Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Machu által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (56)Időben csökkenő Időben csökkenő
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.26. 09:10
Még mindíg jók a hóviszonyok a Síparkban - egészen vasárnapig lehet síelni a nagypályákon 2,3 km hosszúságban! A Sípark csütörtökön már a 90.napja fogadja a sízés szerelmeseit a Mátrában.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 17:39
Ami fontos, hogy felsorakoztak a gépek és remélem egy órán belül ömlk a hó a sípályákra - mert -6C fok várható itt 800m-en. Ami bizonytalan jelenleg az a következő hét közepe: talán még fagy szerdán és csütörtökön-de már nem biztos.
Szeretnénk április 01-ig kitartani és a sízés lehetőségét biztosítani!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 14:06
Nagyon köszönöm a kölcsönzői lécgarnitúrák felajánlását, de nyilvánvalóan most lement a szezon- tehát a következőre kell gondolnunk.

2009 novemberében kell -pillanatnyi anyagi lehetőségeinket is figyelembe véve - valóban egy beszerzést indítani, hogy feloldjuk ezt a szűk keresztmetszetet.
Lesz újra is ajánlat (szezonvégi fizetéssel) és ezek szerint használtakra is gondolhatunk. Javaslom ekkor térjünk vissza a dologra - semmilyen értelmes megoldástól nem fogunk elzárkózni a beszerzésre vonatkozóan!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 11:41
Köszönöm snowpark beírását és tényleg térjünk vissza a lényegre, hogyan oldjuk meg, hogy március végéig lehessen síelni! A hideg itt van a Mátrában - bár a szél erős - de este 4-5 hóágyúval a pályák alját, holnap éjszaka pedig a tetejét is rendbe tudjuk tenni!
Még egy fontos információ a hétvégén a Mátrát felkeresők részére: tudomásunk szerint péntektől látogatható lesz a Kékesi Sícentrum is és így ketten több lehetőséget -alternatívát tudunk nyújtani a hazai sízésre!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 10:12
Kedves Minerel!

A kölcsönző egy volt ABC-ben üzemel és távol áll az európai megjelenéstől. A készlet hétvégén gyakran kifogy, ezért mindenképpen érdemes növelni a lehetőségeket.Ezért nem lehet egyenlőre megbontani, mert mint készlet sem tudja az igényeket kielégíteni.
Mindezt jól tudjuk -és most jön az amit Te nem hiszel el-egyenlőre nincs pénzünk (szándékunk lenne), hogy bővítsünk! Amire igény van azt ki kell elégíteni - ez a Sípark érdeke is. Először azonban a bankhitel és rezsi, aztán a fejlesztés. Komoly terveink vannak új fogadó épületre, szervízre, szuper kölcsönzőre, shopra, irodákra, síoktatók elhelyezésére és további raktárakra. Ez nem megy egyik napról a másikra, főleg a jelenlegi gazdsági helyzetben.
Hogy ezt nem akceptálja mindenki: persze sokfélék vagyunk.
Mindenki ott síel ahol neki a legmegfelelőbb!
A Sípark nincs készen, ezért kívánok Neked jó és balesetmentes síelést más terepeken!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 09:32
További jó hír a snow-forecast.com-ról, hogy jövő héten szerdától újabb lehűlés várható - havazással.
Van esélye így az április elsejei (tavaly ekkor zártunk!)sízésnek is - és egy szép hosszú szezonnak.
Nekünk ez a legfontosabb! Egy érdekes adat-erre a szezonra vonatkozóan: közel 100.000m3 havat készítettünk a november végi nyitás óta. Egy m3 hó előállításának ktg-e 300 Ft/m3 vagy attól több a hatásfok ui. hőmérsékletfüggő. -12C foknál négyszer annyi hó készülhet, mint pl. -3C foknál! Az elektromos energia drágább mint Ausztriában - sajnos, a hegyeink meg alacsonyabbak - tehát több havat kell készíteni. Az elmúlt évben akkora volt az áramszámlánk, hogy az ÉMÁSZ-tól részletfizetést kellet kérni, mert a szezonbevétel nem tette lehtővé az áramdíj azonnali kiegyenlítését!
Egyébként a Mátrában -csak a természetes hóra hagyatkozva kb 20 napot lehetett volna síelni az idén- részben megkopott füves pályákon.
Tény: minél alacsonyabb egy hegy annál többe kerül egy sípálya fenntartása! Ez nem km., hanem környezeti adottság kérdése.
Ár/érték arányt tekintve ha csak a sípályák hosszát néznénk a dubai , vagy a holland és belga pályák nem is létezhetnének. És mégis vannak, mint ahogyan a Mátrában , a Bakonyban, a Pilisben,stb is hóágyúzott pályák. Egy pálya bekerülési ktg-ét soha nem a km szabja meg, hanem az összes környezeti(időjárás,áramdíj,felhasznált technológiai eszközök, pénzforrás ára, stb.stb.)tényezők. Egy nagyon sok paraméteres egyenletrendszerről van szó-óriási rizikó faktorral. Gondoljunk csak bele: 2 éve gyakorlatilag nem vol tél!
Bocsánat a kitekintésért - de egy sípálya működése-léte nem egyszerű dolog.Bármikor megszünhet: elég két egymást követő rossz tél.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.18. 07:59
Kedves Sízést Kedvelők, Síbarátaink!

Mellékesen szeretném jelezni, hogy ragyogó síidő van,süt a nap és -2C fok van!

Komoly költségei mellett nem takarékoskodva a hóágyúzással márciusban is csináljuk a havat, s így ma -és holnap éjszaka is friss hó készülhet. A hétvégéig a pályák felfrissülnek és március végéhez képest tényleg jó hóviszonyok várhatóak legalább vasárnapig!.
Ma és holnap -kishazánkban- sajnos csak a Sípark kínél lehetőséget a télisportok űzésére.
Akinek még nem ment el a kedve tőlünk -a rendkivül alacsony szinvonalú fröcsögést követően- Őt szivesen és szeretettel várjuk a Síparkban!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 20:01
Nálunk is van akció: most már a jegyár 1000Ft-al akkor is olcsóbb, ha a nagypályák nyitva vannak: tehát a felnőtt jegyár max.: 4500 Ft/nap.
A 4 órás blokkidő megoldható a SKIDATA rendszer erre beállítható. Annyi a gondunk, hogy hétvégén a zsúfoltság miatt szükség van valamiféle garanciára arra, hogy az egyik csoport (pl a délelőttiek) elhagyják a területet és a délutániaknak átadják a helyet. Az idén -pedig már azt hittük, hogy a liftek kapacitásai elegendőek- mégiscsak kevésnek bizonyúlt a 4000 Fő/óra összkapacitásunk!
Ezért lenne nagyon is indokolt egy új nagykapacitású székeslift megépítése, mely önmagában 2400fö/óra (4 személyes ülőkékkel), vagy 3000 fő/óra (6-os kivitelben)hosszú távra mgoldaná a sorbaállás problémáját. Na jól elszaladtam a kérdéstől, de látszik, hogy mennyi vetülete van a jegykérdésnek is.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 17:17
Mind a két nap jó lehet, de péntekig még több hó készülhet!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 16:51
HOLNAP A 4-ES PÁLYA NYÍLIK MEG, A 3-AS RENDBE TÉTELÉHEZ MÉG EGY NAP SZÜKSÉGES!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 15:08
Sűrün esik a hó a Síparkban - gondolom ez mindenki számára jó hír.
Holnap nyit a 4-es pálya az egyik hosszú lifttel.
További jó hír az is, hogy a SKIDATA beléptető rendszer adta lehetőségeket kihasználva a következő évtől nálunk is lehet síelni az OSTALPEN sírégió pontrendszerű kártyáival. Amennyiben tárgyalásaink eredményesek lesznek akkor a Sípark csatlakozhat az Alsó-Ausztriai sírégióhoz (elméletileg már része)- a gyakorlatban is. Ez főleg a Budapestiek számra jelent nagyobb szabadságfokot a kártyával történő szabad pályaválasztásra vonatkozóan.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 11:33
Kedves Lili!

Itt most nem rólam van szó! Egyszerűen nem lehet elmenni a jelenség mellett ami kezd eluralkodni az országban! Dzsungel harcosok, köpködők, bunkózók jelentek meg tömegével hazánkban! Mert ez egy következmények nélküli ország!
Ezt sugalja a közélet, ezt tapasztaljuk a hétköznapokban!
Ennek véget kell vetni: érveléssel, jogi eszközökkel-bármivel- de ez így nem mehet tovább!!
Ne tünjenek el az arcukat nem vállaló beszólók - rombolók, a megalázók! Mi sem tűrjük tovább!

És jó lenne ha a társadalom is tiszta vizet öntene a pohárba és nem szégyenkeznünk kellene azért, hogy a jelenség miatt felemeltük a szavunkat. Van igazságérzetünk és becsületünk és ebbe nem fog belegázolni senki sem!
Ezért nem tértünk ki úgymond "okos" módon egy mindent lenéző-degradáló-megalázó beírás elől!
ELÉG VOLT!!!!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 10:58
Kedves Többiek!
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen kisstílű -pitiáner vitában kellett részt vennem!
Minden becsületes-építő jellegű kritikára nyitottak vagyunk és azt továbbra is várjuk!

Van mit csinálnunk - és nyugodtan mondjátok is el amin javítani kell!!
A hazai sízést és annak körülményeit szeretnénk előbbre vinni, javítani (Eplénnyel, Kékessel, Visegráddal,stb. akiket mi nagyra becsülünk és meg lehet nézni a működő fórumaikat sajnos Ők is részesültek méltánytalan támadásokban!), ahogyan erre energiánk-és pénzünk van!
Tehát továbbra is a fejlesztés- a körülmények javítása minden szándékunk.

Visszatérve a normális hétköznapokhoz: tegnap este megérkezett a hideg és jelen pillanatban a 4-es pálya előkészítése folyik. Ezt holnap szeretnénk megnyitni. Ugyanakkor holnap este már -6C fok lesz a hőmérséklet, így indulhatnak a kritikus részeken a hóágyúk is. Mindent összevetve: csütörtöktől mehet a két hosszúpálya is- és lehet egy jó hétvégénk. A jövő héten újabb havazás várható!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 10:41
Kedves Paperboy!

Ne mossuk össze a vélemény szabadságát, a kulturált kritákai hangnemet és javaslatokat, a mocskolódással, a hazudozással, és a bunkózással! Ugyanis ezt művelted!!!Kulturáról beszélsz miközben ordítoztál egy nyilvános helyiségben mások előtt, ahonnan ki kellet utasítani!?
Akik ismernek tudják rengeteg javaslatot véleményt beépítettünk a fejlesztések során! Az emberi hangú kritika jöhet, de a sértegetés és az alpári hangnem kizárt. Ezért vállalnod kell nevedet, címedet és ne rejtőzködjél, miközben mocskolódsz. Ránk nem voltál tekintettel: minden létező TOPIC-ba és fórumba közzétetted bosszúlihegéstől telített, irodalminak éppen nem nevezhető műalkotásaidat!
Javaslom olvasd vissza "műveidet"! Ami abban szerepel ("idióta-bunkó-pöffeteg-fekete munkás-tuskó-magyar lehúzó"- soroljam még?) senki nem tűrné el és mi sem fogjuk!!!
A pártatlan bíróság meg tudja húzni azt a határvonalat ami már nem a kritikai megnevezés hanem a becsületsértés és a hitelrontás kategóriájába esik.
Ezt a határvonalat azonnal -és többször átlépted!
A továbbiakban nincs miről beszélnünk!
Részemről befejeztem!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.17. 07:10
Az internet nagy nyilvánosságot jelent! Lehet élni vele tisztességesen, de sajnos ideiglenesen teret engedhet a szélsőségeseknek is.

A vélemény szabad, de a sértegetés, az alaptalan rágalmazás, az üzleti hitelrontás, a hazudozás viszont nem! Ezt soha senki ne keverje össze!
Ezzel szembesülni fogsz Te is kedves Tamás!
A kollegáinkat tuskónak, idiótának és bunkónak nevezted. Pedig Ók azok -szemben az osztrák gyakorlattal-akik minden egyes ember alá beteszik a vonszolót és valóban segítőkészek!
Fekete munkával vádoltad meg a kölcsönzőst, azt az embert aki becsületes munkával több éve bejelentett alkalmazottunk!
A kölcsönzői árjegyzék a falon kifüggesztve 2 pld-ban(!), rajta az is, hogy csak szettet tudunk kiadni! Ez ügyben is valótlanságot állítottál. Felhívást tettél közé, hogy kerüljék Mátraszentisvánt ( csak nem a "Négy Mancs effektus?), lejárató hadjáratot indítottál ellenünk -azzal a konklúzióval, hogy menjenek minél többen Ausztriába.
A "magyar" szót leminősítő jelzőként használod és most az egyébb jelzőket itt most nem sorolom fel - mert szégyen, hogy ezt egy fórumon meg lehet tenni.

Fentiek miatt az interneten megjelent "anyagaiadat" jogi képviselőnknek átadjuk. A független Magyar Bíróság előtt kérjük számon mindazt a mocskolódást-becsületsértést amit nagy nyílvánosság előtt a Síparkkal és dolgozóinkkal szemben elkövettél.
Kártérítési igényt is bejelentünk és ez ügyben szakértőt fogunk felkérni - hogy korrekten nézze át minden egyes kijelentésedet és a károkozás mértékét pontosan határozza meg.
A jó hírnévhez nekünk és az itt dolgozó embereknek is joguk van! Ezt be fogjuk bizonyítani!
Lehet, hogy Magyarországról azt mondják, hogy ez egy következmények nélküli ország - de ez ami itt folyik egészen biztosan nem fog az maradni.
Találkozunk a Bíróságon!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.16. 22:16
(név és email cím törölve - moderátor)
Lehet vele beszélgetni, emailt váltani, hogy miért jó Lachtal és miért katasztrófa a Sípark 2,5 órás tapasztalatok és egy 4000 Ft-os kölcsönzés kapcsán!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.16. 14:29
A minősíthetetlen hangnemről az ordítozásról elfelejtettél szólni! Tanú van rá, hogy mit műveltél. Erre senki és semmi nem jogosított fel és nem jogosíthat fel!!!
Azt hiszem a Barátnőd szégyelte legjobban magát. A káromkodással és a hőbörgéssel itt nem sokra mégy. Egy szezonban max. egy-két ember ilyen, miközben tízezerek járnak a Felső-Mátrába síelni-kulturáltan és kedvesen! Az árakról és a lehetőségekről tájékoztatást kaptál korrekten, Te erőltetted az értelmetlen kölcsönzést! Nálunk nincs megbontva a garnitúra és egyelőre így is marad, amíg nagyobb készletekkel nem rendelkezünk.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.16. 08:38
A honlapon megtalálható az az árlista, melyből látható hogy véges készleteink miatt a garnitúrákat megbontani nem tudjuk és min. egy nap a kölcsönzési idő, melynek ára (léc-bakancs-bot) 4000 Ft/garn, a második naptól 3500 Ft/garn. Ezért javasoljuk azt, hogy ha csak bakancsra vagy lécre van szüksége néhány órára azt ne nálunk igényelje - mert erre egyenlőre nincsen lehetőség!
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.15. 21:55
Itt most nem üzletpolitikáról van szó (ebből a szemszögből logikusak érveid), hanem az az egyszerű tény, hogy a készleteink végesek. Ne feledd el, hogy bármikor beeshet egy csapat, hogy kérnek x számú szettet több napra. Nem tudnánk kiszolgálni őket, ha szanaszét van az a kevés garnitúra. Ezért mi egyenlőre nem tudjuk megbontani a készleteinket.
A jövő természtesen a bővítés.
Machu
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2009.03.15. 21:25
Mégegyszer leírom: NINCSEN lehetőség önálló cipőbérlésre, a szetteket nem tudjuk megbontani mert néha a készleteink kevésnek bizonyultak. Tehát egy napra egy pár bakancs és egy board összesen 4000 Ft-ba kerül, a második naptól márcsak 3.500 Ft-ba. Ezek új szerelések és minőségi garnitúrák. Kérem senki ne állítson valótlan nem létező árakat , időtartamokat stb.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.