Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

NSW által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
NSW
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2010.01.03. 14:01
Szia!

A hinterglemmi részen javaslom a 11, 11a páyát (Zwölferkogel Familienabfahrt), Saalbachban pedig az 52-es pályát úgy, hogy a Kohlmaisgipfelbahn kabinos liftből a középállomáson kiszállva csúsztok/csúsznak vissza a lenti állomáshoz.

Saalbach-Hinterglemmet imádni fogjátok.
Nekem messze ez a kedvenc osztrák síterepem.

Üdv.
Előzmény: (Síperri 78218)
NSW
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2007.11.26. 18:02
Sziasztok!

A fórumot olvasó és abba író szakértőktől szeretném megkérdezni, hogy a pályák szín jelöléseihez kapcsolódnak-e valamilyen objektív kritériumok, amely alapján az egyes terepek a pályáikat jelölik/besorolják? (Vélelmezem, van valamiféle nemzetközi standard, amely alapján a besorolások történnek, pl. ha egy pályán nincs x%-nál nagyobb lejtő, akkor az kék, piros, stb.)

Szubjektív véleményem, és lehet, hogy nincs igazam, de mintha az osztrák "kék" és "piros" komolyabb páyákat jelölne, mint az ugyanolyan színnel jelölt szlovák pálya.

Siutakat hirdető katalógusokban majdnem kizárólag a francia terepeknél létezik a "zöld" besorolás is. Máshol ez miért nem elterjedt? Valószínű más országokban is lehet találni nagyon enyhe lejtésű pályákat.

A dolog praktikus része, és ami miatt ezt az egész témát feszegetem, hogy azon szerencsések kivételével, akik a síterepek zömét "személyesen" ismerik Európában, a legtöbben (többek között jómagam is) katalógusból választják ki az éppen aktuális célpontot.
Ahol nagyobb társaság (különböző életkorú, köztük gyerekek is, és nagyon különböző sítudású emberek) utazik el együtt nagyon fontos úgy megválasztani a terepet, hogy mindenki jól érezze magát. Kellő kihívást, de ugyanakkor élvezetet is jelentő módon síeljen.
A teljesen kezdőkkel és a "profikkal" nincs gond, de a kettő közötti halmaz bizony sokszor problémás. Ugyanígy a gyerekek is, akik 1-2 nap után a babyliftes 80 méteres vízszintes pályát unják, de ha ettől eggyel komolyabb fokozatú nincs, akkor csak gond lesz.
Szóval summa summarum, mennyire lehet megbízni a sítérképek jelöléseinek, avagy

1, Csak személyes élmények alapján válasszunk célpontot.
2, Lehetőleg minél nagyobb síterepetkeressünk, mert ott nagy valószínűséggel minden lesz?

Üdv.
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.