Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pippo99 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Topik: Bukovel
2018.02.19. 20:53
Múlt heti élmények.
Február 15-18 között voltunk itt Bukovelben.
Nyíregyháza mellől mentünk 20 fős kisbusszal így Máramarossziget nem volt alternativa számunkra.
Kilépés Beregsuránynál. utak állapota eléggé hogy is mondjam alacsony szinvonalú
talán Huszt-tól egy kicsit jobb állapot van Aknaszlatináig de utána sem tűnik néha olyan fényesnek a helyzet. Rahó környékén viszont már tényleg jó állapotban vannak az utak.
Körösmező után a Tatár-hágó fele van egy néhány méter amit lépésben lehet meghaladni.
A Tatár-hágó utána balra bukovel felé elkanyarodó út nagyon szép környezetben visz megjegyzendő hogy sok a dimbes dombos szakasz ami kicsit enyhe kifejezés(lehet csak a kisbusz miatt) De az utak mindenhol takarítva voltak.
Ez az esti síelés ilyen vegyes érzelmeket hoz elő az emberből. Elég mély és negatív benyomást tett rám például a sorban állási kultúra na az egyáltalán nem volt. Mindenki ahol lehetett ment.
A sítudásuk tényleg hagy kívánni valót maga után de csak az éjszakai síelésnél éreztem magamat így rosszul.
Pénteken 2 napos síbérlet vásárlása a pénztárnál körülbelül hasonló szituáció alakul ki mint a felvonónál vannak akik furakodnak nagyon. Negatívumként lehet említeni hogy az idegennyelv tudás szinte bármilyen szolgáltatónál többé kevésbé nincsen (angol, német).
Bizonyos esetekben jól jön ha az ember tudja olvasni egyáltalán a cirill betűket de bármely szláv nyelv akár csekély ismerete is lendületet tud vinni a a kézzel lábbal mutogatásba.
Pálya gasztronómiában nekünk nem sikerült találni olyan valódi jó helyet de relatíve keveset síeltünk így nem sok mindent tudtunk felfedezni így.
Hogy ne csak negatívat mondjak a környezet egyszerűen csodálatos, a hó minősége jó szinte mindig hullik egy kis lepelnyi ami befedi a pályát ratrakolás után
ilyen csodálatos fenyves környezetben nagy élmény a síelés.
Ha az ember odébb merészkedik a nagy parkolóktól akkor egész nyugis pályákat tud találni.
A pályarendszer kiismerése tényleg nehéz az elején de még nekem is lehetett volna hova csiszolni.
Elég vegyesek az érzések de szívesen visszatérnék ide igaz inkább hétköznap.
U.i.: utastársak elmondása alapján vasárnap délelőtt alig voltak a pályákon ez nem tudom hogy csak most volt így vagy általában így van



többnyire a saját tapasztalataimat osztottam meg ezért ha valaki máshogy látja elnézést kérek tőle
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Topik: Goldeck
2015.01.31. 17:01
Sziasztok!
Én január 14-19 között voltam itt iskolai sítábor keretében. Csekély létszámunk miatt egy nagyobb csoporthoz csatlakoztunk ezúton is köszönünk nekik mindent.
Sajnos elég messze van ez síterep ezért kicsit sokat kellett utazni ami némi kényelmetlenséget is jelentett nem megfelelő üléstávolság maitt.
Szállásunk a kabinos lifttől 12 km-re volt.
Korrekt "kis" hely a szezon idejére magyar utazási iroda vette bérbe. Szállás nagyon korrekt volt az étkezésnél inkább a mennyiségi tényezők játszottak szerepet de nem volt amúgy baj vele.
Első síelős napunk 15-én volt idő csodálatos napos
de a pálya meglehetősen bebuckásodott a délutáni órákra akkora számomra nem volt már annyira élvezhető.
Másnap előbb sikerült kiérnünk így délelőtt a pályák kifejezetten jók voltak nap sajnos nem sütött de egész nap lehetett élvezni a síelést.
Harmadik nap kicsit gyászosan indult sípályára kiérve úgy tájékoztattak bennünket hogy fent esik az eső.
Kisebb győzködés ellenére sikerült azért feljutni amit igy utólag kicsit bánok.
fent havazás gondoltuk csodálatos így is lehet egy félnapot síelni, ám mikor kiértünk a nagy pályára akkor olyan helyzet fogadott mintha előző este a havazás tudtán nem csinálták volna meg a pályát így irtózatos nagy buckák voltak mindenfele.
Aznap csak a 3-as ülőszékes illetve a bergstation melletti kis pályák üzemeltek.
az ülőszékes aljánál 1400 méteren már eső fogadott bennünket ami egyáltalán nem volt jó. A sok nedvesség nem tett jót ruházatunknak és ennek estére meg lett az eredménye.
4. síelős napunkra rendbehozták a pályákat és napos idő volt a pályák kifagyva vártak.
Sajnos én nem élveztem aznap már a síelést.
A személyzet tapasztalat alapján nagyon segítőkész illetve a németen kívül beszélnek még angolul is.
Hasznos tippek tanácsok:
hüttéből nekünk a 3-as ülőszékes közepénél lévő hütte vált be illetve még mások mondták hogy a 4-es mellett lévő is jó hely én azt nem próbáltam.
2-es familienbetrieb-et csak az próbálja ki aki szeret sétálni.
Ahogy a sítérképen látható van egy emelkedő ami tényleg emelkedő és kell gyalogolni.
amúgy az 1a jelzésű felvonó üzemel így nem kellett nekünk visszagyalogolni de soha többet nem mentünk arra.
egyéni megjegyzés:
Goldeck körülbelül egy 5 éve esett át jelenetős beruházáson amikor megcsinálták a 8 fős kabinos lifetet illetve a 6 személyes ülőszékeseket.
Sajnos az ülőszékesekre nincsen buborék aminek jelentős hasznát vehettük volna mikor esett az eső/hó illetve nem lett volna havas és nedves az ülőszék sem.
Sajnos nem volt kijelőlve egy hely ahol az ember leülhet és elfogyaszthat egy zsemlét illetve ihat egy kis teát.
Valamint hiányoltam hogy fent nem nagyon találtunk helyet ahol elzárhattuk volna a táskánkat.
kb ennyi ha valakit érdekel valami válaszolok rá.
képek jönnek majd késöbb tőlem is.
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
2015.01.06. 18:04
2-án én is kint voltam és szeretném az észrevételeimet leírni.
Nem azért hogy újra indítsam a vitát csak gondolom fontos a kalandparknak is minden jellegű visszajelzés amit korábban is megtettem.
Meglepetés volt számomra hogy már 10 órakkor tele volt fent a parkoló és mi is éppen egy utolsó helyet csíptünk el.
Szokásos kör a bérlőbe az úr rendes segítőkész volt mindent megtett hálistennek
remélem nem tiltja semmi hogy a vendég cseréljen esetleg a felszereléséből valamit mert éltünk a lehetőséggel testvérem a cipőjét cserélte ki én a lecemet.
Ez nagyon pozitív dolog.
A negatív dolog ezután ért mikor tényleg majdnem a varázsszönyeg aljáig ért a sor de biztam benne hogy gyorsan üzembe tudják helyezni a hosszú tányérost.
Ez sajnos nem nagyon akart beindulni így inkább elmentünk ebédelni erről nem is akarok többet irní.
Ebéd után visszatértem de a sor még mindig megvolt a lépegetéssel a kapuig.
Majd mikor végre sikerült beinditani a hosszú tatrapomat akkor kisebb félreértések adódtak amikor valaki a lenti kapuhoz akart becsusszani.
Itt lenne egy kisebb megjegyzés
ha ugyse müködik a jegyolvasó akkor miért nem lehetett a a kerítés alját megbontani hogy egyértelműbb legyen a helyzet. A sorbanálláson ezután sem sikerült nagyon javítani mert a hosszu tátrapomán bizonyos helyekről meglehetősen sok tányér hiányzott ez gondolom beruházás miatt igy ez még érthető is.
Amit nagyon sajnálok az az hogy nem veszik át más sítereptől azt a szokást hogy mondjuk nem üzemel minden pálya illetve felvonók is gyengélkednek ezért bizonyos szintű kedvezményt nyújt mondjuk gazdasági szempontból biztos nagyon jó mert jönnek sokan akik nem nézik a pénzt néha de én is hallottam bizonyos jellegű elszólásokat.
Én nem értek annyira hozzá és mire a pályára kerültem azok a bordák a pálya tetején eltüntek valószinüleg de én nem tudom.
Volt itt arról is megjegyzés hogy hogyhogy csak délután 2-3 órára lett lesielve a pálya ugy hogy szűk volt nagyon sokáig a felvonók kapacitása és ezért jobban tartotta magát mert a pályán tényleg nem tartózkodtak sokan mert a többség sorban állt vagy éppen felvonózott.
Egyéni megfigyelés hogy egyik sorbanálláskor mikor a kapuhoz értem megnéztem az időt majd kiállván a soromat elkaptam egy tányért és felmentem lesieltem majd ujra sorba álltam és mire a kapuhoz értem nagyjából valamivel több mint 15 perc telt el ez nem sorban állós idő félreértés ne essék olyat nem tudtam mérni mert semmi nem volt nálam ami erre alkalmas lett volna.
3-fél 4 körül élvezhetetlennek találtam a pályát ezért levontultunk tesommal visszaadással semmi gond minden ment flottul
Kisebb problémák történtek de én csak az egyikről akarok irní ez pedig az hogy a tűzoltók feljöttek hogy a víztározóról leszedjenek egy kutyát.
Ez mind szép és nemes de sajnos olyan sokan voltak akik nem vették figyelembe a parkolást tiltó táblákat felfele hogy a tűzóltó autó nem tudott feljönni és megállván se fel se le nem lehetett menni így kicsit fogságba estünk a kalandparkban
ezt igyekeztek orvosolni hogy kicsit lejjebb tolattak ahol több volt a hely és ott szűken de elfértünk más autókkal együtt.
Tudom szoktam olvasni hogy majdnem minden facebook bejegyzésben ami a sípályával kapcsolatos hogy használják az emberek az alsó parkolót és ingyen feljutást kapnak a középállomásig a libegővel ami lényegében jó is de nem mindenki számára megfelelő.
A személyzettel szokás szerint teljes mértékben elégedett voltam.
Sokféle emberrel találkoztam a pályán kevésbé rendessel, rendessel
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
2014.02.16. 19:41
Sziasztok!
Szeretnék bemutatni nektek egy kicsit egy olyan síterepet ami a magyarok szempontjából szinte teljesen kiesik a figyelem középpontjából.
Ennek oka az lehet hogy a környéken van azért kicsit komolyabb siterep majdnem közel azonos áron ezért erre a "40"-ke kilóméterre nem feltétlenül szánják rá a pénzt.
Nem lekicsinyiteni akarom ezt mert első ausztriai sielésem volt ez ami óriásian sült el.
Magyarországtól kétségtelenül messze van de azért ki lehet birni ezt a 8-10 órát. Lehet menni Ausztián keresztül is meg Németország felé is mi utobbit választottuk mert amikor voltunk (február első hete) leesett rengeteg hó igy viszonylag kikerültük a huzósabb részeket.
Szállás közül rengeteg variáció van ajánlani nem tudok
de tényleg rengeteg lehetőség közül lehet választani lehet Bregenzben is megszállni onnan egy jo 100 km a pálya oda-vissza de fönt a falvakban is korlátlan lehetőséget lehet választani
A sípálya Au és Schoppernau között fekszik a 8 személyes kabinos alsó állomása illetve egy tanuló pálya és egy tányéros pálya.
A kabin 850 méterről visz egészen 2020 méterig közbeiktatva 1400 méter környékén egy középállomást.
a kabinos felső állomásánál kiszálva és az épületből kilépve fantasztikus látvány tárul az ember elé ám ezt még lehet fokozni.
fönt az egész síterepet ez a kabinos egy 4 személyes beülős egy 6 személyes buborékos és egy csákányos látja el és ez tényleg lefedi az egészet
sypályának apro hátrányai hogy bizonyos pályarészeken az embernek oriási lendületet kell venni hogy átérjen egy-egy lankásabb helyen amire azért nem mindig volt esély főleg a bordosoknál akik rendszeresen lecsatoltak ezeknél az átkötéseknél.
Sebaj a táj gyönyörű hó volt elég viszont nap végére azért nem a legkellemesebb volt
tolakodásról tumultusról nem nagyon tudok beszámolni a pályákon voltak de nem olyan sokan hogy ne lehessen üzni a sportot a felvonoknál is jó ütemben lehetett haladni.
Sípályák különböző szinteken vannak a kéktől a feketéig illetve vannak olyan pályák amik szín alapján nincsenek besorolva és ezek általában kezelve se nagyon vannak illetve van egy funpark ami nagyon nagy népszerűségnek örvend.
Szerencsémre első síelső napunkon alkalmam nyilt hogy kiprobáljam az erdei síutat ami a 4 személyes lift beszálló részétől indult egészen le majdnem az aljáig.
Nagy szerncsém volt mert erre a többi napon nem nyilt lehetőség a fokozatos felmelegedés miatt amit vinszont a pálya felső részein nem nagyon éreztünk meg.
Árak hogy is fogalmazzak nem ránk vannak szabva.
Ide rengeteg német svájci jár. ezért egy tál étel 10 eurónál kezdődik
van viszont heti menü is a kinálatban
Hütték a kabinos lift hegyi állomásának a tetején egy óriási terasszal együtt van ahonnan csodálatos kilátás nyilik a völgyre
van egy a középállomáson és egy a 4 személyes lift mellett
ezek legjobb tudomásom szerint mind egyforma üzemeltetők kezében vannak igy áraik is egyformák.
A személyzet kedves minden okunk megvolt az önfeledt szórakozásra.
Mi nagyon jol éreztük itt magunkat a mi kis baráti társaságunkkal amit még tudtunk volna élvezni ám senkinek sem végtelen az ideje.
Bármi kérdés felmerül szívesen válaszolok
képeket is fogok feltölteni remélhetőleg legkésöbb egy hét mulva.
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
2013.03.01. 19:29
Múlt szombaton voltam
jo volt kicsit fel volt lazulva a teteje a meleg miatt de jol lehetett sielni
nah meg nyitva volt a tetejéig lehetett feketézni
sajnos semmi sem volt nálam igy nem tudtam fényképezni de ott állni a pálya tetején, lenézni és látni mindent soha vissza nem adható érzés köszönjük nagyon jo napokat töltöttem az éven ott
pippo99
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
2013.01.24. 15:16
Két hete voltam szombaton síelni mivel itt van a közelben
Jól indult a pénztárban rendkívül kedves volt a hölgy és a kölcsönző is jo volt csak a leceken ugy látszott hogy nincsenek karbantartva mert oriási csíkok voltak az alján
a sielés nagyon jo volt az úr az adagolosnál rendkívűl rendes a másik mellett is kedvesek voltak csak cigiztek.
az elején csak az adagolosnál de délután már a másik felvononál sem müködött a jegybeolvasó.
napközben kezdtünk sokan lenni ezért beinditották a hosszu tatrapomat de nekem csak 2-3 kört sikerült vele menni mert az egyik oszloppal volt fent valami pedig ez a legjobb felvono szerintem mert a doppelmayer nagyot ránt és nem a legkedvezőbb senkinek sem a hosszu tatrapoma magasra visz és gyors az nagyon jo
sajnos délutánra le lett sielve a pálya de nagyon jo volt nagyon jol éreztük magunkat
egy-egy napra tudom ajánlani mindenkinek bemelegitésnek jo
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.