Ma nyakamba vettem a várost (Szeged) és felpróbáltam egy csomó bakancsot.
A mérettel vagyok elkeveredve. A 29.5-esek alapjáraton leheletnyit nyomják a nagylábujjam végét, becsatolva, behajlított térddel már nem. Viszont ha álldogálok benne 5-6 percet becsatolva, akkor azt éreztem, hogy szép lassan elkezd zsibbadni a lábam.
A 30-asok nagyon kellemesek, alapjáraton épp végigér a lábujjam, behajlítva a térdet már egyáltalán nem ütközik a nagy lábujj. Zsibbadást nem éreztem néhány perc után sem, viszont ha egyik lábamon a kisebb bakancsot fennhagytam kontrollként, azon azért érehtetően merevebben fogta a lábamat.
Ha olyan bakancsot veszek, melynél lehetséges, akkor a lábamra formálás/melegítés mennyit javít a helyzeten? A melegítésnek csak kifejezetten szoros bakancs esetén van értelme? Ha pl. Hervisben veszek bakancsot és nem síszaküzletben, akkor ott is ráadaptálják a lábamra?
Szegeden egyébként egyetlen 100-as indexű cipőt láttam. Nordica sportmaster 100.(100/90 f.i.) Erről mi a vélemény? Ezt a Hervisben árulják, másutt még nagyon 90-est se láttam, max 80-ast.
Ha állítható a flexindex, akkor hallottam olyan véleményeket, hogy valójában a cipő felépítése az alacsonyabb értéknek felel meg inkább, a magasabb érték nem reális, inkább marketing. Erről valaki valamit?