Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
zv777 által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  zv777FérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.02.28. 14:31
Topik: Aflenz Bürgeralm
zv777 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2012.02.16.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Én is a kisbuszos társasággal jártam arra múlt vasárnap. Nekem ez az egynapos volt az idei szezon, de olyan élményt hozott, ami más aktívabb utitársaimnak is sokéves síelés után adatott most. Előre készültem a google map alapján fényképezőgéppel hogy majd a panorámát fogom fotózni a 3 as ülőliftfelső állomásánál. Amikor megérkeztünk már enyhén esett a hó, a nő a pénztárnál felvilágosított, hogy ma kedvezményes a jegy mert csak az egyik felvonó működik a hóvihar miatt, na ez persze elég is volt, hiszen szinte alíg 30 an voltunk a pályán, később pedig szerintem még kevesebben, mert sokan a hüttébe húzódtak. Amikor a kétülésessel felértem a hóesésben örömmel láttam, hogy fent a csúcson még süt a nap, irány, talán meglesz a panoráma!
A felvonón felfelé még láttam az árnyékomat és melegen sütött rám a nap, de amint kiszálltam nem láttam mást csak hófúvást és ködöt! A hóesés a délután folyamán egyre erősödött és elég bevállalósnak éreztem, hogy maszk nélkül vágtam neki, amikor a szempillám a sűrű hóesésben hozzáfagyott az alsó szemhéjamhoz, de szerencsére nem volt további kellemetlen követkeménye. Ami igazán jó pont a sípálya tervezőinek, hogy a 3 üléses síliftet sikerült olyan szélárnyékos helyre telepíteniük, hogy felfelé menet egészen "belemelegedtem", miközben a pályán olyan hófúvás volt, hogy szinte a lábam elé nem láttam, egy kör alatt pedig gyakorlatilag eltűntek a korábbi sí és snowboard nyomok. Ahogy gyűlt a friss hóréteg úgy tűntek el a keményebb buckák, jeges lépcsők és egyre jobban élveztem a dolgot, hiszen ilyen csodálatos szűzhóhoz még eddig nem volt szerencsém. A vége felé már mindenhol síeltem a pályán kívül, jóllehet nem is igazán tudtam hol van a pályák határa, csak azt, hogy kb merre kell haladni. Különösen nagy élmény volt a kék és piros pályák közötti völgy, ahol a fenyők között fel le lehetett szlalomozni a völgy két oldalán, amely élvezetnek kedves lány útitársaim vidám kurjantással adtak hangot.
Még zárásnál bepattantam a háromülésesbe egy extra körre, ekkora a felső szakaszon az 1 es piros pályát jelző táblát már csaknem eltemette a hó, innen azt gondolom, hogy a 30 - 35 centi friss a tetőn megvolt, lentebb a vizes ragacsos nagypelyhes hó persze nagyrészt elolvadt, de a "levezető" sétasíelő pályán haladva a völgyállomás felé, mesés látványt varázsolt a fenyveserdőből.

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »