Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kalapos Krisztián által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kalapos Krisztián
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.02.21. 16:08
Szia Ozsi!

Elsősorban Neked szól a kérdésem, de természetesen szívesen venném a Többiek szakértő hozzászólásait is.

Síléc választásban szeretném a tanácsodat kérni: (sajnos) csak négy éve kezdtem síelni (34 éves vagyok), magam és mások elmondása alapján középhaladónak gondolom magam, de igazából most kezdem tanulgatni (magamtól, ráérzéses alapon) a carvingolás alapjait. A célom természetesen hogy mminél jobban megtanuljam, fejlesszem és tökéletesítsem ezt a technikát.

A jelenlegi legalább hét éves Salomon Verso 5 carving lécem (abszolút kezdő lécnek titulált) viszont úgy érzem megérett a cserére.

Jövő hét szombaton Gerlitzen-be utazom barátaimmal egy 5 napos síelésre és miután egyre többet olvasgattunk a sílécekről, fórumokon használóik véleményéről, ezen felbuzdulva kölcsönöztem egy 2007/2008 -as kiadású ELAN SL RACE (mono Ti, R 11,7 ; hossz 160 cm)sílécet (még nem a Waveflex).

Annak ellenére, hogy a kölcsönzőben (tapasztalt a vezetőjük és abszolút érdekmentesen és jószándékal) is megerősítettek ezt a lécet ajánlják, a kérdésem mégis az lenne, hogy nem lesz-e túl nagy lépes rögtön egy gorombább, kevésbé megbocsájtó versenyléccel megtanulni a carvingolás alapjait, mint esetleg egy (felső) középkatagóriás, de már elég merev léccel (pl. Nordica Suv még van a kölcsönzőben)folytatni a tanulást?

180 cm magas, min 86 kg vagyok, átlagosnál egy fokkal sprotosabb erőnlétben, és fejben már nagyon ráálltam a a léc kpróbálására, és a szándék is nagyon eltökélt, de azért mégiscsak ott van a kisördög mi van ha ezen pár nap alatt nem barátkozunk össze a léccel és nagyon "lefáraszt" keménységével, ha nem tudom megfelelő technikával terhelni...és ugye oktató nélkül kell rájönnöm a dolgokra.

Leginkább a közepes meredekségű, piros pályák ízlettek eddig a legjobban nekem, de nyilván ezen versenylécek nagyobb sebességre, gyorsabb kanyarodásra termettek, de mégis jó alap lehetne a tanuláshoz is?

Mi a véleményed?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.