Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kistata által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.31. 16:15
Boldog Újévet Kívánok!
rock-and-roll.jpg
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.24. 22:49
Hát volt időnk felkészülni a karácsonyra, az összes hó elolvadt. :-(
De én kívánok a Daloshegy használóinak üzemzavarmentes, hóval teli, ünnepekközti napokat, és nagyon boldog karácsonyt!
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.22. 22:05
A benőtt pálya egy másik sípálya volt. Még egy egyszerű felvonó is volt rajta, és slalom versenyt is szerettek rendezni ott. Egyszer egy nagy ugratót is szerkesztettünk oda, ahol az akkori nagyok, akkorákat repültek, mint a síugrók. Én pici voltam nem mertem. Gyors pálya volt, egy ügyes éles kanyarral rá lehetett kanyarodni a túrista útra, és a mostani pályára át tudtál jönni. Sajna ma már az enyészeté, mint a Brennbergi pálya.

A jelen: ma is ment a felvonó, a felvonós srác nagyon rendes, mindig pontosan kezd és zár. Egy perccel sem előbb!!! Holnap is kijön, ma mosolyogva megjegyezte: "majd meglátjuk, én itt leszek". A pálya ma vizes tapadós volt, de még volt hó. GYERTEK KI, MAJD MEGLÁTJUK! :-)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.21. 21:10
:-D Hó van, hideg van. Tegnap műszaki hiba volt, azt mára helyreállították, ma már ment. A csúcson ma felhőbe síeltünk, aztán tiszta középrész, lent köd. Záráskor (fél 17) a hold gyönyörű narancssárgán világítva kandikált ki a felhők közül, megfestve a köd felső határát. A hó teljesen változó állapotú a pályán, inkább jeges, fű nem látható. A forrás a 2. oszlopnál csendben buzogva árassza el a pálya azon szakaszát, ahol korcsolyázni is lehet. Holnap is nyitva (délelőtt nem tudom) 13-tól biztosan 16.30-ig. GYERTEK, JÓ LESZ!!!
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.12. 19:45
Stuhleck-en a mai üzemidő alatt a folyamatos havazásnak köszönhetően kb. 30 cm-rel nőtt a hóvastagság :-)
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.09. 15:10
Semmiség! Egyszer majd csak elnevezik:
Tarnai Ski & Snowboard Fun Park

:-D
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.08. 22:39
Foltsíelés, vízisí, gyepsí, korcsolya. Ez ma mind megvolt. A felvonó kifogástalanul működött!!! Holnap hozzatok magatokkal havat, mert vége lesz :-(
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.07. 21:43
Ma izzó vörösre vaxolva lehetett síelni a vizes hó miatt. Az arcomat szaunameleg szél hűsítette, és néhány fűszálat is hazahoztam. A hó kitartott, és most már újra fagy. Holnap is lesz felvonó, azért gyepsít is hozzatok hátha :-)
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.05. 20:14
Szezonnyitás dec. 04.
DSCF0141.JPG
DSCF0148.JPG
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.04. 21:10
A felvonó a mai naptól működik, méghozzá ingyenes!
Holnap reggel 9-kor nyitás, 17 óráig.
Hétköznap is menni fog, 13 órai kezdettel.
Holnap (vasárnap) kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint bemelegítésként taposson, hogy még sokáig tartson ez a 39 cm hóréteg.
A sípályán szánkózni továbbra is tilos!
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.03. 18:42
A mai Kisalföldben megjelent cikk szerint készülnek a szezonra :-) Napokon belül indul a felvonó, amit talán a felvonó vonalában haladó két próba-lécnyom is jelez. Hó van dögivel, síeltünk is. Jó lenne szombaton kijönnének a síelők és boardosok, és kicsit taposnánk.
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.01. 19:39
Sziasztok!

Tavaly írtam egy cikket a sípályáról, lehet hogy olvastátok is:
http://www.kisalfold.hu/tudosito/soproni_sielok_vs_szankozok_-_ ki_csuszik_a_dalos-hegyen/2132110/
Azóta háromszor írtam a Polgármesternek, és most végre meghívott egy egyeztetésre a sípályával kapcsolatban.
Akkor alakult is egy iwiw-es csoport, aminek tagjait most gyűjtögetem újra össze.
A kérdésem, hogy van-e kedvetek eljönni, illetve ismertek-e még olyanokat, akiket érdekel a dolog. Előtte egyeztetnénk is. Ha igen, írjatok, addig is itt a levél, amit küldtem.

Üdv

Krisztián

Tisztelt Polgármester Úr!

Szeretnék idézni a bemutatkozó internetes oldalamról: "Legelsőként természetesen a síelés jut eszembe. 14 évig űztem versenyszerűen, télen-nyáron. Számos városi, országos és nemzetközi eredményeim mellett, a legbüszkébb a gyepsíben elért, országos harmadik helyezésemre vagyok. Még ma is megvan a téli és a nyári felszerelésem is, ha tehetem, használom őket."
Nagyon röviden úgy fogalmaznék, hogy a Dalos-hegyi sípálya szívügyemmé vált, ebben szeretném a segítségét kérni.
Elevenen él még a kép gyermekkoromból, amikor versenyszerűen síeltem. Három sípálya volt, kettő a Dalos-hegyen, egy a Gyermektábornál. Működő felvonók, rengeteg síelő, nem ritkán helyi és országos versenyek. Egy nagyobb esti hóesés után, másnap reggel tucatnyi síelő lepte el a sípályákat, lelkesen taposva a havat, hogy a hóréteg sokáig megfelelő legyen. Igazából nem is ezzel kezdődött a síszezon, hiszen már ősszel vágtuk a füvet, szedtük a köveket, és egyengettük a talajt.
Az utóbbi évek más képet mutatnak. Az egyetlen sípályát ellepik a szánkósok, tönkretéve a havat, és a talajt. Ez nem volt mindig így! Ha van felvonókezelő és működik a felvonó, akkor a síelők maradnak. Ha a pálya gazdátlannak látszik, akkor a szánkósok maradnak. És azt sem mondhatjuk, hogy a többség nyer, hiszen az elmúlt években is többször bizonyította a működő pálya, hogy Sopronban igenis vannak síelők, és igenis sokan vannak. De nehéz őket évről-évre visszacsalogatni a pályára, ha mindig a csalódás várja csak őket.
Jelenleg is megy a harc, kisebb nagyobb sikerrel "kergetjük le" a szánkósokat, akik abban a tévhitben élnek, hogy ha nincs felvonó, akkor nem üzemel a sípálya. A síelők kitartanak emellett a pálya mellett akkor is, ha nem működik a felvonó, és gyalogolni kell. Ebben a szellemben kérném a segítségét.
Minimálisan abban látnám a legnagyobb segítséget, ha a sípályán egy hivatalos táblán szerepelne egy határozatszám, és az, hogy szánkózni hatóságilag tilos. Pirossal, nagy betűkkel, hogy csak rá kelljen mutatni. A jelenlegi "Szánkózni tilos!" sajnos nem elég. Azt hiszem a jelenlegi síelők már ezzel is megelégednének.
De tovább megyek. Ha a sípályát még unokáink is szeretnék használni, akkor még most kellene neki egy olyan gazdát találni, aki felelősséggel üzemelteti a pályát, biztosítja a felvonó működtetését, karbantartja, és védi, hogy ne tegyék tönkre.
És az álom az lenne, ha gyermekeinkben is elevenen élne a kép 20-30 év múlva, hogy milyen jó volt itt síelni. Karbantartás, fejlesztés, hóágyú vagy műanyag borítás, éjszakai reflektorfényes síelés, síkölcsönzö, versenyek, bemutatók, büfé, pár hangszóróból rádió. A jégpályán ez már sikerült. A sípályán ez mért nem?
A turisták még mindig azt látják az interneten, hogy itt egy működő, ingyenes pálya van. Tessék beírni egy keresőbe, hogy "sípálya Sopron". Nagyot csalódnak, mikor kijönnek és meglátják a valóságot. A síelők természetesen nem kérnék mindezt ingyen. A turista, aki síelni jön, az tudja, hogy mi ennek az ára, a helyi síelők pedig mindenhol kedvezményeket kapnak, aki pedig segít a pályakarbantartásban (pl. füvet nyír, követ szed, gereblyézik, stb.) "társadalmi munkában", az akár éves bérletet is kap. Miért ne lehetnénk mi az Alpok kezdete? Szálljon meg Sopronban, és síeljen is Sopronban! (szálljon meg Sopronban és síeljen Ausztriában helyett). Sátoraljaújhely is megfogta a külföldre igyekvő magyarokat, egy hasonló komplex szolgáltatással. Ilyen kaliberű pályákat pedig Ausztriában, önmagában, egy kis marketinggel el tudnak adni. Mi is adjuk el a jégpálya, a bobpálya és a kalandpark mellé!
De visszatérve, a síelők csak azt szeretnék, ha tudatosulna az emberekben, hogy a sípálya az egy pálya síelőknek. Mi ennek a dolognak szeretnénk érvényt szerezni, és akkor már boldogan visszük ki gyermekeinket a sípályára síelni.
Ha szeretné, hogy személyesen is előadjam a problémát, vagy ha kellene valaki, aki megvalósítja, illetve szükség lenne egy lelkes síelő segítségére, esetleg szakértelmére, úgy várom megkeresését kistata@gmail.com e-mail címemen.


Tisztelettel

Tarnai Krisztián
Sopron
Bécsi út 26.
9400
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.02.09. 21:03
Szégyenletes, amit művelnek ezzel a sípályával. Kihasználják, elfecsérlik, és hagyják tönkremenni. Ezeket értse úgy mindenki, ahogy akarja. Sajnos semmi remény, hogy ebből a pályából valami is legyen. Vagy?

http://www.kisalfold.hu/tudosito/soproni_sielok_vs_szankozok_-_ki_csuszik_a_dalos-hegyen/2132110/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.