-e egy megbízható, minőségi munkát végző szervizek listáját összeállítani akár itt a honlap keretében? Tudom ez elég szubjektív, de lehet, hogy egy próbát megér. Néhány évre visszamenőleg beleolvasva a hozzászólásokba elég soványka lenne a jelenlegi lista.
(Megjegyzem a lányom is panaszkodott a deszkájára, hogy nem úgy csúszik, mint szerviz előtt. A Head-emet nem próbáltam, (nem vittem magammal) kérdés, azzal mi a helyzet?
Igazán szívesen venném hozzáértők véleményét az esetemről. Szeretném tudni, megérteni mi történt a lécemmel?
Mellékelt képek:1./ Bal oldali: Head, magyar szerviz 0 km csúszás. Jobb oldali: Elan, magyar, majd osztrák szerviz, két nap síelés után.
2./Head talp közelről.
3./ Elan talp közelről.
4./ Board talp közelről, itthoni szerviz után, egy nap használattal.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2010.03.17. 14:59
Néhány gondolat a síelésről. Nálunk sajnos itt befejeződött az idény! Mint régebben többen írták, volt itt minden: felhős ég, szakadó hóesés, szikrázó napsütés. Szűz hó, gyönyörűen ratrakolt, esetenként buckásra túrt, néhol jeges pályák. Kifogástalan felvonók, fantasztikus hangulat a síelés utáni "itató helyeken". Éjszakai árammal fűtött bojler, stb... Minden pontosan így volt tökéletes! A mi "poharunk" félig tele volt, vagy annál is jobban!
Ide vissza kell jönni, mert a hat nap jó ízelítőnek, de kevés a tegező viszony kialakításához. (Ez bizony 200 km pálya!) Ezt eddig csak Nassfelden éreztük, meg a Tux-on,- mármint, hogy vissza kell menni-de az utóbbinál valószínű csak kényszerből, mert az októberi szezonkezdésnek kevés alternatívája van.
A mellékelt montázs kedvcsinálónak, azok számára akik még nem voltak és esetleg emlék felidézőnek azoknak akik jártak már itt.
Számunkra pedig egy görbe tükör, hogy is szórakozik gyermeki örömmel egy síelést/snowboardozást imádó, de teljesen amatőr szinten művelő család.
https://sielok.hu/video/645696/?itttid=62710
illetve a videó jobb minőségben elérhető youtube-on:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Obertauern-2015.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.